Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 2 часа, M.Николов написа:

И на теб и на авторката на статията ще кажа, че е добре да разбираш това, за което пишеш.

А самото заглавие е тотална лъжа!

И каква е истината тогава? Още когато от БСП показаха онова писмо щях да пиша, че Моча не е никакво културно наследство, че от там да искат спирането на демонтажа, но все пак не разбирам от тази тема, чакам по-запознати да се изкажат. 

преди 29 минути, ivottoshev написа:

А сега де. Май някой бушон ще изгърми и ще влезе в затвора. 

Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

Дами и господа подръжници на Евроатлантическите ценности, @Гражданин @N1K17Y, @JohnTRIVOLTA и сие, какво трябва да се случи сега с виновниците за това грубо показване на закона? 

Отговоърт го пише... в закона. Едва ли някой тук е юрист, че да ти отговори. 

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

А сега де. Май някой бушон ще изгърми и ще влезе в затвора. 

Съдът спря демонтажа на Паметника на Съветската армия

Дами и господа подръжници на Евроатлантическите ценности, @Гражданин @N1K17Y, @JohnTRIVOLTA и сие, какво трябва да се случи сега с виновниците за това грубо показване на закона? 

Кой и кой закон е "погазен" господин болшевик?

И кфо стана ся, съда спрял демонтажа и гоп обявил за незаконен...
Ще голям смях да се гледад посраните физиономии на "великите  демократи" акосега бъде наредено след реставрация паметника да се възстанови.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Нищо няма да се промени, паметника го няма вече. Основата върху която беше стои, така че нищо не са спрели. Каквото беше няма да се върне също както и комунизма.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Ще голям смях да се гледад посраните физиономии на "великите  демократи" акосега бъде наредено след реставрация паметника да се възстанови.

Трудно бе да се намери толкова време "наш човек" съдя в административния, който да е склонен на такова решение. Но не се притеснявай,  тези мотиви според мен няма да издържат пред върховния административен!

преди 2 минути, А.Навални написа:

Нищо няма да се промени, паметника го няма вече. Основата върху която беше стои, така че нищо не са спрели. Каквото беше няма да се върне също както и комунизма.

Кога е имало комунизъм че да се връща?

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Трудно бе да се намери толкова време "наш човек" съдя в административния, който да е склонен на такова решение. Но не се притеснявай,  тези мотиви според мен няма да издържат пред върховния административен!

Наш, ваш, пълен цирк, България стана за посмешище пред света.

преди 2 минути, Bubbles написа:

.. България стана за посмешище пред света.

С кое по-точно, че се отнесоха цивилизовано към монумента, а не така както обелиска в Рига ли?

преди 5 минути, Bubbles написа:

Наш, ваш, пълен цирк, България стана за посмешище пред света.

Цирка го правятхтези от БСП и Възраждане, а целият свят се смее на костадинов и нинова!

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

С кое по-точно, че се отнесоха цивилизовано към монумента, а не така както обелиска в Рига ли?

Не, те че може би се опитват да се отнесат цивилизовано това е похвално все пак, но целия цирк покрай демонтажа и промените в конституцията, виж официалните лица(Т.нар. упправлаяващи), такъв цирк не съм гледал никога в България и си мислех че е присъщ само за стеанио като Украйна където депутатите си се латят през ден.

преди 8 минути, А.Навални написа:

Цирка го правятхтези от БСП и Възраждане, а целият свят се смее на костадинов и нинова!

Не само те, "НЕкоалицията" не остават по-назад.

току-що, Bubbles написа:

Не, те че може би се опитват да се отнесат цивилизовано това е похвално все пак, но целия цирк покрай демонтажа и промените в конституцията, виж официалните лица(Т.нар. упправлаяващи), такъв цирк не съм гледал никога в България и си мислех че е присъщ само за стеанио като Украйна където депутатите си се латят през ден.

Да, виждаме кой прави цирка, едни и същи примитиви. Когато аргументи няма  се почват циркове, както проекцията му тук във форума, силни в квалификациите - слаби в аргументите!

Вижда се, че паметника го няма вече, демонтиран е, но това не ви спира да продължавате да циврите във форума. 

Е явно не ви пука за този паметник, по ви е важно да ревете за нещо без значение какво е.

Не че нещо, но очакваме поне оставката на областния управител, който би трябвало да понесе и наказателна отговорност за действията си.

Така е редно.

преди 2 часа, N1K17Y написа:

И каква е истината тогава?

Съдът го е казал:

"Според съда фактическите действия по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на "Паметника на Съветската армия" не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на чл. 250, ал. 1 от АПК."

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не че нещо, но очакваме поне оставката на областния управител, който би трябвало да понесе и наказателна отговорност за действията си.

Така е редно.

Редно за злобните баби като вас и редно, са две различни неща, бабо Николино-БКП-КПСС

Драмите около паметника успяха някак си да изпратят в периферията на общественото внимание какви ги вършат с основния ни закон нашите народни избраници. Обърнаха Конституцията с хастара навън, а някои от промените са не просто смущаващи, а са откровено опасни - например възможността, която се дава на всеки един чужденец, сдобил се по някакъв начин с българско гражданство да стане министър на България. И за разлика от възможността да стане депутат, за министър дори не се иска поне минимален срок за уседналост. Всяка една държава, която поиска, може да внедри свой човек в управлението на страната ни и не само това - да му осигури достъп до класифицирана и секретна информация, касаеща националната сигурност. На практика агент на чуждо разузнаване, пък било то дори вражеско може да бъде министър на България. Единственият израз, който ми идва на ум за това малоумие е предателство на българските интереси. 

Само за сравнение - президент на САЩ може да стане само гражданин, роден в САЩ, имащ американско гражданство и живял в САЩ не по-малко от 14 години. 

За плетеницата от зависимости със светлата цел "създаване на независима съдебна система" не ми се говори. Там мазалото е пълно.

Как се допусна некадърни и некомпетентни индивиди, доказали се като неспособни да създадат един читав закон без да го преправят по сто пъти да ровят в Конституцията на държавата?!

преди 4 минути, Flashback написа:

Драмите около паметника успяха някак си да изпратят в периферията на общественото внимание какви ги вършат с основния ни закон нашите народни избраници. Обърнаха Конституцията с хастара навън, а някои от промените са не просто смущаващи, а са откровено опасни - например възможността, която се дава на всеки един чужденец сдобил се по някакъв начин с българско гражданство  да стане български министър. И за разлика от възможността да стане депутат, за министър дори не се иска поне минимален срок за уседналост. Всяка една държава, която поиска, може да внедри свой човек в управлението на страната ни и не само това - да му осигури достъп до класифицирана и секретна информация, касаеща националната сигурност. На практика агент на чуждо разузнаване, пък било то дори вражеско може да бъде министър на България. Единственият израз, който ми идва на ум за това малоумие е предателство на българските интереси. 

Само за сравнение - президент на САЩ може да стане само гражданин, роден в САЩ, имащ американско гражданство и живял в САЩ не по-малко от 14 години. 

За плетеницата от зависимости със светлата цел "създаване на независима съдебна система" не ми се говори. Там мазалото е пълно.

Как се допусна некадърни и некомпетентни индивиди, доказали се като неспособни да създадат един читав закон без да го преправят по сто пъти да ровят в Конституцията на страната?!

Всичко това което пишеш няма нищо общо с паметника и не ни интересува. Тук си пишем за паметника МОЧА.

Сбъркал си темата

преди 1 минута, А.Навални написа:

Всичко това което пишеш няма нищо общо с паметника и не ни интересува. Тук си пишем за паметника МОЧА.

Сбъркал си темата

Разбира се, че теб нищо друго освен дива и бясна русофобия не те интересува, то затова държавата вече е бетер бананова република.

преди 1 минута, А.Навални написа:

Сбъркал си темата

Грухи-биоса-платения-фейкомет не те разбира. 

преди 11 минути, Flashback написа:

Как се допусна некадърни и некомпетентни индивиди, доказали се като неспособни да създадат един читав закон без да го преправят по сто пъти да ровят в Конституцията на страната?!

С измама, как!

Едната половина трябваше да съди другата половина(поне такива бяха очакванията на избирателите при гласуването), а те взеха че се прегърнаха и направиха "сглобка"(не коалиция, а сглобка!) и освен, че изпраха всички престъпления на предишното управление, вече работят заедно по същия престъпен начин.

преди 1 минута, Flashback написа:

Разбира се, че теб нищо друго освен дива и бясна русофобия не те интересува, то затова държавата вече е бетер бананова република.

Биос, спокойно донския казак идва с банана

току-що, Coco1 написа:

Грухи-биоса-платения-фейкомет не те разбира. 

И по добре.

Забелязахте ли сега центъра на София колко по добре изглежда?

преди 15 минути, M.Николов написа:

С измама, как!

Едната половина трябваше да съди другата половина(поне такива бяха очакванията на избирателите при гласуването), а те взеха че се прегърнаха и направиха "сглобка"(не коалиция, а сглобка!) и освен, че изпраха всички престъпления на предишното управление, вече работят заедно по същия престъпен начин.

ПосолствоТО ги принуди със заплахи, компромати и закона Магнитски да направят сглобката и тази сглобка работи за американските, а не за българските интереси.

А умнокрасивите мълчат като бити п....... и са съгласни Пеевски, дето уж щяха да го изчегъртват -  да им е вожд.

Наистина, нЕма такава държава!

преди 5 минути, M.Николов написа:

Сега като монтират новия паметник ще се разтопите от удоволствие.

1542120933_.png.5f56e4a9ede7790bbdb5790a7e92d209.png

Това ли е новият паметник? Ехаа.

преди 47 минути, M.Николов написа:

Така е редно.

Съдът го е казал:

"Според съда фактическите действия по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на "Паметника на Съветската армия" не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на чл. 250, ал. 1 от АПК."

И къде съда се позовава на документа от министерството на културата? Или ти забрави за какво точно ме цитира да ме опровергаваш?

преди 33 минути, M.Николов написа:

С измама, как!

Това с изпирането ми е новата любима опорка, никой не знае какво точно значи, ама нали всичко повтарят изпиране, изпрали са ги :giggle1:

Повечето така и няма да се научите, че престъпления не се разкриват или "перат" от депутати, а от прокурори и съдии.

преди 49 минути, Flashback написа:

Драмите около паметника успяха някак си да изпратят в периферията на общественото внимание какви ги вършат с основния ни закон нашите народни избраници. Обърнаха Конституцията с хастара навън, а някои от промените са не просто смущаващи, а са откровено опасни - например възможността, която се дава на всеки един чужденец, сдобил се по някакъв начин с българско гражданство да стане министър на България. И за разлика от възможността да стане депутат, за министър дори не се иска поне минимален срок за уседналост. Всяка една държава, която поиска, може да внедри свой човек в управлението на страната ни и не само това - да му осигури достъп до класифицирана и секретна информация, касаеща националната сигурност. На практика агент на чуждо разузнаване, пък било то дори вражеско може да бъде министър на България. Единственият израз, който ми идва на ум за това малоумие е предателство на българските интереси. 

Как се допусна некадърни и некомпетентни индивиди, доказали се като неспособни да създадат един читав закон без да го преправят по сто пъти да ровят в Конституцията на държавата?!

Щото министър и президента на САЩ са еднакви по важност. Колко време се мъчи да да измислиш тази тъпотия? :giggle1: 

Ще провериш ли какви постове все пак могат да имат хора с двойно гражданство или аз да ти кажа? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.