Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мигриране от windows 7 към windows 10?

Емил От Льонеберя
Виж решението Разрешен от JohnTRIVOLTA,

Препоръчан отговор

преди 15 часа, овню написа:

той иска да надгражда, а не да инсталира на чисто
езика не е същия

...

Езика като не е същия к'во, после кат иска ще си го сетне или религията не му го позволява?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Beemo написа:

Дай някакъв линк, че голямо търсене и не го намирам.

Няма да го намериш - Уйнюкс мента 22

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Езика като не е същия к'во, после кат иска ще си го сетне или религията не му го позволява?

@овню е абсолютно прав - при разлика в езиците на инсталирания Windows и инсталатора на Windows, няма опция за надграждане, а само чиста инсталация!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Де`ба мамаму. Голямо търсене на машина отпреди 13 години - викам си, проспал съм десетина билда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, цър-вул написа:

@овню е абсолютно прав - при разлика в езиците на инсталирания Windows и инсталатора на Windows, няма опция за надграждане, а само чиста инсталация!

Хмм, що си мисля , че съм надграждал, като вярно ме предупреждава, че езика ще бъде сменен?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 16.02.2023 г. в 20:53, Емил От Льонеберя написа:

Здравейте. В момента съм със windows 7. Искам да премина към 10-ката. Има ли вероятност да премина/обновя към него, без да го инсталирам наново? 

Извинявам се, ако не съм в правилната тема, моля модераторите да я преместят в правилната. Благодаря, ако някой има отговор. 

домързя ме да чета какво са писали, но за миграция има няколко условия: трябва седмицата да е home или pro, ако е ultimate, трябва да се променят регистрите да я види инсталатора като pro (доста счетоводни компютри съм ъпдейтвал така). и после дърпаш http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=616447 той ще направи точното исо (може и направо iso на 10 да си дръпнеш, но трябва езикът (съответно bg-bg, en-us или en-gb) и битовете (съответно x86 или x64 - не може да минеш от 32 битова архитектура на 64 или обратно) да са същите иначе няма да запази инсталираните програми, а само файловете) за регистрите:

за 64 битова 7 ultimate:

отваряш нотпад и копираш:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]

"EditionID"="Professional"
"ProductName"="Windows 7 Professional"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]

сейфаш като win7PROx64.reg и после двойно кликване да го вкараш в регистрите

за 32bit win7 ultimate:

REGEDIT4

сейфаш като win7PROx86.reg и после двойно кликване да го вкараш в регистрите. после 

разархивираш направеното исо в някоя папка и пускаш от вътре setup.exe (за препоръчване е да първо да спреш интернета - така няма да чакаш да дърпа ъпдейти за 10-ката) и следваш стъпките, ако не можеш да избереш запазване на файловете и програмите, значи или не си направил регистрите или си дръпнал грешно iso, ако си с ултимейт и езика на показване е български, го направи на английски и пак пусни setup-a. препоръчвам ти да си направиш имидж на стария windows (най добре първо го клонираш на ssd и откачаш стария диск - да стои със 7-цата, а упдейта го правиш на ssd - ако не се получи, клонираш 7-цата отново и този път пробвай с включен интернет, ако пак не стане пак клонираш и деинсталираш всички драйвери + антивирусната ако имаш програма за виртиални cd-ta задължително я разкарай и пробваш наново), защото по някога инсталацията стига до някъде и после тръгва да връща назад, че нещо се е объркало...

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Хмм, що си мисля , че съм надграждал, като вярно ме предупреждава, че езика ще бъде сменен?

някой път пише така, друг предлага път само чиста инсталация...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, the professor написа:

домързя ме да чета какво са писали, но за миграция има няколко условия: трябва седмицата да е home или pro, ако е ultimate, трябва да се променят регистрите да я види инсталатора като pro (доста счетоводни компютри съм ъпдейтвал така). и после дърпаш http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=616447 той ще направи точното исо (може и направо iso на 10 да си дръпнеш, но трябва езикът (съответно bg-bg, en-us или en-gb) и битовете (съответно x86 или x64 - не може да минеш от 32 битова архитектура на 64 или обратно) да са същите иначе няма да запази инсталираните програми, а само файловете) за регистрите:

за 64 битова 7 ultimate:

отваряш нотпад и копираш:

REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]

сейфаш като win7PROx64.reg и после двойно кликване да го вкараш в регистрите

за 32bit win7 ultimate:

REGEDIT4

сейфаш като win7PROx86.reg и после двойно кликване да го вкараш в регистрите. после 

разархивираш направеното исо в някоя папка и пускаш от вътре setup.exe (за препоръчване е да първо да спреш интернета - така няма да чакаш да дърпа ъпдейти за 10-ката) и следваш стъпките, ако не можеш да избереш запазване на файловете и програмите, значи или не си направил регистрите или си дръпнал грешно iso, ако си с ултимейт и езика на показване е български, го направи на английски и пак пусни setup-a. препоръчвам ти да си направиш имидж на стария windows (най добре първо го клонираш на ssd и откачаш стария диск - да стои със 7-цата, а упдейта го правиш на ssd - ако не се получи, клонираш 7-цата отново и този път пробвай с включен интернет, ако пак не стане пак клонираш и деинсталираш всички драйвери + антивирусната и пробваш наново), защото по някога инсталацията стига до някъде и после тръгва да връща назад, че нещо се е объркало...

някой път пише така, друг предлага път само чиста инсталация...

Ще пробвам по-късно, но наистина мисля, че съм надграждал и после пак съм добавял българския пакет!?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ще пробвам по-кесно, но наистина мисля, че съм надграждат и после пак съм добавял българския пакет!?

може да смениш езика после, но при инсталацията трябва да еднакви (оригиналните езици - тези, които не можеш да деинсталираш)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Beemo написа:

Дай някакъв линк, че голямо търсене и не го намирам.

На първа страница съм ти дал два линка.
Особено за тоя смотан бавен лаптоп от темата, ще го съживи вълшебното лекарство и ще си го ползва още, също както е било с Уин 7.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ще пробвам по-късно, но наистина мисля, че съм надграждал и после пак съм добавял българския пакет!?

Мисля че @овню нямаше предвид езиков пакет. Може и да бъркам.

преди 6 минути, Белгиеца написа:

На първа страница съм ти дал два линка.
Особено за тоя смотан бавен лаптоп от темата, ще го съживи вълшебното лекарство и ще си го ползва още, също както е било с Уин 7.

За Windows 22?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, the professor написа:

може да смениш езика после, но при инсталацията трябва да еднакви (оригиналните езици - тези, които не можеш да деинсталираш)...

преди 1 час, цър-вул написа:

Няма такова кино!

Ей сега тествах и се получи и то както казах сякаш не ми е сефте :cool: Ето и хронологияра:

win.png

win1.png

win2.png

win3.png

win4.png

win5.png

win6.png

win7.png

win8.png

win9.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ей сега тествах и се получи и то както казах сякаш не ми е сефте :cool: Ето и хронологияра:

win.png

win1.png

win2.png

win3.png

win4.png

win5.png

win6.png

win7.png

win8.png

win9.png

има такова кино! и не ти се е получило... изобщо не трябва да те пита каква версия на 10 да се инсталира.

няма ги запазени и инсталираните програми и техните настройки, а само файловете... първо инсталацията не е препоръчително да се прави през боклука daemon tools, второ трябва ти български windows 10 за да ти запази и инсталираните програми...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, the professor написа:

няма да ти запази програмите, а само файловете... първо инсталацията не е препоръчително да се прави през боклука daemon tools, второ трябва ти български windows 10 за да ти запази и инсталираните програми...

Да, но те не са естество за надграждането. Пример, където поддържам техниката са основно офис компютри с по един стар офис пакет 2010. За мен бе важно да не губя време, да ъпвам римоут комповете в почивно време понеже нямаше как в работно. Слагам по-нов офис и вуала - готови!

P.S. Инак процедурата беше като влеза с RDP теглих от NAS разпънат вече образ, а после тегля такива разпънати образи и на офис пакета и пруфинг тулс!

Не е ползван даемон тулс , а виртуална емулация на CD/DVD на VM !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

да, така става
английска версия с допълнително инсталиран Бг. езиков пакет се надгражда с английска версия, но променя езика и трябва наново да теглиш езиков пакет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, овню написа:

да, така става
английска версия с допълнително инсталиран Бг. езиков пакет се надгражда с английска версия, но променя езика и трябва наново да теглиш езиков пакет

Да, аз това и казах, че някои държаха да е на български и допълнително им го инсталвах, но не е било проблем че версията е инглиш за надграждане!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да, но те не са естество за надграждането. Пример, където поддържам техниката са основно офис компютри с по един стар офис пакет 2010. За мен бе важно да не губя време, да ъпвам римоут комповете в почивно време понеже нямаше как в работно. Слагам по-нов офис и вуала - готови!

P.S. Инак процедурата беше като влеза с RDP теглих от NAS разпънат вече образ, а после тегля такива разпънати образи и на офис пакета и пруфинг тулс!

ами да ти кажа инсталацията от бутваща флашка е много по бърза и по сигурно че ще стане, и ако не форматираш диска, после си вземаш документите от windows.old\users\...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Да, аз това и казах, че някои държаха да е на български и допълнително им го инсталвах, но не е било проблем че версията е инглиш за надграждане!

бъкгарска версия не можеш да я надградиш с инглиш
само версиите на които допълнително си теглил езиков пакет, може да ги надградиш с инглиш версия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, the professor написа:

ами да ти кажа инсталацията от бутваща флашка е много по бърза и по сигурно че ще стане, и ако не форматираш диска, после си вземаш документите от windows.old\users\...

Това ми е ясно, но аз си ценя труда и предпочитам да обръщам дистанционно вечер по 20-30 компютъра от нас от колкото да съм на място и да обикалям по сградите извън работно време. Така се справих в рамките на няма и месец инак не занм колко време щях да се въртя!

преди 1 минута, овню написа:

бъкгарска версия не можеш да я надградиш с инглиш
само версиите на които допълнително си теглил езиков пакет, може да ги надградиш с инглиш версия

Е на, може! Инсталирах за проба Win7 БГ и я надстроих с инглиш версия. Нищо не е пипано повече!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

7-цата си ми върви доста гладко, проблема вече е с ъпдейтите, които ги няма вече. Наскоро инсталирах последните, които бяха възможни. По принцип, рядко ползвам лаптопа и то за една онлайн игра, дето  се вика. 

10-ката повече ресурси ли изисква или по-малко от 7-цата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Емил От Льонеберя написа:

проблема вече е с ъпдейтите

Сваляш на десктопа, стартираш и следваш укказанията. След 2 рестарта ще си актуален
https://update7.simplix.info/UpdatePack7R2+.exe

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, Емил От Льонеберя написа:

10-ката повече ресурси ли изисква или по-малко от 7-цата

Повече изисква ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, Емил От Льонеберя написа:

7-цата си ми върви доста гладко, проблема вече е с ъпдейтите, които ги няма вече. Наскоро инсталирах последните, които бяха възможни. По принцип, рядко ползвам лаптопа и то за една онлайн игра, дето  се вика. 

10-ката повече ресурси ли изисква или по-малко от 7-цата?

Доста боклуци набутаха в 10ката, които трябва да се поразкарат, за да олекне системата, ма с твоя слаб хардуер, тая си е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, *S197* написа:

Доста боклуци набутаха в 10ката, които трябва да се поразкарат, за да олекне системата, ма с твоя слаб хардуер, тая си е.

За тази цел има LTSB/LTSC рилийзи !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За тази цел има LTSB/LTSC рилийзи !

От които за мен LTSB 2015 е най-щадяща слабия хардуер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...