Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Руската пропаганда в България и останалия свят

Featured Replies

преди 4 минути, communismatic написа:

Супер, набий си и една злобарка сега...

Не съди пппо себе си за другите бре плоскоземний2....

Туй, че ти си биеш злобарки поради нещо в нета, не значи че всеки е тъй....

преди 8 минути, communismatic написа:

Първия дето го блокирах тук беше Косьо щото постоянно постваше разни трупове... Тоя е втория... аман от болни хора.

Като казах и на орхидеята....

Моеш да блокираш всички, но нимойш отблокираш мозъка си...

• Отговори 6,4k
  • Прегледи 243,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Плащат ли ви да пускате пропаганда в тоя сайт ? Няма начин човек да има добро психично здраве и да плещи проганда наляво и дясно с цел да навреди на врага ...

• Ако наистина не ви плащат идете на психиатър , явно имате някакво разстройство

• Flashback
    Flashback

Не, не сме наясно! Къде са нашите санкции срещу Чичо Сам, който нападна Иран?! И що за глупендер трябва да си да се радваш като пълен кретен, че Чичо Сам ти взривил тръбопровода "Северен поток", в рез

Публикувани изображения

преди 5 часа, communismatic написа:

Напротив, ударното вдигане на цените беше точно от началото на СВО-то... Особено около Кирчовите танкери с втечнен газ.

Само дебилите или пряко подчинените на Кремъл или подлогите им казват на войната "СВО".

преди 1 минута, Гoст написа:

Само дебилите или пряко подчинените на Кремъл или подлогите им казват на войната "СВО".

А кои казват на НАП... КФН?

преди 4 часа, Flashback написа:

Toчно казано!

Нашите "евроатлантически" управляващи умело прикриват този "стандарт" чрез субсидиране на външен дълг. Няма управляващи, които да отстояват националния ни интерес. Всеки ни продава за поредната комисиона. Затова сме непродуктивни и неконкурентно способни, а малките по размер производство и индустрия не могат да оцелеят без субсидии от държавата.

Цялата ни държава е една пирамида. Остават ни още 50-60% външен дълг до рухването ѝ. Дотогава всеки ще влиза в пирамидата и ще точи колкото може. Пенсионери, раздута държавна администрация, здравеопазване, енергетика, строителство, банки … затова и хората изглежда, че се замогват, но това e т.н. "sugar rush", след който идва махмурлука.

Само кретен може да нарече държавата пирамида, както и че задлъжняването е нещо лошо. Дания има 144 милиарда външен дълг например, а България само 26. Коя е по-богата държава?

преди 22 минути, andiay написа:

А кои казват на НАП... КФН?

Значи, занимаваш ме с глупости. Не съм държавен служител, за да знам тези неща наизуст, НАП следи сметките, КФН също следи финансовите институции, тоест ето ти две държавни агенции, които следят всичко да е изрядно. Аз това имах предвид.

преди 37 минути, Гoст написа:

Само кретен може да нарече държавата пирамида, както и че задлъжняването е нещо лошо. Дания има 144 милиарда външен дълг например, а България само 26. Коя е по-богата държава?

България има вече близо 50 млрд. външен дълг., ако вече не ги е минала, т.е. близо 50% от БВП. Дания има над 400 млрд. БВП., което е 30% дълг спрямо БВП. Дългът в Дания се ползва за инвестиции, а в България за покриване дупките в бюджета - пенсии, заплати на администрация, плащане на вноски по стари кредити, т.е. все неща които не генерират нарастване на БВП. Бюджетния дефицит в Дания е близо 0, а в България миналата година бяхме на минус с 18 млрд., което прави 15% дефицит и издърпахме нов заем, който да го покрие. Същото се е случвало и през 80-те в края на соца.

Защо се опитваш да коментираш неща от които никакво понятие нямаш?

преди 37 минути, Гoст написа:

Значи, занимаваш ме с глупости. Не съм държавен служител, за да знам тези неща наизуст, НАП следи сметките, КФН също следи финансовите институции, тоест ето ти две държавни агенции, които следят всичко да е изрядно. Аз това имах предвид.

Не е нужно да си държавен служител, за да знаеш кво е НАП и кво е КФН, нито па дали имат неква връзка с НСИ. Аз също не съм държавен служител, но съм убеден, че съм по-добре запознат от някой катаджия, който е държавен служител. Като си се хванал да коментираш нещо, първо придобий поне базова обща култура по въпроса, а не да се "аргументираш" с фантазиите си породено от незнанието ти. Нито НАП, нито КФН имат нещо общо с резултатите от статистиките. А КФН наблюдава само небанковите финансови институции, за банковите има друг орган.

Не намираш ли, че е крайно глупаво поведение да взимаш отношение по икономически или политически въпроси, при условие че не знаеш как функционира дори собствената ти държава? Това е все едно аз да обяснявам на някой програмист ка е правилно да си върши работата.

преди 1 час, Гoст написа:

И то най изостаналите дебили и копейкаджии които не са си синхронизирали "опорките" , тъй като дори Москва и недофюрера им путлю отдавна наричат с правилната дума ВОЙНА.

преди 19 минути, andiay написа:

България има вече близо 50 млрд. външен дълг., ако вече не ги е минала, т.е. близо 50% от БВП. Дания има над 400 млрд. БВП., което е 30% дълг спрямо БВП. Дългът в Дания се ползва за инвестиции, а в България за покриване дупките в бюджета - пенсии, заплати на администрация, плащане на вноски по стари кредити, т.е. все неща които не генерират нарастване на БВП. Бюджетния дефицит в Дания е близо 0, а в България миналата година бяхме на минус с 18 млрд., което прави 15% дефицит и издърпахме нов заем, който да го покрие. Същото се е случвало и през 80-те в края на соца.

Защо се опитваш да коментираш неща от които никакво понятие нямаш?

Не е нужно да си държавен служител, за да знаеш кво е НАП и кво е КФН, нито па дали имат неква връзка с НСИ. Аз също не съм държавен служител, но съм убеден, че съм по-добре запознат от някой катаджия, който е държавен служител. Като си се хванал да коментираш нещо, първо придобий поне базова обща култура по въпроса, а не да се "аргументираш" с фантазиите си породено от незнанието ти. Нито НАП, нито КФН имат нещо общо с резултатите от статистиките. А КФН наблюдава само небанковите финансови институции, за банковите има друг орган.

Не намираш ли, че е крайно глупаво поведение да взимаш отношение по икономически или политически въпроси, при условие че не знаеш как функционира дори собствената ти държава? Това е все едно аз да обяснявам на някой програмист ка е правилно да си върши работата.

Както ти казах, няма значение една ли институция или няколко работят за отделни пера на икономиката. Важното е, че има упражняван някакъв контрол, който не позволява някакви огромни своеволия на бизнеса. Всичко е под контрол, всичко се брои и за всичко могат да се извадят сметки и как и защо са такива статистиките. Последно, ти против статистиката ли си, че има 1,8% инфлация? Колко е истинската инфлация след като не си съгласен и ми спориш тук вече няколко страници?

преди 8 минути, Гoст написа:

Последно, ти против статистиката ли си, че има 1,8% инфлация? Колко е истинската инфлация след като не си съгласен и ми спориш тук вече няколко страници?

За трети път те питам, а ти за трети път сигурно ще се направиш на "приятно разсеян":

на 9.01.2025 г. в 14:02, ivottoshev написа:

Миналата година мобилните оператори вдигнаха таксите с 9%, което било обвързано с инфлацията. От къде дойде това увеличение, и защо никой не ги санкционира, след като инфлацията е била само 1.8% :question:

• Автор

Операция „Дезинформация“

Влиянието на Кремъл в мрежите от бивши военни в България

desinformation.png

България, със своите исторически връзки с Москва, е особено уязвима към подкрепяната от Кремъл пропаганда, която се засили след руската инвазия в Украйна през 2022 г. Проруските наративи, подкрепяни от мрежите на бивши военни, в т.ч. и заемащи високи политически позиции, в сектора за сигурност, се популяризират чрез традиционните и социалните медии, въпреки членството на България в НАТО. Тези усилия се подсилват от дългогодишни руски разузнавателни мрежи в апарата за сигурност на България и паравоенни групи, съгласувани с геополитическите стратегии на Путин.

преди 13 минути, Гoст написа:

Както ти казах, няма значение една ли институция или няколко работят за отделни пера на икономиката. Важното е, че има упражняван някакъв контрол, който не позволява някакви огромни своеволия на бизнеса. Всичко е под контрол, всичко се брои и за всичко могат да се извадят сметки и как и защо са такива статистиките.

Гостенче, продължаваш да доказваш, че не само нямаш идея как функционира държавата, но и че не си в състояние да разбереш, защотог лупавите ти фантазии са ти достатъчни за да укрепва вярата ти.

Всичко, което си написал в този си пост са пълни простотии, се едно гги говори някой неграмотен ром или малко детенце. При този "пълен контрол" дето го описваш Лукойл не бе плащал данък печалба с десетилетия, Черепа не бе плащал данъци с десетилетия, А формирането на статистическите данни няма никаква връзка с държавните регулаторни органи, нито пък чрез тях може да провериш достоверни ли са статистиките или не, камо ли па за инфлацията.

преди 27 минути, Гoст написа:

Последно, ти против статистиката ли си, че има 1,8% инфлация?

Макроикономическата средногодишна инфлация ще е около 2% за 2024-а спрямо тази през 2023-а. За периода януари 2022-а до ноември 2024-а е близо 27% калкулираната макроикономическа инфлация.

преди 35 минути, Гoст написа:

Колко е истинската инфлация след като не си съгласен и ми спориш тук вече няколко страници?

Истинската за кого бре гражданче? Щот за мен е една, за теб е друга, а за някой друг съвсем различна. Зависи кой за какво и в какво съотношение си харчи парите. В състава на макроикономическата влизат над 820 различни продукти и услуги от около 200 различни групи. Получената инфлация е средното число от промяната на средногодишния индекс на потребителските цени. За едни продукти този индекс може да е +30%, а за други да има дори дефлация от -15%. 

Никой не потребява всички продукти използвани за калкулиране на макроиконимическата инфлация, още повече в същите пропорции в които е калкулирано в статистиката.

Отдавна ти казах, че с теб няма как нито да спорим, нито да водим равностоен дебат в областта на икономика или политика. Все области от които нямаш и грам понятие дори и от обща култура. Но... продължавай да го доказваш.

Може да спориш с менталния си близнак комунисматика, винаги е забавно да се наблюдава "спор" между два маргинала - Абдал и Шапшал.

преди 50 минути, ivottoshev написа:

За трети път те питам, а ти за трети път сигурно ще се направиш на "приятно разсеян":

Тъй като той и да иска нимой ти отговори, то...

Средногодишния индекс на потребителските цени за 2023-а е 9.5% и това ползват като мотив за промяна на цената на услугата си....

преди 50 минути, БаалБек написа:

България, със своите исторически връзки с Москва, е особено уязвима към подкрепяната от Кремъл пропаганда, която се засили след руската инвазия в Украйна през 2022 г. Проруските наративи, подкрепяни от мрежите на бивши военни, в т.ч. и заемащи високи политически позиции, в сектора за сигурност, се популяризират чрез традиционните и социалните медии, въпреки членството на България в НАТО. Тези усилия се подсилват от дългогодишни руски разузнавателни мрежи в апарата за сигурност на България и паравоенни групи, съгласувани с геополитическите стратегии на Путин.

Душице, пропаганда с пропаганда не се бори, а с мислене и знания...

Е, ще признаеш ли, че си ударила "палче" на абсолютно неадекватен и глупав коментар на индивид, който сам не знае кви простотии сътворява с миш-маша в главата си?

Имаш ли силата да признаеш, че си се подвела?

УжасТ, даже и до Хърватия са стигнали!

Проруският кандидат записа историческа победа на президентските избори в Хърватия

Ма как може така, бе!

:speak:

преди 16 минути, M.Николов написа:

Проруският кандидат записа историческа победа на президентските избори в Хърватия

Ма как може така, бе!

Направо и там да отменят изборите. Даже чудно как още не са го направили в люлката на демокрацията - Европа....

преди 10 минути, M.Николов написа:

Ма как може така, бе!

Всъщност, самото заглавие е пример за обратната пропаганда....

В Хърватия никой не го нарича "проруски"....

С този пропаганден етикет кичат всеки, който си позволи да критикува или изрази различно мнение от естаблишмънта в ЕС... 

преди 15 минути, andiay написа:

Всъщност, самото заглавие е пример за обратната пропаганда....

В Хърватия никой не го нарича "проруски"....

С този пропаганден етикет кичат всеки, който си позволи да критикува или изрази различно мнение от естаблишмънта в ЕС... 

Всъщност "проруски" го наричат в западната преса.Както и Радев

току-що, M.Николов написа:

Всъщност "проруски" го наричат в западната преса.Както и Радев

Е и преките му противници в Хърватия, той пък ги нарича брюкселски чиновници...

Отдавна съм казал, че за мен Радев е единственият български политик, който реално работи в най-тясно сътрудничество с определени кръгове в САЩ...

ПП и ДБ, са "прах в очите", предназначен да консолидира т.н. "евроатлантическа общност", или незнайно защо "градска десница", "либерална общност" и прочее безсъдържателни клишета....

За американците е пределно ясно, че това е една крайно ограничена част като брой от населението, но все пак е добре да бъде насърчавана, макар че честно казано тя на практика работи против Америка, било поради некадърност или религиозна вяра в своята "изключителност"....

Американците знаят как да инвестират и никога не слагат "всички яйца в една кошница" и никога не инвестират без да проучат внимателно терена...

Радев е резултатът от това проучване....

Но... да забравим за миг пропагандата, която и да е пропаганда...

В темата за соца снощи пуснах едно кратко видео от бившия Председател на Съвета за сигурност на ООН, сингапуреца Кишор Махбубани...

Понеже било руската, било западната пропаганда винаги акцентират върху собствените си етични преимущества, а останалият свят винаги се ползва само в ролята на легитиматор на пропагандните им цели, то е хубаво да знаем, какво мисли интелектуалния елит извън Запада и извън Русия...

Махбубани е човек формиращ мнението на бъдещия елит не само в Югоизточна Азия, но и на голяма част от т.н. "глобален юг" като преподавател, лектор, общественик и писател....

Ето един подкаст с негово участие от средата на миналата година...

Близо час и половина е, но си заслужава....

• Автор

Шокиращ ръст на руските фирми у нас – с 900  повече само за последните 4 месеца

Цитат

На какво се дължи тази активност, но и от какво е продиктуван този интерес към неприятелска страна като България?

Според министъра на правосъдието Мария Павлова към 3 януари 2025 година с руско участие има регистрирани 7132 дружества с едноличен собственик руско физическо или юридическо лице. 5548 пък  са дружествата с ограничена отговорност с повече от 40% участие на руски физически или юридически лица, а 212 са дружествата, в които като действителен собственик е вписан руски гражданин. Общо става дума за 12 892 дружества с преобладаващо участие на граждани на Руската федерация.

Да се закриват! Нямат място тук!

преди 6 минути, БаалБек написа:

Да се закриват! Нямат място тук!

Душице, пак се хващаш на въдицата на елементарна пропаганда...

Казах ти - пропаганда не се бори с друга пропаганда...

Проблема с руската пропаганда в България се разраства, това се дължи заради интересите на мацква към България. Направих си труда да потърся кои са основните тези с които ни заблуждават и сега ще ви ги споделя.

Западът разрушава България

ЕС и НАТО искат да унищожат българската култура

Украйна е нацистка държава

САЩ контролират българското правителство

Украйна нападна сама себе си, Няма руски войски в Донбас, Украинците избиват рускоговорящи.

Русия не страда от санкции, а Европа ще замръзне без руски газ

Западът унищожава България

България е колония на САЩ/ЕС

ЕС и НАТО ни превърнаха в роби

Европа е в разпад, ЕС ще се разпадне всеки момент

Еврогейски съюз

Западът се страхува от Русия

Украйна е нацистка държава, управлявана от фашисти

Крим винаги е бил руски

Майданът беше преврат, организиран от САЩ

Западът използва Украйна като пушечно месо

Санкциите срещу Русия вредят само на Европа

Русия живее по-добре от ЕС, въпреки санкциите

Заради санкциите ще мръзнем зимата

Идва глад, ЕС ни обрича на бедност

Българите и руснаците са един народ

Без Русия нямаше да има България

Демокрацията е фалшива, само Русия е истински суверенна

Свободните медии са инструменти на Запада с който ни манипулират

Русия никога не е губила война

Да са ви познати тези фрази? :rolleyes: Целта е да ни се внуши, че ЕС и НАТО са вредни за България, а Русия е освободител, също и да се разединим на леви и десни, да се обърнем едни срещу други... Създават объркване сред нас хората, карат ни да се замислим и други комунистически глупости...

• Автор

"Газпром" уволнява 39% от служителите в централата поради рекордни загуби - от 4100 до 2500 души. И това са само в централата. А в цялата компания колко ли са?

Москва финансира войната с облекчени кредити от банки. Разходите за война са 2 пъти по-високи от бюджета.

4.png

1.png

преди 15 минути, NovakJ написа:

Без Русия нямаше да има България

Извинявай... щеше ли?

Въй, другарите и другарките се трудят усърдно и някои дори вдяват някои основни исторически факти. Имам предвид реални, а не изфабрикувани и сведени им от Вашингтон.

Русофилите в България настояват ние да напуснем Евро Съюза и НАТО и да станем независима държава... Аз си зададох въпроса какво би станало ако напуснем ЕС?

България получава милиарди евро от ЕС, с които финансираме магистралите, инфраструктурата, болниците, земеделието и бизнеса. Без тези средства, икономическият растеж ще спре, а много проекти ще си останат недовършени. Ще загубим свободната търговия с ЕС... Ще се появят мита и това ще оскъпят всички 😁 нашите Български стоки и ще се затрудни бизнеса. Обикновените продукти като храна, дрехи и техника ще поскъпнат значително.... 

Ако България напусне ЕС, ще загубим валутния борд, който стабилизира лева... Левът вероятно ще се срине и това ще ни докара до инфлация, стоките ще поскъпнат значително и населението/народа ще обеднее. 

В момента можем да пътуваме, живеем и работим в ЕС без ограничения. Ако напуснем ЕС, ще трябва да си извадим виза за да пътуваме до държавите от ЕС... Ще бъде много по-трудно да работим и пътуваме в Европа.

Много компании инвестират в България заради достъпа до европейския пазар. България без ЕС, инвеститорите ще се изтеглят, това ще доведе до безработица и икономически спад.

п.п. Малко редакция, че като пиша и се забравям... 😀

п.п. Има още за редактиране, особено последния абзац, но ще го оставя така, да ви боде очите... 😁

Джокер, щяхме ли да бъдем свободна и независима държава, ако не бяха руснаците? Така и не разбрах? И ако "да", как... :)

Изгарям от любопитство... 😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.