Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрите приложения в дадена сфера

Tyson_32

Препоръчан отговор

Вече не се ползват сертификати за булбанк, удостоверяването става през мобилното приложение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 78
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Къде отиде класиката в жанра като WinZiP WinRaR WinISO Nero VirtualCD? 

Където им е мястото...на боклука (поне за WinZip). Няма логика някой да ползва това пълно с "нежелани добавки' приложение. Ако ще е платено то по-добре WinRaR. А има толкова добри безплатни, че дори и той не е необходим (макар че, няма лошо някой да си го ползва, защото дори да не е регистриран показва само съобщение).

Nero...кой записва дискове в наши дни? Подобно и при WinIso.

VirtualCD не е лоша, но не поддържа някои формати и лично аз си ползвам DaemonTools, разбира се без SPTD драйвера.

току-що, Raze написа:

Вече не се ползват сертификати за булбанк, удостоверяването става през мобилното приложение.

Нали това казах. Аз не искам да им ползвам мобилното. Кое не се разбра? Имам си причини просто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста коментари. Все пак прочетох почти всички и си избрах:

За аудио: Winamp

За видео: KMPlayer, VLC

Браузър имах Opera, а сега си изтеглих още два- Google Chrome и Opera GX

Благодаря за всички коментари и дискусии! Оценявам го! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 32 минути, Tyson_32 написа:

Браузър имах Opera, а сега си изтеглих още два- Google Chrome и Opera GX

Може да пробваш и Vivaldi.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Raze написа:

С edge работи нормално, firefox също.

преди 5 часа, B-boy/StyLe/ написа:

То там проблема не е в Firefox, а самите институции е редно да си обновят сертификатите да работят с модерните версии на браузърите. От УниКредит също не работят добре с последните версии на Firefox и дори не поддържат Edge, но пък Internet Explorer, който вече никой не ползва се поддържа. Явно вече са го изоставили един вид това и се надяват хората да ползват мобилното приложение. И други има в такава ситуация. Едва ли от некадърност, по-скоро от мързел.

Той не хейти, по-скоро троли/бейтва и иска да гледа сеир, но пък на мен хич не ми пука кой коя АВ смята за най-добра, ако е насочено към мен.

Информационно обслужване и Инфонотари едва ли не са с обновен софт.

Проблема го има само при Firefox.

При Хрома и Еджа няма никакъв проблем с КЕП-а на тези два доставчика.

Имам предвид само на ниво доставчик на КЕП, а не на различни сайтове, като НАП или НОИ.

Самите доставчици на КЕП те не препоръчват използването на firefox.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Raze написа:

Ако беше шега се получи!

И да, Уникредит използват КЕП и Сертификат за различни операции

image.png.f3ad1ef6e01c3a28f1300c6448884a07.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и да има, но не са задължителни и всичко работи без проблеми с браузърите, които споменах:

Цитат

Средства за авторизация

Вашият сертификат текущо не е активен като средство за подписване на операции. Можете да го изберете от страница Средства за авторизация 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Музикална ( Foobar2000)

Видеа ( след като извършиха дефекация върху KMplayer алтернативата е PotPlayer)

Браузър (първо Firefox и след това Chrome)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.10.2022 г. в 17:52, jtaggerx написа:

За аудио специално - WinAmp като че ли никога не умря в душите на потребителите.

Не е мъртъв. Тази година излезе нова версия :)

http://forums.winamp.com/showthread.php?t=458120

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.10.2022 г. в 17:52, jtaggerx написа:

Аудио и видео - VLC, MPC-BE(HC не се поддържа от 2017г). За аудио специално - WinAmp като че ли никога не умря в душите на потребителите.
Браузер - по избор и вкус, в случая MS Edge, защото всичко е базирано на Chromium anyway. 

MPC-HC се поддържа, но от отвореното общество. Явно си пропуснал... Дори излизат по-често нови версии за HC, отколкото за BE

https://github.com/clsid2/mpc-hc/releases/

WinAmp, както казах и аз и както ти казаха в предишния пост дори се обнови тази година.

И не, Firefox все още не е базиран на Chromium anyway. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

PotPlayer  FireFox  Winamp  LibreOffice  SumatraPDF  Notepad   Paint.Net  WinRaR  Your Uninstaller  µTorrent 1.8.2.15357

за снимки - на уиндоуса

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, mr. 5r0ff написа:

PotPlayer  FireFox  Winamp  LibreOffice  SumatraPDF  Notepad   Paint.Net  WinRaR  Your Uninstaller

за снимки - на уиндоуса

Само да попитам, то си е въпрос на личен избор разбира се, но защо още масово се ползва Your Uninstaller? Да, беше добра за времето си, но в момента има доста по-добри алтернативи с повече възможности и дори и безплатни такива. Говоря за Revo Uninstaller, Hibit Uninstaller, Bulk Crap Uninstaller, IObit Uninstaller, GeekU и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, B-boy/StyLe/ написа:

но защо още масово се ползва Your Uninstaller?

отдавам го на навик просто съм свикнал с него а и работи перфектно - не са ми оставали остатъци от нещо след него

функцията почистване също върши хубава работа  стартирането на програмите с уиндоус също е удобна

близо 15г навик ... когато нещо ми е харесало рядко му изневерявам ...

пример 3 чифт един и същи модел маратонки за последните 5г купувам ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя още една програма, която ми направи добро впечатление.

Отворен код снимачка на работния плот за Уиндоус система. Ако ви харесва можете да купите едно кафе на човека.

https://www.kaldata.com/софтуер/sharex-95992.html

https://getsharex.com/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам PicPick за повечето дейности (добре работи и скролиращата снимка):

https://www.kaldata.com/софтуер/picpick-49688.html

но за анотациите предпочитам ScreenPresso: (тя пък има проблем със скролиращата снимка, защото е на друг принцип)

https://www.screenpresso.com/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, нушо написа:

Ползвам я вече почти 15 години и всички снимки на екрана качени във форума са правени с нея. Версията ми е 4.6, дори не смятам да я обновявам

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev72 написа:

Ползвам я вече почти 15 години

аз го правя с  paint

натискам prt бутона след f12 и постави в paint и после запази като jpeg

откакто съм седнал на комп винаги съм го правил по този начин

Без име.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поначало заглавието на темата е сбъркано. Защото никой не предлага най-доброто след сравняване на няколко продукта за една и съща дейност, а предлага какво той/тя ползва. А това не е никаква гаранция, че точно този продукт е добър, та и най-добър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Vivaldi, Firefox, Cent Portable
PotPlayer 1.7.20538
AIMP, JetAudio Portable
IrfanView, GIMP
WinRAR, 7-Zip

Някаква част. Без никакви претенции. Вършат ми работа - ползвам ги. А някои от тях имат и сантиментална стойност.

пп с оглед последното и като ви чета, май ще добавя и winamp-а

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.10.2022 г. в 16:49, дръндю написа:

мда, въпрос на вкус
на мен това кифте най ми е вкусно
портативен, преносим браузър със запазени настройки, където и да го ръгнеш, нищо не се губи...CatsXP
https://www.catsxp.com/#

същото се отнася за браузър CENT, но е базиран на по-стара версия на хромиум

преди 9 минути, цър-вул написа:

Защото никой не предлага най-доброто след сравняване на няколко продукта за една и съща дейност, а предлага какво той/тя ползва

трябва ли да изброя всички портативни браузъри които съм пробвал
ами те са стотици в нета, дори не ги помня всички
предложил съм в горния цитат, най-доброто според мен и гледам че в темата дори не ползват функцията win+print, а ползват външни програми, които смятат за най добри или ползват paint
а дали е най-доброто...ами въпрос на вкус

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, цър-вул написа:

Поначало заглавието на темата е сбъркано. Защото никой не предлага най-доброто след сравняване на няколко продукта за една и съща дейност, а предлага какво той/тя ползва. А това не е никаква гаранция, че точно този продукт е добър, та и най-добър.

Прав си. Но авторът може да е фен на Хегел и да разчита, че количествените натрупвания на използван софт, ще доведат до качествен избор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй е, всеки предлага каквото си ползва.

Да се включа и аз:

Audio player - Potplayer & Audacious
Video player - VLC & PotPlayer
Audio обработка - Audacity, ffmpeg
Video обработка -  Shotcut, ffmpeg
Office - LibreOffice
Browser - MS Edge, Firefox
PDF read - Okular
Image viewer - Photos, ImageEye
Image обработка - Gimp, Paint
Screen capture - Lightshot, PrntScr :)
Screen & voice recording - OBS
Edit - Notepadd++, VIM
Disk managenment - Windows Disk Management, Diskpart, AOMEI Disk Partitioner
Backup - Aomei Backupper
Files - File Explorer, DoubleCommander
Archivar - 7zip
PGP - Kleopatra
Encryption - VeraCrypt
Misc info - msinfo32, AIDA64, CPU-{Z,G,P),  HWINFO
OS intstaller - Ventoy
Uninstall - Uninstall Tool
Cache cleaning - Disk Cleanup, Wise Disk Cleaner
Protection - Windows Firewall, Windows Defender, Malwarebytes
Foreign filesystems - WSL passthrough, LinuxReader
Cloud sync & mount - rclone

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, цър-вул написа:

Е то няма как да се предложи най-доброто, защото това пак е субективно и въпрос на личен избор.

Според мен заглавието е ок, но може да се допълни "Най-добрите приложения в дадена сфера според вас."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, дръндю написа:

не ползват функцията win+print

Ами, нормално е - след Win+Print, трябва да реализираш в друго приложение картинката от буфера, пък друго приложение за анотации, пък друго приложение....

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

няма как да се предложи най-доброто

Ако няма тестово сравнителен анализ, няма как да се каже "Те т'ва е по-добро защото..."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...