Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

12009759_1101244289903462_36750094733330

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Къде надницата на ден е 20лв.? Моля, без глупости.

Колко е мин. заплата в БГ знаеш ли?Колко хора работят на минимална или близка до нея знаеш ли?

Ми не е 20, ама 22-24 (не знам колко са им данъците и другите удръжки в момента):

http://spodeli.net/17/story-82207.html

http://www.vestnikataka.bg/2015/03/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-20-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8/

http://balans.bg/8048-minimalna-osnovna-zaplata-za-starshi-uchitel/

http://www.duma.bg/node/92452

Тук една продавачка, сервитьорка, шивачка и много други вземат около 450-500 лева чисто.

4XKY1lp.jpg

16 пъти по-бедни от лошите капиталисти :(  живеещи в тоталитарен режим, липса на всякаква свобода, но пък важното е, че бозата беше  5 ст. Гордостта на комунизЪма 

Глупака в случая си, или поне коня с капаците, който си е затворил очите в дебелия портфейл и не вижда и не знае каква е реалността. Въобще не мери истината, гледайки себе си и богатите си познати, нито тлъстите заплати в софето. Там дават големи заплати, да не запалят хората парламента, барбар с ония изроди в него.

Колко е мин. заплата в БГ знаеш ли?Колко хора работят на минимална или близка до нея знаеш ли?

Знам колко е минималната, знам и колко работят на нея. 

Също така, мога и да чета и виждам в картинката да пише СРЕДНА надница на ден.

Минималната дневна заплата през 1989 също не е 10 лв. 

Глупака в случая си, или поне коня с капаците, който си е затворил очите в дебелия портфейл и не вижда и не знае каква е реалността. Въобще не мери истината, гледайки себе си и богатите си познати, нито тлъстите заплати в софето. Там дават големи заплати, да не запалят хората парламента, барбар с ония изроди в него.

Айде бе, така ли стана :)

Викаш, дават ни големи заплати, за да не запалим парламента :) Забавно. 

Владко! На много места по градовете и селата минималната надница на ден няма и 20 лева. Аз ти уважавам мненията, но не гледай себе си какво получаваш. И не чети пресата, а излез сред народа и го попитай, ако искаш да знаеш.Няма лъжа, няма измама. Това го написах заради теб. Иначе, виждаш отдавна не вземам участие в тези форуми, за да сте малко по-спокойни при разясненията. Лека вечер!

Чеки да постна и аз една снимка, че отдавна не съм спамил в Политиката  :giggle1:

8355807p.png

Колко е лесно да скачаш срещу "ръжена" когато бай ви Тошо отдавна го няма. А като беше на влас - всеки си мълчеше! Съвременни "партизани"

Може да го няма, но наследниците му още ни управляват. 

4XKY1lp.jpg

16 пъти по-бедни от лошите капиталисти :(  живеещи в тоталитарен режим, липса на всякаква свобода, но пък важното е, че бозата беше  5 ст. Гордостта на комунизЪма 

Напротив, пич, точно бозата е важна или по-точно какво можеш да си купиш с тези 1200 в България, и съответно с тези 14000 в Великобритания например!Другото са цифри и стъкмистика!

Знам колко е минималната, знам и колко работят на нея. 

Също така, мога и да чета и виждам в картинката да пише СРЕДНА надница на ден.

Минималната дневна заплата през 1989 също не е 10 лв. 

Айде бе, така ли стана :)

Викаш, дават ни големи заплати, за да не запалим парламента :) Забавно. 

да, реалната средна надница на ден в България е м/у 20 и 30 лева.

Може да го няма, но наследниците му още ни управляват. 

И това е вярно приятелю, но както виждам, за вече 26 години не сме намерили решение, което като го приложим, ще се оттървем и от...наследниците му. Дали съм прав, ти ще кажеш.

Владко! На много места по градовете и селата минималната надница на ден няма и 20 лева. Аз ти уважавам мненията, но не гледай себе си какво получаваш. И не чети пресата, а излез сред народа и го попитай, ако искаш да знаеш.Няма лъжа, няма измама. Това го написах заради теб. Иначе, виждаш отдавна не вземам участие в тези форуми, за да сте малко по-спокойни при разясненията. Лека вечер!

Стефчо, така е. Но! Беше цитирана СРЕДНА надница. Знам, че масовия човек е много по-зле отколкото при социализма, но имам различна от Вашата версия за причините - не мисля, че САЩ или ЕС са основната причина да е така. 

Аха, важно е за една боза да си даваш задника, ясно

Направо цепиш мрака с тоя извод! :clap:

Стефчо, така е. Но! Беше цитирана СРЕДНА надница. Знам, че масовия човек е много по-зле отколкото при социализма, но имам различна от Вашата версия за причините - не мисля, че САЩ или ЕС са основната причина да е така. 

Естесвено, че не са!Но, не са и благодетелите за които се представят!

да, реалната средна надница на ден в България е м/у 20 и 30 лева.

Според този източник: http://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pressreleases/KeyInd2015-07_9VCFMD2.pdf, средната работна заплата за страната за м. Март 2015 г. е 882 лв., което прави 40 лв. на ден. 

Като според мен, реалната заплата е поне с 15-20% нагоре, поради масовата практика да се спестява част от официалната заплата, за да се плащат по-малко данъци и осигуровки. 

Направо цепиш мрака с тоя извод! :clap:

Естесвено, че не са!Но, не са и благодетелите за които се представят!

Къде се представят за благодетели? Никой не ни е канил в ЕС, взели са ни напреки и от зор, според мен .

"не мисля, че САЩ или ЕС са основната причина да е така. "

Понеже искам да съм честен ще ти напиша: И аз не мисля, че точно те са виновни и никога не съм го подчертавал. Да. Приемай ме от който искаш лагер, това е без значение за отношенията ни, но симпатизирам на руския народ и много обичам...не руска,а американска "народна музика" Кънтри, с две думи.Що се касае до технологии и производства - естествено е да си призная че когато ти се плаща много добре, дори и най върлият комунист да съм, и аз ще работя усърдно и съзнателно. Ей това беше едно от условията в социалистическия строй, да сме на това дереже. Поне за мен.Вземал съм заплата по живково време 200 лева, вземал съм заплата по същото време само че 3200 лева работейки към комбината за Микро процесорна техника - Правец. Като видях разликата, станах много придерчив и взискателен към това което върша, независимо че бяхме далеко от управата на завода (ремонт и поддръжка в родният ми град) Можеш да провериш, ако не вярваш, но понеже сега ще се пенсионирам, мога да ти пратя и документи, които ги имам в наличност за пенсионирането.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ей, като пуснете тия хартиени стъкмистики на НСИ и направо. Абе човек. Вземи стани на крака и ела тук при мен, да ти покажа колко е надницата. Да ти кажа, като се сменя строя, като му дойде времето..."Интелектуалците" от НСИ, вероятно ще бъдат първи под ножа на следващия народен съд. Щото от боклуците в парламента и мин-съвета, по-големи боклуци, са само тяхната прислуга.

12009759_1101244289903462_36750094733330

Що ли няма колаж за трите фалита на развитата ни социалистическа родина ? 

За лъжите и политическите стъкмистики на измислени икономически показатели ? 

Да, знам , всеки иска да живее в приказка.. аз също .... ама... ?

Ей, като пуснете тия хартиени стъкмистики на НСИ и направо. Абе човек. Вземи стани на крака и ела тук при мен, да ти покажа колко е надницата. Да ти кажа, като се сменя строя, като му дойде времето..."Интелектуалците" от НСИ, вероятно ще бъдат първи под ножа на следващия народен съд. Щото от боклуците в парламента и мин-съвета, по-големи боклуци, са само тяхната прислуга.

Стъкмистиката на НСИ е единствено надолу - никой не съм чувал да декларира по-голяма заплата, отколкото плаща. Никой. 

За сметка на това, знам много, който декларират по-ниски.

Ще дойда, след това ще ми върнеш гостито и ще ти покажа също колко е надницата и как се изкарва. 

"не мисля, че САЩ или ЕС са основната причина да е така. "

Понеже искам да съм честен ще ти напиша: И аз не мисля, че точно те са виновни и никога не съм го подчертавал. Да. Приемай ме от който искаш лагер, това е без значение за отношенията ни, но симпатизирам на руския народ и много обичам...не руска,а американска "народна музика" Кънтри, с две думи.Що се касае до технологии и производства - естествено е да си призная че когато ти се плаща много добре, дори и най върлият комунист да съм, и аз ще работя усърдно и съзнателно. Ей това беше едно от условията в социалистическия строй, да сме на това дереже. Поне за мен.Вземал съм заплата по живково време 200 лева, вземал съм заплата по същото време само че 3200 лева работейки към комбината за Микро процесорна техника - Правец. Като видях разликата, станах много придерчив и взискателен към това което върша, независимо че бяхме далеко от управата на завода (ремонт и поддръжка в родният ми град) Можеш да провериш, ако не вярваш, но понеже сега ще се пенсионирам, мога да ти пратя и документи, които ги имам в наличност за пенсионирането.

Вярвам, защо да не вярвам? При анализ на причините, довели ни дотук (за да можем да видим какво трябва да се направи, за да излезем от положението си), няма значение какво харесваме или не. Трябва да се опитаме да сме обективни - според теб, аз или Форс е по-обективен :)

Всеки си има личните пристрастия, но все пак, трябва да се опитваме да намалим влиянието им. 

Сега, мани ги въобще тия работи. Принципно си прав, ама тук много хора, които се водят на минимална заплата, наистина са на минимална заплата. Пък ти какво си мислиш и какви са практиките в големите градове, това нас в провинцията никак не ни помага. Да, има и тук известен процент 5% или най-много 10%, които са в твоя полза...Така както казваш работни места. Колкото да излъжат в статистиката. Добри заплати вземат чиновниците. Средно е около, ако не и над 1К. Адвокати, нотариуси и прочие "интелектуалци", от тия които хвани единия - обеси всичките. Едно на ръка, че безработицата е въпиюща и такива хора не за 20, ми за 10лв цял ден ще ти бачкат...Цял ден...от зори до мрак. не максимум 8 часа, както е по закон. Без договор, без нищо, само и само да имат за хляба(буквално за хляба, щото е временна работа). Днеска има, утре няма. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Що ли няма колаж за трите фалита на развитата ни социалистическа родина ? 

За лъжите и политическите стъкмистики на измислени икономически показатели ? 

Да, знам , всеки иска да живее в приказка.. аз също .... ама... ?

Има статистика за продажбата на златния резерв от Живков на СССР :ph34r: над 30 тона злато, самият той си признава, че държавата е фалирала. За първи път през 1960 година, после още 2 фалита.А тук се обясняват колко евтина е бозата и колко хубаво и евтино е било  :no-no:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.