Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лоши сектори на хард диск

Препоръчан отговор

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Естествено, че си заминава. Хайде сега да чуем разбирачите, които казваха обратното! 

Ето ти единият разбираш със вторият си пост в темата, какво е написал:

"Приятел!

Когато се пита за такива проблеми по хардуерните компоненти на един компютър, се дава винаги точна ,ясна и много по пълна информация.

Повечето от фирмите производителки на SSD и HDD си имат техни тулчета за тестване на дисковете. Тази програма преди години, 2 пъти ме подведе и от тогава не съм я виждал при мен."

Компютри, лаптопи , дискове и всякакви други такива изделия не се поправят във форум, а в СЕРВИЗ.

Тук единствено може да се помогне на човек със съвети, но всичко си остава за сметка на питащият. Или с две приказки, той какво ни е сервирал като проблеми и до каква степен е способен да се справи с тези проблеми. А не да изпитва хората дали могат да познаят  какво е причинил на машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 122
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ясно е, че хард диска е умрял ама пичове, помагайте!!! 🙂
Всеки път след като включа лаптопа и ми дава 
"Scanning and repairing drive D : Stage 1:
Преди това ми дава да го скипна с произволен бутон, но пак чакам едни 30 мин след всяко включване. 
Кажете ми как мога да спра този процес? Ще съм много благодарен!!!💗

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

В command prompt (Admin) изпълни
chkntfs /x "d:"

Не ми даде нищо. Не потвърди командата, че е приета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като го спрях снощи на  поправката Stage 1, нещо днес лаптопа не функционира нормално. Май са се изгубили данни и ми прави проблеми. 
За това не ми ги приема командите и приложенията не ми се отварят. 
Какво мога да направя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Mariyan Panev написа:

След като го спрях снощи на  поправката Stage 1, нещо днес лаптопа не функционира нормално. Май са се изгубили данни и ми прави проблеми. 
Какво мога да направя?

След като няколко пъти ти казах,че тоя диск си заминава ти не ме послуша. Как искаш да ти помогна?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Mariyan Panev написа:

Какво мога да направя?

ами защо бе джанъм го спираш
поиграйкай си на няколко пъти на изключване и включване, белким се задейства проверката, ама ще чакаш без да бързаш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стартирай regedit като админ и навигирай до

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager

кликни на BootExecute и изтрий всички редове без autocheck autochk *

boot-execute.png
Затвори regedit и рестартирай

преди 13 минути, овню написа:

ами защо бе джанъм го спираш
поиграйкай си на няколко пъти на изключване и включване, белким се задейства проверката, ама ще чакаш без да бързаш

Щот няма сми' да чеква непоправими неща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Mariyan Panev написа:

Направо махнах хард диска и се оправи лаптопа без грешки. И без това е мъртвец проверките няма смисъл от тях. 

То и от темата ви нямаше смисъл, след като сте го изпускал (диска) на земята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev72 написа:

То и от темата ви нямаше смисъл, след като сте го изпускал (диска) на земята.

Пак зависи. Имам един механичен диск от лаптоп, който го изпуснах веднъж леко на земята, че го ползвам за портативен с преходник, но все още работи. Появи му се само някаква грешка в смарт-а не помня точно каква, но няма проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Raze написа:

Пак зависи. Имам един механичен диск от лаптоп, който го изпуснах веднъж леко на земята, че го ползвам за портативен с преходник, но все още работи. Появи му се само някаква грешка в смарт-а не помня точно каква, но няма проблеми.

при мен се яви проблем с нечетим сектор, ама го оставих в незаделено място и е като пушка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Mariyan Panev написа:

Направо махнах хард диска и се оправи лаптопа без грешки. И без това е мъртвец проверките няма смисъл от тях. 

БРАВО!!! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

""Имам един механичен диск от лаптоп, който го изпуснах веднъж леко на земята""

Леко ли го е изпускал или тежко, ТОЙ си призна чак след 2 страници и половина, но не написа дали е било леко или тежко.

Приемам, че можем леко да изпускаме HDD на земята. Ако е тежко, няма да задавам и аз въпроси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Леко-тежко, изпускан ли е е относително как е паднал и какво се е повредило. В процеса на работа се разбира, а може и изобщо да не тръгне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Backblaze Drive Stats for 2022 (January 31, 2023)

https://www.backblaze.com/blog/backblaze-drive-stats-for-2022/

Не намерих по подходяща тема и затова го пускам тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И понеже пак не намирам по-подходяща тема ще го пусна тук. Изглежда е добре да се избягва серия 990 на Самсунг на този етап.

https://www.tomshardware.com/news/samsung-990-pro-health-dropping-fast

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И понеже пак не намирам по-подходяща тема ще го пусна тук. Изглежда е добре да се избягва серия 990 на Самсунг на този етап.

https://www.tomshardware.com/news/samsung-990-pro-health-dropping-fast

В същата насока:

Best SSDs for 2023: Reviews and recommendations | PCWorld

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...