Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 51 минути, miro20 написа:

Всеки който е обърнал внимание на тошеф...

Всеки тролопитек рано или късно започва да използва обиди, щото няма други аргументи.

преди 51 минути, miro20 написа:

Ей сега обиден ще зареве да  прави анкета да се видело кой бил прав или не.  :)  :giggle1:

Нямам права, не съм VIP.

Ти обаче право да пуснеш анкета: "кой е най-осраният потребител на форума" имаш... но не я пускаш, щото много добре знаеш какви биха били евентуалните резултати от нея :lol6:

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Всеки тролопитек рано или късно започва да използва обиди, щото няма други аргументи.

Нямам права, не съм VIP.

Ти обаче право да пуснеш анкета: "кой е най-осраният потребител на форума" имаш... но не я пускаш, щото много добре знаеш какви биха били евентуалните резултати от нея :lol6:

Ха ! не знаех че трябва да си ВИП че да пускаш анкети . Това ли ти е било болката бре, мизерабъл :)

Чудех се що не си пуснал още.

Иначе пак доказа това което казах :

А, сефте... той това му е класическия номер. Нищо че пак става за смях, той обича да си е във фекалии и да се излага :)

Ей сега обиден ще зареве да  прави анкета да се видело кой бил прав или не.  :)  :giggle1:

Защото ако 1000 леминги /миньони/ кажат че 2+2 е 5 , значи е така.

И да добавя.. не ти трябва ВИП или анкета за да докажеш правотата си . А аргументи

А ти не можеш .

Щото си мизерабъл и  червенокафяв антибългарин комундел-рашист

:)

преди 17 минути, miro20 написа:

И да добавя.. не ти трябва ВИП или анкета за да докажеш правотата си . А аргументи

А ти не можеш .

Самият факт, че ти такава анкета не желаеш да пуснеш... доказва че съм прав в твърдението си че за всички тук, именно ти си най осраният потребител на форума :)

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Самият факт, че ти такава анкета не желаеш да пуснеш... доказва че съм прав в твърдението си че за всички тук, именно ти си най осраният потребител на форума :)

За трети път :

:giggle1:

преди 26 минути, miro20 написа:

Не. Защото когато казваш че някой е насран, всъщност прекрасно описваш себе си :)

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не. Защото когато казваш че някой е насран, всъщност прекрасно описваш себе си :)

бла бла ? :)

По темата :

Отзив в рашистките медии .

В кадър копейкаджиите които си заслужиха коледните премии.

- Копейкин, пРезилдента мухлю, Волгин.

@miro20 се е развилнял по празниците. Явно е дежурен дезинформатор по Коледа. 

Миро, Господ те гледа и няма дълго да изтърпи лъжите ти.

Да говориш за Господ, докато пазиш "паметник" на окупатор който систематично унищожава християнство, бит , култура , традиции на собствения ти народ близо половин век?!Това си е някакъв стокхолмски синдром, който тресе и високопланинските джентълмени из родопите, дето се пишат турци.

преди 21 часа, ivottoshev написа:

И?!? Те трябвало ли е да бъдат освободени от кафявата чума, или не? 

Ако там беше стигнала първо Червената армия, а не краварите? Тогава щеше ли да го броиш като "освобождение от фашизма"?

Не за друго, ама единствената разлика м/ду Италия и България е в армията, която е изгонила фашистите от дадената територия. Та?  

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   

Какво  говориш?!? "фашизъм", "нацоиналсоциализъм", дрън, дрън... К'во значение има как ще наречеш присъствието на немски войски по нашите територии?!? Всички разбрахме за тезата ти че щом не сме били окупирани, значи не е имало нужда някой въобще да гони немците от нашите земи: 

Чети бе 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Италианска_социална_република

Или недей, и това го е писал някой платен историк, понеже не ти подкрепя глупостите. 

Кога в България фашистката партия узурпира властта и управлява като диктатура, както Мусолини? Ми... с идването на тия които наричаш освободители. 

Нещо за една ос спомена, ще ни покажеш ли как японците празнуват освобождението си от фашистите? 

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Нямам права, не съм VIP.

Малумните ти твърдения не заслужават нищо освен обиди.

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Чети бе 

Цял свят е заклеймил армията, която е изгонена от нашите земи благодарение на тези войници, чиито паметник в момента бутаме. Кое не разбра?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Цял свят е заклеймил армията, която е изгонена от нашите земи благодарение на тези войници, чиито паметник в момента бутаме. Кое не разбра?

Разбрах, че ти прекрасно разбра коментара ми и не можеш да контрираш, предостатъчно е :) 

преди 21 минути, N1K17Y написа:

Разбрах, че ти прекрасно разбра коментара ми и не можеш да контрираш, предостатъчно е :) 

Какво има да контрирам? Японците не били празнували освобождението от фашизма. Там не знам да е имало немска войска, която да се е чувствала като у дома си. В този смисъл - от какво точно да се освобождават? Или искаш да кажеш, че до ден днешен съжаляват че кафявата чума е отишла на бунището на историята? Че не са заклеймили и те фашизма? Това ли е тезата ти? 

Както и да го извъртате, от колкото и дерета да се опитвате да носите вода, фактите са си факти - ЧА е изгонила немските войски от България, а вие, съвременните фашисти искате да бутате паметника ѝ

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Какво има да контрирам? Японците не били празнували освобождението от фашизма. Там не знам да е имало немска войска, която да се е чувствала като у дома си. В този смисъл - от какво точно да се освобождават? Или искаш да кажеш, че до ден днешен съжаляват че кафявата чума е отишла на бунището на историята? Че не са заклеймили и те фашизма? Това ли е тезата ти? 

Както и да го извъртате, от колкото и дерета да се опитвате да носите вода, фактите са си факти - ЧА е изгонила немските войски от България, а вие, съвременните фашисти искате да бутате паметника ѝ

За Италия и празнуването там пита първо защо и какво празнували :) 

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Както и да го извъртате, от колкото и дерета да се опитвате да носите вода, фактите са си факти

Вече ти го казаха робе :

преди 3 часа, qrt написа:

Да говориш за Господ, докато пазиш "паметник" на окупатор който систематично унищожава християнство, бит , култура , традиции на собствения ти народ близо половин век?!Това си е някакъв стокхолмски синдром, който тресе и високопланинските джентълмени из родопите, дето се пишат турци.

преди 35 минути, miro20 написа:

Вече ти го казаха робе :

Кой изгони немците от България? Същите тея немци, които ако бяха победили, сега щеше наистина да си техен роб с татуиран номер на ръката вместо име. Това ми кажи, не бягай от въпроса :hit:

преди 38 минути, N1K17Y написа:

За Италия и празнуването там пита първо защо и какво празнували :) 

Фъфлиш ми нещо. Не ти се разбира какво точно питаш. Предполагам обаче че тук ще има отговори на въпросите ти:

https://www.google.com/search?q=освобождение+на+италия+от+фашизма&oq=освобождение+на+италия+от+фашизма&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCTEwNzgzajBqMagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Кой изгони немците от България? Същите тея немци, които ако бяха победили, сега щеше наистина да си техен роб с татуиран номер на ръката вместо име. Това ми кажи, не бягай от въпроса :hit: ...

Никой не отрича, че ЧА е водещата армия победила германците,. Но защо трябва да си затворим очите какво е натворила в България, защо не признават нашата армия, като съвоюваща с тях? Защо цели три години сме окупирани от тях? А какво би станало, ако нямаше "Барбароса"? Защо две години бяха съгласни с татуираните номера? Защо бяха съучастници/съюзници с Гермаания в развързването на ВСВ?

преди 25 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защо цели три години сме окупирани от тях? 

А ако не бяха останали тези войски у нас? Гърция и Сърбия са победители във ВСВ, а ние - победени. Как ти се струва следното положение - всичко до Асеновград да е гръцко, а сегашна западна България да е сръбска? Найс, а?

преди 33 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Защо бяха съучастници/съюзници с Гермаания в развързването на ВСВ?

Развързването започва 1938-ма, а не 1939-та. Прочети за Судетите и Мюнхенското споразумение от 1938 година и кои държави дават разрешение на Хитлер да си присвои тази част от Чехословакия 

преди 14 минути, ivottoshev написа:

А ако не бяха останали тези войски у нас? Гърция и Сърбия са победители във ВСВ, а ние - победени. Как ти се струва следното положение - всичко до Асеновград да е гръцко, а сегашна западна България да е сръбска? Найс, а?

Развързването започва 1938-ма, а не 1939-та. Прочети за Судетите и Мюнхенското споразумение от 1938 година и кои държави дават разрешение на Хитлер да си присвои тази част от Чехословакия

Зададох ти конкретни въпроси, които избягваш да дадеш отговор за пореден път! То неудобна, срамна работа, разбирам :ski4:

Говорим за война ... втаржение, а не предходни анексии подобно на Крим от днешни дни, за това и годината е 39та!

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Зададох ти конкретни въпроси, които избягваш да дадеш отговор за пореден път! То неудобна, срамна работа, разбирам :ski4:

Говорим за война ... втаржение, а не предходни анексии подобно на Крим от днешни дни, за това и годината е 39та!

На кое не съм отговорил?!?

За "окупационните" според теб войски ти отговорих, ама ти не каза какво би станало ако тях ги нямаше.

Показах ти и кои държави първо са си затворили очите за мераците на Хитлер, и по този начин са отворили апетита му.

Ето ти и за "съвоюваща страна"

https://bg.wikipedia.org/wiki/България_във_Втората_световна_война

"Въпреки показаните от Българската армия високи бойни качества на териториите на Унгария и Югославия и приноса ѝ за окончателния разгром на Нацистка Германия, страната остава в международна изолация и попада в съветската сфера на влияние. На Потсдамската конференция, където съюзниците признават на Италия статут на съвоюваща страна, Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Хари Труман и Уинстън Чърчил / Клемент Атли отказват да обсъждат въпроса, настоявайки преди това за прилагане на решенията на Ялтенската конференция за провеждане на избори и възстановяване на либералната демокрация в страната"

Ти сега ще кажеш ли какво би останало от територията на победена България при мераците на победителите сърби и гърци, ако тук нямаше руски войски?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

На кое не съм отговорил?!?

За "окупационните" според теб войски ти отговорих, ама ти не каза какво би станало ако тях ги нямаше.

Показах ти и кои държави първо са си затворили очите за мераците на Хитлер, и по този начин са отворили апетита му.

Ето ти и за "съвоюваща страна"

https://bg.wikipedia.org/wiki/България_във_Втората_световна_война

"Въпреки показаните от Българската армия високи бойни качества на териториите на Унгария и Югославия и приноса ѝ за окончателния разгром на Нацистка Германия, страната остава в международна изолация и попада в съветската сфера на влияние. На Потсдамската конференция, където съюзниците признават на Италия статут на съвоюваща страна, Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Хари Труман и Уинстън Чърчил / Клемент Атли отказват да обсъждат въпроса, настоявайки преди това за прилагане на решенията на Ялтенската конференция за провеждане на избори и възстановяване на либералната демокрация в страната"

Ти сега ще кажеш ли какво би останало от територията на победена България при мераците на победителите сърби и гърци, ако тук нямаше руски войски?

Ето въпросите отново, че ги не виждаш:

Защо трябва да си затворим очите какво е натворила в България, защо не признават нашата армия, като съвоюваща с тях? Защо цели три години сме окупирани от тях? А какво би станало, ако нямаше "Барбароса"? Защо две години бяха съгласни с татуираните номера? Защо бяха съучастници/съюзници с Гермаания в развързването на ВСВ?

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Ето въпросите отново, че ги не виждаш:

Защо трябва да си затворим очите какво е натворила в България, защо не признават нашата армия, като съвоюваща с тях? Защо цели три години сме окупирани от тях? А какво би станало, ако нямаше "Барбароса"? Защо две години бяха съгласни с татуираните номера? Защо бяха съучастници/съюзници с Гермаания в развързването на ВСВ?

Пил ли си, или просто не можеш да четеш?

защо не признават нашата армия, като съвоюваща с тях?  -  Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Хари Труман и Уинстън Чърчил / Клемент Атли отказват да обсъждат въпроса

Защо цели три години сме окупирани от тях  - защото иначе победената България щеше да е на минус сегашна Западна България и териториите на юг от Асеновград, които биха отишли при победителите Сърбия и Гърция

А какво би станало, ако нямаше "Барбароса"? - Питаш какво би станало ако нямаше Източен фронт ли?

Защо бяха съучастници/съюзници с Гермаания в развързването на ВСВ? - Ако мераците на Хитлер бяха орязани, вместо Англия, Франция и Иатлия да му поднасят на тепсия Судетите през 1938, може би нямаше да се стигне до 1939-та и нямаше да има никакво "развързване"

А по моя въпрос нещо да кажеш? Ти ОК ли щеше да си ако България се беше оказала с минус територии?

преди 37 минути, ivottoshev написа:

Пил ли си, или просто не можеш да четеш?...

Не, не съм спал, дежурен съм, като теб, само че аз във фермата при истинските свине, че има да се прасят!

защо не признават нашата армия, като съвоюваща с тях?  -  Йосиф Сталин предлага това да бъде направено и за България, но Хари Труман и Уинстън Чърчил / Клемент Атли отказват да обсъждат въпроса

Това къде го чете или ти го казаха? Аз знам за обратната теза!

Защо цели три години сме окупирани от тях  - защото иначе победената България щеше да е на минус сегашна Западна България и териториите на юг от Асеновград, които биха отишли при победителите Сърбия и Гърция...

Това е инфо от същия източник на информация е предполагам, като предходния. А инак хич не сме на минус с българско землище?!

А какво би станало, ако нямаше "Барбароса"? - Питаш какво би станало ако нямаше Източен фронт ли?...

Аха, питам!

Защо бяха съучастници/съюзници с Гермаания в развързването на ВСВ? - Ако мераците на Хитлер бяха орязани, вместо Англия, Франция и Иатлия да му поднасят на тепсия Судетите през 1938, може би нямаше да се стигне до 1939-та и нямаше да има никакво "развързване"

Питам за съветите, не за Германия, не се прави на чук. Защо маршируваха редом със свастиката 2 години, плюс бонус парад със свастиката на червения площад?

А по моя въпрос нещо да кажеш? Ти ОК ли щеше да си ако България се беше оказала с минус територии?

Естествено не бих! Само от къде ти хрумнаха тези апокалиптични тези, може би да се оправдае разпокъсването на българското землище от твоите окупатори:ski4:

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Защо цели три години сме окупирани от тях  - защото иначе победената България щеше да е на минус сегашна Западна България и териториите на юг от Асеновград, които биха отишли при победителите Сърбия и Гърция

Първо - вие сте ненормални! Посред нощ хората спим, а вие дрънкате глупости!

Второ - ще ти задам обратния въпрос. Защо САМО три години сме окупирани от тях?

Защо не е като другите държави от Варшавския договор, където има съветски гарнизони до 1989 година.

Трето - посочи един германец, съден от "Народния съд"! Явно друг зор е имало тогава, щом даже офицери - връщащи се от фронта и воювали срещу Германия - са били съдени.

преди 1 час, jhoro написа:

Първо - вие сте ненормални! Посред нощ хората спим, а вие дрънкате глупости!...

Мани, недей така. Докато нанкаш, аз изродих три майки и то първескини 🐽

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мани, недей така. Докато нанкаш, аз изродих три майки и то първескини 🐽

Само ги изродИ? То има работа и преди това!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.