Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, jhoro написа:

Не знам малкия - питай келешите!

Нали ти казвам-половината не могат да се определят ....и ако ги питам може да излезе ,че ги обиждам на пол....А съм сигурен,че такъв ще ви го навият..

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, Proshark написа:

Нали ти казвам-половината не могат да се определят ....и ако ги питам може да излезе ,че ги обиждам на пол....А съм сигурен,че такъв ще ви го навият..

тенкю

преди 2 минути, Proshark написа:

Е, на некой може и да им хареса ,но това е бял кахър ,мен ме тревожи друго от както ги чета че приемат ли че сме се приспособили сега в новото време ше земат да върнат соца пак че да ни е гадно.

преди 11 минути, Proshark написа:

Ако тогава сме изоставали с 10-години,то сега сме 50 назад....и сме още по-далеч....Има едно хубаво нещо-ония си направиха държавите трудни за живеене....

Говоря за менталното ... от там и всяко друго! 

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Прочети коментари под политически теми из онлайн преса и форуми с политически теми и извода ще направиш сам след няколко прочетени поста.

преди 52 минути, M.Николов написа:

http://calendar.dir.bg/inner.php?month=12&eid=42535

"95 години от въвеждането с правителствен указ на 8-часов работен ден и 48-часова работна седмица в България /1919/. За трудещите се под 16-годишна възраст и за работещите нощна смяна или при вредни за здравето условия е утвърден 6-часов работен ден."

Държавен вестник, бр. 100, 1992 г.

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Е, на некой може и да им хареса ,но това е бял кахър ,мен ме тревожи друго от както ги чета че приемат ли че сме се приспособили сега в новото време ше земат да върнат соца пак че да ни е гадно.

Няма,щото ако на нас ще ни е гадно(в което се съмнявам), а познай кой ще завърши магистралите-знаеш ли колко чакъл ше трябва-много....а тая работа няма да стане с:singer2:или дращене по форума:writealetter:...Както споменаха,няма да стане с :salad:

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Е аз какво казах!?Дръпнахме яко..назад...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Прочети коментари под политически теми из онлайн преса и форуми с политически теми и извода ще направиш сам след няколко прочетени поста.

Извода е в предходния ми пост, то си е диагноза!

преди 3 минути, Proshark написа:

Е аз какво казах!?Дръпнахме яко..назад...

Не мисля така, инак щяхме да сме още соц или да се завръща соца, оставям настрана ментално осакатените от червената чума, за останалите говоря!

преди 1 минута, Proshark написа:

Няма,щото ако на нас ще ни е гадно(в което се съмнявам), а познай кой завърши магистралите-знаеш ли колко чакъл ше трябва-много....а тая работа няма да стане с:singer2:или дращене по форума:writealetter:...Както споменаха,няма да стане с :salad:

Дано ,дано ,а докат дращат по форумите ние ше влезем в еврозоната и ше си настроим ЕС на правилната честота :topsecret2:

току-що, parmobil написа:

Държавен вестник, бр. 100, 1992 г.

И какво по-точно да прочета тук?

https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-1088370176/issue/388/postanovlenie-№-246-na-ministerskiya-savet-ot-3-dekemvri-1992-g-za-izmenenie-na-normativni-aktove-na-ministerskiya-savet

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не мисля така, инак щяхме да сме още соц или да се завръща соца, оставям настрана ментално осакатените от червената чума, за останалите говоря!

Тези хора са вече на 70+ години ,а за останалите не живяли през соца каква е диагнозата ти и причината за това?

преди 37 минути, parmobil написа:

Това те прави просто клеветник, Морозов. И не очаквам от човек, който не е бил пълнолетен, че даже и роден преди '90 г. да ми обяснява как е било.

Ти май пак не можеш, да разбереш, а?! Аз не ти обяснявам кое как е било, казвам, че си доказан лъжец. Винаги ще ти припомням примера, как беше супер наясно с цените в Русия, понеже си четял не знам си какви руски форуми, та лъга и маза сума ти време как нямало яйца за 90 рубли, а се оказа, че не само, че има, а даже и има и по-евтини. Та... кой е клеветник... аз или ти? Затова ти казвам, че абсолютно всяка история, която тук разказваш ще я поставям вече под съмнение. Ти си абсолютно способен да излъжеш за нещо само и само за да докажеш тъпите си теории... Не за друго, а защото вече си го правил.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Тези хора са вече на 70+ години ,а за останалите не живяли през соца каква е диагнозата ти и причината за това?

Цитирал си я!

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Дано ,дано ,а докат дращат по форумите ние ше влезем в еврозоната и ше си настроим ЕС на правилната честота :topsecret2:

Е, ти в момента не дращиш ли? Или строиш светлото социалистическо бъдеще и в почивките нахвърляш "неутрални" коментари? Така, колкото да върви приказката.

преди 1 минута, parmobil написа:

Е, ти в момента не дращиш ли?

Прав си ,отказах на комшииката кафе с райбр за да дращя тук ,но грешката е моя и непростима :hush:

преди 2 минути, parmobil написа:

Или строиш светлото социалистическо бъдеще и в почивките нахвърляш "неутрални" коментари? Така, колкото да върви приказката.

И с това си прав ,ако не виждаш светлината в тунела няма да видиш и влакът който идва.

преди 3 минути, communismatic написа:

Ти май пак не можеш, да разбереш, а?! Аз не ти обяснявам кое как е било, казвам, че си доказан лъжец. Винаги ще ти припомням примера, как беше супер наясно с цените в Русия, понеже си четял не знам си какви руски форуми, та лъга и маза сума ти време как нямало яйца за 90 рубли, а се оказа, че не само, че има, а даже и има и по-евтини. Та... кой е клеветник... аз или ти? Затова ти казвам, че абсолютно всяка история, която тук разказваш ще я поставям вече под съмнение. Ти си абсолютно способен да излъжеш за нещо само и само за да докажеш тъпите си теории... Не за друго, а защото вече си го правил.

Цените в РФ, които посочих бяха СРЕДНИ!!! Вие се хванахте за евтини сурогати. Ти и с приятелче беше говорил колко е чудесно там.  Да си говорим ли за заплати в РФ?

преди 4 минути, parmobil написа:

Цените в РФ, които посочих бяха СРЕДНИ!!!

Аха, сега вече били "средни" цени... Тоя върти, суче... не спира, да маже и маже... баси недостойното човече! 😆

преди 4 минути, parmobil написа:

Да си говорим ли за заплати в РФ?

Да, ти си сред най-достоверните източници тук, доста добра идея е...😆 

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха, сега вече били "средни" цени... Тоя върти, суче... не спира, да маже и маже... баси недостойното човече! 😆

Ми отвори сайта на Пятёрочка. Нали ви го дадох. Вие се хванахте за най-евтиното. Не се умори да ми вменяваш глупости. И за насилствена мобилизация обясняваше, че съм писал.

преди 1 минута, parmobil написа:

Ми отвори сайта на Пятёрочка. Нали ви го дадох. Вие се хванахте за най-евтиното. Не се умори да ми вменяваш глупости. И за насилствена мобилизация обясняваше, че съм писал.

А бе ти да не си от ромския етнос?

Много послъгваш?

току-що, parmobil написа:

И за насилствена мобилизация обясняваше, че съм писал.

Ми, чети си глупостите... Ти подхвана тезата на оня, дето не искам да го обиждам... Много добре помня ситуацията, ти тогава написа "Ама попривършиха мераклиите за договор..." Нещо което отново е най-нагла лъжа. Та... обясни ми, какво имаше предвид с тоя коментар. Значи... оня ми вика, че имало насилствена мобилизация, аз отричам и казвам, че няма нужда от мобилизация, понеже има сума ти хора, които подписват договор с МО, при което ти се включваш и пишеш "Ама поприключиха мераклиите за договор..." Та, какво имаш предвид? Много ми е любопитно...

преди 4 минути, M.Николов написа:

Много послъгваш?

Пича е супер наясно с нещата в Русия, много форуми чете, много сайтове чете... всичко знае...

Толкова е наясно, че вече над 20 пъти го хващам да лъже като циганин от автогарата...

преди 2 минути, M.Николов написа:

Много послъгваш?

Къде? Ти и за газът ме разбра много избирателно. Но при теб съм свикнал. Видя ли определена емотиконкa - ти или Moriati 

преди 3 минути, parmobil написа:

Къде? Ти и за газът ме разбра много избирателно. Но при теб съм свикнал. Видя ли определена емотиконкa - ти или Moriati 

Помня, че ти изтърси някаква цена и написа, че в Русия нямало по-евтини яйца, а комунисматика ти показа нагледно, че има!

Лесно можеш да ме опровергаеш, като покажеш какво беше написал!

Но преди това ми отговори на последният ми въпрос.

преди 31 минути, M.Николов написа:

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми, чети си глупостите... Ти подхвана тезата на оня, дето не искам да го обиждам... Много добре помня ситуацията, ти тогава написа "Ама попривършиха мераклиите за договор..." Нещо което отново е най-нагла лъжа. Та... обясни ми, какво имаше предвид с тоя коментар. Значи... оня ми вика, че имало насилствена мобилизация, аз отричам и казвам, че няма нужда от мобилизация, понеже има сума ти хора, които подписват договор с МО, при което ти се включваш и пишеш "Ама поприключиха мераклиите за договор..." Та, какво имаш предвид? Много ми е любопитно...

Пича е супер наясно с нещата в Русия, много форуми чете, много сайтове чете... всичко знае...

Толкова е наясно, че вече над 20 пъти го хващам да лъже като циганин от автогарата...

Това е твоя интерпретация. Ти ми сипеш глупости за цветуща РФ. 

А иначе как си с логическите заключения? Защо се приема закон за подсъдими, които да се "опростят" на фронта? При наличието на толкова мераклии, защо се опира до пандизчии? Ох, не знам, не знам.

А когато започна "СВО" имаше повече от достатъчно клипове, в които виждахме и мобилизирани. Но тях явно си ги проспал.

Aха, моя интерпретация било. Ти го пишеш това, ама иначе било моя интерпретация... 😆

преди 16 минути, M.Николов написа:

Помня, че ти изтърси някаква цена и написа, че в Русия нямало по-евтини яйца, а комунисматика ти показа нагледно, че има!

Лесно можеш да ме опровергаеш, като покажеш какво беше написал!

Но преди това ми отговори на последният ми въпрос.

Къде съм писал, че няма??? Дадох средна цена от популярен магазин. Имаше и по-скъпи.

Но вие сте по волните интерпретации.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.