Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 час, Hristo52 написа:

Както се казва: "На българинът умът му идва късно!"

Както се казва, дихателите наскачаха. Отбор "амеба" в акция! :giggle1:

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 8 минути, чичо Сашо написа:

:giggle1:

преди 41 минути, чичо Сашо написа:

На всяка такава амеба ви плющя донос. Зорлем ме направихте мерзавец. Не, че очаквам реакция, нито искам някого да банят. Просто да си видят контингента, славните ни модове. 

Копукова плющи стихченца, френският даскал обсъжда турски тъпи сапунки, двамата шапкари си подават топката колко, ама колко много сме тъпи. Те много умни, жалко, че на Ристу изтървах поста, че и той е старшина, като съотборника му по чашка.

Против съм събарянето, вие като сте против мене, за какво сте изобщо?

Фюрер ви напомни на Германия, че сме били съюзници съответно на неговия Фюрер. 

Иди, че разбери, какви сте. Аз знам какви, ама пак ще дойде БАН-ът при мене. По един месец почна да ги раздава Калин, че и алтернативните акаунти унищожава. 

Вие кажете кви сте!

https://vazrazhdane.bg/речта-на-костадинов-в-германия-изправ/

Направо сълзи ми потичат от умиление, все едно Хитлер слушам, за величието на Третия райх!

Последно, на кого сте наг ъз ени в момента? Обърках се! Особено след поста на Копейкин, че Америка била най-великата, цитат днес, в темата за него. 

Цитат

Преди 144 години ние българите избрахме  за свой княз представител на немската династия Батенберг, а след това начело на нашата родина застана друга немска династия – Сакскобурггота. Бяхме съюзници в няколко войни през миналия век, съюзници сме и в момента. Цялата тази традиция ни задължава да продължаваме да стоим заедно, за да бъдем силни заедно в името на България, на Германия и на Европа. За съжаление, обаче, Германия, макар и да е сърцето на Европа и да е най-силната икономическа сила на нашия континент, продължава да бъде държана в едно несъответстващо на нейната историческа роля и позиция политическо положение. Крайно време е вашата страна да заеме полагащото ѝ се място на Велика сила и то не само в Европа. 

преди 42 минути, чичо Сашо написа:

Абе какво стана със онази картинка дето я предлагахте за паметник, какво представляваше?

преди 2 минути, А.Навални написа:

Абе какво стана със онази картинка дето я предлагахте за паметник, какво представляваше?

Никак не дразниш никого, но после ревете, че някой бил ви зашлевил зад врата...

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Никак не дразниш никого, но после ревете, че някой бил ви зашлевил зад врата...

А това дето съм го цитирал, какво е?

Аз като ви казвам, че вие започвате и предизвиквате другите по същия начин да постъпват. Накрая ривете , че ние все сме виновни.

Вашите писаници не ги виждате.

преди 2 минути, А.Навални написа:

А това дето съм го цитирал, какво е?

Както винаги ти се губи къде е началото и кое е следствие.

Така щее!

Вие винаги сте невинни!

Аз започнах войната, аз съборих паметника, аз свалих комунизма, аз ви дадох онази картинка на която толкова много се радвате, че не спряхте да я показвате. Аз съм виновен за всичко, нали?

А вие, вие сте душици златни! :tourist1:

Оня ден се качих на покрива на Министерството на спорта...С орязването на ПСА светлото бъдеще вече се вижда много по-отчетливо. На една ръка разстояние е вече. Дерзайте, господа! Какво е една ръка?! Ми... нищо...Е, не е казано, че няма да се намери някой да я отреже, нали...Хора сме...услужливи при това.

преди 55 минути, А.Навални написа:

Ти тази картинка, която явно ти е любима и все за нея си мислиш, що не вземеш да си я сложиш като аватар вместо да я търсиш на всяка страница?! 🙄

преди 52 минути, Flashback написа:

Ти тази картинка, която явно ти е любима и все за нея си мислиш, що не вземеш да си я сложиш като аватар вместо да я търсиш на всяка страница?! 🙄

Питай @Joss Bomon и сие, той я пусна, пък себеподобните му я харесаха :giggle1:

току-що, N1K17Y написа:

Питай @Joss Bomon и сие, той я пусна, пък себеподобните му я харесаха :giggle1:

Я пуснете я пак, че ми стана интересно...

Не са тия, дето аз ги пусках, предполагам.

:offtopic_s:

logo.png.f1a40a04d4b612783ed0b3c202538950.png

:giggle1:

ОПс! На тая искат да и направят: "Жмуц позе фантазе!" Може да настъпи мотиката! :giggle1:

Цитат

Назначена е охрана на областния управител на София Вяра Тодева, предава БНТ. Тя е постоянно съпровождана от двама полицаи. Служители на реда пазят и дома ѝ.

Според източници причина за назначената охрана са събитията около демонтирането на Паметника на Съветската армия в Княжеската градина

преди 1 час, ivottoshev написа:

Има две съвременни течения в световната култура. Как мислиш, в кой стил ще е новият паметник?

319493765_5975207412511082_2773789264040653438_n.thumb.jpg.b618b6e2b8d36d6fd96ef88c57835574.jpg

Тц, не позна отново. 

Това ще бъде - Путин с шест пръста! ИИ в бълен блясък. Подобно е като с клипа, когато уж яздеше мечка...хи,хи.

AIPutin.png

преди 4 часа, Hristo52 написа:

С орязването на ПСА светлото бъдеще вече се вижда много по-отчетливо.

Правилно другарю...

stihomo4a.png

преди 6 минути, БаалБек написа:

Тц, не позна отново. 

Това ще бъде - Путин с шест пръста! ИИ в бълен блясък. Подобно е като с клипа, когато уж яздеше мечка...хи,хи.

AIPutin.png

Правилно другарю...

stihomo4a.png

Явно от един и същи дезинформационен център получавате картинките с папагала коко1 :)

на 19.12.2023 г. в 19:06, Flashback написа:

... например възможността, която се дава на всеки един чужденец, сдобил се по някакъв начин с българско гражданство да стане министър на България. И за разлика от възможността да стане депутат, за министър дори не се иска поне минимален срок за уседналост. Всяка една държава, която поиска, може да внедри свой човек в управлението на страната ни и не само това - да му осигури достъп до класифицирана и секретна информация, касаеща националната сигурност. На практика агент на чуждо разузнаване, пък било то дори вражеско може да бъде министър на България. Единственият израз, който ми идва на ум за това малоумие е предателство на българските интереси. 

Само за сравнение - президент на САЩ може да стане само гражданин, роден в САЩ, имащ американско гражданство и живял в САЩ не по-малко от 14 години.

Ми ти си го зачекнал, просто продължи логиката до край: подготвят нещата да ни управляват пряко емисари на Козяк и ЕССР.

Сега трябва през посолството, после през ШишоМутроКрасивитета – главоболия, несигурност... а така пряко хващаш бича и подгонваш раята!

По искане на ПП Възраждане Административен съд София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията по демонтаж на монумент „Паметник на Съветската армия", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се извършват в изпълнение на представен административен акт или на закона.

Като мотиви съдът посочва, че не е представен административен акт, нито договори, от които да става ясно, какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, как трябва да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за съхранение и охрана и каква – реставрацията и последващото монтиране на вещта, кои длъжностни лица следва да упражняват контрол по изпълнение демонтажа и реставрацията на паметника.

Представените доказателства не установяват действията да се основават на закона или на административен акт, нито да целят запазване и защита на вещта – частна държавна собственост. Не установяват и че е налице акт на управление на такава.

Разпореждането подлежи на обжалване от областния управител на гр. София в тридневен срок от издаването му.

Разпореждането подлежи на незабавно изпълнение от органите на полицията.

Съдът отхвърли искането на сдружение „Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на Съветската армия" за конституирането му като заинтересована страна по делото.

По искане на сдружение „ИЗПРАВИ СЕ БГ" Административен съд София град разпореди да бъдат безусловно прекратени действията извършвани от длъжностни лица от Областна администрация на област – София-град по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на „Паметника на Съветската армия.

Според съда фактическите действия по демонтиране и нарязване на бронзовите фигури на "Паметника на Съветската армия" не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на чл. 250, ал. 1 от АПК.

Съдът остави без уважение искането на сдружение „Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия", представлявано от Кубер Сапарев, за конституирането му като заинтересова страна по делото.

Разпореждането може да се обжалва в тридневен срок от издаването му по реда на глава ХІІІ от АПК.

24

Някои спят по 48/72 и повече часа, дори живеят в минало време около половин век в съзнанието си, а други дори още повече :ski7:

Ммм, тортичката изглежда супер, искам и аз такава. Много добра идейка, браво! Нека квичат копейките, този звук гали слуха ми...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.