Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 минута, Anneliese написа:

Това са хора, жертва на жесток геноцид. Няма как да не ми пука. Защото виждам, че нацизмът се завръща. А той е престъпен. И не обичам никак хора, които живеят на чужд гръб.Хора, които крадат. Не само пари, но и изземват насила радиоапарати и депортират невинни хора към лагерите на смъртта, а те се заселват в къщите им.

Моето семейство живее в собствен апартамент, построен на свободно място. Учена съм на съвест и морал.

Вземи се образовай малко и след това ела да пишеш глупости, става ли?

Хитлер преди да предизвика ВСВ знаеш ли как е анексирал територии? По същия начин сега постъпва и руския президент! Това било СВО, ха - ха - ха. Жертвите вече удариха милион или и това не знаеш?

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 3 минути, Гражданин написа:

А като си слагаше картинки за Хелоуийн, те български ли бяха? Или като беше с Мини и Мики Маус? Сатанистки герои на Уолт Дисни, който е бил масон 33 левъл. Хайде да не те започваме теб...

На теб навсякъде ти се привиждат сатанизми. Да не си католик? :giggle1:

Хелоуин е просто един забавен есенен празник.

Знам за Уолт Дисни, но не ми пука за масонството му. Пука ми, че Уолт Дисни е създал един прекрасен свят за децата. Научих се да разбирам смисъла на новите и непознати за мен думи като малка именно от списание "Мики Маус", а не от тежките и трудни речници.................. Така че, малко уважение към човека. В момента елхата ми е украсена с играчки с Мики Маус от "Пепко". Имам и 2 кукли лешникотрошачки, розов гном, снежни човеци, Рудолф.................Но не пречат на Бъдни вечер. А за Коледа мислим да си вземем пуйка. За Коледа, не за Бъдни вечер.

преди 6 минути, А.Навални написа:

А ти знаеш ли кой е "Звяра"?

Поли, пий си хапчетата и не мисли за нас истинските Българи! 

Мен няма да ме видиш да развявам руското флагче! Аз не съм предател.

Кой ти говори за руското знаме? Питах за българското. Освен ако не бъркаш Самарското знаме със френското като кокошките от онзи форум. Явно не са ги водили на Шипка и не знаят историята на Самарското знаме. Е, аз ходих и съм за медал, че изкачих Шипка.

d1f5931f320bb1cb2a5bbab30f9d4029.gif

преди 21 минути, В. Велев написа:

И какъв символ на окупация е? Един руски войник и трима българи около него - майка, дете и мъж. Българско семейство. Та къде е окупацията антибългарино?!

Окупирана му е празнатга тиква.

Те с това да го заместят сега.

412456058_875177341275702_2877728566188241005_n.jpg

преди 4 минути, А.Навални написа:

Хитлер преди да предизвика ВСВ знаеш ли как е анексирал територии? По същия начин сега постъпва и руския президент!

Лъжеш. Нищо общо няма.

преди 11 минути, А.Навални написа:

А ти знаеш ли кой е "Звяра"?

Поли, пий си хапчетата и не мисли за нас истинските Българи! 

Мен няма да ме видиш да развявам руското флагче! Аз не съм предател.

Истински българин? Кой това?

преди 5 минути, А.Навални написа:

Вземи се образовай малко и след това ела да пишеш глупости, става ли?

Хитлер преди да предизвика ВСВ знаеш ли как е анексирал територии? По същия начин сега постъпва и руския президент! Това било СВО, ха - ха - ха. Жертвите вече удариха милион или и това не знаеш?

Няма прилика. Никаква. В Русия няма "Аушвиц". Изправителните колонии са нещо съвсем различно и нормално. Ако не помниш, ония простачки, риотките, дето оскверниха храм, също бяха там. Сега са на свобода и мишкуват.

преди 2 часа, teo-glavata написа:

И какво от това? МОЧА го няма! Точка! Съда може да се смени по всяко време - не е проблем

Има го, има го! Ще го сглобят набързо!

преди 7 минути, bioid написа:

Лъжеш. Нищо общо няма.

Теб мога да те шамаря по всяко време и във всяка тема!

Адолф Хитлер е основал партия и е направил сдружение от Н-А-Ц-И и от там идва името "нацисти"!

Хитлер е спечелил доверието на народа със "ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ" , ФАКТ! Не ви ли е познато?

преди 18 минути, Anneliese написа:

На теб навсякъде ти се привиждат сатанизми. Да не си католик? :giggle1:

Хелоуин е просто един забавен есенен празник.

Знам за Уолт Дисни, но не ми пука за масонството му. Пука ми, че Уолт Дисни е създал един прекрасен свят за децата. Научих се да разбирам смисъла на новите и непознати за мен думи като малка именно от списание "Мики Маус", а не от тежките и трудни речници.................. Така че, малко уважение към човека. В момента елхата ми е украсена с играчки с Мики Маус от "Пепко". Имам и 2 кукли лешникотрошачки, розов гном, снежни човеци, Рудолф.................Но не пречат на Бъдни вечер. А за Коледа мислим да си вземем пуйка. За Коледа, не за Бъдни вечер.

Не си ли православна християнка? Знаеш ли какво проповядва Уолт Дисни? Защо според теб комунистите са забранили творенията му? И защо в Русия, символът за теб на просперитета и православното семейство, не се празнува Хелоуйн и Коледа (там празнуват само Нова Година)? Не виждаш ли противоречията вътре в теб? С единия крак си стъпила на запад, а с другия в Русия. Защо?

преди 1 минута, А.Навални написа:

Хитлер е спечелил доверието на народа със "ПРОПАГАНДА И ЛЪЖИ" , ФАКТ! Не ви ли е познато?

Познато ми е. Така ПП-ДБ спечелиха властта...

преди 5 минути, Anneliese написа:

Няма прилика. Никаква. В Русия няма "Аушвиц". Изправителните колонии са нещо съвсем различно и нормално. Ако не помниш, ония простачки, риотките, дето оскверниха храм, също бяха там. Сега са на свобода и мишкуват.

Знаеш ли през наложения на сила комунизъм в БЪЛГАРИЯ колко много паметници на Български възрожденци бяха унищожени?

ХИЛЯДИ! Тогава защо не ревнахте а? Сега за един пропаганден паметник, който се мести в музей оревахте света? КУ-КУ?

За това ви се смеят.

преди 2 минути, bioid написа:

Познато ми е. Така ПП-ДБ спечелиха властта...

Народа, народа ги избра, народа иска промяна!

преди 1 минута, bioid написа:

Вие не сте народа.

Кой е народа?

преди 3 минути, А.Навални написа:

Знаеш ли през наложения на сила комунизъм в БЪЛГАРИЯ колко много паметници на Български възрожденци бяха унищожени?

ХИЛЯДИ! Тогава защо не ревнахте а? Сега за един пропаганден паметник, който се мести в музей оревахте света? КУ-КУ?

За това ви се смеят.

Народа, народа ги избра, народа иска промяна!

И тук идва въпроса : С каквоъогава днешните са по-добри като и те рушат това което не им е угодно?

За раята която живеете там и им ръкопляскате нямам какво да кажа освен Нема такава пародия.

Вие не сте народа.

Не, те са рая.

преди 1 минута, Bubbles написа:

За раята която живеете там ...

А ти дето живееш "там" пък, вече не си "рая" ли?

Вие не сте народа.

Този на аватара ми виждаш ли го?

Виж го хубаво, като кликнеш на него и снимката се отваря във голям формат.

Този същия в който град да отиде в русия знаеш ли какво ставаше? Целият народ излизаше на улиците и викаше за него! Един човек го смаза, унищожи го ве, защото всички искат него, целия народ на русия!

Вземи прочети и ти се образовай малко, да не ти се смеят и децата!!!

преди 3 минути, bioid написа:

Ти кой си?

Звяра!

преди 1 минута, А.Навални написа:

Този на аватара ми виждаш ли го?

Виж го хубаво, като кликнеш на него и снимката се отваря във голям формат.

Този същия в който град да отиде в русия знаеш ли какво ставаше? Целият народ излизаше на улиците и викаше за него! Един човек го смаза, унищожи го ве, защото всички искат него, целия народ на русия!

Вземи прочети и ти се образовай малко, да не ти се смеят и децата!!!

Звяра!

Защо пишеш глупости?
Къв народ е излизал?
Излизали са някакви хора но чак цял народ...
И той сам тргъна срещу държавата. Да се беше явил на избори да го бяха избрали, той  реши да се прави на Наполеон.

преди 5 минути, Bubbles написа:

И тук идва въпроса : С каквоъогава днешните са по-добри като и те рушат това което не им е угодно?

За раята която живеете там и им ръкопляскате нямам какво да кажа освен Нема такава пародия

Ти пък изобщо нямаш право и на глас дори!

Предател, дезертьор, избягал от родината си. Дори на мнение/коментар нямаш право. Ако имаше малко срам нямаше да пишеш в тази тема!

преди 3 минути, bioid написа:

Навални, скрий се бе, нещастник...

За Альоша направих страхотна предложение. Падането му ще е много по-зрелищно ако се осъществи!:lol6:

Забранили, ама друг път. В края на соца по телевизията даваха "Алф", сестра ми ми подари тогава лепенки от дъвки с Алф, които залепих на хладилника на село (живеех при баба и дядо и там ходех на детска градина). Даваха и "Завръщане в Рая", баба ми го гледаше и помня сцената с крокодилите. Другата ми баба ни купи на мен и сестра ми по едно детско коланче. Нейното беше с "Том и Джери", а моето беше с Мики Маус.Имах и детска касичка за врата, пак с Мики Маус. "Том и Джери" гледахме на видеокасети, като ходехме на гости на приятели на нашите. И "Смърфовете" даваха. Вкъщи се слушаше западна музика, бяха ни подарили касетка със сборни песни, в която имаше една песен на група "Куин", която ни стана любима, после получихме и албум на "Куин". "I want to break free". Любима и до днес. Като малка даже се научих, без да съм гледала от телевизията, да танцувам рап  на песента "Мама, татко и аз", която изпълняваше Графа като малък.

Но, разбира се, никога не съм забравяла българското. Нашите не бяха празнували Бъдни вечер, и откакто станах ученичка и заживях тук за постоянно, им показах как се празнува. А сестра ми ме е учила на много патриотични песни и стихотворения, които знам още отпреди да тръгна на училище - "Де е България", "Високи сини планини", химна на светите братя, "Хубава си татковино", "Аз съм българче", "Пътнико свиден, пътнико млад". Баба пък ме научи на "Я кажи ми облаче ле, бяло" и "Когато бях овчарче".

9 септември не сме празнували, в детската градина не са ни говорили за Ленин и Сталин, Тодор Живков не го знаех, че съществува.  Живеем до полицията и вашите бълнувания за полицейска държава не сме ги виждали.

Градът ми беше чист и подреден, без графити, боклуци по улиците, без безработни и бездомни.

Кръстена съм чак на 2 годишна възраст, заедно със сестра ми и си помня кръщенето. На църква обаче отидох за първи път лятото на 3 клас. По - рано нямаше смисъл баба да ме води. Малките деца не разбират от църкви и религия. Първата ми детска Библия я имам от трети клас. С интерес гледах и анимацията за Библията - "Златната къща", която излъчваха по телевизията. Веднъж от пазара с баба купихме една картина с Исус Христос и горящо сърце, католическа. Дълги години стоя в кухнята. Смени я дървена икона на Богородица и Исус, харесана от принцесата ми като малка.

преди 2 минути, А.Навални написа:

Ти пък изобщо нямаш право и на глас дори!

Предател, дезертьор, избягал от родината си. Дори на мнение/коментар нямаш право. Ако имаше малко срам нямаше да пишеш в тази тема!

Вкара си автогол с това, но ти си знаеш... Да не си и ти от ИТН?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.