Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 22 часа, ivottoshev написа:

От немските войски, които са били разположени тук :)

И със сила ли са ги "разположили" както в Италия? :) 

Айде, малко ти остана да сгрееш какво ме пита и как намеси Италия.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 32 минути, N1K17Y написа:

И със сила ли са ги "разположили" както в Италия? :) 

Айде, малко ти остана да сгрееш какво ме пита и как намеси Италия.

Защо ли когато съюзниците нахлуват в Южна Италия са принудени да си пробиват път със сила? Та нали според линка ти фашисти е имало само в северна Италия?

Ако имаш въпрос - питай, а не да ти вадя думите с ченгел.

Намесих Италия, щото не особено умният ти "съотборник" - Жорката, твърдеше че щом ние сме били съюзници, значи освобождение не ни е било нужно.

Ще го пусна и в тая тема. Повечето от тия, дето пишат как трябва да рушим, си турили украинския флаг. 

Викат, че са патриоти, на мене викат копейка и русороб комунист. 

Те такие вот дьонмета. 

Цитат

ТУК НЕ Е МОСКВА
Поверителна група
 ·
4,9 хил. членове

Daria Spasova
22 декември в 10:45 ч.  · 
Много ми е забавно как покрай Моча копейките обясняват,че трябвало да се махне паметника на Aмериканските Летци,Герои от Втората световна война.
Копейките забравят,че България обявява война на Америка и Великобритания, а при такава ситуация падането на бомби е нещо нормално,но няма да се отклонявам от темата.
Преди няколко дни отидох да поднеса цветя на Американските герои,дали своя живот за нашето бъдеще!
Около посолството има постоянна въоръжена охрана с автомати.Сами поднасяйки цветя,момчетата се доближиха до мен,за да се убедят,че не осквернявам Паметника.
Та не знам как копейките ще го махнат,но няма да крия радостта си,ако се опитат и завършат...със сол в гъZZa

Валентин Кардамски: Свободата е убита в България с думата демокрация. Живеем във феодализъм

%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%

„Хората са критични само във Фейсбук. Фейсбук се превърна в парата през свирката. Там сме гневни, там сме лъвове-юнаци, ама в клетка. /…/ Протестът се заражда, експонира, взривява и умира във Фейсбук“.
Това коментира пред БНР Валентин Кардамски, ръководител на сайта „Критично.бг“.

Жертва сме на това, че беше сменен политико-икономическия строй. В момента сме в някаква форма на „демократичен“ феодализъм. Свободата е атакувана и убита в България с думата демокрация. Самата демокрация в България се преоблече в кавички. Тя стана комична. Тя е псевдо. Тя е жалка в момента и е оръжие срещу нас самите. Всеки, нарекъл се демократ и изповядващ демокрацията в България, всъщност е деспот и по този начин те образуваха сглобката„.

Според него явлението „сглобка“ представлява нова форма на социално-икономически ред:

Това е феодализъм и феодалът в лицето на сглобката ни казва „Ние имаме от вас само нужда, когато трябва да гласувате“. Точно така се получава. Оказа се, че всички искат в сглобката. Няма значение дали в момента са в нея или са извън нея. Единствено изключение правят „Възраждане“, които знаят, че ако влязат в сглобката, значи да бъдат унищожени. Всички останали искат да бъдат в сглобката. Но в нея има място само този, който носи добавена стойност, колкото е нужна, за да се разпределят порциите на властта и парите същевременно. Повече място няма„.

По думите му главният болт на сглобката се нарича ГЕРБ и Борисов. Това е оста, която държи колелетата, подчерта Кардамски и добави, че ДПС също са във властта.

„Сглобката е държавата. Сглобката по същество е бордът на директорите на няколко партии, които са усвоили всички власти и свободи в България и се накичиха с табелки демократи. Това може спокойно да продължи и след март, когато ще бъде въпросното танго, до изборите в САЩ или до февруари 2025 г., когато трябва да встъпи новият президент на САЩ“.

Според него в момента ние нямаме политики, които да са насочени към бъдещето, за благоденствие и стабилно икономическо развитие.

В предаването „12+4“ с водещ Петър Волгин Кардамски коментира и новината за влизането на България в Шенген по въздух и вода:

Каква е икономическата и социалната полза никой не знае, опасявам се, че и от властта не знаят, а им трябва като етикет. Онова, което ни казват от Холандия и Австрия е, че ни дават Шенген като грип, който се разпространява за България и Румъния по въздушно-капков и морски път. Онова, което е полезно за България, в истинския смисъл на думата – т.нар. сухопътен Шенген, ще го видим някога, през 2025 г.„.

По думите му тенденциите са, че са унищожени всички граждански свободи. „Още по-голямата тенденция е, че мрънкащо им ги дадохме, нямаме абсолютно нищо против“, категоричен бе той и отбеляза промените в Конституцията и демонтажа на Паметника на Съветската армия.

„Искаха да докажат на малкото, които ги подкрепят, че мнозинството няма думата“.

Валентин Кардамски отбеляза и ескалацията на общественото напрежение в различни страни в Европа.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл в линка:

https://bnr.bg/horizont/post/101927804/valentin-kardamski

преди 1 час, В. Велев написа:

2023-12-31-17-51.png

Класически национални предатели .

Раковски, Левски,  Захари се въртят в гробовете си ....

преди 42 минути, miro20 написа:

Въртят се, защото антибългари като теб развиват тезата че тук е имало само "османско присъствие" и "мирно съжителство"

Ще се престрашиш ли антибългарска краварска подлого, да кажеш срещу какво са се борили Раковски, Левски и Захари?

преди 21 часа, ivottoshev написа:

Ще се престрашиш ли антибългарска краварска подлого, да кажеш срещу какво са се борили Раковски, Левски и Захари?

Гъзрожденси нямат общо с Раковски, Левски и Захари.

Зора им е да колекционират имоти на промо цени. 
И да пробутват мизерни закони.

преди 21 часа, ivottoshev написа:

Въртят се, защото антибългари като теб развиват тезата че тук е имало само "османско присъствие" и "мирно съжителство"

Дали щяха да се съгласят със ... съветското присъствие?

преди 22 часа, ivottoshev написа:
преди 22 часа, miro20 написа:

Не смей да споменаваш дори имената на тези хора, комундел .

Можеш само тихичко да четеш какво са писали за твоята "матушка" и да ревеш :hush:

преди 11 минути, miro20 написа:

Пак бягане по тъча :laughing5:

Искам само да ми кажеш срещу какво са се борили Раковски, Левски и Захари, след като у нас е имало само "османско присъствие" и "мирно съжителство".

Пак ли не можеш да отговориш на най-простичък въпрос? Защо така ти тръгна годината, бедний ми Лоботомирко? Защо вече на втори въпрос се оказва че нямаш отговор и се принуждаваш да шикалкавиш :giggle1:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Искам само да ми кажеш срещу какво са се борили Раковски, Левски и Захари, след като у нас е имало само "османско присъствие" и "мирно съжителство".

Гъзраждани нямат общо с националните герои. Мърсят ликовете на тия, де са си дали живота, да я има България. 

Какво общо има Възраждане със тая тема конкретно? Бе още не сте изтрезнели ли,че не мое да уцелите темата?

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Гъзраждани нямат общо с националните герои.

Айде бе, ти ли имаш?! Смятай колко струваш, щом никоя те не ще...

преди 3 минути, Toto2 написа:

Какво общо има Възраждане със тая тема конкретно? Бе още не сте изтрезнели ли,че не мое да уцелите темата?

Тя тая тема вече е излишна! МОЧА го няма - може и да са претопени вече "фигурите". Да се готви альоша. после и другите

преди 1 час, jhoro написа:

Дали щяха да се съгласят със ... съветското присъствие?

Естественно , че не.За всеки е ясно, че на <първо четене> попадането под съветско влияние и онзи тип <интернационализъМ, а сетне и социалистиески <универсализъм> е  поражение за <националния български идеал>................ , но  има неща по-важни дори и от Националния Интерес, както и от самия Човек.

преди 27 минути, ivottoshev написа:
преди 38 минути, miro20 написа:

Пак бягане по тъча :laughing5:

Пак ли не можеш да отговориш на най-простичък въпрос? Защо така ти тръгна годината, бедний ми Лоботомирко? Защо вече на втори въпрос се оказва че нямаш отговор и се принуждаваш да шикалкавиш :giggle1:

Не знам откъде ми приписваш глупостите си за османско присъствие и т.н.

Казах ти - не смей да петниш имената на тези истински българи.

И вземи прочети какво са говорели и писали за твоята "матушка" .

:hush:

преди 17 минути, Toto2 написа:

Че вие сте едни от върлите защитници на съветскокомунделските символи и паметника на окупаторите.

т.е. сте антибългари.

преди 36 минути, miro20 написа:

..

Шшшш, младеж невъздържан! Аз съм Комундел, бих казал хипер-дупер Неокомунист-Универсален Материалист. Какво от това? Тези , които не ми даваш да споменавам, са големи хора, но .............. не е възможно да се ограничим с бранене и отвоюване на България.

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Айде бе, ти ли имаш?! Смятай колко струваш, щом никоя те не ще...

Ми и аз нямам. Ама не мърся Левски, да се снимам до него, след като съм си набутал родата в парламента. Левски все депутатски кюфтета ял!

Не че не ме ще никоя, аз не ги ща. Нещо не ме влече да си посветя живота на чужди мечти. Все на такива попадам, няма и една да ме е гонила тя. 

преди 10 минути, miro20 написа:

Та нали именно ти лижеш гхъзовете на тези, които разправят подобни небивалици? Искаш да кажеш че се разграничаваш от наратива на герберастите, сорооидите и шефовете ти от Тролската централа?

преди 55 минути, miro20 написа:

Казах ти - не смей да петниш имената на тези истински българи.

И вземи прочети какво са говорели и писали за твоята "матушка" .

Че вие сте едни от върлите защитници на съветскокомунделските символи и паметника на окупаторите.

т.е. сте антибългари.

Ми не сме. Сме сме само в твоята високозаблудена мозъчна кутия. И въобще някой ви е внушил нещо и си карате като коне с капаци. И понеже Възраждане не е за тая тема и не смятам да споря с такива като тебе, оставям ви във вашия си въображаем свят да се гърчите. 

Не ми дреме как такива като тебе ще лепят етикети, това няма да ви направи такива, каквито искате да се представяте. А карабойчев може и да не възприема квалификацията антибългари като обидна, но тя си е такава. А ти и другите като тебе не пропускате да обиждате инакомислещите. Това ви прави не по-различни от "омразните" ви комунисти, фашисти и путинисти. Като две капки вода сте.

преди 8 минути, Toto2 написа:

И понеже Възраждане не е за тая тема 

Напротив. Именно бутането на Моча наля много вода в мелницата на Възраждане и другите подобни партии. Аз например никога не бях се и замислял да гласувам за Копейкин, но на следващите избори той се очертава като мой пръв избор.

Напротив. Именно бутането на Моча наля много вода в мелницата на Възраждане и другите подобни партии. Аз например никога не бях се и замислял да гласувам за Копейкин, но на следващите избори той се очертава като мой пръв избор.

Тъй трябва, с къща в Драгалевци тряя го обзаведете.

large.6.png.6740b6865b1dbbb21588496eb253caca.pnglarge_0180.jpg.a3bd22a168b501c52000c028a4283dbf.jpglarge_0192.jpg.5114d8e8f9eb119d1a075d95291a93f1.jpglarge.(2).jpeg.101090a67390748401543cb27f988a5a.jpeglarge.(1).jpeg.071ce60432f9e591b7985d6023703014.jpeglarge_0191.jpg.471bf6facd120ffa91390b062efc7c9d.jpg

Първо ще трябва да изчакаш, дали изобщо израждане ще съществува до тогава. Така, че ще се наложи да гласуваш за ГЕРБ

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.