Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 14 минути, jhoro написа:
  • В това време - Царство България и Третия райх са съюзници, но България е неутрална - по отношение на военните действия.
  • Обаче не е точно на пети септември“! Още

И ти не знаеше, че царските правителства са се молили на англосаксонците да минат в техния лагер, а те им предложили това да стане, като България бъде окупирана от Турция?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 17 минути, jhoro написа:
Цитат

На 26 август 1944, под заплахата от настъпващата в Румъния Червена армия, правителството на Иван Багрянов обявява неутралитет на България във войната между Германия и Съветския съюз. То се разпорежда германските войски да напуснат страната, а отказващите да бъдат разоръжени.

БРАВО, най-накрая имаме признание!!! Значи все пак руската армия е главната причина германските войски да напуснат страната!

Нямам повече въпроси. Сега остава и наистина да осъзнаете написаното!

Благодаря за вниманието.

преди 49 минути, В. Велев написа:

И ти не знаеше, че царските правителства са се молили на англосаксонците да минат в техния лагер, а те им предложили това да стане, като България бъде окупирана от Турция?

Дали? Ти беше ли там?

Всъщност - какво ме интересува вашата България? Може би щеше да е по-добре - светската Република Турция - вместо дивите комунистически ватенки!

преди 55 минути, ivottoshev написа:

БРАВО, най-накрая имаме признание!!! Значи все пак руската армия е главната причина германските войски да напуснат страната!

Нямам повече въпроси. Сега остава и наистина да осъзнаете написаното!

Благодаря за вниманието.

Да, това е факт, че България гони германските войски, заради настъпващата ЧА, това не значи, че и при други обстоятелства не би го направила.

Кажи какво е "освободила" в България, освен шумкарите от зандана? Пример е освободила задния двор на къщата на прародителите ми от домашни животни/основно кокошки/ без да питат и получат съгласие. :ski4:

преди 32 минути, jhoro написа:

Дали? Ти беше ли там?

Всъщност - какво ме интересува вашата България? Може би щеше да е по-добре - светската Република Турция - вместо дивите комунистически ватенки!

Е, щом не си българин тогава въпроса ми не е към теб.

Цитат

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?

Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.

Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.

А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.

Залъкът си давахме насила на Русия –
тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.

Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.

А пък ти ни пазеше със танка
 ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.

С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.

Следва продължение ...

image.png.a928a40927898bcc86d41957ecf88e9c.png

преди 35 минути, jhoro написа:

Дали? Ти беше ли там?

Значи ти вярваш на събития само на които си присъствал лично? 

преди 4 минути, В. Велев написа:

Е, щом не си българин тогава въпроса ми не е към теб.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Значи ти вярваш на събития само на които си присъствал лично? 

Отойди отсюда, блять!

преди 2 минути, Филипов написа:

И къде е ... Кеворкян?

1417025297.jpg

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Да, това е факт, че България гони германските войски, заради настъпващата ЧА, това не значи, че и при други обстоятелства не би го направила.

Кажи какво е "освободила" в България, освен шумкарите от зандана? Пример е освободила задния двор на къщата на прародителите ми от домашни животни/основно кокошки/ без да питат и получат съгласие. :ski4:

Какви други обстоятелства? Изведнъж да станем световна супер сила ли?

За теб разбрахме че си чист ариец и не те касае, но тази армия примерно е освободила нас - останалите българи, от възможността да сме с татуирани номера на ръцете вместо имена.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Какви други обстоятелства? Изведнъж да станем световна супер сила ли?

За теб разбрахме че си чист ариец и не те касае, но тази армия примерно е освободила нас - останалите българи, от възможността да сме с татуирани номера на ръцете вместо имена.

Чист българин съм! Кои сте тези останали, само шумкарите от зандана дето ги освободиха, съвременни еничари - зек-ита ?!

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Чист българин съм! Кои сте тези останали, само шумкарите от зандана дето ги освободиха, съвременни еничари - зек-ита ?!

Цял свят е считал че трябва да бъде освободен от кафявата чума, само някои екземпляри като теб смятат че изгонването на немците е било ненужно :getout:

преди 1 час, ivottoshev написа:

Цял свят е считал че трябва да бъде освободен от кафявата чума, само някои екземпляри като теб смятат че изгонването на немците е било ненужно :getout:

Пак се опитваш да вменяваш неистини, друго не ти остана, срещу фактите е трудно да се намират аргументи, само квалификации!

Честито Рождество Христово

преди 31 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Пак се опитваш да вменяваш неистини, друго не ти остана, срещу фактите е трудно да се намират аргументи, само квалификации!

Честито Рождество Христово

Вменявам неистини?!?

Ти каза ли че ЧА е причината да бъдат изгонени немците от България? Ми да, каза го:

преди 7 часа, JohnTRIVOLTA написа:

А факт ли е че именно тези немци са възприемани като най-голямото зло в света за 20-ти век? Ми да, ФАКТ е!!!

Та? Кое точно е неистина?

Честит празник и на теб

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Вменявам неистини?!?

Ти каза ли че ЧА е причината да бъдат изгонени немците от България? Ми да, каза го:

А факт ли е че именно тези немци са възприемани като най-голямото зло в света за 20-ти век? Ми да, ФАКТ е!!!

Честит празник и на теб

Не е въпрос на факти, а на тълкуване!

По време на ВСВ - България е СЪЮЗНИК на Германия,  а не е окупирана - както преди това, от Османската империя. И не е имало нужда, да бъде "ОСВОБОЖДАВАНА"!

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Вменявам неистини?!?

Честит празник и на теб

Пак  ми слагаш твои умозаключения  в устата ми. а именно:

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Къде твърдя, че не е било нужно изгонването им? Казвам, че вероятно до тяхното изгонване щеше да се стигне и без окупация на ЧА, която не е единствена воюваща страна. И основно говорим, какво е натворила в България, което не е свързано с изкореняването и борбата с кафявата чума, а с подчиняване, ограбване и унижение на държава и народ борил се редом по протежение на целия балкански полуостров в общата кауза!

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Къде твърдя, че не е било нужно изгонването им? Казвам, че вероятно до тяхното изгонване щеше да се стигне и без окупация на ЧА, която не е единствена воюваща страна. И основно говорим, какво е натворила в България, което не е свързано с изкореняването и борбата с кафявата чума, а с подчиняване, ограбване и унижение на държава и народ борил се редом по протежение на целия балкански полуостров в общата кауза!

Това отменя ли фактът че именно тази армия е изгонила кафявата чума от нашите земи? 

Освен това като ще си говорим за вероятности - много (ама наистина много) е вероятно без тази армия, която да отклони над 3 милионнна немска армия към източният фронт, и Англия да беше паднала, както е била паднала преди това цяла Европа.

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 2 часа, jhoro написа:

Не е въпрос на факти, а на тълкуване!

По време на ВСВ - България е СЪЮЗНИК на Германия,  а не е окупирана - както преди това, от Османската империя. И не е имало нужда, да бъде "ОСВОБОЖДАВАНА"!

Странно, много странно. А Италия? Та Тройната коалиция се казва така заради трите най-мощни държави в нея и е позната също така като "оста Рим, Берлин и Токио". Те не са ли били съюзник на Германия? Що ли тъпите италианци считат че са освободени и даже бесят Мусолини? Или пък примерно Франция, която чрез управлението на Петен също е била съюзник на Хитлер. И французите ли са токлоз ли са тъпи че считат че са освободени?

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Странно, много странно. А Италия? Та Тройната коалиция се казва така заради трите най-мощни държави в нея и е позната също така като "оста Рим, Берлин и Токио". Те не са ли били съюзник на Германия? Що ли тъпите италианци считат че са освободени и даже бесят Мусолини? Или пък примерно Франция, която чрез управлението на Петен също е била съюзник на Хитлер. И французите ли са токлоз ли са тъпи че считат че са освободени?

Щото Мусолини, както Хитлер, узурпира властта след избори, налага диктатура и е Фюрера. А ти се нереално кух и за хиляден път правиш абсурдни сравнения и ставаш за смях :giggle1: Ама аз пък мога да ти направя едно правилно сравнение, с това описание, именно "освободителите" правят същото и бай ти Тошо, на който вероятно имаш портрет в хола, трябваше да бъде разстрелян, подобно на северните ни съседи.

И за хиляден път сам се затапваш, айде като споменаваш Токио, покажи как японците празнуват освобождението си от фашистите. 

преди 25 минути, N1K17Y написа:

Щото Мусолини, както Хитлер, узурпира властта след избори, налага диктатура и е Фюрера. А ти се нереално кух и за хиляден път правиш абсурдни сравнения и ставаш за смях :giggle1: Ама аз пък мога да ти направя едно правилно сравнение, с това описание, именно "освободителите" правят същото и бай ти Тошо, на който вероятно имаш портрет в хола, трябваше да бъде разстрелян, подобно на северните ни съседи.

И за хиляден път сам се затапваш, айде като споменаваш Токио, покажи как японците празнуват освобождението си от фашистите. 

По тези въпроси - към Жорката, който твърди това:

преди 6 часа, jhoro написа:

По време на ВСВ - България е СЪЮЗНИК на Германия,  а не е окупирана. И не е имало нужда, да бъде "ОСВОБОЖДАВАНА"!

Ти как си превеждаш поста му? Там черно на бяло пише, че щом си съюзник, а не окупиран - не е имало нужда да те освобождават.

Наистина ми е интересно ми е твоят превод на поста му какъв е :)

преди 32 минути, ivottoshev написа:

По тези въпроси - към Жорката, който твърди това:

Ти как си превеждаш поста му? Там черно на бяло пише, че щом си съюзник, а не окупиран - не е имало нужда да те освобождават.

Наистина ми е интересно ми е твоят превод на поста му какъв е :)

New Girl Facepalm GIF by HULU

Нереално кух... ,

Нали именно баш Италия е тоталитарна и фашистка държава (баш фашисти, а не национал-социалисти, както "освободителите" ти обичат да казват)

преди 37 минути, N1K17Y написа:

Нереално кух... ,

Нали именно баш Италия е тоталитарна и фашистка държава (баш фашисти, а не национал-социалисти, както "освободителите" ти обичат да казват)

Абсорютно! Човек (уж), който не прави разлика - между "фашизъм" и "назионалсоциализъм"  ..

Второто го пропускаха, щото имаше "социализъм" в името!

преди 7 часа, N1K17Y написа:

Нереално кух... ,

И?!? Те трябвало ли е да бъдат освободени от кафявата чума, или не? 

Ако там беше стигнала първо Червената армия, а не краварите? Тогава щеше ли да го броиш като "освобождение от фашизма"?

Не за друго, ама единствената разлика м/ду Италия и България е в армията, която е изгонила фашистите от дадената територия. Та?  

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   

преди 6 часа, jhoro написа:

Абсорютно! Човек (уж), който не прави разлика - между "фашизъм" и "назионалсоциализъм"  ..

Второто го пропускаха, щото имаше "социализъм" в името!

Какво  говориш?!? "фашизъм", "нацоиналсоциализъм", дрън, дрън... К'во значение има как ще наречеш присъствието на немски войски по нашите територии?!? Всички разбрахме за тезата ти че щом не сме били окупирани, значи не е имало нужда някой въобще да гони немците от нашите земи: 

преди 14 часа, jhoro написа:

По време на ВСВ - България е СЪЮЗНИК на Германия,  а не е окупирана. И не е имало нужда, да бъде "ОСВОБОЖДАВАНА"!

преди 17 часа, N1K17Y написа:

Нереално кух... ,

Всеки който е обърнал внимание на осрания тошефффффф стига до този извод.

:)

на 25.12.2023 г. в 10:35, JohnTRIVOLTA написа:

на 24.12.2023 г. в 22:31, ivottoshev написа:

Къде твърдя, че не е било нужно изгонването им?

А, сефте... той това му е класическия номер. Нищо че пак става за смях, той обича да си е във фекалии и да се излага :)

Ей сега обиден ще зареве да  прави анкета да се видело кой бил прав или не.  :)  :giggle1:

Защото ако 1000 леминги /миньони/ кажат че 2+2 е 5 , значи е така.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.