Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

• Автор

Основен мит, който се пропагандира в обществото ни днес, е, че османското владичество е период на демографски колапс за българите. Това е грешно и омаловажава устойчивостта, упоритостта и борбата на българите за запазването на народа ни.

Според различни оценки, по времето на Йоан Асен II България има население от около 2 500 000 души. Век и половина по-късно българите са пометени от няколко вълни чума и от османското завоевание. Според други оценки, към 1400 г. българите в българските земи са около 30–40% от общия си брой в разцвета на Второто българско царство — приблизително 750 000 – 1 000 000 души (средно около 875 000). Според изследвания на български историци, в навечерието на Освобождението в българските земи живеят около 4 500 000 българи. Това означава, че за 475 години чужда власт населението се увеличава с малко над 5 пъти (около 500%). Дори да приемем максималната стойност от 1 000 000 души, увеличението отново е около 400%. Дори да приемем, че чумата и османците ликвидират „само“ половината българи и остават 1 250 000, увеличението пак е 3,6 пъти (около 360%).

Да сравним с други народи. Нидерландците наброяват около 800 000 души към 1400 г. и достигат 3 850 000 през 1876 г. — т.е. ръст от 4,8 пъти (около 480%). Дания има население 600 000 души през 1400 г.; през 1876 г. населението ѝ достига 2 000 000 души — увеличение 3,3 пъти (около 333%). Около 1400 г. швейцарските земи имат население приблизително 700 000 души; през 1876 г. населението на Швейцария достига 2 760 000 — увеличение 3,9 пъти (около 394%). Нека видим и по-голяма държава: Франция има население около 14 милиона през 1400 г., а през 1876 г. — 38 500 000 души. Увеличението е 2,75 пъти (около 275%).Всички тези народи са свободни и се развиват в собствени държави — със собствени закони и общества, църква и институции.

Автор: Александър Стоянов

• Отговори 6k
  • Прегледи 224,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

• Автор

Европейският съюз санкционира Международното движение на русофилите (МДР) и неговия генерален секретар Николай Малинов. Санкциите включват замразяване на активи и забрана за пътуване, наложени заради действия, застрашаващи суверенитета на Украйна и стабилността на ЕС. Решението е част от новия антируски пакет на ЕС, целящ ограничаване на руското влияние.

преди 1 час, parmobil написа:

Издишаш.

Аз издишам? Ти даже не знаеш какво твърдиш изобщо, постваш ми само клипчета от интернет, а издишам аз? Нима? 😆

Изследванията са на екип, а не негови! Неслучайно посочих доц. Стамов.

Да? И? Това по какъв начин променя тезата ми? Би ли обяснил?

С панславизма отдавна се приключи.

Имаш предвид темата, в която твърдеше, че славяните са измислени от Екатерина ли? Поредната, в която избяга позорно?

Както писах, а ти се направи на разсеян, доц. Чобанов с доц. Стамов. имат съвсем актуална публикация.

Да, де... Кажи ми, това по какъв начин променя тезата ми? И изобщо твоята теза каква е, щото не разбирам, какво се опитваш, да докажеш... Кажи какво твърдиш? Щото и за "платеното" освобождение пак ми постваше клипчета от интернет и пак избяга позорно...

• Автор

Русофилството не е безобидно: ЕС санкционира русофилското движение, вкл. на Малинов, за хибридни действия в полза на Москва

Вече няма как да се правиш на политик в България, без изрично да кажеш дали си против Русия или просто още не си се сетил да го кажеш.
Защото русофилството не е нито културна симпатия, нито друга гледна точка, то е добре структурирана форма на национално предателство, призната от всеки, който е отварял учебник по българска история, а не само фейсбук, като @communismatic

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 19 минути, communismatic написа:

Аз издишам? Ти даже не знаеш какво твърдиш изобщо, постваш ми само клипчета от интернет, а издишам аз? Нима? 😆

Да? И? Това по какъв начин променя тезата ми? Би ли обяснил?

Имаш предвид темата, в която твърдеше, че славяните са измислени от Екатерина ли? Поредната, в която избяга позорно?

Да, де... Кажи ми, това по какъв начин променя тезата ми? И изобщо твоята теза каква е, щото не разбирам, какво се опитваш, да докажеш... Кажи какво твърдиш? Щото и за "платеното" освобождение пак ми постваше клипчета от интернет и пак избяга позорно...

Платеното освобождение беше твоя волна интерпретция?

Издишаш.

Никаква теза не си защитил.

Да, измишльотините за славяните са на руските ребята. Защото ако ще задълбаваме, ние сме африканци. А ако задълбаваме библейски, сме плод на инцест.

преди 1 минута, parmobil написа:

Платеното освобождение беше твоя волна интерпретция?

Аха, добре. То накрая ще се окаже, че аз съм го твърдял, а ти си твърдял обратното... 😆

преди 1 минута, parmobil написа:

Да, измишльотините за славяните са на руските ребята.

Тъй ли? А какво са визирали едновремешните хронисти за населението тук? Я обясни, че ми стана много интересно...

преди 2 минути, parmobil написа:

Издишаш.

Аха, добре... 😆

преди 24 минути, БаалБек написа:

Защото русофилството не е нито културна симпатия, нито друга гледна точка, то е добре структурирана форма на национално предателство, призната от всеки, който е отварял учебник по българска история, а не само фейсбук, като @communismatic

Забавно... 😆

• Автор

Докато продажните копейки пишат плашейки, че ЕС ни готви дигитално робство - Русия го реализира.

MAX_skachay.png.e39197ca9340285e61d58c963341651c.png

Путин се опитва да принуди населението да си инсталира новият руски месинджър MAX, чрез който всеки руснак ще бъде следен, подслушван, записван в реално време - какво говори, гледа, пише онлайн, ползва и каквото се сетите още. За такова ниво на следене и най-зловещите тирани в историята не са и мечтали.

Извинявай, умно момче такова... Аз дискусия с теб ли водя или с Чобанов? Ти малоумен ли си? Бахти неадекватните създания в тоя форум... Твърди някаква мега простотия, но понеже няма акъл за една стотинка и не може да отговори, та се уповава на изследвания на някакъв, дето... хващам бас, че дори не ги е и чел. Бахти примитивните твари в тоя форум... 

Ти изобщо... има ли някаква тема, по която да си компетентен? Да не си и ти циганин като Пламен Умния?

преди 9 минути, communismatic написа:

Извинявай, умно момче такова... Аз дискусия с теб ли водя или с Чобанов? Ти малоумен ли си? Бахти неадекватните създания в тоя форум... Твърди някаква мега простотия, но понеже няма акъл за една стотинка и не може да отговори, та се уповава на изследвания на някакъв, дето... хващам бас, че дори не ги е и чел. Бахти примитивните твари в тоя форум... 

Ти изобщо... има ли някаква тема, по която да си компетентен? Да не си и ти циганин като Пламен Умния?

2025-12-16 23.11.51 www.kaldata.com f18801c94e05.png

Да, кво за язовирите? Оня елементарник от ПП-ДБ и Иван Умния даже нямаха понятие, че това колко пълни биха били язовирите зависи и от сезоните. Или че и язовирите и кладенците се пълнят от едно и също място. Съдейки по факта, че ти си на един акъл с тях, нищо чудно и ти да си мислил нещо подобно. По-добре недей приказва...

Колкото до останалото... т.е. ти нямаш никакво понятие по темата, но просто пляскаш някакво изказване на "експерт"? Т.е. ти си малоумник, така ли да разбирам? Че и било "руска пропаганда"? И кой го твърди това? Експерта? Ми той може ли да разпространява също пропаганда? Ти как разбираш кое е пропаганда и кое не е, след като нищо не знаеш по темата? Т.е. ти си малоумник, пак да питам?

Костов, кво стана със славяните? Що пак избягваш въпроса ми? Ти след като нищо не знаеш по темата, как решаваш кое е пропаганда и кое не? Ти малоумен ли си?

преди 5 минути, communismatic написа:

Костов, кво стана със славяните? Що пак избягваш въпроса ми? Ти след като нищо не знаеш по темата, как решаваш кое е пропаганда и кое не? Ти малоумен ли си?

2025-12-16 23.44.15 www.kaldata.com e02c96fc3fd4.png

Да, определено си пролича кой няма понятие от нищо. Той не знаел нищо по темата, ама се уповавал на експерти. В същото време твърди, че славяните били руска пропаганда, ама не е много ясно, как при положение, че нищо не знае, разбира кое е пропаганда и кое не е, понеже тия експерти също може да разпространяват такава. Изключително умно момче. Все едно чета на Пламен Умния простотиите. Или на Иван Умния. Или на оня от ПП-ДБ. Разлика няма особена. 😆

преди 4 часа, БаалБек написа:

Докато продажните копейки пишат плашейки, че ЕС ни готви дигитално робство - Русия го реализира.

MAX_skachay.png.e39197ca9340285e61d58c963341651c.png

Путин се опитва да принуди населението да си инсталира новият руски месинджър MAX, чрез който всеки руснак ще бъде следен, подслушван, записван в реално време - какво говори, гледа, пише онлайн, ползва и каквото се сетите още. За такова ниво на следене и най-зловещите тирани в историята не са и мечтали.

Да, предполагам тукашните копейки сами ще си го инсталират за да може рашистките служби да шпионират по добре

А тия платените небългари, дори ще имат по пряко финансиране и отчетност. 

https://www.moscowtimes.ru/2025/12/16/gosduma-prinyala-zakon-ob-obyazatelnom-perevode-domovih-chatov-v-gosmessendzher-max-a182949

Цитат

О требованиях Минстроя переводить домовые чаты в MAX стало известно еще в августе. Тогда Государственная жилищная инспекция разослала соответствующие указания управляющим компаниям и ТСЖ в ряде регионов, включая Москву, Санкт-Петербург, Краснодарский край и Башкортостан. В Татарстане главам районов поручили лично проконтролировать процесс и полностью завершить перевод домовых чатов в MAX к декабрю.

Активное внедрение MAX в повседневную жизнь россиян началось летом после подписания Владимиром Путиным закона о создании «суверенного мессенджера». С этого времени власти продвигают приложение как обязательный инструмент цифрового взаимодействия граждан с государственными структурами. В августе Роскомнадзор начал ограничивать звонки в Telegram и WhatsApp, объясняя эти меры «борьбой с мошенничеством».

С 1 сентября MAX обязателен к предустановке на все электронные устройства, продаваемые в России. Министерство просвещения объявило о переводе всей школьной коммуникации между педагогами, родителями и учениками в госмессенджер, а в ноябре стало известно, что российских учителей обязали не только установить приложение, но и ежедневно использовать его для служебных рассылок. Кроме того, установка MAX стала необходимым условием для получения электронной подписи через систему «Госключ», а премьер-министр Михаил Мишустин поручил полностью интегрировать «Госуслуги» с госмессенджером.

При этом эксперты и правозащитники неоднократно указывали на риски для конфиденциальности пользователей MAX. Директор «Общества защиты интернета» Михаил Климарев обращал внимание, что в политике конфиденциальности приложения прямо предусмотрена возможность передачи пользовательских данных в ФСБ, МВД, ФНС и Банк России. Специалисты GitHub, анализировавшие APK-файл программы, указывали, что мессенджер получает доступ к системным процессам устройства, собирает данные о геолокации и установленных приложениях, а также способен записывать звук, видео и фиксировать вводимый текст. По данным RKS Global, приложение также запрашивает доступ к контактам.

междувременно , Латвия вече е блокирала няколкостотин сайта разпространяващи рашистка пропаганда 

https://www.moscowtimes.ru/2025/12/16/latviya-zablokirovala-dostup-esche-k-10-saitam-rossiiskoi-propagandi-a182952

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

След като взеха пак Купянск излезе и първото видео

Ей , знам какви сте ливади, да не вземете да се вържете пак , че да ви разнасям месеци наред какви се наивници. Все пак новината беше потвърдена още веднъж от Белоусов дори. Жалко че никой не я показа да се посмеем малко.

• Автор

За мен лично комунизмът и социализмът са по-лоши от фашизма. През дългия си живот съм наблюдавала и двете - фашизмът беше на видно място, докато комунизмът беше скрит.Това, което са правили в концентрационните лагери, е било известно на всички. Никой не знае какво е правено в концентрационните лагери и затворите на НКВД – те са били затворени.

Мая Плисецкая

maya_plisetskaya.png.fdf9a8dabb93c44a6f6c2055aa6dbec3.png

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 2 минути, БаалБек написа:

За мен лично комунизмът и социализмът са по-лоши от фашизма. През дългия си живот съм наблюдавала и двете - фашизмът беше на видно място, докато комунизмът беше скрит.Това, което са правили в концентрационните лагери, е било известно на всички. Никой не знае какво е правено в концентрационните лагери и затворите на НКВД – те са били затворени.

Мая Плисецкая

maya_plisetskaya.png.fdf9a8dabb93c44a6f6c2055aa6dbec3.png

Срамиш името на града ,срам и позор си !

• Автор

dogovor.png.9a8fac25e7c751f1bed9797ee9a79770.png

dogovor_2.png.18385dbf70c394fc957335a25ae493d7.png

На 28 януари, 2003 г при визитата си в Киев лично Путин подписва "Договор за руско-украинските граници".

А на следващата година - на 22 април, 2004 г договорът е ратифициран. Тогавашният украински президент Леонид Кучма казва: Ако в Русия по повод този документ имаше някакви "подводни камъни", то тогава сега нямаше да имаме този договор. Затова, когато някой ви говори, как Крим е руски и Украйна - няма такава държава - попитайте го, как Путин е подписал и е съгласен с Договорът за границите ако е мислел, че Крим е руски и с кого е подписал този договор, ако такава държава няма? Четете и знайте история, защото това е единственият начин да не бъдете заблуждавани.

А на 24 февруари 2022 г. фюрера Путин доказа, че подписът му не струва и хартията на която е положен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.