Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оневиняване на нацизма

Featured Replies

на 3.10.2023 г. в 21:30, Гражданин написа:

Никъде не съм писал такъв факт. Не на мен ми е изкривен мирогледа, а ти изкривяваш думите ми.

Само дето аз говоря за лиспа на истинаски права, а ти ме прати в шеста глуха че съм искал едвали не да вървя гол по улиците.

Та ти дори не можеш да дадеш дефиниция на свободата. Ако искаше изобщо да водим продуктивен разговор, а не именно ти да пишеш "щуротии" щеше да дефинираш нещата, за които спориш. Та какво е свободата за теб? Можеш ли да ми отговориш изобщо?

Дал съм ти я дефиницията, ще повторя щото явн не си разбрал :

на 3.10.2023 г. в 20:56, Bubbles написа:

Истината е в това онзи който управлява да чува народа, да се съобрява с него и да му служи вярно, а не само да го вика през 4 години да му удължава трудовия договор и после да му показва къде го е клъвнал петела.

Съвсем сериозно, да. За какво ти е суверенитет на всяка цена, ако цената за това е твърде висока за малка държава като нас? "Ти сериозно ли?" не е отговор. И ватенки и рашисти кога си ме виждал ползвам? Веднъж говорих за "рашисти" и ме баннаха, защото думата била срещу т. 2.12 за дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Бяха ме докладвали, за другите не знам, минават явно между капките.

Ами ето ти сам го каза - Ако искаме суверенитет ще се видим в чудо. Това само себе си не е никаква свобода а налагане на чужда воля и то по най брутален начин(Слушкате иначе мамата!).
Но щом като на теб суверенитет не ти трябва за какво изобщо си говорим. Иначе сте седнали да плачете за завеисимост от Русия и т.н.

Е поне доказа че съм прав че не плачете за независимост а за зависимост.

И защо политическата страна да няма никаква стойност? Политиката е това, което определя много неща в живота на човек. Ако живееш в скапан режим, много по-вероятно животът ти да е скапан също. В гадните режими често животът е сив, с малко свободи, уж някакъв "ред", но такъв при който по-силният, простият и сервилният печели, а по-одушевените, интелигентни и т.н. хора са губещите. Въпросът за свободата си има политическа страна и то преобладаващо. Политиката на една държава не е отделена от свободата на индивида в една държава. Ти явно гледаш свободата като някаква абстрактна идея и смяташ, че или трябва да е абсолютна, да правят от правителството каквото ще болшинството или я няма... Но така и не става ясно каква ти е идеята, дефинирай я най-накрая, за да стигнем до някакво разбирателство.

Отговори си на въпроса "Какво е олитиката?", и ще стигнеш и до този отговор :)

• Отговори 207
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• не знам кой е добрият, но Сталин е един от най- лошите със сигурност.

• Години наред си мислех, че няма откачен, да се пусне на Берковското Наци и сега като видях прасето се сетих, че ще са идеална двойка. Само да не се окажат един и същ човек де.

• и взел, че познал

Публикувани изображения

преди 11 минути, Bubbles написа:

Само дето аз говоря за лиспа на истинаски права, а ти ме прати в шеста глуха че съм искал едвали не да вървя гол по улиците.

Дал съм ти примери, ти ги вадиш от контекста. Разбира се че не става въпрос да тичаш гол по улиците.

Дал съм ти я дефиницията, ще повторя щото явн не си разбрал :

Разбирам ти дефиницията, но не, политиката не се случва с 2 реда дефиниция. Има много фактори и каквото е оптимално за всички, никога не е най-доброто за всеки по отделно. 

Ами ето ти сам го каза - Ако искаме суверенитет ще се видим в чудо. Това само себе си не е никаква свобода а налагане на чужда воля и то по най брутален начин(Слушкате иначе мамата!).
Но щом като на теб суверенитет не ти трябва за какво изобщо си говорим. Иначе сте седнали да плачете за завеисимост от Русия и т.н.

Е поне доказа че съм прав че не плачете за независимост а за зависимост.

Въпросът е че не може 6 милионна държава да просперира без някакви зависимости от глобалната система. И има голяма разлика от суверенитет с американците и суверенитет с руснаците. По-добре първия "суверенитет". А дали може без някой да ни пази сянка, за мен причините са очевидни, че на този етап не. Народът ни не е узрял, държавата ни се стопява и т.н.. А ти какво разбираш под суверенитет на една държава като нашата? Искаш някаква изключителна военна и икономическа мощ ли?

Отговори си на въпроса "Какво е олитиката?", и ще стигнеш и до този отговор :)

Написъл съм ти обем 10 към 1 спрямо отговора ти затапка "отговори си сам". Не мисля да изциклям и да се преповтарям, ако искаш да отговориш или дискусия, отговори ми ти. 

преди 48 минути, Гражданин написа:

Разбирам ти дефиницията, но не, политиката не се случва с 2 реда дефиниция. Има много фактори и каквото е оптимално за всички, никога не е най-доброто за всеки по отделно.

Ясно е че не може д а се угоди на всеки, затова съм ти дал примера с пенсионната реформа, защото буквално цялата страна излезе на улицата. Но някой вслуша ли се в тия милиони хора? Не.

Въпросът е че не може 6 милионна държава да просперира без някакви зависимости от глобалната система. И има голяма разлика от суверенитет с американците и суверенитет с руснаците. По-добре първия "суверенитет". А дали може без някой да ни пази сянка, за мен причините са очевидни, че на този етап не. Народът ни не е узрял, държавата ни се стопява и т.н.. А ти какво разбираш под суверенитет на една държава като нашата? Искаш някаква изключителна военна и икономическа мощ ли?

Само че има зависимости и зависимости, тоест едно е да се съобразяваш с някой или нещо но и той да се съобразява с теб и съвсем друго онзи дето е две глави над теб и е като трикрилен гардероб да те държи за врата като пиле и да ти съска "Слушаш или мамата!".

Народът ни не е узрял, държавата ни се стопява и т.н.. А

А кой народ е узрял? Ония дето само 2% от тях знаят кой им е президент и цели 6% могат да смятат, но затова пък всичките живеят на кредит а сравнение с техните гета Факулетот и Столипиново са лъскави богаташки квартали?

А ти какво разбираш под суверенитет на една държава като нашата? Искаш някаква изключителна военна и икономическа мощ ли?

Под суверенитет разбирам независимост и партньорство което означава както ние се съобразяваме така и другата страна да се съобразява, а това го няма, има само едно мачкане и изтскване на информация и ресурси, употреба на територията ни за техни си цели и налагане на техните интереси над тези нанашата страна инесамо нанашата страна а на целия ЕС.

Ако за теб това е нормално, то за мен не е и абсолютно еквивалентно на ситуацията от преди 1989та.

Написъл съм ти обем 10 към 1 спрямо отговора ти затапка "отговори си сам". Не мисля да изциклям и да се преповтарям, ако искаш да отговориш или дискусия, отговори ми ти. 

Не е въпроса колко дълъг ферман ще напишеш а какво ще кажеш, аз вече два-три пъти ти пиша нещо по въпроса, но пак си оставам неразбран.
Казах ти, политката освен да мърси и да създава проблеми друго не прави.

преди 19 часа, Bubbles написа:

Под суверенитет разбирам независимост и партньорство което означава както ние се съобразяваме така и другата страна да се съобразява, а това го няма, има само едно мачкане и изтскване на информация и ресурси, употреба на територията ни за техни си цели и налагане на техните интереси над тези нанашата страна инесамо нанашата страна а на целия ЕС.

Смяташ ли че един великан трябва да се съобразява с едно джудже? Джуджето трябва да се моли на великана за някои работи, като например за помощ, когато му се налага да спасява джуджетата от троловете. Великанът идва и гони троловете, а за да дойде пак великанът да защити малките хора, те ще му дадат нещо за ядене. Гъбки или феи, каквото си поиска великанът. Защото не великана, а джуджетата имат нужда от него. Защото има и лоши гигантки същества. Например троловете. Те не са толкова големи като великана, или просто неговият боздуган и силата, с която замахва е по-силен от техните пръчки. Може и джуджетата да се обединят с други кралства от джуджета и да си сформират съюзно кралство и заедно да се отбраняват. А може и други комбинации. Но всяко мижаво джуджешко кралство да си мечтае за суверенитет при толкова много тролове, зли магьосници и т.н. враждуващи раси няма как да имат дълго независимост. А за равноправно партньорство? Как може да има равноправно партньорство между само едно джуджанско царство като задника на великана само е три пъти по-голямо от царството? Значи ако искат джуджетата да са равноправни партньори с велика и така да му дават не всички гъбки и вълшебни феи, които наберат и заловят и да запазят малко и за себе си, тогава трябва да се обединяват и с други джудженца. И така да си направят някакво поне горе-долу общо царство на джуджетата, което е между великаните и троловете и тогава да могат да поставят условия. Няма начин обаче всички в съюза на джуджетата да се харесват, но трябва да правят компромиси, за да има баланс в Средната Земя.

Надявам се аналогията с приказките да ти хареса. Не знам защо реших, че може би така ще ти стане по-ясна мисълта ми.

преди 2 часа, Гражданин написа:

Смяташ ли че един великан трябва да се съобразява с едно джудже? Джуджето трябва да се моли на великана за някои работи, като например за помощ, когато му се налага да спасява джуджетата от троловете. Великанът идва и гони троловете, а за да дойде пак великанът да защити малките хора, те ще му дадат нещо за ядене. Гъбки или феи, каквото си поиска великанът. Защото не великана, а джуджетата имат нужда от него. Защото има и лоши гигантки същества. Например троловете. Те не са толкова големи като великана, или просто неговият боздуган и силата, с която замахва е по-силен от техните пръчки. Може и джуджетата да се обединят с други кралства от джуджета и да си сформират съюзно кралство и заедно да се отбраняват. А може и други комбинации. Но всяко мижаво джуджешко кралство да си мечтае за суверенитет при толкова много тролове, зли магьосници и т.н. враждуващи раси няма как да имат дълго независимост. А за равноправно партньорство? Как може да има равноправно партньорство между само едно джуджанско царство като задника на великана само е три пъти по-голямо от царството? Значи ако искат джуджетата да са равноправни партньори с велика и така да му дават не всички гъбки и вълшебни феи, които наберат и заловят и да запазят малко и за себе си, тогава трябва да се обединяват и с други джудженца. И така да си направят някакво поне горе-долу общо царство на джуджетата, което е между великаните и троловете и тогава да могат да поставят условия. Няма начин обаче всички в съюза на джуджетата да се харесват, но трябва да правят компромиси, за да има баланс в Средната Земя.

Надявам се аналогията с приказките да ти хареса. Не знам защо реших, че може би така ще ти стане по-ясна мисълта ми.

Интересен подход драги ми Смехуирко. Само че, великаните като изгонят троловете от земята на джуджетата и си вземат какво им се полага за услугата си тръгват и не се месят в живота на дребосъците. А нашите великани не искат само питка и вино а всичко да бъде за тях и те да решават кой какво, те това е лошото.

преди 17 минути, Bubbles написа:

Интересен подход драги ми Смехуирко. Само че, великаните като изгонят троловете от земята на джуджетата и си вземат какво им се полага за услугата си тръгват и не се месят в живота на дребосъците. А нашите великани не искат само питка и вино а всичко да бъде за тях и те да решават кой какво, те това е лошото.

Въпросът е, че великаните са поканени от джуджетата да дойдат в земите им не само, за да ги пазят, а защото великаните имат и много технологии, които са много изкушаващи и са били развити благодарение на тяхната форма на демокрация сновава на механизми на свободен пазар и конкуренция и болшинството от джуджетата харесват този модел и се надяват да го пренесат в своето царство. Стандартът на великаните, който те виждат ярко контрастира с този на троловете, които постоянно ги нападат. Тези тролове не могат да произведат нищо качествено за битовизма и усъвършенстването на живота на обикновените си съграждани тролове, камо ли на доверие да бъдат допуснати в други царства да им оправят живота. Ако джуджетата решат да се дадат на троловете, за да спрат да бъдат мачкани от тях, няма какво друго да им се случи освен тролейската култура да ги изравни с троловете по пещернячество. Тоест скромно живеене или по-скоро живучкане, изравнен стандарт за всички, сив, простоват, но уж сигурен. Троловете обичат мизерията и са свикнали с нея, но се радват на величието си - построили са си блатно пещерно царство, стабилно и с малцина богати тролове, които контролират калта. Всички други тролове вътре в тролската империя, както и асимилирани раси от далечни краища на света са им подчинени. В края на деня полезните свойства на калта в царството са разпределени горе-долу по равно за всички тролчета и тролофицирани народи, а цената пак е подчинение на малцината богати тролове. На други тролове или поданници в тролското царство е трудно да забогатеят, защото там отдавна е решено - богатеят само тролове от тролската номенклатура, т.е. роднини на богатите тролчета. Кръвта е най-важна. Системата им така работи. Или 99% са бедни, но живеят стабилно, или ако се оправи неравенството тази система ще колабира. Великаните от друга страна пък позволяват на всеки великан или друг невеликан да се опита да се възползва от демокрацията основава на механизми на свободен пазар и конкуренция, за да печели или да се опита да забогатее повече. Във великанската страна и нейнте партньори не е забранено и да си кажеш свободно мнението. А като външен на великанското царство можеш да намериш и стълба и да се покатериш та да си на една височина с великаните... ... Приключвам приказката тук и ще те попитам на чия страна си. На троловете или на великаните?

Аааа мани беги щом и фентъзи взехме да пишем значи хептен отървахме коня

• 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

Айде, почна се и у нас със възхвалата на българските нацисти.

Димитър Списаревски е служил на монархофашизма, бил е антисемит и против българските евреи. Такъв човек не може да бъде герой! Почитането му трябва да бъде обявено за престъпно!

И един ден ще бъде!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.dnes.bg/politika/2023/12/20/tagarev-imeto-na-spisarevski-be-pochti-zabraveno-po-vremeto-na-komunizma.592991

преди 1 час, Anneliese написа:

Айде, почна се и у нас със възхвалата на българските нацисти.

Димитър Списаревски е служил на монархофашизма, бил е антисемит и против българските евреи. Такъв човек не може да бъде герой! Почитането му трябва да бъде обявено за престъпно!

И един ден ще бъде!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.dnes.bg/politika/2023/12/20/tagarev-imeto-na-spisarevski-be-pochti-zabraveno-po-vremeto-na-komunizma.592991

Ало офсо?! Ти нали беше болна. Остави Списаревски намира и си гледай болестите! Няма нужда да петниш името на човека! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
на 5.10.2023 г. в 19:35, Гражданин написа:

Смяташ ли че един великан трябва да се съобразява с едно джудже? Джуджето трябва да се моли на великана за някои работи,

Простете, а трябва ли великанът да се съобразява с един негър, с един хомосексуалист, с един инвалид, с едно дете? Това, че трябва да му се молят за нещо, което е човешко право е доста непремерено изказване. Не прави чест, гражданино. 

току-що, Търсещ истини написа:

Простете, а трябва ли великанът да се съобразява с един негър, с един хомосексуалист, с един инвалид, с едно дете? Това, че трябва да му се молят за нещо, което е човешко право е доста непремерено изказване. Не прави чест, гражданино. 

Не ти разбрам забележката? Моля да се обясниш наново какво искаше да кажеш на въпреки на мое мнение от преди половин година.

на 5.10.2023 г. в 19:35, Гражданин написа:

Смяташ ли че един великан трябва да се съобразява с едно джудже? Джуджето трябва да се моли на великана за някои работи

Идеята за "гражданин" е плод на Френската революция. Аристократите, свещениците и Третото съсловие стават "граждани", равноправни. Аристократите, както и великаните трябва да се отнасят към джуджетата като към равни. Вежливостта изисква, както джуджетата, така и великаните да се молят, ако искат помощ. Никой няма права само заради това, че е богат  банкер, въоръжен аристократ или близък до бога свещеник. Те са граждани и имат равни права с обущаря, сеяча и вестникарчето.

Така че ВЕЛИКАНЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ДЖУДЖЕТО, защото то има равни права с него. Е, това е според идеите на Френската революция за гражданите. Ако имаш други идеи, примерно за величието на великаните и нищожеството на джуджетата, за гражданите като по- издигнати от селяните, то не съм те разбрал. Естествено, ако някой е кръстен Апостол, не очаквам да мисионерства. Обаче ник всеки си избира по някакви съображения.

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Идеята за "гражданин" е плод на Френската революция. Аристократите, свещениците и Третото съсловие стават "граждани", равноправни. Аристократите, както и великаните трябва да се отнасят към джуджетата като към равни. Вежливостта изисква, както джуджетата, така и великаните да се молят, ако искат помощ. Никой няма права само заради това, че е богат  банкер, въоръжен аристократ или близък до бога свещеник. Те са граждани и имат равни права с обущаря, сеяча и вестникарчето.

Така че ВЕЛИКАНЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ДЖУДЖЕТО, защото то има равни права с него. Е, това е според идеите на Френската революция за гражданите. Ако имаш други идеи, примерно за величието на великаните и нищожеството на джуджетата, за гражданите като по- издигнати от селяните, то не съм те разбрал. Естествено, ако някой е кръстен Апостол, не очаквам да мисионерства. Обаче ник всеки си избира по някакви съображения.

Аз по-горния разказ съм го разгърнал с цел илюстрация на по-малките държави спрямо по-големите или джуджета спрямо великани. Мисля че се подразбира, че идеята за "граждани" е идея, която е за поданниците вътре в даденото царство или държава. Държавата може да е благосклонна към всички свои поданници, независимо дали са великани или черни джуджета, вместо последните да бъдат определени вместо това просто за най-ниската каста в това царство. Обаче държавата няма никакви задължения към поданиците на други царства/държави та, ако да речем една държава е "Държавата на Великаните", да я наречем Великания, спрямо държавата на черните джуджета, да я наречем Джуджания, се държи непочтено, то това не означава, че ще се държи непочтено към малцинството черни джуджета на своята територия. Но спрямо черните джуджета в Джуджания, Великания ако ще може да ги експлоатира както си иска и да ги тъпче, защото те не са джуджета на нейна територия. Съобразяваш се като си джудже и държава на джуджета и това е. Кое не разбра?

• Автор

Първата снимка е фалшива. Това отзад не е истинският орел със свастиката. Да не си свалял произведения на изкуствен интелект?:lol6:

преди 6 минути, Anneliese написа:

Първата снимка е фалшива. Това отзад не е истинският орел със свастиката. Да не си свалял произведения на изкуствен интелект?:lol6:

Другарке, вие проверихте ли първо да видите дали снимката не си е истинска?

преди 3 часа, Anneliese написа:

Айде айде довчера не беше чувала за ИИ вече днес станала експерт по фалшиви снимки

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Айде айде довчера не беше чувала за ИИ вече днес станала експерт по фалшиви снимки

Не, но се научих да разпознавам истинския германски орел със свастиката.

Това е орелът със свастиката, символ на Третия райх:

1200px-Reichsadler_Deutsches_Reich_(1935

А това е орелът лого на нацистката партия:

1280px-Parteiadler_Nationalsozialistisch

И двата не могат да бъдат изобразявани по - различен начин - по - слаби, по - дебели или изобщо по - различни от показаните горе примери.

преди 29 минути, Anneliese написа:

Не, но се научих да разпознавам истинския германски орел със свастиката.

Това е орелът със свастиката, символ на Третия райх:

1200px-Reichsadler_Deutsches_Reich_(1935

А това е орелът лого на нацистката партия:

1280px-Parteiadler_Nationalsozialistisch

И двата не могат да бъдат изобразявани по - различен начин - по - слаби, по - дебели или изобщо по - различни от показаните горе примери.

Снимката се оказа реална за твой ужас от 1935 :)

https://www.worthpoint.com/worthopedia/1935-russia-national-chor-boyar

Някакъв хор е тва

Тва видео доста ще се хареса на форумното ни наци

Ей затва не щат да отварят архивите руснаците щот много от митовете им ще идат на кино

• Автор

Сами са го направили тези хора, но явно не по правилата. Ще е цяло чудо, ако не са си имали проблеми заради логото. По принцип знам, че германците са забранявали на чужденци, даже и на евреите, да притежават тогавашното германско знаме, както и да го пипат. Или да рисуват както си искат герба. Само германци е можело да имат германското знаме. Наказанията за гавра с него или за неподдържането му е била страшна. На снимката поне не са объркали държавното знаме с партийното.

Зачудих се - в САЩ, страната уж на свободата, дали чужденци, живеещи там, имат право свободно да окачат на пилона своето родно знаме, както е позволено тук, в България?

преди 6 минути, Anneliese написа:

Сами са го направили тези хора, но явно не по правилата. Ще е цяло чудо, ако не са си имали проблеми заради логото. По принцип знам, че германците са забранявали на чужденци, даже и на евреите, да притежават тогавашното германско знаме, както и да го пипат. Или да рисуват както си искат герба. Само германци е можело да имат германското знаме. Наказанията за гавра с него или за неподдържането му е била страшна. На снимката поне не са объркали държавното знаме с партийното.

Зачудих се - в САЩ, страната уж на свободата, дали чужденци, живеещи там, имат право свободно да окачат на пилона своето родно знаме, както е позволено тук, в България?

Чакай сега що така обърна плочата? Нали беше експерт по фалшиви снимки и ИИ?

В руските сайтове пише че тва не е орела на Райха а на Дракула и са го тупнали за повече показуха нещо типично за руснаците :)

На заднем плане возле орла Влад Цепешь стоит для ультра эпичности

Подобен орел ползват и германците във филмите пак  подобна цел :)

За САЩ питай @teo-glavata

Кви орли ве? Завод Аушвиц спешно тряя да се отвори, че много сган има дето трябва да ходи на работа там.

И се научете да четете баси, свастиката НЕ Е нацистки символ, орела още по-малко, свастики са се използвали още в древността като символи за здраве и плодородие, орлите пък да не говорим колко народи и за колко символики са гио ползвали.

И най обичам като ми кажат че нещо не можело да се използва/прави, а после се пляка че имало демокрация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.