Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оневиняване на нацизма

Featured Replies

преди 1 час, Anneliese написа:

Не ми пука, че съм изпуснала просташко поведение.:getout:

Как просташко... по време на соца нямаше простаци! Факт!

• Отговори 207
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• не знам кой е добрият, но Сталин е един от най- лошите със сигурност.

• Години наред си мислех, че няма откачен, да се пусне на Берковското Наци и сега като видях прасето се сетих, че ще са идеална двойка. Само да не се окажат един и същ човек де.

• и взел, че познал

Публикувани изображения

преди 13 часа, insec написа:
преди 14 часа, N1K17Y написа:

Години наред си мислех, че няма откачен, да се пусне на Берковското Наци и сега като видях прасето се сетих, че ще са идеална двойка.

не се бях замислял - като две капки вода са милинките

Едва ли щяхте да направите проблем от това, ако ставаше въпрос "падането", демек влюбването, или поне увлечението, да е еднополово, или някое от другите варианти на лгбтиазп+++ извратен тип отношения. Ама щом е хетеро и даже не е педофилско, за вас вече се брои проблем?

преди 10 часа, Anneliese написа:

Казваш, че нацизмът е много по - добър  от социализма (комунизъм няма)? Нещо си в дълбока грешка.

Без да ми слагаш думи на клавиатурата, става ли?

Казвам, че нацизма или поне една част от него би била полезна на света.
Ако не ти е известно, на тая планета има маса откачалници които се кефят на неща като изтезаване и убиване на възрастни, деца и животни, както на сексуално насилие над същите, в същото време има още сума изроди които създават подобно съдържание при това често на живо с цел печелене на пари.
Мислиш ли че би ми мигнало окото ако трябва да дръпна шалтера за да превърна няколко милиона такива боклуци в чували с прах за пране? М?

Тук е парадокса на днешната така наречена демокрация - Разни НПО-та и подобни врякат защита правата на човека. Аз питам :

1. Тези хора ли са?
2. Те спазват ли някакви права на човека спрямо жертвите си?

Ако отговора е НЕ, то тогава защо те трябва да имат такива права?

Колкото до расизъм, НИКОГА не съм бил расист, това обаче не променя факта че има една определена порода хора и още една друга сбирщина които бавно и полека затвриват всички нас. Помисли си и над това.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Мислиш ли че би ми мигнало окото ако трябва да дръпна шалтера за да превърна няколко милиона такива боклуци в чували с прах за пране?

Това по какъв начин е свързано с нацизма. Може и да има някакви косвени връзки по отношение на обществената реакция и упражняване на наказателна дейност срещу такива престъпления. Но, всъщност не е характерна, още по-малко уникална черта.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Това по какъв начин е свързано с нацизма. Може и да има някакви косвени връзки по отношение на обществената реакция и упражняване на наказателна дейност срещу такива престъпления. Но, всъщност не е характерна, още по-малко уникална черта.

Аз затова казвам вече два пъти че :

преди 17 минути, Bubbles написа:

нацизма или поне една част от него би била полезна на света.

Тоест срещу тези гореизброените индивиди, трябва да се води точно такава политика, а не да ми ги мъкнат по съдилища и да ги хрантутят с години по затворите с парите на данъкоплатците сред които са и семействата на техните жертви, а разни НПОта да ми реват да им пазя правата.
На кратко "Каквото повикало, такова се обадило.".

Мехурчо, ти искаш да ме убедиш че такова отношение и реакция срещу престъпленията е уникална черта и изобретения на нацизма, което не е вярно. Ако искаш да ме убедиш в своето твърдение, ще трябва да докажеш, че не са съществували преди нацизма.

• Автор
преди 1 час, Bubbles написа:

Без да ми слагаш думи на клавиатурата, става ли?

Казвам, че нацизма или поне една част от него би била полезна на света.
Ако не ти е известно, на тая планета има маса откачалници които се кефят на неща като изтезаване и убиване на възрастни, деца и животни, както на сексуално насилие над същите, в същото време има още сума изроди които създават подобно съдържание при това често на живо с цел печелене на пари.
Мислиш ли че би ми мигнало окото ако трябва да дръпна шалтера за да превърна няколко милиона такива боклуци в чували с прах за пране? М?

Тук е парадокса на днешната така наречена демокрация - Разни НПО-та и подобни врякат защита правата на човека. Аз питам :

1. Тези хора ли са?
2. Те спазват ли някакви права на човека спрямо жертвите си?

Ако отговора е НЕ, то тогава защо те трябва да имат такива права?

Колкото до расизъм, НИКОГА не съм бил расист, това обаче не променя факта че има една определена порода хора и още една друга сбирщина които бавно и полека затвриват всички нас. Помисли си и над това.

Съгласна съм, че тези хора са престъпници. Мястото на такива е на място точно като "Белене".

Само че при нацизма не само престъпници са попадали на такива места. Много невинни също. Евреи, хора с увреждания, даже безработни, които не са виновни, че не могат лесно да си намерят работа.

Нацизмът не е служел в полза на хората. Нацизмът е обслужвал определена група хора.

Нито една част от нацизма не е била добра, съжалявам. Ти от филмите виждаш само пропагандното. Я ми отговори на едно.

Щеше ли да ти хареса да живееш в общество, където важен е култът към един човек, както и расовата хигиена? Да нямаш право да избираш в кой да се влюбиш, а да бъдеш с този, който обществото ти посочи?  Да бъдеш задължена да раждаш деца и да домакинстваш, да нямаш право да работиш, защото според нацистките представи е "еврейско" жена да работи и да шофира автомобил? Да нямаш право на достъп до висше образование и право на глас?  Да трепериш дали властите няма да открият неподходящ човек в твоето родословие и да те категоризират по определен начин? Да бъдеш лишена от определени права според произхода си и расовият ти статут?

преди 6 минути, Anneliese написа:

Щеше ли да ти хареса да живееш в общество, където важен е култът към един човек, както и расовата хигиена? Да нямаш право да избираш в кой да се влюбиш, а да бъдеш с този, който обществото ти посочи?  Да бъдеш задължена да раждаш деца и да домакинстваш, да нямаш право да работиш, защото според нацистките представи е "еврейско" жена да работи и да шофира автомобил? Да нямаш право на достъп до висше образование и право на глас?  Да трепериш дали властите няма да открият неподходящ човек в твоето родословие и да те категоризират по определен начин? Да бъдеш лишена от определени права според произхода си и расовият ти статут?

Нали знаеш че повечето от нещата за които говориш ги имаше и до 89та а ги има и днес?

Култът към една личност никога не е добър ход на едно управлени, доказателства бол.

Любовта не пита а се случва, нея никой не може да я контролира.

Жената не е длъжна да ражда и да домакинства но в края на краищата първото е нейната природна функция, а второто е следствие на първото, защото сама се сещаш надявам се, че когато жената стане майка тя има нужди, а тия нужди струват маса пари, ако не е мъжа й да работи да ги изкара тия пари, няма кой, държавата(Особено България) не дава почти нищо. В този смисъл жената трябва да се грижи за децата докато мъжа работи за прехраната, може разбира се и обратното или да се търди вариант с бавачки и т.н. НО тук идва един серозен проблем който касае днепните деца, а именно липсата на внимание от страна на родителите им, от където идва и липсата на възпитание и много други проблеми. Когато хората се научат, че едно гуш и "Ой на мама хубавеца умен!" не е достатъчно, нещата в този аспект може и и да потръгнат.

В наши дни всеки има право да работи, друг е въпроса, че никой не иска.

За жените шофьори и изобщо за цялата сексистска простотия със завиране на жени навсякъде темата е дълга, само ще кажа че нямам против равните права, НО има места където жените нямат място, както и такива където пък мъжете нямат място.

Тая точка с родствената обремененост я имаше преди 89та, има я и днес под привидно по-либерална форма.

Правата трябва да се заслужават, не да се дават даром според каквото и да било.
В момента живеем в свят в който куцо, кьораво и сакато има право на глас, ама иди по време на избори, питай го за какво гласува, за кого и защо.

преди 4 часа, Bubbles написа:

В момента живеем в свят в който куцо, кьораво и сакато има право на глас, ама иди по време на избори, питай го за какво гласува, за кого и защо.

За две кифтета едно кебапче и 50 лева!

За номер 29 от избирателната бюлетина защото него са му казали.

Гласува защото е гладен и му трябват пари!

• Автор
преди 11 часа, Bubbles написа:

Нали знаеш че повечето от нещата за които говориш ги имаше и до 89та а ги има и днес?

Култът към една личност никога не е добър ход на едно управлени, доказателства бол.

Любовта не пита а се случва, нея никой не може да я контролира.

Жената не е длъжна да ражда и да домакинства но в края на краищата първото е нейната природна функция, а второто е следствие на първото, защото сама се сещаш надявам се, че когато жената стане майка тя има нужди, а тия нужди струват маса пари, ако не е мъжа й да работи да ги изкара тия пари, няма кой, държавата(Особено България) не дава почти нищо. В този смисъл жената трябва да се грижи за децата докато мъжа работи за прехраната, може разбира се и обратното или да се търди вариант с бавачки и т.н. НО тук идва един серозен проблем който касае днепните деца, а именно липсата на внимание от страна на родителите им, от където идва и липсата на възпитание и много други проблеми. Когато хората се научат, че едно гуш и "Ой на мама хубавеца умен!" не е достатъчно, нещата в този аспект може и и да потръгнат.

В наши дни всеки има право да работи, друг е въпроса, че никой не иска.

За жените шофьори и изобщо за цялата сексистска простотия със завиране на жени навсякъде темата е дълга, само ще кажа че нямам против равните права, НО има места където жените нямат място, както и такива където пък мъжете нямат място.

Тая точка с родствената обремененост я имаше преди 89та, има я и днес под привидно по-либерална форма.

Правата трябва да се заслужават, не да се дават даром според каквото и да било.

Доста лъжеш.

Към края на 80 - те не е имало никакъв култ към личността. Септември 1989 съм тръгнала на детска градина, ами аз помня, че в общата ни стая и в спалнята в детската градина, нямаше никакви портрети нито на Владимир Ленин, нито на Георги Димитров, нито на Тодор Живков. У нас и на село също нямахме политически портрети. Сестра ми помня, че беше чавдарче, но не помня да са ги учили на някакви поздрави и маршове. Помня обаче, че тя като ученичка ходеше с класа си на екскурзии и на летни лагери. Аз пък на летен лагер никога не съм била.

За любовта си права, но не е зле да се информираш как точно са стояли нещата с брака при жените в Третия райх.

Само че социализмът дава права на жените, които Третия райх отнема на жените в Германия.  Жените в Третия райх например не са гражданки, а поданици. Което си е доста обидно. Нещо повече, право на глас имат само омъжените жени. В социалистическа България тези глупости липсват и слава Богу!

Жените трябва да имат равни права. Не всички професии опират до интелект и мускули. В Германия вече е разрешено на жени да постъпват във военноморския флот  и да служат на подводници. И аз съм против либералните извращения, но не виждам проблем жените да работят на машини в мини, да служат на подводници или да са доброволци към пожарни или планински спасителни служби.

Това с родовата обремененост в България го е имало само за престъпниците и предателите. Тях и близките им не мога да ги жаля.:getout:

Последните ти две изречения са дискриминационни. Аз съм с увреждания и се гордея, че имам право да гласувам. Избори никога не пропускам. Болна, здрава - гласувам. И не за който ми кажат. Но никога няма да гласувам за престъпните западни либерални простотии.

преди 5 часа, Anneliese написа:

да са ги учили на някакви поздрави и маршове

Айде по малко да лъготиш а?

https://www.elbook.eu/images/5-Ivanova-1-2020.pdf

И мюсо Мехур е мъж наследник на партийни секретари та как мислиш дали не знае повече от берковската комичка? А и 89-та са последните  издихание на соц системата та нормално е е реда да е бил запуснат пък и освен това си била на село....

• Автор
преди 8 минути, petie1 написа:

Айде по малко да лъготиш а?

https://www.elbook.eu/images/5-Ivanova-1-2020.pdf

И мюсо Мехур е мъж наследник на партийни секретари та как мислиш дали не знае повече от берковската комичка? А и 89-та са последните  издихание на соц системата та нормално е е реда да е бил запуснат пък и освен това си била на село....

Намекваш, че хората в селата са прости и изостанали ли? Ти село явно не си помирисвал, освен на картинка!:angry:

Сравнения и знак за равенство между нацистките и конкретно българските социалистически детски организации не може да има.

1. Пионерският поздрав всъщност е козируването. Което се използва и до днес от всички армии по света, включително американската. Сега не знам как е, но преди и полицаите козируваха.

2. Не съм виждала чавдарчета и пионерчета да маршируват като съм си била в града. А нацистите са карали децата да маршируват и при походи в планината - абсолютна тъпня!

3. "Марша на септемврийчетата" не съм го чувала, но няма грам място за сравнение между "Песен на Хорст Весел" и "Де е България".  Затова ли втората вече я няма в учебниците по музика? Отвратително! Добре, че ние сме я учили, беше първият ни урок по музика в 4 клас. Въобще не съм знаела, че това е бил химнът на чавдарчетата. Сестра ми ме е учила на тази песен, още преди да стъпя в училище.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Намекваш, че хората в селата са прости и изостанали ли? Ти село явно не си помирисвал, освен на картинка!:angry:

Сравнения и знак за равенство между нацистките и конкретно българските социалистически детски организации не може да има.

1. Пионерският поздрав всъщност е козируването. Което се използва и до днес от всички армии по света, включително американската. Сега не знам как е, но преди и полицаите козируваха.

2. Не съм виждала чавдарчета и пионерчета да маршируват като съм си била в града. А нацистите са карали децата да маршируват и при походи в планината - абсолютна тъпня!

3. "Марша на септемврийчетата" не съм го чувала, но няма грам място за сравнение между "Песен на Хорст Весел" и "Де е България".  Затова ли втората вече я няма в учебниците по музика? Отвратително! Добре, че ние сме я учили, беше първият ни урок по музика в 4 клас. Въобще не съм знаела, че това е бил химнът на чавдарчетата. Сестра ми ме е учила на тази песен, още преди да стъпя в училище.

Вярно бре ти беше биографа ми та знаеш какво съм виждал....

Маршируват си кат стой та гледай пионерите

https://bntnews.bg/bg/a/499137-ta-rzhestvata-za-24-maj-prez-godinite

Ето ти нагледно

• Автор
преди 3 минути, petie1 написа:

Вярно бре ти беше биографа ми та знаеш какво съм виждал....

Маршируват си кат стой та гледай пионерите

https://bntnews.bg/bg/a/499137-ta-rzhestvata-za-24-maj-prez-godinite

Ето ти нагледно

Ти истински марш май не си виждал. Това е манифестация. За жалост , никога не съм ходила на манифестация, била съм малка. А после вече нямаше.:(

Ето какво е марш:

преди 33 минути, Anneliese написа:

Ти истински марш май не си виждал. Това е манифестация. За жалост , никога не съм ходила на манифестация, била съм малка. А после вече нямаше.:(

Ето какво е марш:

Пак ме прати за зелен хайвер... И да виждал съм ВОЕНЕН марш на живо къвто ми показваш с видеото ама маршовете не са само военни а както ти показах са и цивилни в случая манифестация която пък е ето това

Цитат

Масово улично шествие за изразяване на обществено-политически чувства.

Тоест видеата с нацистите ти също са вид манифестация

преди 1 час, petie1 написа:

ама маршовете не са само военни а както ти показах са и цивилни

Да не си марширувал на гей-прайд, щото напоследък от към 30+години няма манифестации.

преди 2 часа, Anneliese написа:

За жалост , никога не съм ходила на манифестация, била съм малка. А после вече нямаше.:(

Не си изпуснала много.

преди 11 часа, Anneliese написа:

Доста лъжеш.

Към края на 80 - те не е имало никакъв култ към личността. Септември 1989 съм тръгнала на детска градина, ами аз помня, че в общата ни стая и в спалнята в детската градина, нямаше никакви портрети нито на Владимир Ленин, нито на Георги Димитров, нито на Тодор Живков. У нас и на село също нямахме политически портрети. Сестра ми помня, че беше чавдарче, но не помня да са ги учили на някакви поздрави и маршове. Помня обаче, че тя като ученичка ходеше с класа си на екскурзии и на летни лагери. Аз пък на летен лагер никога не съм била.

Хайде да мислиме преди да драскаме става ли?

Казах ПОВЕЧЕТО, никъде не съм споменал че в България е имало култ към личността.

Това с родовата обремененост в България го е имало само за престъпниците и предателите. Тях и близките им не мога да ги жаля.:getout:

И родствената връзка в ония години си беше абсолютно навсякъде, не знам за какво претъпници дърдориш изобщо, но очевидно не ти е ясно нищо за онова време.

Пример : Баща ми, син на партиен секретар, зет на актвен борец и партиен секретар и т.н., са го увещавали дълго време да стане партиен член но той не е искал и така и не е станал, в същото време негов колега е драпал със зъби и нокти да стане партиен член но никога не го приели заради родствени връзки или по-скоро липса на такива.

Жените трябва да имат равни права. Не всички професии опират до интелект и мускули. В Германия вече е разрешено на жени да постъпват във военноморския флот  и да служат на подводници. И аз съм против либералните извращения, но не виждам проблем жените да работят на машини в мини, да служат на подводници или да са доброволци към пожарни или планински спасителни служби.

Те нека си имат равни права, но д ане ми ги завират навсякъде, казах, има места където жените нямат място, НЕУМЕСТНО е, същото важи и за мъжете, иначе по твоята логика дай пуснем жените в мъжката тоалетна, поне може да им излезе късмета.

Последните ти две изречения са дискриминационни. Аз съм с увреждания и се гордея, че имам право да гласувам. Избори никога не пропускам. Болна, здрава - гласувам. И не за който ми кажат. Но никога няма да гласувам за престъпните западни либерални простотии.

Последните ми две изречения са самата истина и никъде не съм споменал хора с увреждания, "Куцо, кьораво и сакато" е метафора, надявам се поне това знаеш какво е.
И да глупост е хора които не знаят за какво, за кого и защо изобщо гласуват, да имат подобно право. Това е като да дадеш някому да върши работа която не умее и никога не е вършил, без дори да му покажеш поне малко какво, как и защо.
Ако според теб е редно хора които гласуват за номерчета и цветове да имат право да гласуват, повече да не си пуснала тема в която плачеш на тема политика.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 45 минути, Bubbles написа:

Хайде да мислиме преди да драскаме става ли?

...

Тя мисли. Но не за това, за което си драска. На нея не и пука за аргументите ти. След като ги изредиш, тя ще те цитира (или не) и ще ти отговори (или не) започвайки примерно така..."Казваш, че" и ще продължи с оборването на това, което ти не си казал...  или "Искаш да кажеш, че" и ще продължи с оборването на това, което ти не само не си казал, но и не си искал да кажеш...  или "Намекваш, че" и ще продължи с оборването на това, което ти не си намеквал... и изобщо, ще отговори нещо, което няма да има никаква връзка с това, което си написал ти (а често и с това, което е написала самата тя)... а най-често, да не кажа винаги - с действителността.

Аргументите не са това което са, откакто се появиха характерно новонормално промити мозъци. Дали това е безопасно за обществото и дали ще допуснем старата нормалност да бъде изтребена заедно с хората, които са възпитани в нея. Не знам, може би е време за открита война.

Че кое му е лошото на нацизма, расизма?

Те махат боклука. А боклукът се ядосва и пише тука теми...

Ше ви махнем, споко.

преди 16 минути, miro20 написа:

Само го оставям тука....

Fk3UM1qWAAQruls?format=jpg&name=medium

Абе такъв е протоколът. Не бих се учудил, ако има запазени такива поздрави и между Япония и сащ след пърл харбър и дори непосредствено след атомната бомбардировка над Хирошима и Нагазаки. 

Да, ама  войната върви  от 4 мсесеца...

Та, причината да са приятели нацистка Германия и СССР е чисто и просто защото са най близки като идеология.

Но тези неща са говорени в много други теми

Сега също се възражда национал социализма, в лицето на копейкаджии, атакаджии и подобна измет .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

на 26.12.2022 г. в 12:26, miro20 написа:

Да, ама  войната върви  от 4 мсесеца...

Та, причината да са приятели нацистка Германия и СССР е чисто и просто защото са най близки като идеология.

Но тези неща са говорени в много други теми

Сега също се възражда национал социализма, в лицето на копейкаджии, атакаджии и подобна измет .

Защо обиждаш хората? Ако нещо се "възражда", дали не е защото хората го предпочитат повече, вместо политическия строй, при който живеят?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.