Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мигриране от windows 7 към windows 10?

Емил От Льонеберя
Виж решението Разрешен от JohnTRIVOLTA,

Препоръчан отговор

преди 9 минути, цър-вул написа:

От които за мен LTSB 2015 е най-щадяща слабия хардуер.

Да, с него кърнъл може да върви безпроблемно на пентиум 4ка и ползва под гигабайт RAM след прясна инсталация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, JohnTRIVOLTA написа:

За тази цел има LTSB/LTSC рилийзи !

Ако искаш да дадеш 110 лв за това, добре си дошъл. ;) но автора няма да може да направи ъпгрейд от текущата версия, която има.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До дни Microsoft спира продажбите на Windows 10

Компанията вече предприема стъпки да подтикне потребителите по-бързо да преминат към по-нови компютри и Windows 11.
Windows 10 е най-разпространената операционна система на Майкрософт, като по данни на statcounter към декември 2022 г. над 70% от Windows потребителите използват именно 10, малко над 14% са с Windows 11 и около 11% са с Windows 7.
Въпреки тези убедителни резултати за предпочитанията на потребителите, Microsoft обяви, че в края на този месец ще спре да продава лицензи за Windows 10 директно от уебсайта си. С преустановяването на продажбите на цифров лиценз Microsoft иска да подтикне потребителите да използват Windows 11, както и да преминат към по-нови модели компютри.
Все пак след 31 януари 2023 г., Windows 10 ще може да бъде закупен от търговци на дребно на трети страни. Сякаш не е далеко времето, когато потребителя няма да има избор и ще може да закупи единствено Windows 11.
Майкрософт напомнят, че Windows 10 ще получава актуализации и поддръжка до 14 октомври 2025 г.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Това е ясно подтикването.Да си купиш и нов хардуер.Аман от нови уиндоуси.10ката щеше да е последния.

Още 2015 като излезе, не им повярвах, че щял да бъде последен. После се появиха и скандалите с нелегалните ъпгрейди и т.н.

преди 4 часа, Стоимен написа:

До дни Microsoft спира продажбите на Windows 10

Майкрософт напомнят, че Windows 10 ще получава актуализации и поддръжка до 14 октомври 2025 г.

Че са измекяри, това е ясно отдавна. Като спрат да дават актуализации, няма да спре да работи системата. Аз се върнах на 7цата и ме боли фара за ъпдейтите. Антивирусната ми още поддържа тази ОС. Като спре, ще видим дали изцяло да не мина на Линукс.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линуска не е ли еднакво тежък от едно време.Уиндоуса става се по тежък и програмите.Та ССд та повече рам та по-бърз процесор и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, shishmanovp861 написа:

Линуска не е ли еднакво тежък от едно време.Уиндоуса става се по тежък и програмите.Та ССд та повече рам та по-бърз процесор и т.н.

Зависи кое време визираш под едно време ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Линуска не е ли еднакво тежък от едно време.

В началото на темата съм дал линк към лек линукс, работи на 13 годишен компютър от който пиша сега.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 часа, цър-вул написа:

От които за мен LTSB 2015 е най-щадяща слабия хардуер.

Малко да пояснениш, ако може? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Темата е сбъркана още в заглавието-под мигриране се разбира пренасяне на ОС от едно място (диск) на друго. Авторът иска нещо, което се нарича надграждане (от 7 към 10). Съответно начините и средствата са съвсем различни. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, N47X написа:

Съответно начините и средствата са съвсем различни. 

А това си го написал, за да е полезно на автора или за да влееш поток елетрони в мрежата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, цър-вул написа:

Ко каза, ко?

А това не може да бъде причислено към полезността, дори и към електроните-най-много някой и друг мезон.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил От Льонеберя написа:

Това което ти хвали трябва задължително да се свързва само към пиратски сървър за да си продължава лиценза. Не си вкарвай такъв таралеж в гащите само заради играене на само една игра по Интернет. Ползвай си седмицата за тази игра, а другото dual boot с това което съм ти дал аз. Него вируси не го ловят въобще. Не ти налага насила сваляне на файлове от микрософтските бавни сървъри и никога няма да се случи да нямаш право да си спреш собствения лаптоп, щото микромеките са решили че е тяхно притежание.
Синът ми пуска миналата седмица компютъра на жена ми да си напечати на принтера нещо и като иска да го спре в 23 часа, на синият екран забранително предупреждение:
Не изключвайте компютъра !
А така, спрях му монитора и го оставих тъпия Уиндоус да се размотава цяла нощ.
Вчера вечерта булката вика че ще вземе лаптопчето ми за някакъв курс довечера. Хубаво, ама що го ползва с Уиндоус, та го пускам да си дръпне ненужните апдейти. И 5 пъти рестартиране, докато най-накрая може да се спре окончателно. Ами ако нямам време, кво става? Или ако не го бях направил и довечера лаптопчето е бавно като костенурка докато си дърпа идиотщините от микрософтските бавни сървъри, как  е щяла да го ползва булката ? 
Аз съм му направил dual boot и то си тръгва само на лекия Линукс, ако не натисна бутона F12 за да му укажа да тръгне с Уиндоус. Та аз няма как да се прекарам да му пусна киселата микромека боза извън вкъщи, ама те сега се случи че булката иска да вкуси от прокисналата боза.
Абе на слаб лаптоп Уиндоус 10 ( последните му мутации)  да се ползва е си е наказание отвсякъде. На настолния компютър версия 1511 съм ѝ спрял апдейтите и даже не го пускам да ходи из Интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Белгиеца написа:

Него вируси не го ловят въобще.

Не лъжи!!!

Цитат

Вярно е, че различните дистрибуции на Linux имат вградени механизми за сигурност, като SELinux и AppArmor. Те значително намаляват вероятността за компрометиране на системата. Също така, всяка една дистрибуция в Linux поддържа свое хранилище (repository) с проверен и сигурен софтуер, което прави свалянето и инсталирането на програми доста по-сигурно. За сравнение, Windows потребителите най-често търсят в Google нужната програма. Това увеличава риска потребителят да попадне на зловреден сайт и да свали подменен/заразен файл, замаскиран като легитимна програма.

Но е вярно също, че в днешно време приликите между Linux и Windows са все повече, когато става дума за функционалност. В резултат на това, все по-често се срещат зловредни кодове за работните станции, работещи под Linux, които може сериозно да ви навредят .

Ловци на митове: за Linux няма вируси, ама друг път (freedomonline.bg)

А уж имаш "Вино 22" ... :) Що??? :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Това което ти хвали трябва задължително да се свързва само към пиратски сървър за да си продължава лиценза. Не си вкарвай такъв таралеж в гащите само заради играене на само една игра по Интернет. Ползвай си седмицата за тази игра, а другото dual boot с това което съм ти дал аз. Него вируси не го ловят въобще. Не ти налага насила сваляне на файлове от микрософтските бавни сървъри и никога няма да се случи да нямаш право да си спреш собствения лаптоп, щото микромеките са решили че е тяхно притежание.
Синът ми пуска миналата седмица компютъра на жена ми да си напечати на принтера нещо и като иска да го спре в 23 часа, на синият екран забранително предупреждение:
Не изключвайте компютъра !
А така, спрях му монитора и го оставих тъпия Уиндоус да се размотава цяла нощ.
Вчера вечерта булката вика че ще вземе лаптопчето ми за някакъв курс довечера. Хубаво, ама що го ползва с Уиндоус, та го пускам да си дръпне ненужните апдейти. И 5 пъти рестартиране, докато най-накрая може да се спре окончателно. Ами ако нямам време, кво става? Или ако не го бях направил и довечера лаптопчето е бавно като костенурка докато си дърпа идиотщините от микрософтските бавни сървъри, как  е щяла да го ползва булката ? 
Аз съм му направил dual boot и то си тръгва само на лекия Линукс, ако не натисна бутона F12 за да му укажа да тръгне с Уиндоус. Та аз няма как да се прекарам да му пусна киселата микромека боза извън вкъщи, ама те сега се случи че булката иска да вкуси от прокисналата боза.
Абе на слаб лаптоп Уиндоус 10 ( последните му мутации)  да се ползва е си е наказание отвсякъде. На настолния компютър версия 1511 съм ѝ спрял апдейтите и даже не го пускам да ходи из Интернет.

Съветваш ме да инсталирам и Линукс ли? 

По принцип съм си фен на 7-цата и съм свикнал с него и въобще не ми се минава към 10-ката.

Може ли да ме посъветваш, как да инсталирам Линукс? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Емил От Льонеберя написа:

Windows 10 Enterprise 2015 LTSB: версия за безопасна и конфиденциална работа - kaldata.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил От Льонеберя написа:

По принцип съм си фен на 7-цата и съм свикнал с него и въобще не ми се минава към 10-ката.

И аз бях фен на 7та, ама до преди 7-8 години. Инак за линукса шринкваш през диск мениджъра еди 50GB от края на диска и после направо по стъпките на графичния инсталатор. Аз ползвам пример Linux Lite !

Инак може да се ориентираш и към Windows 10 Enterprise LTSC 2019, който е с 10 годишна поддръжка т.е. до 2029г.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 57 минути, nikssi написа:

Това е Win истината за слаби машини. Или осттъргана версия на Win 10 - тип lite или super lite.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, цър-вул написа:

Това е Win истината за слаби машини. Или осттъргана версия на Win 10 - тип lite или super lite.

Windows 10 Enterprise LTSB 2016 (14393.0) туй бива ли? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, nikssi написа:

Windows 10 Enterprise LTSB 2016 (14393.0) туй бива ли? 

Бива и още как. Аз съм с нея и LTSC 2019 и до ден днешен...нито един проблем от каквото и да било естество!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, Емил От Льонеберя написа:

В раздела за линуксите питай как да го инсталираш на dual boot до Уин 7.

Правят си гаргара с тебе сладурите предлагащи ти да изпиратстваш  LTSC версия и да се чудиш после що ти трябваше на здрава глава болест.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...