Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 час, M.Николов написа:

Съдът го е казал:

"Според съда фактическите действия по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на "Паметника на Съветската армия" не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на чл. 250, ал. 1 от АПК."

А това прочете ли?

Разпореждането подлежи на обжалване от областния управител на гр. София в тридневен срок от издаването му

преди 1 час, M.Николов написа:

Споко, КС ще върне поне половината промени като брак.

Ти да не си говорител на КС?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 180,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

току-що, bioid написа:

Пусната е...

Къде?

Покажи я де? Така е много загадъчно и не става ясно за какво говориш.

преди 3 минути, lebel написа:

Не и на тая страница.

Той сега николов ще я покаже, само той не я е показвал.

https://en.wikipedia.org/wiki/Deutschlandlied

Цитат

Deutschland, Deutschland über alles,
Über alles in der Welt,

https://vazrazhdane.bg/речта-на-костадинов-в-германия-изправ/

Цитат

Бяхме съюзници в няколко войни през миналия век, съюзници сме и в момента. Цялата тази традиция ни задължава да продължаваме да стоим заедно, за да бъдем силни заедно в името на България, на Германия и на Европа. За съжаление, обаче, Германия, макар и да е сърцето на Европа и да е най-силната икономическа сила на нашия континент, продължава да бъде държана в едно несъответстващо на нейната историческа роля и позиция политическо положение. Крайно време е вашата страна да заеме полагащото ѝ се място на Велика сила и то не само в Европа. Защото, скъпи приятели, силна Германия означава силна Европа, а днес повече от всякога нашият континент и нашата европейска цивилизация имат нужда от силно водачество в защита на традиционните европейски християнски ценности. Ето защо приветствам всички вас, представителите на „Алтернатива за Германия“, защото това възраждане на историческата роля на Германия може да бъде сторено само от вас като единствените автентични носители на традиционните немски ценности в немската политика.

Германия е туморът на Европа, подпалил две световни войни, втората - особено кървава. Германците винаги са обичали войните и никога не са знаели нищо друго, освен да воюват. Подобно на САЩ, те не обичат мира. Презират го. Според тях мирът е за слабите. Според тях силните воюват. Те не ценят човешкия живот така, както ние в Източна Европа го ценим. Те са антисемити, мразят евреите, а също и нас, източноевропейците. Лежат на стари лаври. Не живеят в реалността. Винаги гласуват за крайни политики и идеологии. Не знаят какво е това неутралност.

За мен те са пример какво ние НЕ трябва да бъдем!

току-що, чичо Сашо написа:

Лудницата е пуснала! Явно портиера е болен и изхода е свободен... :giggle1:

Може ли сега с думи членоразделни, да се опиташ да кажеш какво искаше да кажеш?

И без "служебния макаров и до стената", ако може.

Направо се изумявам, че речта на Копейката до ден днешен им седи на сайта. Дал съм линк.

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Лудницата е пуснала! Явно портиера е болен и изхода е свободен... :giggle1:

А ти явно заработваш от американското посолство.

Преди години у нас работодателите бяха забранили използването на интернет от служителите в работно време. Имаше яки глоби. Жалко, че го отмениха сега.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Защо се нервиш? Нямах предвид тебе! Отбор "амеба"  младите дихатели (въздухарите) както ги нарече сполучливо Христо!

Защото виждам как у нас се развива украинският сценарии, а хората стоят, вместо да излязат няма масови протести и да изметат  продажните слуги от властта. Не разбират ли, че вървим към война? АЗ НЕ ИСКАМ ДА УЧАСТВАМЕ ВЪВ ВОЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ще изгубим всичко този път!!!!!!!!!!!!!!!!

току-що, Anneliese написа:

Ще изгубим всичко този път

Вече сме го изгубили, но българинът още не го е разбрал. Ще го разбере и то съвсем скоро...

преди 16 минути, Anneliese написа:

Преди години у нас работодателите бяха забранили използването на интернет от служителите в работно време. Имаше яки глоби. Жалко, че го отмениха сега.

Явно живееш в 20 век, още като ни караха да учим наизуст песнички за БКП.

Без интернет няма смисъл да ходя на работа.

преди 32 минути, Anneliese написа:

Германия е туморът на Европа, подпалил две световни войни, втората - особено кървава. Германците винаги са обичали войните и никога не са знаели нищо друго, освен да воюват. Подобно на САЩ, те не обичат мира. Презират го. Според тях мирът е за слабите. Според тях силните воюват. Те не ценят човешкия живот така, както ние в Източна Европа го ценим. Те са антисемити, мразят евреите, а също и нас, източноевропейците. Лежат на стари лаври. Не живеят в реалността. Винаги гласуват за крайни политики и идеологии. Не знаят какво е това неутралност.

За мен те са пример какво ние НЕ трябва да бъдем!

Напълно си права, само че вместо Германия напиши Русия. Германците от ВСВ насам имат исторически комплекс и са кротки като божи кравички. Треперят само при мисълта, че някой може да ги обвини в нетолерантност и крайни идеологии. То и затова се напълни там с арабели и фанатизирани чалми. Ханс и Гертруде мълчат, търпят и викат вилкомен. Виж, в Русия вече е нещо друго. Там човешкият живот никога не е имал особено висока стойност. Те все още са си крепостни селяни, правят каквото им каже бащицата, целуват портрета на вожда и си живеят в калните локви, защото не знаят, че е възможно да живеят по-добре. Руснакът е щастлив единствено, когато воюва. Това го кара да се усеща значим. Цялата им мижава икономика е подчинена единствено на оръжейната индустрия. Може да нямат перални, но пък имат крилати ракети. Толкова са некадърни, че не могат да произведат нищо друго, освен оръжия. Цялата им техника е внос. Автомобилите им всички до един са крадени западни модели, изпълнени лошо и некачествено в руските заводи. От векове системата там е насочена към това да подтиска отделната личност, творчеството, свободомислието, различието. Всички трябва да са една голяма безлична сива маса, която да работи и да се подчинява. И да умира, когато е угодно на кукловодите им. Животът на отделния индивид е на цената на няколко копейки. На този фон появата на гениални писатели, композитори и учени е изключително трудна, тъй като те успяват да блеснат въпреки системата, а не заради нея. Именно за това личности като Достоевски, Тургенев, Рахманинов, Есенин и т.н. са толкова ценни и достойни за възхищение - въпреки човеконенавистната и закостеняла система в Русия те са успели да се измъкнат от калта и да оставят ярка следа в световната култура. Смяната на пионката на върха в командната структура - в случая Путин, няма да промени нищо, докато не се промени цялостната парадигма в Русия. Просто ще дойде следващия кагебейски кадър, овъртян в мрежите на олигарсите и всичко ще продължи по старому. Това е Русия, в която родните русофили се кълнат. И колкото по-далеч стоим от тях, толкова по-добре за нас.

преди 34 минути, WhiteHart написа:

Цялата им техника е внос. Автомобилите им всички до един са крадени западни модели, изпълнени лошо и некачествено в руските заводи.

Цитат

Стената на Срама- Путлеристи и национални предатели
Видьо Видев  · 15 ч.  ·
АК-47 е StG44
StG44 (Sturmgewehr 44, Щурмгевер 44), известно още като StG44 или МП-44,/на снимката/
 е първата в света щурмова пушка,
произведена в голяма серия и достигнала до фронта в значими количества.
До края на войната са произведени общо 424 000 броя от StG44.
След края на войната на 9 май, през август 1945 в Германия се сглобяват от налични части
50 броя от щурмовите пушки и се предават на Червената армия
за техническа оценка.
Това става заедно с 10 785 листа техническа документация за производство на армейски оръжия.
През октомври 1945 Хуго Шмайзер е интерниран на работа в Ижевск – СССР,
където работи по въвеждане на използвани в германския оръжеен завод нови технологии.
Такава е истината при разработката и производството на АК-47.
Партийният секретар Калашников е бил със седмокласно образование
и дори не е могъл да разчита чертежи!
КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ

large.9898(1).jpg.48cf7054b07f4eb00905b41ec9fd8d9e.jpg

large.9898(3).jpg.662a1eb3f8ec32c9090b2df021e3005a.jpg

п.с. Да не ме разберете погрешно,

КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ съм развалянето на каквито и да е паметници. Това е варварщина и дивотия, както и доносите, които ме принуждавате да правя, между впрочем.

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

Вече сме го изгубили, но българинът още не го е разбрал.

Така е. Държава която е зависима тотално във всичко. Енергия, храни, суровини.Дето се управлява от посолства. Дето се променя конституция за да могат чужди граждани да бъдат министри... Да ограничим и командваме съдебната власт...На някои все още им е смешно... Както се казва: "На българинът умът му идва късно!"

Редактирано от Hristo52 (преглед на промените)

преди 8 минути, Hristo52 написа:

Така е. Държава която е зависима тотално във всичко. Енергия, храни, суровини.Дето се управлява от посолства. Дето се променя конституция за да могат чужди граждани да бъдат министри... Да ограничим и командваме съдебната власт...На някои все още им е смешно... Както се казва: "На българинът умът му идва късно!"

Де бяхте, бе, Ристу, като ни нарязваха армията?

Беше там и си натискаше зад ника, да не ти се скара шефът.

Българи нарязаха самолетите и ракетите ни, под погледа на такива като тебе. Страхливи мишоци, като фюрера ви. Не бих те нарекъл българин. Най ме е яд, че ви дават тавана на пенсиите, а не заслужавате и социална. Заслужавате да си получите каквото ни надробихте!

преди 8 минути, Hristo52 написа:

Както се казва: "На българинът умът му идва късно!"

На теб няма да ти дойде никога! Когато Господ е раздавал акъл, военните сте били на учение!

преди 2 минути, jhoro написа:

На теб няма да ти дойде никога! Когато Господ е раздавал акъл, военните сте били на учение!

Данъците на един ИТ инженер отиват само за пенсията на военен мерзавец, докато си върти далаверката, започната с крадена стока от поделението. Нищо лично, да не хукне пак да ме мерзавчи.

Колегите му само с туй се занимаваха. За личните си шкембета. Дори поколението им не можеха да ги понасят.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.