Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конвертор на видео

Featured Replies

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

И всичко се върти около теб? Ситуации бол. Човека може да не иска да се занимава с кабели, сървъри или медия центрове. Аз пък лично си имам външен диск за филмите на телевизора. Пък ако телевизора е смарт (а те повечето вече са, най-малкото заради б-бокс подобните приемници) има и допълнителни варианти и възможности.

Той човекът може пък да не знае че amazon.de продава кабели и ги доставя до Австрия за 3 дена.
Без кабел как ще гледа предаването Офанзива по https://nova.bg/live/news  от Австрия ?
Ами петък вечер как ще гледа Голос по www.1tv.ru като не може да си инсталира безплатен ВПН в телевизора му ? Рускините знаеш ли какви са сладурани, не са като студенокръвните австрийки.

Ами ако като мене не е съгласен с условията на ползване на рекламите по смарт телевизора му и не ги е приел тези условия, тогава какво прави ?
На последния самсунляк не съм ги приел условията им и не е свързан телевизора към Интернет. И другите два телевизора пак не са свързани към Интернет нищо че са смарт.

Пък и да не забравяме че някои каки е по-добре да не са записани никъде на нищо, а да се гледат директно от Интернет, та пак си трябва кабел. Иначе като се заврат сами в кеша на браузъра му едни незаконни файлове, които не ги е викал да се отварят сами от страниците с каките и после ще го пратят у някой астрийски пандиз напълно невинен.

Счетоводителя в даскалото на синчето го осъдили условно на пандиз, просто щото имало в твърдия му диск незаконни файлове и съответно е уволнен. Те така.

преди 18 часа, nikolaustirol написа:

Търся конвертор на видео файлове. Най-често конвертирам avi  във mkv, mp4.  Какво ще ми препоръчате? Имам инсталиран WinAVi All in One, но често не иска да зарежда някои файлове.

Две предложения от мен ( портативни версии).

1. https://www.pazera-software.com/products/free-audio-video-pack/

2. https://www.xmedia-recode.de/en/download_64bit.php

ps. Лично аз понякога , при необходимост ползвам 1-вото- " pazera" . Конвертира аудио , видео - екстра е . Никога не ми е правила проблем и си изпълнява задачите  великолепно! В спойлера показвам за какво става въпрос , точно затова , което търсите. Хубав ден и успех с конвертирането.

Spoiler

Screenshot(17).png.9dae3b72e504a2c909464147ef906eb6.png

Screenshot(18).png.8da186170bb656d4938750febeb5576a.png

Screenshot(19).png.fa5048265d267209b82da9277e7648d0.png

• Автор
преди 21 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И всичко се върти около теб? Ситуации бол. Човека може да не иска да се занимава с кабели, сървъри или медия центрове. Аз пък лично си имам външен диск за филмите на телевизора. Пък ако телевизора е смарт (а те повечето вече са, най-малкото заради б-бокс подобните приемници) има и допълнителни варианти и възможности.

Не, имах предвид "глафон"...

Телевизора е смарт. Файловете са на външен диск Expansion Seagate 5TB.  Какви са допълнителните варианти възможности, моля?

преди 21 минути, nikolaustirol написа:

Какви са допълнителните варианти възможности, моля?

С какъв софтуер е пробвано да се пускат филмите - един смарт телевисор не би трябвало да има само един плеър. Трябва да се види какви файлове не работят - конкретни параметри на проблемните.

• Автор
преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

С какъв софтуер е пробвано да се пускат филмите - един смарт телевисор не би трябвало да има само един плеър. Трябва да се види какви файлове не работят - конкретни параметри на проблемните.

Телевизора е HiSens. Има си своя ОС , но не мога да кажа какъв плеър ползва. Бих се радвал, ако мога да инсталирам и друг плеър за да отваря всякакви видео файлове.

преди 48 минути, nikolaustirol написа:

Телевизора е HiSens. Има си своя ОС , но не мога да кажа какъв плеър ползва. Бих се радвал, ако мога да инсталирам и друг плеър за да отваря всякакви видео файлове.

Vidaa OS...  Другия вариант е да си вдигнеш мултимедиен сървър с Линукс и да си достъпваш през браузъра и така няма да губиш време да конвертираш, е може да се наложи да набиваш титрите ама това за мен е по лесно от конвертирането

преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тази собствена OS има ли си маркет?

Не е нужно да са всякакви, важното т при теб кои не работят сега!

преди 2 часа, nikolaustirol написа:

Телевизора е смарт. Файловете са на външен диск Expansion Seagate 5TB.  Какви са допълнителните варианти възможности, моля?

Е във случая е ясно, че просто сте изтеглили грешна "версия" на файловете с неправилна кодировка за телевизора. Ако ще ползвате външен диск си свалете правилните версии (както казах с H264/x264/AVC) или си ги конвертирайте с AviDemux.

С drag and drop вкарваш файла, от настройките избираш, което съм посочил. С A и B маркираш откъде докъде да тръгне/свърши файла.

С бутона, който съм посочил със стрелка задаваш име и къде да се запази.

По време на конвертирането може да избереш с какъв приоритет да се изпълни конвертирането. Разбира се на по-висок, ще е по-бързо (защото ще ангажира всички налични ресурси).

След това тестваш на телевизора.

Image-446.png

преди 2 часа, nikolaustirol написа:

Виж в магазина Коди VLC или друг плеър. Инсталирш и гледаш филми без конвертиране.

На куче марка телевизор ще има ВЛЦ или Коди-боклука ама кога цъфнат налъмите.
Това смарт телевизорите нарочно са направени да ти скъсат нервите постоянно, все нещо не работи или поработи малко и спре, щото му се бил запълнил буфера.
Като е инат и не иска да ги пуска директно от компютъра без да ги чака да се конвертират, да се оправя как знае. Дадоха му достатъчно програми за конвертиране.
Той най-вероятно не е чел електронното упътване на телевизора му и не знае че може да избира измежду поне два HDMI входа като източник на сигнал.
И за да не почне да мрънка, че и двата входа вече му били заети, има едни щракалки с 3 механични входа и един изход за към телевизора, та му стават общо 4 входа.
Е, ловя се на бас че пак ще си измисли ново оправдание що пък точно при него не могло така.
Човекът си чака магическо решение за гледане на филми от торентите, ама ей го на такова не му се предлага.
И нямал представа, моля ви се, кой плейър бил ползвал телевизора му, ха ха ха ...
На една такава последния път и казах, че следващия път като ме вика че не работело, ще я сритам нея и ще проработи, оттогава повече не ми досажда.

преди 1 час, Белгиеца написа:

На куче марка телевизор ще има ВЛЦ или Коди-боклука ама кога цъфнат налъмите.
Това смарт телевизорите нарочно са направени да ти скъсат нервите постоянно, все нещо не работи или поработи малко и спре, щото му се бил запълнил буфера.
Като е инат и не иска да ги пуска директно от компютъра без да ги чака да се конвертират, да се оправя как знае. Дадоха му достатъчно програми за конвертиране.
Той най-вероятно не е чел електронното упътване на телевизора му и не знае че може да избира измежду поне два HDMI входа като източник на сигнал.
И за да не почне да мрънка, че и двата входа вече му били заети, има едни щракалки с 3 механични входа и един изход за към телевизора, та му стават общо 4 входа.
Е, ловя се на бас че пак ще си измисли ново оправдание що пък точно при него не могло така.
Човекът си чака магическо решение за гледане на филми от торентите, ама ей го на такова не му се предлага.
И нямал представа, моля ви се, кой плейър бил ползвал телевизора му, ха ха ха ...
На една такава последния път и казах, че следващия път като ме вика че не работело, ще я сритам нея и ще проработи, оттогава повече не ми досажда.

Малко си ни далечко та да сритаме и теб за да не ни досаждаш. Ще го отложим, за когато си дойдеш в България!

на 16.04.2023 г. в 17:52, nikolaustirol написа:

Търся конвертор на видео файлове. Най-често конвертирам avi  във mkv, mp4.  Какво ще ми препоръчате?

Тегли и ползвай Format Factory 5.14.0 Portable

Аз предлагам на нашенеца от австрия да купи втори 5ГБ деск и да копира на него всичко от първия и да ми го прати подарък на мен в Белгия. Обещавам че ще се справя да ги гледам на екрана на телевизора.
Нали той австриецът все така иска тука някой на него да му помага за без пари.
Не съм го видял той да помага за нищо на никой питащ.
Не съм го видял да е отворил тема в която да споделя спонтанно как той се е справил с някакъв възникнал проблем, та да е полезно за други хора четящи форума.

Егоист човек, все на него всички са му длъжни да го обгрижват.
Имало е случай да пита нещо в нова тема и изчезне 3 дена никакъв го няма, после се оправдава че бил на работа. 

на 19.04.2023 г. в 11:02, Белгиеца написа:

Егоист човек, все на него всички са му длъжни да го обгрижват.
Имало е случай да пита нещо в нова тема и изчезне 3 дена никакъв го няма, после се оправдава че бил на работа. 

Ти пък не бъди толкоз взискателен, човека ден и нощ брои звездите в обсерваторията :speak:

Утре може да намери някоя "готина" планета и да ни я представи тук 😁

преди 18 часа, baitexpo написа:

Утре може да намери някоя "готина" планета и да ни я представи тук 😁

Едва ли ще намери по-красива от Юлия главната героиня на филма Вызов

https://www.1tv.ru/shows/kosmos/o-proekte/v-kosmos-dlya-semok-v-filme-poletit-yuliya-peresild

мани мани сега пък ще пита от къде се гледа този филм, то па не е една беля ...

преди 1 час, Белгиеца написа:

Едва ли ще намери по-красива от Юлия главната героиня на филма Вызов

https://www.1tv.ru/shows/kosmos/o-proekte/v-kosmos-dlya-semok-v-filme-poletit-yuliya-peresild

мани мани сега пък ще пита от къде се гледа този филм, то па не е една беля ...

Е, чак пък да няма по-красиви от тази... 

«Моя героиня такая же, как тысячи женщин в нашей стране», — Юлия Пересильд о фильме «Вызов» (1tv.ru)

Сега мнозина ще "налазят" щерката...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.