Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомнят ли си някои от вас за Бай Тошо и социализЪма?

232 гласували потребители

1. 1. Какъв беше животът преди "демокрацията" ?

• По-скоро беше хубав
      33%
      77
    • По-скоро не беше хубав
      7%
      18
    • Всичко беше наред, де и сега да живеехме така
      16%
      38
    • Нищо не беше наред !
      17%
      40
    • Малък(а) съм и не помня какво е било
      13%
      32
    • Абе, защо ме занимавате с глупости ?Каквото било-било.
      11%
      26

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

А, дали и на кой е проблем. Проблем е за всички, най-вече ощетени са самите роби. Не е в това въпроса. Ти дори преди малко не признаваше такъв проблем. Ама сега от няма накъде.

Пак ще те насоча , надявам се съвсем позитивно да ме разбереш - еднакви условия, различна история. - соц възпитание, соц кадри, възпитани само в едно - кражба на държавното и работа за "частното" , и другата  страна на палачинката - злия империалистически свят, за който представите ни бяха именно каквито ти ги плямпаш с т.нар. вицове за злия капиталист, и роба.

:)

А всъщност тогава , докато ние се възпитавахме в илюзорни фалшиви соц утопии, те извоюваха и социална справедливост, и спазване на закона от големите фирми / в някаква степен разбира се, то идеални общества няма / и си дръпнаха напред , а "роба" стана гражданско общество, за което соца можеше само да мечтае.. пардон.. соца никога не е мечтал за такова..  именно соца възпитаваше роби, еднакви роби.

Какво имаме "на изхода" в днешните години ? - нямаме гражданско общество, нямаме собствено мислене, нямаме лична инициатива, нямаме иторическо възпитание, нямаме елементарна култура дори.

И имаме една шепа "запознати" богозибрани, които именно знаеха как да се ориентират след фалита на соца, и как да натаманят така нещата че да им е добре дълги години.

Ето това е разликата , почти еднакви закони, различни резултати.

..........

отмятам отмятам отмятам простотиите и обидите.. и ... то не остана на ккаво да отговоря... 

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 249,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Глупости, пълни, Мога да ти посоча десетки примери как умишлено бяха съсипвани ПЕЧЕЛИВШИ и  НА СВЕТОВНО ТЕХНИЧЕСКО НИВО производства. Всъщност, давал съм ги вече много пъти. Селското ни стопанство и г

• Позволи ми да ти отговоря с няколко въпроса: Дефицитът на стоки за широко потребление смята ли се за кризисен елемент? - Беше почти невъзможно да си купиш някои артикули(дрехи, обувки, бяла и черна т

• Има си чисто обективни критерии за сравнение. Не смятам, че бананите в магазините са били най-важното нещо. Нищо не е само черно или само бяло. Колко сме по-свободни оттогава, става все по-спорен въпр

Публикувани изображения

Миро, честно вече се чудя, дали имаш нещо свое в главата, с което да мислиш или поне да се опитваш да разбереш, какво наистина се опитваме да ти кажем, а не постоянно да отговаряш нещо различно. Всеки път когато си бит по всички фронтове, ти отваряш нов, някъде малко встрани от това което дискутираме, съвсем малко, колкото да изглежда че уж отговаряш на темата в момента.

Миро, честно вече се чудя, дали имаш нещо свое в главата, с което да мислиш или поне да се опитваш да разбереш, какво наистина се опитваме да ти кажем, а не постоянно да отговаряш нещо различно. Всеки път когато си бит по всички фронтове, ти отваряш нов, някъде малко встрани от това което дискутираме, съвсем малко, колкото да изглежда че уж отговаряш на темата в момента.

"вие" :)

Виждам ти дори нямаш смелост да кажеш "АЗ мисля еди как си" :)

Кой казваш е роба :)

А иначе отново не си прав , или не ме разбираш, въпреки позитивния ми призив

- сравних ти нагледно което Е ПО ТЕМАТА системите , наследството и какво имаме сега като резултат от "цветущия соц".

Да, някои може би разбират заглавието на темата като - само позитивни спомени и разказване на приказки от 1001 нощ за цветущото ни състояние какво е било.

Е аз малко не съм в този стандартен поток на промиване на мозъци и откровенни соц лъжи.

А там е корена.

Ако разбереш корена, ще осъзнаеш и положението сега.

А не като туземците да приписваме всичко на "добрив" и на "лошия" бог :)

Макар че няма лошо - всеки си избира дали да е елементарен, или да мисли малко повече.

пп

Всеки път когато си бит по всички фронтове..............

Странно... аз пък нямам такива спомени да съм "бит" дори на един "фронт" , камо ли на "всички" :)   :)

А.. сетих се.. приемаш за "победа" всеки път когато някой , на който са му свършили аргументите, ме е напсувал, обидил, нагрубил , и аз не съм отговорил.

Да, тогава да - наистина сте ме били хиляди пъти  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Това последното отбелязана ли е инфлацията по периоди и че става въпрос не точно и само за издръжка на армии в сумите(разбирай цена за престоя, спането, продоволствието и други) а и за изплащане на репарации. Защо, колко, на кого и как са изплащани, оставям на теб сам да откриеш. Щото нали си падаш по взирането в детайлите, тия общи цифри, някак не кореспондират с натурата, която се опитваш да ни демонстрираш.

Това последното отбелязана ли е инфлацията по периоди и че става въпрос не точно и само за издръжка на армии в сумите(разбирай цена за престоя, спането, продоволствието и други) а и за изплащане на репарации. Защо, колко, на кого и как са изплащани, оставям на теб сам да откриеш. Щото нали си падаш по взирането в детайлите, тия общи цифри, някак не кореспондират с натурата, която се опитваш да ни демонстрираш.

Какво не кореспондирало с каква натура, която съм се опитвал да демонстрирам ???

Отричаш нещо което и ти не си проверил .

Можеше да кажеш - ето , да уточним цифрите - така и така..  

Можеш да зададеш и въпроса си към съставителя - МВнР , ползвал архива.

Ама не.. ти предпочиташ да се заяждаш.

трол

Какво не кореспондирало с каква натура, която съм се опитвал да демонстрирам ???

Отричаш нещо което и ти не си проверил .

Можеше да кажеш - ето , да уточним цифрите - така и така..  

Можеш да зададеш и въпроса си към съставителя - МВнР , ползвал архива.

Ама не.. ти предпочиташ да се заяждаш.

трол

Значи ти постваш нещо, което не си проверил като факт и чакаш аз да доказвам, че не е факт ли? Ами какво да се чудя, такива са ти всичките "аргументирани" коментари.   :D

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Значи ти постваш нещо, което не си проверил като факт и чакаш аз да доказвам, че не е факт ли? Ами какво да се чудя, такива са ти всичките "аргументирани" коментари.   :D

трола си е трол 

Цитирам архив на МВнР.

Проблем ?

Ти всяка новина лично ли я проверяваш ?

Примерно http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1501659

лично ли си проверил дали има златен медал ? :)

Иначе дадох и източник на албума , мисля няма потемата толкова добър архив с доста интересни снимки от соца.

Не е анти-соц пропаганда, много хора ще намерят с носталгия стари снимки на капачки дори и т.н. 

Така че.. троловете да не коментират, останалите да погледнат :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000755940878&sk=photos&collection_token=100000755940878%3A2305272732%3A69&set=a.649916501710209.1073741830.100000755940878&type=1

трола си е трол 

Цитирам архив на МВнР.

Проблем ?

Ти всяка новина лично ли я проверяваш ?

Примерно http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1501659

лично ли си проверил дали има златен медал ? :)

Иначе дадох и източник на албума , мисля няма потемата толкова добър архив с доста интересни снимки от соца.

Не е анти-соц пропаганда, много хора ще намерят с носталгия стари снимки на капачки дори и т.н. 

Така че.. троловете да не коментират, останалите да погледнат :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000755940878&sk=photos&collection_token=100000755940878%3A2305272732%3A69&set=a.649916501710209.1073741830.100000755940878&type=1

Цитираш някаква Фейкбук страница, на Фейкбук дама, за която нищо не знаем, освен името(с надеждата да е истинското й име и че живеела в София, поне така тя е написала) не цитираш архив на МВнР. Айде, като дадеш пряк линк към архива, тогава вече ще е нещо различно

И на други съм го казвал - фейсбук не е източник , но предоставя възможност за синтез на източници.

Ако това е толкова сложна сентенция за теб, поне си трай да не се излагаш :)

пп

разбира се фейсбука и не само той ,  също е и източник - на авторски материали.

В случая материалите няма как да са авторски, просто защото през соца нямаше фейсбук :) :)

Но пък има авторски колекции на такива "спомени" , и начин да се разпространят междухората.

Това е полезното и хубавото.

Ти се концентрираш ама кой била тая, дали е от софия... и т.н.

Бих казал че демонстрираш ментално ограничение в стил - вместо да гледаш пътя , ти си коментираш краката по този път... 

жалка работа... 

И на други съм го казвал - фейсбук не е източник , но предоставя възможност за синтез на източници.

Ако това е толкова сложна сентенция за теб, поне си трай да не се излагаш :)

Няма да си трая. Ти си отговорен за това което постваш. Твърдиш на всяка втора дума, че постваш факти и че се аргументираш с такива. Всъщност освен да ни дразниш и забавляваш, нищо друго не постигаш.

Koга ще бутаме, демонтираме  МОЧА, или по-добре да си стои, та  да имат кучетата какво да опикават?

Няма да си трая. Ти си отговорен за това което постваш. Твърдиш на всяка втора дума, че постваш факти и че се аргументираш с такива. Всъщност освен да ни дразниш и забавляваш, нищо друго не постигаш.

иии.. е време да кажеш както преди - че си постигнал целта си - да не спят опоненитите цяла вечер и да ти отговарят на глупостите :)

Е аз поне повдигнах темата не заради теб, а защото гледах Милен Цветков и дискусията за давността на комунистическите престъпления.

Забавно беше.

А ти си тролствай :) по високо от това ниво никога няма да минеш . :)

Дори няма да споменавам че абсолютно нищо смислено или ценно по темата не си казал. Освен да отвращаваш хората, погледнали и евентуално коментиращи темата.

Както и във всяка друга тема,.

Показателно.

Гедай ти! Този, който ни представя хвърчаща книжка, сгъната на четири за джобно носене, без гриф, без входящ номер, без автор, намерен безстопанствено валящ из пошлите дебри на някаква си социална мрежа за автентичен официален документ минава за ангел небесен. А този, който съвсем разумно не вярва на подобна уйдурма е трол. Смях!

Гедай ти! Този, който ни представя хвърчаща книжка, сгъната на четири за джобно носене, без гриф, без входящ номер, без автор, намерен безстопанствено валящ из пошлите дебри на някаква си социална мрежа за автентичен официален документ минава за ангел небесен. А този, който съвсем разумно не вярва на подобна уйдурма е трол. Смях!

Всъщност, не е въпроса дали вярвам че тези цифри са точни. Въпроса е, че онези години лева не е имал кой знае каква стойност, особено към края на войната. Освен другите изброени причини, в предишният ми състоятелен коментар към Миро, именно различната стойност на лева може да е причина за чак толкова голямото разминаване като цифра, между изплатените на немците и на руснаците суми. По спомени на дядо ми, заплатите са би десетки хиляди левове към края на войната и години още след това, преди деноминацията от 1962г. и това на обикновените ратайчета и чираци. Имало е някаква хиперинфлация причинена от войната, не ми се търсят точни проценти...Така че, цифрите са дадени в такива левове, не в равностойност в днешни левове.  Ето това Миро не отчита. Той просто нищо не отчита, само намира или му го намират в нета, спускат му го и той го поуства тук като негов коментар, като някакъв факт, ама дали и колко е състоятелен, как и за какво точно се отнася?!? Обаче на външен вид, за който не е в състояние да си направи преценката, първосигнално изглежда така:  Лошите, гадни съветски окупатори, са изпразнили на макс нашата държавна хазна, набили са на кол мъжете, на друг "кол" жените, и т.н. ,за разлика от добрите, скромни и "евтини" за издръжка, наши фашистки съюзници. Е това ако не е реклама на фашизма и на хитлеризма и очерняне на СССР, здраве му кажи..

133 млрд. лв. е струвала съветската окупация на България. Червената армия ограбва всяка държава, в която стъпи неин крак.

133 млрд. лв. е струвала съветската окупация на България. Червената армия ограбва всяка държава, в която стъпи неин крак.

Аре, поредния който обича всичко друго освен истината.

по -добре да не я, че постовете му от 1 изречение са свързани с някакви измислени истории от дядо му и вуйна му :help wanted4:

А нещо черно на бяло ще покажеш ли?Или трябва да ти се доверим ей така?

Обаче на външен вид, за който не е в състояние да си направи преценката, първосигнално изглежда така: Лошите, гадни съветски окупатори, са изпразнили на макс нашата държавна хазна, набили са на кол мъжете, на друг "кол" жените, и т.н. ,за разлика от добрите, скромни и "евтини" за издръжка, наши фашистки съюзници. Е това ако не е реклама на фашизма и на хитлеризма и очерняне на СССР, здраве му кажи..

А как изглежда "второ-сигнално"?

На мен ми изглежда точно по същия начин - съюзникът ни по време на цялата ВСВ Русия вероломно ни обявява война на 05.09.44г.

Защо? За да изпълни договореното на салфетка (според градските легенди) разпределение на света. Тук спокойно можеш да се изкажеш за лошите капиталисти-кръвопийци и добрите комунисти-руснаци, тръгнали да спасяват света. Ще съм искрен с теб - докато те чета, ще се смея.

В този момент България е напълно независима, финансово мощна (всъщност, една от най-стабилните държави в Европа, с практически незасегната от войната инфраструктура, изпратила окупационни корпуси в Гърция и Сърбия), осигурила изтеглянето на немските войски (без пушка да гръмне, нали. После хората, спестили мизерните животи на хиляди руски селяни-красноарамейци, ще бъдат осъдени на смърт и убити като кучета една нощ и погребани като престъпници).

Непосредствено след нахлуването и окупацията и преди Народния съд, са извършени десетки хиляди престъпления - хиляди несанкционирани убийства, грабежи и присвоявания от партийни дейци. Следва "Народният съд", с който руски марионетки произнасят в името на цар Симеон II присъди на цветът на българската държава.

Това е един недостатъчно изучен период, по простата причина, че модерните наследници на онези мракобесни престъпници градят собствения си капитализъм в България, зад който ти прозираш някакви задокеански интереси.

По отношение на заграбеното - България води ясна счетоводна политика с Германия, по силата на която в края на войната остават неизчистени клирингови задължения към нас. С Парижкия мирен договор, България бива задължена да се откаже от тях, карито бива лишена от правото си да направи прихващане срещу немските активи на наша територия. Според договора, те остават в полза на СССР.

Следват Георги Димитров (един безспорен български, или пък беше руски, забравил съм, Ентелектуалец), Георги Коларов, Димитровската конституция (копие на руската) и т.н.

Дай да чуем третото четене, заредил съм пуканки.

Сподели истината! 

Истината е някъде по-средата. Щото като резнеш 3-4-5 нули от онази, наистина фрапираща, затова и поднесена по този начин от кукловода и други манипулатори цифра, че да приравниш стойността на лева към днешната му цена, нещата си идват на мястото. Ама да се споменава реалната себестойност в познати размери, не е удобно за заостряне на "обществената" ненавист у зомбитата срещу СССР/Русия, които нямат повече от една мозъчна гънка, за да се досетят за манипулацията. Само ще спомена, че разсипването на изграденото през социализма, за да се затворят някои от главите на предприсъединителният ни пакт с ЕС, струваше повече загуби за държавата,  от харча по време и след войната за издръжката на чужди армии и за репарациите, които плащахме за това, че сме били съюзник на фашистите, против останалият свят и против СССР, особено по начина, който го направи откровения боклук, министър ten percent(10 процента) (10%) Александър Йорданов, който по спомен капиталистите твърде много го хвалят, щот на тях беше несъмнено удобен, като ги направи да си купуват активи за десетки и стотици милиони и дори за милиарди за...1инфлиран лев... и под вещото ръководство на предателката Меклена Кунева-Пръмова. Капиш?

Само ще спомена, че разсипването на изграденото през социализма

Ами нали затова , и не само това , говорим бре.. че реалното състояние  на соца е фалит на държавата.

Който фалит вече не може да "покриват" другарите от СССР, щото и при тях се сгромоляса и икономика, и всичко.

По горе за кого показах снимка на работническо дело , показващо що годе реалното състояние на това сгромолясване ?

Знам че за теб принципа е .. дойдоха едни с демокрацията си и ни съсипаха хубавото ни социализъмче... 

Това е несериозно. Просто защото си поставил каруцата пред коня, и на тази база градиш твърденията си , сгрешени още в корена си.

А което не можеш да оправдаеш пък приписваш на "това от архивите на БКП , БНБ и др , са го фалшифицирали злите хамериканци "  :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.