Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мигриране от windows 7 към windows 10?

Емил От Льонеберя
Виж решението Разрешен от JohnTRIVOLTA,

Препоръчан отговор

Здравейте. В момента съм със windows 7. Искам да премина към 10-ката. Има ли вероятност да премина/обновя към него, без да го инсталирам наново? 

Извинявам се, ако не съм в правилната тема, моля модераторите да я преместят в правилната. Благодаря, ако някой има отговор. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Емил От Льонеберя написа:

Да какво? 

преди 39 минути, Емил От Льонеберя написа:

...Има ли вероятност да премина/обновя към него, без да го инсталирам наново? ...

Коя версия на 7цата ползваш и колко битива е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На основния и тестовите 4/ от памтивека/ емигрирах на десетката.  Основното, което съм забелязал, поне 8гб памет, и SSD АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Иначе бързо се свиква.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, Емил От Льонеберя написа:

Здравейте. В момента съм със windows 7. Искам да премина към 10-ката. Има ли вероятност да премина/обновя към него, без да го инсталирам наново? 

Абе ти за преминаване ще преминеш, ама дали всичко ще ти работи после не е гарантирано.
На компютъра от който ти пиша Уин 10 работи ама до версия 1511, после на следващите версии няма звук = прави магарии със звуковата карта.

За късмет със ето този безплатен до живот работи чудесно компютърът ми , който е от 2010 година купен:

http://ubuntu.ipacct.com/xubuntu/22.04/release/xubuntu-22.04.1-desktop-amd64.iso

Да ти е кеф да си го ползваш, не лоши никакви вируси.

https://xubuntu.org/

по време на инсталацията избираш да ти е на български и готово.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Белгиеца написа:

https://xubuntu.org/

по време на инсталацията избираш да ти е на български и готово.

Този Windows, коя версия е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Накратко - да, може да се надгради, но само в същата разрядност:
Windows 7X86>Windows10X86
Windows 7X64>Windows10X64
Най-безопасно е с помощта на инструмента на Microsoft

преди 6 минути, Белгиеца написа:

Абе ти за преминаване ще преминеш, ама дали всичко ще ти работи после не е гарантирано.
На компютъра от който ти пиша Уин 10 работи ама до версия 1511, после на следващите версии няма звук = прави магарии със звуковата карта.

Това е от задклавиатурното устройство. А за него всички знаем....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, stanpet написа:

На основния и тестовите 4/ от памтивека/ емигрирах на десетката.  Основното, което съм забелязал, поне 8гб памет, и SSD АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Иначе бързо се свиква.

Работи и на 4GB RAM с механичен диск.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Ползването му с такъв хардуер граничи с мазохизъм!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил От Льонеберя написа:

В момента съм със windows 7. Искам да премина към 10-ката

Дори в Льонеберя не трабва да се прави такава глупост!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

10-ката си работи добре и на стари дъна. Аз съм я качвал на едно от старите ми дъна и работи добре с макс 2гб рам и 250гб HDD.

https://www.asrock.com/mb/NVIDIA/k8nf6g-vsta/index.asp#Specification

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Само ще кажа, че това е много относително понятие...

Щом му тръгва Winamp без насичане :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Само ще кажа, че това е много относително понятие...

Да относително е но за обикновенни неща като сърфиране и гледане на тв върши работа макар че процесора се озорва на моменти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, vlado1985 написа:

Аз съм я качвал на едно от старите ми дъна и работи добре с макс 2гб рам и 250гб HDD.

Чудо голямо... И при мен се търкаля един Samsung N145Plus с изцеден Windows 10, ама си е приключение/психотест работата с него....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Beemo написа:

Този Windows, коя версия е?

Версия 22 !

продължава живота на 13 годишна стара щайга, това е като да може 70 годишен дядка да вдига самолетчето без сини хапчета, само заради версията на роклята на мацката.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Разбира се че работи 1511, особено като съм му спрял апдейтите, зарежда се за секунди.
На безплатния Никонски софтуер за обработка на снимки малко се "влачи", но това не е от твърдия диск.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Белгиеца написа:

Версия 22 !

продължава живота на 13 годишна стара щайга, това е като да може 70 годишен дядка да вдига самолетчето без сини хапчета, само заради версията на роклята на мацката.

Разбира се че работи 1511, особено като съм му спрял апдейтите, зарежда се за секунди.
На безплатния Никонски софтуер за обработка на снимки малко се "влачи", но това не е от твърдия диск.

Не съм го инсталирал аз, ъпдейтите си вървят - вчера се слагаха някакви ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Най-безопасно е с помощта на инструмента на Microsoft

...

Чувам , че скоро ще спрат възможността за теглене на образи на Десетка от сайта ма MS$. Та си изтеглете сега. Аз в момента тегля последното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Стоимен написа:

скоро ще спрат възможността за теглене на образи на Десетка

Скоро, скоро - в периода на поддръжка няма да ги спрат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Ползването му с такъв хардуер

преди 42 минути, цър-вул написа:

си е приключение/психотест работата с него....

преди 1 минута, Емил От Льонеберя написа:

Това са характеристиките на лаптопа. 

"Тясно" място, ще са твърдият диск(ако е с такъв) и мноого бавният B960

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...