Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За паметника на Съветската армия

Трябва ли да се премести паметника? 83 гласували потребители

1. 1. Трябва ли да се премести паметника на Съветската армия?

• Да, защото това централно място позволява на политиците, които не харесвам да си правят пропагандите и се дразня
      18%
    • Не, харесва ми символиката му, тя е символ а на признателност към освободителите
      46%
    • Уж все ми е тая ама ако ме питат обяснявам, че паметници не трябва да се пипат
      8%
    • Имам позиция, но ме е страх да си я кажа, защото не се знае кой може да дойде за ново освобождение и да ми търси сметка за мнението
      1%
    • Аз съм голям идеалист и живея без да имам мнение по тази тема
      0%
      0
    • Бутай като Мавзолея!
      19%
    • Отивам на живата верига да го пазя!
      1%
    • Крия си мнението и искам само да видя резултатите
      4%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Какви арийци , какви номера са ти в главата не знам.Ти сега какво, ще уринираш върху паметта на хилядите загинали във войните за национално обединение ли?

Дежа вю. Като няма как да защитиш тезата си - отнасяш плувката в различна посока.

• Отговори 3,9k
  • Прегледи 175,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Паметниците ни са част от историята, премахването на който и да е паметник не я променя . Народ който не познава  историята си е обречен да я повтори.

• Армията, на която е този паметник, не е убила нито един българин и не е разрушила нито една сграда. На ул. Козяк обаче има един паметник на летците избили над 3000 ЦИВИЛНИ българи и разрушили безброй

• Историята е таква каквато е, няма правилна или не, историята е поредица от събития които са се случили и не можеш да ги промениш.

Публикувани изображения

преди 42 минути, ivottoshev написа:

Дежа вю. Като няма как да защитиш тезата си - отнасяш плувката в различна посока.

Няма теза, има историческа истина, памет и достойнство! За съжаление не знаеш какво означават!

преди 11 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Няма теза, има историческа истина, памет и достойнство! За съжаление не знаеш какво означават!

Цитираш мой пост, в който се казва че Червената армия е освободила Централна и Източна Европа (и в частност Бълагрия) от кафявата чума, като твърдиш че не сме им искали освобождението. 

Желанието ти да не се бяхме освобождавали не кореспондира "достойнство". Както казах: за разлика от теб ние не сме чисти арийци и нямаше да можем да избягаме от съдбата си, която при победа на Хитлер много вероятно би означавала за нас татуирани номера по ръцете вместо имена.

преди 58 минути, ivottoshev написа:

Цитираш мой пост, в който се казва че Червената армия е освободила Централна и Източна Европа (и в частност Бълагрия) от кафявата чума, като твърдиш че не сме им искали освобождението. 

Желанието ти да не се бяхме освобождавали не кореспондира "достойнство". Както казах: за разлика от теб ние не сме чисти арийци и нямаше да можем да избягаме от съдбата си, която при победа на Хитлер много вероятно би означавала за нас татуирани номера по ръцете вместо имена.

Не сме били окупирана държава, нито завладяна държава от някой, нито са водили битки в нашата държава! Казах от какво са ни освободили, най-вече от идеала за национално обединение, а ти сега скверниш паметта на хилядите български войни със сервилниченето и възхваляването на унищожението на този идеал.

Да освободили са други европейски държави, където е имало германска администрация и войски с които са водили битки и за това има паметници в тези държави на загиналите за тяхната свобода. Нашата армия е освободила държави на балканския фронт под тяхно командване, ама те и това не признават.

преди 26 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не сме били окупирана държава, нито завладяна държава от някой, нито са водили битки в нашата държава! Казах от какво са ни освободили, най-вече от идеала за национално обединение, а ти сега скверниш паметта на хилядите български войни със сервилниченето и възхваляването на унищожението на този идеал.

Да освободили са други европейски държави, където е имало германска администрация и войски с които са водили битки и за това има паметници в тези държави на загиналите за тяхната свобода. Нашата армия е освободила държави на балканския фронт под тяхно командване, ама те и това не признават.

Какво би станало според теб у нас, ако тази армия не беше победила? 

@parmobil, ще се включиш ли? Ето още един от "твоят" отбор, който не поддържа тезата че войната е била световна и твърди че ние не сме имали нужда от освобождение :)

Много ясно, че не сме имали нужда от освобождение. Нито сме били роби, нито под чужда власт. Все едно да нападна Пешо и под предлог, че го освобождавам, да му гепя парите.

преди 50 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това е много хубаво, че се опитваш да ги образоваш, но не спориш с българи, а хора, чиято истинска родина е СССР. 

преди 33 минути, WhiteHart написа:

Много ясно, че не сме имали нужда от освобождение. Нито сме били роби, нито под чужда власт. Все едно да нападна Пешо и под предлог, че го освобождавам, да му гепя парите.

И защо бягаш от въпросът ми? Нямаш отговор, който да съвпада с опорките ли? Е, може и да не си видял въпроса, та за това пак ще те питам същото: щом не са ни освобождавали, какво би станало у нас, ако руснаците не се бяха озовали от печелившата страна?

преди 39 минути, WhiteHart написа:

Е нали така сега пак освобождават Украйна, а обичайните заподозрени ръсят същите кремълски брътвежи. 

Първият паметник на Христо Ботев във Враца. Открит през 1890 г. Премахнат през 1955 г. по заповед на комунистическия ръководител Вълко Червенков, защото бил "буржоазен". Що за безумие да премахнеш паметник на българския герой Христо Ботев?

image.thumb.png.40cdc48c30324e0da74650546e7cb7db.png

Когато си толкова тъп, че не помниш повече от три минути.

на 14.12.2023 г. в 19:20, M.Николов написа:

Третия паметник е заменен с нов много по-голям и въздействащ паметник на Ботев, поне според мен, но това е субективно понятие.

875004575_.png.73743d3d2710059b5aea9613b2c77b7f.png

преди 1 час, ivottoshev написа:

Какво би станало според теб у нас, ако тази армия не беше победила? 

@parmobil, ще се включиш ли? Ето още един от "твоят" отбор, който не поддържа тезата че войната е била световна и твърди че ние не сме имали нужда от освобождение :)

Най-вероятното е че щеше да победят другите армии от антихитлериския фронт. Така, че в България не би имало грабежи, изнасилвания, убийства, нямаше да бъде избита интелигенцията, щеше да има истински съд и присъди за тези които са виновни или участвали в престъпни деяния.и т.н. Щяхме да попаднем под западно влияние и вероятно щяхме да сме швейцарията на балканите!

преди 22 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Щяхме да попаднем под западно влияние и вероятно щяхме да сме швейцарията на балканите!

А защо тогава сега не сме швейцария на балканите?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

А защо тогава сега не сме швейцария на балканите?

Защо 45 години комунизъм и 34 години съветски метастази как ти се струва? Държавите в западната сфера на влияние след втората световна война още не може да ги стигнем точно поради тези причини.

преди 13 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Най-вероятното е че щеше да победят другите армии от антихитлериския фронт.

Така, че в България не би имало грабежи, изнасилвания, убийства, нямаше да бъде избита интелигенцията, щеше да има истински съд и присъди за тези които са виновни или участвали в престъпни деяния.и т.н. Щяхме да попаднем под западно влияние и вероятно щяхме да сме швейцарията на балканите!

Най-вероятно без отклонената към източният фронт над 3 милионна хитлеристка армия, Европа щеше да си остане под нацисткият ботуш. Нима мислиш че хАмериканският ленд лийз към комунистическият СССР е бил от добро сърце?

Колкото до грабежите и изнасилванията - ми нали вече разбихме тази опорка? Не помниш, или не ти изнася да си спомниш? А за истинският съд - подобни съдилища е имало в цяла следвоенна Европа и те не са заслуга само на руснаците. Ето ти конкретно за България. Четеш ли че в заглавието има и други държави:

СЪГЛАШЕНИЕ ЗА ПРИМИРИЕ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕДНА СТРАНА И ПРАВИТЕЛСТВАТА НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, СЪЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО И АМЕРИКАНСКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, ОТ ДРУГА

Цитат

6. България ще сътрудничи за задържането на лица, обвинени в военни престъпления и за тяхното съдене.

Ето ти и за действията на Народният съд във Франция. За Австрия, Италия и тн., вярвам че и сам можеш да си намериш:

https://iliaganchev.blog.bg/novini/2018/02/16/narodniiat-syd-vyv-franciia-sled-osvobojdenieto-ot-hitlero-f.1594301

Цитат

Съдебното преследване обхваща над 300 000 души, за които са произнесени 127 000 присъди и 97 000 осъдителни присъди – от 5 години лишаване от граждански права до смъртна присъда (6763 души) .

преди 6 минути, Гражданин написа:

Защо 45 години комунизъм и 34 години съветски метастази как ти се струва? Държавите в западната сфера на влияние след втората световна война още не може да ги стигнем точно поради тези причини.

Да ,отново са други виновни и така до кога ?

Нема да бъдем швейцария на балканите казваш :D

преди 24 минути, Гражданин написа:

Защо 45 години комунизъм и 34 години съветски метастази как ти се струва?

Това, което се прави в момента унищожава последните им напъни. Някой спомена "Швейцария" но тук е по-хубаво, живеем в пълна свобода и колкото и да се напъват да квичат не могат да променят съдбата на България. Съдбата на нас, Българите!

преди 15 минути, А.Навални написа:

Някой спомена "Швейцария" но тук е по-хубаво

А защо като е по хубаво пишат от  Евростат: България е на първо място по смъртност в ЕС ?

И още Евростат доказа: Най-бедни сме в ЕС

преди 1 час, M.Николов написа:

Когато си толкова тъп, че не помниш повече от три минути.

От Мосейково мнението ви не струва бабо

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Хахахахаха

Какви дебили намира Козяк за троли - не е истина :)

Еуглено-комсомолец те не ви намират, те ви произвеждат

Чети, тъпчо, какви сте некадърници!

Демонтаж на ПСА от 12, искаш съгласуване на 13, МК спира процеса на 14, внасят се документи на 15 декември (ВИДЕО)

"Демонтирането/премахването на Паметника на Съветската армия (ПСА) в центъра на София продължава да създава разнородни страсти, но не в това е казусът. В основата на всичко това стои един простичък въпрос - прави ли се всичко това съгласно Закона. Погледнато от днешна дата, въпросът е по-скоро реторичен, защото отговорът е ясен. Давай да даваме, а Законът ще е после, някога…

Какво се оказва
Започваш демонтаж на ПСА на 12, искаш съгласуване на 13, МК спира процеса на 14, за да се внесат документи на 15 декември, но премахването на паметника продължава. Това е най-просто обяснена хронологията. Да попитаме ли пък къде е Законът. Няма смисъл. Дори и премиерът Денков обяви, че нещата са „под контрол“. Разбирай, че Министерството на културата ще направи каквото трябва."

Не аз посинявам от яд, че вашият лидер вече няма никакво влияние в България. Аз се наслаждавам как му се подиграват!

Останахте без лидер, скоро ще молите пак за помощи пред пунктовете на червения кръст а някой "зверски" ще си пие уискито и ще се смее!!!

Абе смешник, аз съм виждал как НСО гасят бензина по пътечката в парламата с саката си.

Нека скочи още малко храната и ще видите тъпаци. Или си мислите че КНСБ стачкува случайно 

Заплатите трябва да станат 4000 лева веднага

преди 2 минути, Киро Н. написа:

Абе смешник, аз съм виждал как НСО гасят бензина по пътечката в парламата с саката си.

Нека скочи още малко храната и ще видите тъпаци. Или си мислите че КНСБ стачкува случайно 

Заплатите трябва да станат 4000 лева веднага

347398213_612056881133040_2509168374453532326_n.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.