Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нима прочете книжките, които ти предложих? Не бой са, руски са :ski4:

Защо ми е да чета руски книжки?!? Нима за теб всеки, който мрази Кравария и колониалната им политика трябва да е руснак или комуне? Преди да си легнеш проверяваш ли под леглото за ватенки и путлеристи? 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Защо ми е да чета руски книжки?!? Нима за теб всеки, който мрази Кравария и колониалната им политика трябва да е руснак или комуне? Преди да си легнеш проверяваш ли под леглото за ватенки и путлеристи? 

Защото казахме, че като си напишеш домашното да се върнеш. Това дори не ме интересува, важното е че си чуждопоклонник, без капка достойнство, обладан стокхолмския синдром. Ти не си виновен, че си заразен от червната чума, на всеки може да се случи, съчувствам ти :diving:

Е видиш ли, аз съм почитател на руската литература и по принцип изкуство, а ти на жалоните :ski4:

400596431_7489034221111166_5861555790300653298_n.jpg.3d2c9db6ec74ba4eaeb7b413aa2309e5.jpg

преди 21 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защото казахме, че като си напишеш домашното да се върнеш.

Какво домашно?!? Аз ти разбих нефелната опорката още снощи. Показах ти че във всяко стадо има мърша и ти отнесе плувката в някаква съвсем различна посока...

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това дори не ме интересува, важното е че си чуждопоклонник

Ха, и за чуждопоклонници ли проверяваш вечер под леглото? Много мъка има по този свят :(

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Какво домашно?!? Аз ти разбих нефелната опорката още снощи. Показах ти че във всяко стадо има мърша и ти отнесе плувката в някаква съвсем различна посока...

Ха, и за чуждопоклонници ли проверяваш вечер под леглото? Много мъка има по този свят :(

Показани много неща, така е. И важното е че нищо не отрече :ski4:

Стефан Стефанов, български скулптор:
"Комплексът за малоценност не се преодолява с погроми. Преодолява се с любов, осъзната сила и воля съзидателна по избрания път.
Българският съвременен "политически и управленски елит", както и част от нашия народ, за пореден път доказаха по брутален и средновековен начин КОМПЛЕКСАРСКАТА СИ СЪЩНОСТ... А управлението и народът, белязани с такъв печат, са обречени... Рано или късно...
Демонтажът на паметника на съветската армия в София НЕ Е АКТ НА СВОБОДОЛЮБИЕ...А САМОУНИЩОЖЕНИЕ! Културно преди всичко. А щом е културно - то е ТОТАЛНО самоунищожение!
Това монументално произведение Е ГЕНИАЛНО ТВОРЕНИЕ! Абсолютно! Гениално организирано архитектурно пространство. Абсолютна хармония на частите към цялото. Няма слаби места. Няма въпроси. Има ИСТИНСКО творение!
КЪДЕ ПО СВЕТА има композирани в хармония ТРИ ФИГУРИ ВЪРХУ ЕДНА КОЛОНА??? НИКЪДЕ!!! БЕЗСПОРЕН шедьовър!!!
Политиката тук не е от никакво значение. Защото монументът НЕ Е ДЕЛО НА ЧУЖДИ и съветски автори!!! А НА БЪЛГАРСКИ ТАКИВА!!! ДЕЛО НА БЪЛГАРСКИЯ ХУДОЖЕСТВЕН, АРХИТЕКТУРЕН И СТРОИТЕЛЕН ГЕНИЙ!!!
По тази логика - ЗАЩО не бутнахте другари управляващи ГЕНИАЛНИТЕ мостове и архитектурни съоръжения - дело на майстор Колю Фичето??? Неговите творения са поръчани и платени от турски паши.... Наместници на най-кошмарната империя ЗА БЪЛГАРИТЕ в продължение на 500 години! Империя, която ни заличи като уникален народ за векове! ЗАЩО??? ЗАЩО Германия не пипна паметника на съветската армия в Трептов Парк??? И при това, че авторът е руснак??? Защото е гениално творение от общочовешко значение!!! И естествено с политическо такова, как иначе??? Унищожението на фашизма в Европа.
Не от кой да е. А от съветската армия. Другите съюзници бяха подгласници в последната фаза на войната. Нали другарите - демократи ревяха/ Те ревяха не от собствена осъзнатост и воля за свобода, а поради това че им се подари "свободата" от онзи с картата на Южна Америка на челото- да не го забравят!/ с крокодилски сълзи срещу фашизма!
А ето днес е налице фашистки типичен акт!!! "Тоталитарен" според модното и вече овехтяло 33 годишно клише!
КОМПЛЕКСЪТ на малките нации, народи, държави е да се доказват по грозен, агресивен начин, присъщ на посредствеността и тесногръдието чрез разруха.... Като притчата за врабеца с амбицията си да изпревари орела в неговия полет...и паднал от инфаркт...Примери много в Европа...Грозни, жалки и смешни... И ние, част от това безумно хоро на догонващите, киселите и подскачащи към небето в мнимо желание за полет, но спирани от клетката, която сами си създаваме... клетката на посредствеността и малоумието...
Унищожението на СВОИТЕ ГЕНИИ и ГЕНИАЛНИ постижения е сигурен признак за РОБСКА СЪЩНОСТ......
Казвам това не от роднинско пристрастие -/..водещият скулптор на монумента - Иван Фунев ми е роднина. Разбрах от дядо ми 15 години след смъртта на Фунев. Питайки го - "защо не сте ми казали за това ? " , той отвърна - "...така трябва..Да вървиш по своя път сам и без протекции. От теб зависи дали ще те бъде!"/ - Казвам го от болка...
БЪЛГАРИЯ се превръща все повече в провинциална и ЗАГИВАЩА "държавица"...С политически войнички, мерзости, отъпяване, бездуховност... ВСЕ ПОВЕЧЕ РОБСКА, вместо ВЕЛИКА... УБИВАЩА БЪЛГАРСКИЯ ГЕНИЙ ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ЯВЛЕНИЯ!!!
Факт...- на мястото на гениалната архитектурна творба от световно значение - мавзолеят в сърцето на София сега все още има само локва бетон, изравнявана с лопата... ...Или - "Преди нас нищо не е имало!", "Започваме на чисто", или "След нас и потоп"..все нашенски тъпотии.....защото освен че са тъпотии - те водят към нищото...
А тук сега какво ще има?
Някое поредно скопено, бездарно и изсмукано от пръстите скулптурно изображение? Някоя нова сатанинска "София"?.. Ще видим...
Ще се борим за величието...Което НЕ Е РОБСКО ЗАНИМАНИЕ...Нито просташко - БЕЗДАРНО ОТ КОМПЛЕКСАРИ!!!"
No photo description available.

All reactions:
728728

преди 15 минути, В. Велев написа:
Стефан Стефанов, български скулптор:
"Комплексът за малоценност не се преодолява с погроми. Преодолява се с любов, осъзната сила и воля съзидателна по избрания път.
Българският съвременен "политически и управленски елит", както и част от нашия народ, за пореден път доказаха по брутален и средновековен начин КОМПЛЕКСАРСКАТА СИ СЪЩНОСТ... А управлението и народът, белязани с такъв печат, са обречени... Рано или късно...
Демонтажът на паметника на съветската армия в София НЕ Е АКТ НА СВОБОДОЛЮБИЕ...А САМОУНИЩОЖЕНИЕ! Културно преди всичко. А щом е културно - то е ТОТАЛНО самоунищожение!
Това монументално произведение Е ГЕНИАЛНО ТВОРЕНИЕ! Абсолютно! Гениално организирано архитектурно пространство. Абсолютна хармония на частите към цялото. Няма слаби места. Няма въпроси. Има ИСТИНСКО творение!
КЪДЕ ПО СВЕТА има композирани в хармония ТРИ ФИГУРИ ВЪРХУ ЕДНА КОЛОНА??? НИКЪДЕ!!! БЕЗСПОРЕН шедьовър!!!
Политиката тук не е от никакво значение. Защото монументът НЕ Е ДЕЛО НА ЧУЖДИ и съветски автори!!! А НА БЪЛГАРСКИ ТАКИВА!!! ДЕЛО НА БЪЛГАРСКИЯ ХУДОЖЕСТВЕН, АРХИТЕКТУРЕН И СТРОИТЕЛЕН ГЕНИЙ!!!
По тази логика - ЗАЩО не бутнахте другари управляващи ГЕНИАЛНИТЕ мостове и архитектурни съоръжения - дело на майстор Колю Фичето??? Неговите творения са поръчани и платени от турски паши.... Наместници на най-кошмарната империя ЗА БЪЛГАРИТЕ в продължение на 500 години! Империя, която ни заличи като уникален народ за векове! ЗАЩО??? ЗАЩО Германия не пипна паметника на съветската армия в Трептов Парк??? И при това, че авторът е руснак??? Защото е гениално творение от общочовешко значение!!! И естествено с политическо такова, как иначе??? Унищожението на фашизма в Европа.
Не от кой да е. А от съветската армия. Другите съюзници бяха подгласници в последната фаза на войната. Нали другарите - демократи ревяха/ Те ревяха не от собствена осъзнатост и воля за свобода, а поради това че им се подари "свободата" от онзи с картата на Южна Америка на челото- да не го забравят!/ с крокодилски сълзи срещу фашизма!
А ето днес е налице фашистки типичен акт!!! "Тоталитарен" според модното и вече овехтяло 33 годишно клише!
КОМПЛЕКСЪТ на малките нации, народи, държави е да се доказват по грозен, агресивен начин, присъщ на посредствеността и тесногръдието чрез разруха.... Като притчата за врабеца с амбицията си да изпревари орела в неговия полет...и паднал от инфаркт...Примери много в Европа...Грозни, жалки и смешни... И ние, част от това безумно хоро на догонващите, киселите и подскачащи към небето в мнимо желание за полет, но спирани от клетката, която сами си създаваме... клетката на посредствеността и малоумието...
Унищожението на СВОИТЕ ГЕНИИ и ГЕНИАЛНИ постижения е сигурен признак за РОБСКА СЪЩНОСТ......
Казвам това не от роднинско пристрастие -/..водещият скулптор на монумента - Иван Фунев ми е роднина. Разбрах от дядо ми 15 години след смъртта на Фунев. Питайки го - "защо не сте ми казали за това ? " , той отвърна - "...така трябва..Да вървиш по своя път сам и без протекции. От теб зависи дали ще те бъде!"/ - Казвам го от болка...
БЪЛГАРИЯ се превръща все повече в провинциална и ЗАГИВАЩА "държавица"...С политически войнички, мерзости, отъпяване, бездуховност... ВСЕ ПОВЕЧЕ РОБСКА, вместо ВЕЛИКА... УБИВАЩА БЪЛГАРСКИЯ ГЕНИЙ ВЪВ ВСИЧКИТЕ МУ ЯВЛЕНИЯ!!!
Факт...- на мястото на гениалната архитектурна творба от световно значение - мавзолеят в сърцето на София сега все още има само локва бетон, изравнявана с лопата... ...Или - "Преди нас нищо не е имало!", "Започваме на чисто", или "След нас и потоп"..все нашенски тъпотии.....защото освен че са тъпотии - те водят към нищото...
А тук сега какво ще има?
Някое поредно скопено, бездарно и изсмукано от пръстите скулптурно изображение? Някоя нова сатанинска "София"?.. Ще видим...
Ще се борим за величието...Което НЕ Е РОБСКО ЗАНИМАНИЕ...Нито просташко - БЕЗДАРНО ОТ КОМПЛЕКСАРИ!!!"
No photo description available.

All reactions:
728728

Просълзих се. 

Почваме ли диспут? За втора СВЕТОВНА ВОЙНА? Защото това не е Германия/СССР, а ВТОРА СВЕТОВНА!

преди 6 минути, В. Велев написа:

Имаш ли съответните знания, за да водиш диспут?

Разбира се. Да започнем със световна война. Защо е втора световна, а не СССР/Германия?

преди 24 минути, parmobil написа:

Разбира се. Да започнем със световна война. Защо е втора световна, а не СССР/Германия?

Това че войната е била световна го кажи на тея дето плямпат опорката че руснаците не ни били освободили, щото не били дали нито една жертва на наша територия. Не че ще те разберат, ама се пробвай поне малко да ги ограмотиш.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Това че войната е била световна го кажи на тея дето плямпат опорката че руснаците не ни били освободили, щото не били дали нито една жертва на наша територия. Не че ще те разберат, ама се пробвай поне малко да ги ограмотиш.

Освободили са ни спор няма! Освобождават ни от Вардарска и Егейска Македония, Поморавието и Западна Тракия, за да ги раздаде на Гърция и Сърбия, а по-късно с особена злоба освобождава българските "македонци" от българско самосъзнание..

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Освободили са ни спор няма! 

Значи сме на едно мнение че паметникът който бутате в момента е на армията освободила Централна и Източна Европа(и в частност България) от кафявата чума?

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Значи сме на едно мнение че паметникът който бутате в момента е на армията освободила Централна и Източна Европа(и в частност България) от кафявата чума?

А няма ли от скромност да добавиш, че и други са се борили срещу кафявата чума? Колко пъти трябва да посоча, че е втора световна, а не Германия/СССР?

И в тази връзка - защо ги няма по паметниците и другите, които са се борили срещу чумата?

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Ние не сме искали от тези неща да ни освобождава!

А бута, нали се мести? Сега чувам, че се бута. Ето това как се бута:

преди 1 час, parmobil написа:

А няма ли от скромност да добавиш, че и други са се борили срещу кафявата чума? Колко пъти трябва да посоча, че е втора световна, а не Германия/СССР?

И в тази връзка - защо ги няма по паметниците и другите, които са се борили срещу чумата?

Никой не отрича че победата над фашизма не е заслуга само на СССР, само на Кравария или само на англичаните. Мисля че това е ясно на всеки трезвомислещ. Въпросът тук е защо някои екземпляри отричат фактът, че Източна и Централна Европа (и в частност България) са освободени именно от армията чиито паметник бутаме в момента?

Колкото до паметниците - защо вместо да се построят такива и на другите, ние разрушаваме този?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Ние не сме искали от тези неща да ни освобождава!

Ти може и да не си искал, щото си чист ариец, но ние останалите (включително и тези които са "за" "местенето"), сега може би щяхме да сме с татуирани номера на ръцете вместо имена, ако не беше тази армия.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Въпросът тук е защо някои екземпляри отричат фактът, че Източна и Централна Европа (и в частност България) са освободени именно от армията чиито паметник бутаме в момента?

Защото не е имало нужда от освобождаване! България е била неутрална и формален съюзник на Германия
Нито е имало военни действия тук, нито български войници на фронта ... Още на 26 август на немските военни е наредено - или да напуснат, или да се разоръжат.

преди 4 минути, jhoro написа:

Защото не е имало нужда от освобождаване! България е била неутрална и формален съюзник на Германия
Нито е имало военни действия тук, нито български войници на фронта ... Още на 26 август на немските военни е наредено - или да напуснат, или да се разоръжат.

Интересно, много интересно. Всички останали държави около нас са имали нужда от освобождение, само ние сме били толкоз гоУеми, че сами сме изгонили немците. А пък фактът че когато сме ги гонили, Червената армия вече е била на границите ни е някаква случайност и незначителна подробност за която не си струва да се говори, нали?

преди 1 час, parmobil написа:

Нищо не разбираш, братушките са асвабадители и герои, краварите са ни пускали бомби, защото са зли. 

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Никой не отрича че победата над фашизма не е заслуга само на СССР, само на Кравария или само на англичаните. Мисля че това е ясно на всеки трезвомислещ. Въпросът тук е защо някои екземпляри отричат фактът, че Източна и Централна Европа (и в частност България) са освободени именно от армията чиито паметник бутаме в момента?

Колкото до паметниците - защо вместо да се построят такива и на другите, ние разрушаваме този?

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

Ти може и да не си искал, щото си чист ариец, но ние останалите (включително и тези които са "за" "местенето"), сега може би щяхме да сме с татуирани номера на ръцете вместо имена, ако не беше тази армия.

Има един построен, даже са на хора които са дали живота си именно на нашата територия, ама така яко ти бърка в гза, че сигурно сънуваш кошмари от него и се събуждаш олбян в пот :D 

преди 18 минути, N1K17Y написа:

Нищо не разбираш, братушките са асвабадители и герои, краварите са ни пускали бомби, защото са зли. 

Има един построен, даже са на хора които са дали живота си именно на нашата територия, ама така яко ти бърка в гза, че сигурно сънуваш кошмари от него и се събуждаш олбян в пот :D 

Нали наскоро ти цитирах поста ми от първата страница на тази тема? Явно последното изречение от този ми пост яко ти е бръкнал в гхза, защото все заемаш позата на щраус и "забравяш" за него?

5a0aa87c85600a6c3508190c-800x445.jpg

Най-впечатляващите съветски военни паметници извън Русия

Редактор

В Европа има стотици паметници, посветени на съветската победа над нацизма и смелостта на съветските войници.

И макар някои от тях да са изпаднали в забвение, за повечето местните власти и обикновените хора продължават се грижат подобаващо. Russia Beyond представя най-завладяващите примери.

Съветският военен паметник в Трептов парк, Берлин

5a0aa58085600a6c350818ff.jpg

Shyamal/Wikipedia

Паметникът на съветския войн в берлинския Трептов парк вероятно е най-известният съветски военен паметник извън Русия.

Представлява 12-метрова фигура на войник, стъпил върху останките от счупена свастика. Той държи момиченце, което е спасил (такива случаи наистина е имало) в едната си ръка и меч – в другата. Според първоначалния план на скулптора Евгени Вучетич той е трябвало да държи картечница, но Сталин предложил това да е меч.

Паметникът на героите от Червената армия във Виена

5a0aa67d85600a6c243eb933.jpg

Томас Лед/Wikipedia

Съветският военен паметник във Виена, известен като Паметник на героите от Червената армия, е построен в памет на 17-те хиляди съветски войници, загинали по време на виенската офанзива през април 1945 година.

Мемориалният комплекс включва балюстрада от 26 колони и скулптура на съветски войник със златен шлем, който държи съветското знаме.

Мемориален комплекс „Славин“ в Братислава

5a0aa6c615e9f941d25f93a2.jpg

Legion Media

Съветският военен мемориален комплекс в Братислава, известен като „Славин“, впечатлява зрителя с излъчването на могъща сила. На върха на стълб, висок 39 м, се издига 11-метрова скулптура на войник.

Тук има гробище с шест масови и 278 отделни гроба на 6845 съветски войници, участвали в освобождението на Братислава през април 1945 година.

Паметникът „Альоша“ в Пловдив, България

5a0aa70285600a6c370560d6.jpg

Сергей Пятаков/RIA Novosti

Инициативата да се издигне паметник на съветския войник идва от обикновените хора в Пловдив, местните власти изобщо не са подбудители за построяването му.

11-метровият паметник, наречен „Альоша“ (галеното име за Алексей) е неофициален символ на града.

Победоносният паметник на съветската армия в Рига

5a0aa73385600a6c33211ad1.jpg

AP

Комплексът, който представлява 79-метров обелиск и две групи от скулптури, е посветен на освобождението на Рига и на съветска Латвия по време на Великата отечествена война.

Днес на това място по традиция се събират хиляди местни жители, за да отбележат Деня на победата на 9 май.

„Бронзовият войник“ в Талин

5a0aa75815e9f941ac6bc87b.jpg

AP

Съветският военен паметник в Талин има тежка съдба. През април 2007 г. естонското правителство решава да премести „Бронзовия войник“ и гробовете на 12 съветски войници, погребани наблизо, извън центъра на града във Военното гробище.

Решението предизвиква масови протести сред руското население в Талин и влошава двустранните отношения между Русия и Естония.

Съветското военно гробище във Варшава

5a0aa78715e9f941ae620d25.jpg

СФУ/Wikipedia

В мемориалния комплекс в южната част на града са погребани 21 468 съветски войници, дали живота си за освобождаването на Варшава. Комплексът се състои от 38-метров обелиск и две скулптурни групи.

Брестката крепост-герой в Брест

5a0aa7aa15e9f941af2cd8e1.jpg

Legion Media

Този огромен мемориал е издигнат в памет на мъжеството на защитниците на Брестката крепост, които първи се изправят срещу противника на 22 юни 1941 година. Той включва казарми, картечни гнезда, фортове и други укрепления, обелиск и паметник на име „Мъжество“, както и скулптура, наречена „Жажда“.

Това е най-големият мемориален комплекс, посветен на Великата отечествена война в постсъветското пространство.

Паметникът на война освободител в Харков, Украйна

5a0aa84f85600a6c33211ad8.jpg

Аванес/Wikipedia

Тази огромна скулптура на съветски войник е известна като „Павлуша“ (галеното име за Павел) сред жителите на Харков, по примера на пловдивския „Альоша“.

„Руският паметник“ в Киркенес, Норвегия

5a0aa80e85600a6c46399110.jpg

Legion Media

Паметникът на съветския войник е построен от жителите на северния норвежки гр. Киркенес в знак на благодарност за освобождението на окръг Финмарк по време на Петсамо-Киркенеската офанзива през октомври 1944 година.

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Какви арийци , какви номера са ти в главата не знам.Ти сега какво, ще уринираш върху паметта на хилядите загинали във войните за национално обединение ли?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.