Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 6 минути, nikssi написа:

Абе Вие не празнувате ли бе? Баси и откачалките сте ... само минавам да Ви "поздравя" 

Абе..казах им ,че "празниците" ще са другия месец и сигурно за тогава се готвят...като им дойдат новите сметки и данъци...

• Отговори 6k
  • Прегледи 224,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 6 часа, miro20 написа:

Само това ли си изсмукахте от пръстите ?

Е именно де от много четене (и разбиране) чуждите за Русия банки според теб бяха западни (само и единствено). И в същия момент седнал да търси сметка за другите. Недей.... гледай си собствения казан с .....а

• Автор

ХИБРИДНАТА ВОЙНА КАТО ТИРАНИЯ НА АКТИВНИ МАЛЦИНСТВА!!!

Хибридната война не е война между армии, а война за контрол върху решенията на обществата. Хибридната война е асиметрична форма на власт, при която малки, добре организирани и мотивирани (финансово) групи налагат диспропорционално влияние върху мнозинства.

Хибридната агресия не налага цензура. Тя симулира плурализъм, право на „друга гледна точка“, наводнява публичното пространство с полуистини, неистини, откровени лъжи, конспиративни теории и пр., нормализира лъжата като „право на друга гледна точка“.

Активни малцинства създават фалшив консенсус, около идеи, които са обществено вредни, но защитават интересите на активното малцинство, маргинализират рационалния дебат, чрез затварянето му и широко отваряне на ирационалния в социалните мрежи, превръщат съмнението в добродетел - „вярвам, защото е абсурдно“ се възражда в „съмнявам се във всичко, защото не вярвам на учените“. Това е тиранична свобода на словото, при която истината губи статут, а лъжата става престижна.

Хибридната война е атака срещу познавателните способности на обществото, подкопаване на експертизата; демонизиране на науката; легитимиране на конспиративни теории. Малцинства с висока мотивация произвеждат съдържание 24/7, използват страх и идентичност, експлоатират алгоритми.

Хибридната тирания не се стреми да спечели избори, а да блокира реформи; да парализира съдебната система; да обезсмисли изборите; да завладява обществените регулатори.

В държава като България хибридната тирания се проявява, чрез активни проруски ядра, медийни и икономически зависимости, исторически митологии, институционален саботаж. Пасивното мнозинство е проевропейско, не подкрепя Русия, но не защитава активно демокрацията. Това е решаващият вакуум.

на 1.01.2026 г. в 9:06, communismatic написа:

Ти по коя тема не си?

Да четеш книги предполагам? Щото много ти личи...

Интересно, кво ти обира главата от "днк изследвания", при положение, че на въпроса, какво знаеш за въпросните изследвания, ти отново избяга позорно? Нека да си припомним отново...
1.jpg

Още веднъж - потърси публикациите на Чобанов и Стамов. Не искам да ти давам линк към доц. Стамов от FB. И нова публикация ще излезе скоро. Хич не се връзват резултатите с глупостите, които до ден днешен пускат руснаци и украинци, сърби и турци.

преди 15 минути, parmobil написа:

Още веднъж - потърси публикациите на Чобанов и Стамов. Не искам да ти давам линк към доц. Стамов от FB. И нова публикация ще излезе скоро. Хич не се връзват резултатите с глупостите, които до ден днешен пускат руснаци и украинци, сърби и турци.

Извинявай, кога ще прочета от теб някакъв аргументиран пост? Кво ми даваш публикации на тоя и оня? Питам те, какво знаеш изобщо за ДНК изследавнията? Не знаеш нищо. Абсолютно нищо. От там нататък, няма какво да коментираме повече.

• Автор
преди 9 минути, communismatic написа:

Извинявай, кога ще прочета от теб някакъв аргументиран пост?

Като твоите постове ли, "пълни с аргументи"? 

преди 31 минути, communismatic написа:

Какво трябва да ни говори? Я обясни... :) 

преди 35 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти май още не си разбрал, кога изнасят данните за изминалата година? Да пробвам с картинка? И не разбрах... сега последно... загубите им големи ли са? Щото нещо май тръгна, да даваш назад от малоумното си твърдение? 😆

преди 46 минути, communismatic написа:

Е, нали уж имали много загуби от войната? Сега, кво... Даваш назад от твърдението си ли? За какво ни проглуши ушите сума ти време? 😆

преди 14 часа, communismatic написа:

Баси абсурдният тип, честно... 😆

Това е само една хилядна от всичките ти "аргументирани" постове.

Печелиш първо място и наградата - плоскоземен планктон №1 Честито!

Dance Winning GIF

преди 11 минути, БаалБек написа:

Защо постоянно използваш чужди изрази? Не можеш ли, да си измислиш свои? Толкова ли си умна?

преди 3 часа, БаалБек написа:

Чак сега ли разбра това за малкия неграмотен комндел рашист :) 

Гледам да не му обръщам внимание. Простотиите му са прекалено лесни за оборване или за репликиране... :getout:

на 1.01.2026 г. в 17:13, Proshark написа:

Абе..казах им ,че "празниците" ще са другия месец и сигурно за тогава се готвят...като им дойдат новите сметки и данъци...

путЕн ще те асвабади бе. Кво се притесняваш. 

:giggle1:

на 1.01.2026 г. в 13:11, Topor написа:

Не, това е само началото, но гледам да не те претоварвам, че ще ти загрее релето.

От години съм се нагледал на такива плиткоумни рашистокомундели които освен закани и детински лъжи, друго не бълват.... не си първия не си последен ...:getout:

преди 8 минути, miro20 написа:

:giggle1:

От години съм се нагледал на такива плиткоумни рашистокомундели които освен закани и детински лъжи, друго не бълват.... не си първия не си последен ...:getout:

Исках да ти кажа, че гледал съм го този филм и свършва лошо за тъпаците в него.

преди 15 минути, miro20 написа:

Гледам да не му обръщам внимание. Простотиите му са прекалено лесни за оборване или за репликиране...

Имаш предвид ония, в които именно ти, който си ГЕРБ привърженик, та винеше Румен Радев за далаверата с Ф16-ките, при положение, че сделката беше сключена от ГЕРБ, а Радев даже беше против закупуването им? 😆

преди 15 минути, communismatic написа:

Имаш предвид ония, в които именно ти, който си ГЕРБ привърженик, та винеше Румен Радев за далаверата с Ф16-ките, при положение, че сделката беше сключена от ГЕРБ, а Радев даже беше против закупуването им? 😆

Доколкото си спомням съм показвал статия как мухльото пРезилдент първо хвалеше Ф16 , после като влезе в политиката, почна да пречи по странен начин, да говори за грипените, за поддръжката на старите МИГове и т.н.  изцяло с интересите на рашистан да нямаме действаща авиация.

Но и сам ще си я намериш статията. Ако нещо конретно питаш - цитирай ме, за да знам точно на каква твоя простотия да отговарям :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Доколкото си спомням съм показвал статия как мухльото пРезилдент първо хвалеше Ф16 , после като влезе в политиката, почна да пречи по странен начин, да говори за грипените, за поддръжката на старите МИГове и т.н.  изцяло с интересите на рашистан да нямаме действаща авиация.

Да, бе. Аз те питам, Румен Радев кво е виновен, че твоят гуру е корумпиран боклук и е сключил сделка, която е тотална набутвация за България? Искам конкретен отговор, щото те питам сигурно над 20 пъти и все някакви увъртанки. Нали си фен на бай Тиквун? Той не е ли човек, който е основният отговорник за далаверата? Ако искаш, да пробвам, да ти го моделирам с пластилин. Гледам, да ти вляза в тежкото положение.

И недей казва, че си русенлия. Пак да повторя. Само срамиш града ми.

преди 1 минута, communismatic написа:

Да, бе. Аз те питам, Румен Радев кво е виновен, че твоят гуру е корумпиран боклук и е сключил сделка, която е тотална набутвация за България? Искам конкретен отговор, щото те питам сигурно над 20 пъти и все някакви увъртанки. Нали си фен на бай Тиквун? Той не е ли човек, който е основният отговорник за далаверата? Ако искаш, да пробвам, да ти го моделирам с пластилин. Гледам, да ти вляза в тежкото положение.

И недей казва, че си русенлия. Пак да повторя. Само срамиш града ми.

Винаги съм бил ЗА подмяната на старите съветски кошници и вкарването на Ф16.

Както казах , понеже неграмотници спекуланти фейкомети като теб ми вкарват всякакви думи, посочи ми с цитат  какво съм казвал, за да знам какво да отговоря. 

Празни приказки не приемам . 

• Автор

От руското посолство е зададена новата посока, на която ще наблягат троловете!!! Вече няма "колективен Запад", той се е трансформирал в "колективен Брюксел" .... :hush:

kolektiven_Brussels.thumb.png.07e40537b49c0de6b513a2f6f0de1a50.png

преди 2 минути, miro20 написа:

Винаги съм бил ЗА подмяната на старите съветски кошници и вкарването на Ф16.

Както казах , понеже неграмотници спекуланти фейкомети като теб ми вкарват всякакви думи, посочи ми с цитат  какво съм казвал, за да знам какво да отговоря. 

Никакви думи не съм ти вкарвал, предният път даже ти постнах една дузина цитати по тоя въпрос... естествено избяга позорно като н*сран. Румен Радев бил виновен, това ти беше тъпата теза. Както и да е, за*би... Ясно е, че няма да отговориш. И без това нямам високи очаквания.

• Автор
преди 1 минута, miro20 написа:

Не му обръщай внимание на комунето. Той един аргументиран пост не е написал!!!

Освен да дава неадекватни интервюта по телевизията друго не може...

comuneto_comuna.thumb.png.a583cf4da57d4cbb20fd00124ca2d93a.png

преди 4 минути, БаалБек написа:

Той един аргументиран пост не е написал!!!

Най-умното момиче от форума, жената, която е повод единствено и само на подигравки от всички, пише за аргументирани постове. Забавно... ;) 

• Автор

Германският експерт Гунтрам Волф: Евроскептиците в България са малцинство, Москва участва в дезинформация

„България редовно е обект на дезинформационна кампания на Русия и Русия със сигурност се опитва да убеди страната да се върне в сферата си на влияние“, казва Волф. „С влизането си в еврозоната, България е по-дълбоко закотвена в Западна Европа, което укрепва Европейския съюз. Ще бъде необходимо да се засилят усилията за потушаване на руската хибридна война, както и да се засили борбата с корупцията“, казва Волф. 

• Автор

Разговор с копейка

- Сега като въведат цифровото евро и ти запорират сметката в банката, ще видиш!

- Каква е разликата с това да ти запорират цифровите левове в сметката в банката?

- Еееееее...

- Левове, долари, евро, рубли, виетнамски донги. Стига да има причина, държавата винаги може да ти запорира сметката в банката!

- Ееееееее, да, така е!

Често ме питат как имам търпение да си комуникирам с копейките. Истината е, че част от тях търсят отговори на въпросите, които ги тревожат. Когато им покажеш колко нелепо ги лъжат, тези, които го правят губят контрола си над тях!

Човек по човек! Може да отнеме цяла вечност, но рано или късно руската пропаганда ще загуби влиянието си над хората!

/Копейкин/

преди 2 минути, БаалБек написа:

Разговор с копейка

- Сега като въведат цифровото евро и ти запорират сметката в банката, ще видиш!

- Каква е разликата с това да ти запорират цифровите левове в сметката в банката?

- Еееееее...

- Левове, долари, евро, рубли, виетнамски донги. Стига да има причина, държавата винаги може да ти запорира сметката в банката!

- Ееееееее, да, така е!

Често ме питат как имам търпение да си комуникирам с копейките. Истината е, че част от тях търсят отговори на въпросите, които ги тревожат. Когато им покажеш колко нелепо ги лъжат, тези, които го правят губят контрола си над тях!

Човек по човек! Може да отнеме цяла вечност, но рано или късно руската пропаганда ще загуби влиянието си над хората!

/Копейкин/

Честито! Кога завърши за медицинска сестра? Какви манипулации можеш да правиш?

• Автор

Знаете ли, че в украинския град Мелитопол има паметник на Хаджи Димитър, който се намира на площад "Сливен" в града?

След като братския руски народ освободи града от украинските фашисти, едно от първите неща, които направиха беше да бутнат паметника.

Вече няма паметник на Хаджи Димитър на площад "Сливен" в Мелитопол!

Благодарим ви, братушки!

/Трети Март 1918/

Hadzhi_Dim.thumb.png.d3a86283c16c1ea0805cd85080770fcd.png

преди 14 минути, БаалБек написа:

Знаете ли, че в украинския град Мелитопол има паметник на Хаджи Димитър, който се намира на площад "Сливен" в града?

След като братския руски народ освободи града от украинските фашисти, едно от първите неща, които направиха беше да бутнат паметника.

Вече няма паметник на Хаджи Димитър на площад "Сливен" в Мелитопол!

Благодарим ви, братушки!

/Трети Март 1918/

Hadzhi_Dim.thumb.png.d3a86283c16c1ea0805cd85080770fcd.png

Продължаваш да ръсиш дезинформации.

• Автор
преди 3 минути, В. Велев написа:

Продължаваш да ръсиш дезинформации.

Кое не е така?

:popcorn2:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.