Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 7 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Някои спят по 48/72 и повече часа, дори живеят в минало време около половин век в съзнанието си, а други дори още повече :ski7:

Джони, за тебе знаеме ... ама ти прочете ли по-горе -

Административен съд София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията по демонтаж на монумент „Паметник на Съветската армия", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се извършват в изпълнение на представен административен акт или на закона.

11.jpg.0274eb622b21d609080076a54657b347.jpg

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 2 минути, Т.Христов написа:

Административен съд София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията по демонтаж на монумент „Паметник на Съветската армия", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се извършват в изпълнение на представен административен акт или на закона.

И какво от това? МОЧА го няма! Точка! Съда може да се смени по всяко време - не е проблем

преди 2 минути, teo-glavata написа:

И какво от това? МОЧА го няма! Точка! Съда може да се смени по всяко време - не е проблем

Нал сме правова държава. Сега тея дет са рязали, ще требе да заваряват. С парички от собствения джоб. Некой славно ще фалира и ще става клошар.

преди 1 минута, Toto2 написа:

Нал сме правова държава. Сега тея дет са рязали, ще требе да заваряват. С парички от собствения джоб. Некой славно ще фалира и ще става клошар.

Ще се заваря задължително .... в соц музея :camera2:

преди 28 минути, Т.Христов написа:

Джони, за тебе знаеме ... ама ти прочете ли по-горе -

11.jpg.0274eb622b21d609080076a54657b347.jpg

преди 7 часа, Hristo52 написа:

Виж телеграмата на Хитлер.

Фашистите национал-социалисти сте вие.

Нацисти казано накратко.

Такива ще си останете завинаги .

Но ми е кеф как ревете за нарязания ви символ на окупация.  :)

Защото сте антибългари .

Ето ти още  от времето на  вашия стар вожд Първанов :

"Да, България-Пловдив" настояват "Альоша" да ходи в музей

В подножието му е скромният монумент на Левски

0000593106-article2.jpg

Ръководството на "Да, България-Пловдив" излезе с позиция за паметника "Альоша" в града. Това стана след демонтажа на монумента на съветската армия в София и разразилата се дискусия съдбата за съдбата на останалите у нас.

Ето какво пише в нея:

"Да, България – Пловдив" изразява категоричната си подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия, възхваляващи завладяването ни от СССР и тоталитарен режим, обявен за престъпен преди 23 години.

Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му е скромният монумент на Левски! Това подчертава още повече контраста между двата символа: на чужда военна окупация и българския национален идеал за свобода и независимост.

Крайно време е да предприемем действия за преместването на пловдивския червеноармейски символ, разделящ общността на пловдивчани и изработен по съветски проект и диктовка. Tези монументи не са паметници и „освободителната" роля на Червената армия е манипулативно изкривяване на фактите – няма нито един съветски войник, жертва за "освобождението" на суверенна България.

"Да, България – Пловдив" инициира широк обществен дебат, който през различните идеи да обедини пловдивчани относно трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив.

А мястото на Альоша е в музей – в музея на историята ни!"
По публикацията работи: Нели Христова

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2023/12/21/da-bylgariia-plovdiv-nastoiavat-aliosha-da-hodi-v-muzei.593106

"
преди 1 час, Toto2 написа:

Най добре да пратят, Киро, Боко, джуджето 'танаско, Ристо и шефа им Шиши да заваряват, а оттам направо при бай Ставри.

преди 42 минути, ined написа:

0000593106-article2.jpg

Ръководството на "Да, България-Пловдив" излезе с позиция за паметника "Альоша" в града. Това стана след демонтажа на монумента на съветската армия в София и разразилата се дискусия съдбата за съдбата на останалите у нас.

Ето какво пише в нея:

"Да, България – Пловдив" изразява категоричната си подкрепа за преместването на пропагандните символи на Червената армия, възхваляващи завладяването ни от СССР и тоталитарен режим, обявен за престъпен преди 23 години.

Альоша се извисява на хълма над целия Пловдив, а в подножието му е скромният монумент на Левски! Това подчертава още повече контраста между двата символа: на чужда военна окупация и българския национален идеал за свобода и независимост.

Крайно време е да предприемем действия за преместването на пловдивския червеноармейски символ, разделящ общността на пловдивчани и изработен по съветски проект и диктовка. Tези монументи не са паметници и „освободителната" роля на Червената армия е манипулативно изкривяване на фактите – няма нито един съветски войник, жертва за "освобождението" на суверенна България.

"Да, България – Пловдив" инициира широк обществен дебат, който през различните идеи да обедини пловдивчани относно трансформацията на пространството, заемано от Альоша, на върха на Пловдив.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2023/12/21/da-bylgariia-plovdiv-nastoiavat-aliosha-da-hodi-v-muzei.593106

"

Направо цялата т.нар държава я демонтирайте и в някой музей.

преди 50 минути, ined написа:

0000593106-article2.jpg

Ето какво пише в нея:

"

Аз кво ви разправях за "Альоша"?

Изчакай да измислим нещо зрелищно около премахването! :D

Търкалянето надолу по склона е опасно, ще видим!

Видяхте ли я гнилата синя бабичка как се подигра с историята ни? Тази явно жали за "хубавото царско време"! Гнил долен боклук! От мен да зависеше, на тази и спирам пенсията и я оставям да гладува и да проси! Боклук!

Надявам се да си получи заслуженото за гаврата с историята ни! Най - добре по такъв начин, че повече да не може с нищо да се гаври!

Дано я открият коя е!

преди 6 часа, WhiteHart написа:

Ммм, тортичката изглежда супер, искам и аз такава. Много добра идейка, браво! Нека квичат копейките, този звук гали слуха ми...

Като те открият кой си, ще останеш и без слух, бъди сигурен. Продължавайте в същия дух и много скоро ще се появат червени варианти на скинарите. Едва ли искате да ги срещнете, страхливи гейчета.

преди 1 час, miro20 написа:

Но ми е кеф как ревете за нарязания ви символ на окупация.  :)

Защото сте антибългари .

И какъв символ на окупация е? Един руски войник и трима българи около него - майка, дете и мъж. Българско семейство. Та къде е окупацията антибългарино?!

току-що, В. Велев написа:

И какъв символ на окупация е? Един руски войник и трима българи около него - майка, дете и мъж. Българско семейство. Та къде е окупацията антибългарино?!

В психичноболния му пиян и надрусан мозък. Тия не са стабилни психически, изразяват се неадекватно и са много, много зле.

преди 6 минути, Anneliese написа:

Видяхте ли я гнилата синя бабичка как се подигра с историята ни? Тази явно жали за "хубавото царско време"! Гнил долен боклук! От мен да зависеше, на тази и спирам пенсията и я оставям да гладува и да проси! Боклук!

Надявам се да си получи заслуженото за гаврата с историята ни! Най - добре по такъв начин, че повече да не може с нищо да се гаври!

Дано я открият коя е!

Като те открият кой си, ще останеш и без слух, бъди сигурен. Продължавайте в същия дух и много скоро ще се появат червени варианти на скинарите. Едва ли искате да ги срещнете, страхливи гейчета.

Даже не знам коя е тая бабичка, но ти също получаваш пенсия и това, което говориш е много грозно. 

току-що, Гражданин написа:

Даже не знам коя е тая бабичка, но ти също получаваш пенсия и това, което говориш е много грозно. 

Разликата драги е, че аз не се гавря с историята на страната ни, никога не съм си го и помисляла. А този се изгаври  жестоко с историята ни. Злобила.

преди 9 минути, В. Велев написа:

Окупацията е, че държи шмайзера и го развява над столицата. И така в другите градове. Напомня ти, че земята под краката ти, която той гази от високо не е твоя, защото това е чужд войник.

преди 5 минути, В. Велев написа:

На теб къде ти Българското? Ти къв си?

преди 7 минути, Anneliese написа:

Разликата драги е, че аз не се гавря с историята на страната ни, никога не съм си го и помисляла. А този се изгаври  жестоко с историята ни. Злобила.

Историята не е живо същество, че да може някой да се гаври с него/нея. Тя е въпрос на интерпретации. Днес се случва това и това са обществени събития, срещу които ти лично нищо не можеш да направиш. Не можеш да контролираш времето. Каквото такова.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Окупацията е, че държи шмайзера и го развява над столицата. И така в другите градове. Напомня ти, че земята под краката ти, която той гази от високо не твоя, защото това е чужд войник.

Това е войник, освободил страната ни от такива злобари и простаци като теб, дето са крали от народа и от българските евреи.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Това е войник, освободил страната ни от такива злобари и простаци като теб, дето са крали от народа и от българските евреи.

От кога почна да ти пука за евреите? И аз съм беден човек. От никого не крада. Единственото което не искам е власт на мутрите по евразийски образец.

току-що, Anneliese написа:

Това е долнопробна, извратена гавра с Българите и Българския народ!

преди 1 минута, Anneliese написа:

Е ай сега :) Я 

преди 1 минута, А.Навални написа:

На теб къде ти Българското? Ти къв си?

По - скоро тебе да те попитам ти какъв си? Че нещо не съм ти виждала в профила българското знаме. А никът е името на престъпник, злоуупотребявал с финансови средства и предал родината си. Властите няма да допуснат с него същата грешка, катоф с оная Юлия Тимошенко. Ако трябва, ще го убият.

А никът ми си е лично мой.Слагала съм си българското знаме. сега съм в тон с празниците и съм си сложила прекрасна коледна картинка с герои, които, ако имаш много богата обща култура като мен, ще се сетиш кои са. Но не вярвам да ги познаеш. Не и без подсказки. Което пък показва колко си образован.

Знаеш ли кой е авторът на песента "Високи сини планини"?

току-що, Anneliese написа:

А никът ми си е лично мой.Слагала съм си българското знаме. сега съм в тон с празниците и съм си сложила прекрасна коледна картинка с герои, които, ако имаш много богата обща култура като мен, ще се сетиш кои са. Но не вярвам да ги познаеш. Не и без подсказки. Което пък показва колко си образован.

А като си слагаше картинки за Хелоуийн, те български ли бяха? Или като беше с Мини и Мики Маус? Сатанистки герои на Уолт Дисни, който е бил масон 33 левъл. Хайде да не те започваме теб...

преди 4 минути, Anneliese написа:

По - скоро тебе да те попитам ти какъв си? Че нещо не съм ти виждала в профила българското знаме. А никът е името на престъпник, злоуупотребявал с финансови средства и предал родината си. Властите няма да допуснат с него същата грешка, катоф с оная Юлия Тимошенко. Ако трябва, ще го убият.

Знаеш ли кой е авторът на песента "Високи сини планини"?

А ти знаеш ли кой е "Звяра"?

Поли, пий си хапчетата и не мисли за нас истинските Българи! 

Мен няма да ме видиш да развявам руското флагче! Аз не съм предател.

преди 5 минути, Гражданин написа:

От кога почна да ти пука за евреите? И аз съм беден човек. От никого не крада. Единственото което не искам е власт на мутрите по евразийски образец.

Това са хора, жертва на жесток геноцид. Няма как да не ми пука. Защото виждам, че нацизмът се завръща. А той е престъпен. И не обичам никак хора, които живеят на чужд гръб.Хора, които крадат. Не само пари, но и изземват насила радиоапарати и депортират невинни хора към лагерите на смъртта, а те се заселват в къщите им.

Моето семейство живее в собствен апартамент, построен на свободно място. Учена съм на съвест и морал.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.