Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Миротворец" - новите фашисти на Украйна!

Featured Replies

току-що, Bubbles написа:

Изхвърлят храна, дрехи и всякаква нефинансова помощ която им се дава, искат само и единствено пари, това са думи на полицай(Мой приятел) от Будапеща, снимката също е направена от него.

Отвратително!!!!! И после реват за отношение, дискриминация и не знам си какви лъжи още....... Просто да бъдат изхвърлени навън, заедно с багажа им, това заслужават. Това не са слети бежанци а гнусни готовоанковци. На такива ще им се отрази добре да помизерстват. 

Значи, веднъж да се оправя, ето какво ще направя, като тръгна на екскурзията, живот и здраве. Взимам си най - хубавите дрешки и обувки, навън най - демонстративно ще си хапвам сладолед и ще пия "Кока - Кола" и хич няма да ми пука от жалните физиономии на някое украинче. Ще си позволявам коментари за тях, ако ги видя и грам не ми пука как ще се чувстват. Ако някоя украинска кифла се опита да ми вкара тон или да ми държи сметка, ще и напомня, че аз съм си у дома, в моята си страна, а тя е просто една чужденка, една пришълка, която трябва много да внимава как се държи ш как говори, защото ние сме тези с правата, не те. В нашата страна има свобода на словото, така че имам право на мнение, а тя е никоя, че да го оспорва.

• Отговори 236
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тукашните копейки правят списъци кой ще пращат в Белене, като вземели властта (хахах), пишат как ще бесят хора по площадите, обаче това не е фашизъм, съвсем в реда на нещата е. Някакво сайтче реши да

• Едно си баба знае, едно си баба бае, туй путинистите се много знаят, всичко им е ясно, пък като ги питаш, кое-как, защо, отговарят с "няма ти кажа пък" или "не ти трябва да знаеш" или индивиди като по

• Много е писано в темите в раздел История, погледни там. Или това ми попадна също синтезирано, дори не много изчерпателно, но все пак ще тие някаква насока за "девствената" ти откъм мислене и знан

Публикувани изображения

преди 15 часа, Coco1 написа:

Копейка бягай да се спасяваш  в Расия. Тия проповеди не вървят докато не заминеш  за Расия

Що не отидете заедно с гражданина доброволци в Усрайна, вместо да осирате форума?

Щото са страхливци, затова няма за отидат. Но пък активно пропагандират войната като нещо хубаво едва ли не..........

преди 1 час, Bubbles написа:

Мигранта си е мигрант, бежанеца е друга бира, той бяга от нещо, аз не съм бягал от нищо.

Оправдания, оправдания. Това става като се засегнеш. Мигранта бяга от родината си по икономически причини, бежанеца бяга от война в родината си. Знам, че ти специално държиш да казваш, че случайността те е довела във Франция та си някаква трета категория мигрант, за да се изключиш от негативните примери. Няма лошо. Но си е баш друга бира да бягаш от насилие, грабежи, бомби от колкото да бягаш от желание да се възползваш от нечия социална система. Украинците не идват в България, за да ни се въползват от социалната ни система ама това нещо много хора не го проуявате. Смятате, че идват във велика наша България заради салама на корем и хубавото море без пари. Грозни неща говорите завоалирани под уж някаква гражданска позиция за загриженост за "ами и другите? ама с какви пари?". Истината е, че на тия бедни бежанци загубили всичко им се пълнят очите с вода, когато към тях някой прояви милост и им помага, благодарни са и т.н., но разни злобни типове, които цял живот на нигого не са помагали изведнъж изпитват неистова злоба и комплекси и искат даже да ги ритат като "мръсни котета" както каза другарката @Anneliese, което е изключитекло ниско и грозно. И да, това не са онзи тип мигранти дошли за бели жени и социални системи. Мисля, че всеки с IQ трябва да прави разлика.

Освен това никой не е спрял бежанците да се развиват, дава им се шанс да се образоват, да работят, много сирийски и афгански бежанци успяха да установят да учат и работят в България, но те за разлика от украинците бяха в лагери.

Както казах, Сирия няма да влиза в ЕС. Няма опасност украинците да избягат от България, за да влязат нелегално в други страни от ЕС и да търсят икономическо убежище. Всички украинци са склонни да се върнат в страната си след войната, а не да налазят на талази по социалните системи на развитите държави в ЕС. Украйна не е слабо развита държава, за да се притесняваш, че гражданите ѝ ще цоцат социалните системи. Освен това е много по-близко до нас, имаме много силна българска диаспора в Украйна и т.н.. Межуднародните отношения са ни такива, че да, за украинските бежанци може да се помисли за такива условия и то както казах и не виждам смисъл да го повтарям, не са някакви пет звездни почивки извън сезона с шведски маси едва ли не, защото тук на хората явно им текат лигите за това какъв боб и леща са яли няколко месеца тези хора и излизат извън релси от завист, че са спяли в хотелски чаршафи и видяли море по време на студената част от годината. Все едно море си нямат и са дошли да ни го окупират през зимата. Каква несправедливост, каква зла участ за българите, че ще ги пълнят тези хотели с удоволствие, ако не бяха украинците.

Не виждаш причина да се оплаквам?Аз пък я виждам всеки ден, в магазина, в битовите ми сметки, убеден съм че и ти го виждаш, но не ти е удобно да си го кажеш.
ЕС дава парите, но тия пари не падат от небето, ние не сме САЩ да си печатим евро колкото ни душа иска.

В нормалното си ежедневие не смятам, че ти е залипсвала леща и боб, с които тези хора са се изхранвали. Парите на ЕС не са им осигурили от ония пържоли за 600 лв дето напоследък ги раздуха от мухата слон. Но явно много хора си представяте някакъв невъобразим лукс, че са получили тия украински бежанци и акъла наистина не ми го побира да си обясня от къде е тази злоба и завист. ЕС ги дава тия пари, по принцип баланса ни е много повече напред от фондове и т.н. от колкото сме внесли в ЕС, защото сме от държавите на т.нар. "втора скорост" и само получаваме. Не може да се каже, че някой нещо взима от нас. Хотелиерите взимат пари и ги вкарват в нашата икономика. Не виждам смисъл да продължавам този спор, ако ти го разбираш абстрактно и едва ли не нещо ти липсва в живота, което не си получил защото ЕС помогнал на украинските бежанци в България с едни 40 лв на ден, които даваше на хотелиерите.

Така да беше почнал.
Не знам дали усещаш как сам си противоречиш, просто си прочети мнението.
И да ми обясняваш че бежанците от украйна били по-по най щото видиш ли щели да стават европейци и по тази причина аз трябва да им плащам масрафа, айде моля.

Ето ти снимка която апропо съм показвал, от Унгария - Будапеща, това се случва с помощта която унгарците дават на украинските бежанци :

image_viber_2022-04-08_13-36-33-519.thumb.jpg.d84708c1d3a4f7254fd74e1ef9f0eb30.jpg

Саламът може да е бил с изтекъл срок на годност. Това са нормални хора, не животни. Не са длъжни да ядат развалена храна, ако тя е била такава. Мерзост е да искаш някой насила да се храни с нещо, което е негодно за ядене. 

преди 29 минути, Bubbles написа:

Изхвърлят храна, дрехи и всякаква нефинансова помощ която им се дава, искат само и единствено пари, това са думи на полицай(Мой приятел) от Будапеща, снимката също е направена от него.

Абе оказаха се огромни боклуци като народ!

преди 31 минути, Anneliese написа:

... гнусни готовоанковци. На такива ще им се отрази добре да помизерстват. 

...

...анковци... Тва има ли нешо общо с Анка?  Както и да е, когато си права, си права!  На всички (да подчертаем всички"гнусни готовоанковци" "ще им се отрази добре да помизерстват".

преди 19 минути, Luke_Netwalker написа:

Що не отидете заедно с гражданина доброволци в Усрайна, вместо да осирате форума?

Ше вземем пример от тебе като първо се пренесеш в Расия

преди 38 минути, Гражданин написа:

Мигранта бяга от родината си по икономически причини, бежанеца бяга от война в родината си. Знам, че ти специално държиш да казваш, че случайността те е довела във Франция

Не държа, това е истината, ако преди да срещна жена ми, някой ми беше казал че ще живея във Франция щях доста да му се посмея.

преди 40 минути, Гражданин написа:

Украинците не идват в България, за да ни се въползват от социалната ни система ама това нещо много хора не го проуявате.

Викаш хотелче на морето за без пари и два бона на месец от държавата не е висене на гърба на социалната система?

преди 42 минути, Гражданин написа:

Както казах, Сирия няма да влиза в ЕС. Няма опасност украинците да избягат от България, за да влязат нелегално в други страни от ЕС и да търсят икономическо убежище. Всички украинци са склонни да се върнат в страната си след войната, а не да налазят на талази по социалните системи на развитите държави в ЕС. Украйна не е слабо развита държава, за да се притесняваш, че гражданите ѝ ще цоцат социалните системи. Освен това е много по-близко до нас, имаме много силна българска диаспора в Украйна и т.н.. Межуднародните отношения са ни такива, че да, за украинските бежанци може да се помисли за такива условия и то както казах и не виждам смисъл да го повтарям, не са някакви пет звездни почивки извън сезона с шведски маси едва ли не, защото тук на хората явно им текат лигите за това какъв боб и леща са яли няколко месеца тези хора и излизат извън релси от завист, че са спяли в хотелски чаршафи и видяли море по време на студената част от годината. Все едно море си нямат и са дошли да ни го окупират през зимата. Каква несправедливост, каква зла участ за българите, че ще ги пълнят тези хотели с удоволствие, ако не бяха украинците.

Какво значение има кой къде ще влиза?
Ми ние сме граждани на ЕС да дадът и на нас тогава по 2 бинки на месец, м?
Имаме викаш много силна българска диаспора в Украйна? А къде беше българското правителство когато групировките на зеления я репресираха и трепаха тая диаспора и тя молеше българското правителство за помощ, М?
И не няма международни отношения, има едни които заповядват, и цял континент който послушно изпълнява, даже бритнаците преди няколко дни директно им казаха че вече прекаляват.

преди 46 минути, Гражданин написа:

Саламът може да е бил с изтекъл срок на годност. Това са нормални хора, не животни. Не са длъжни да ядат развалена храна, ако тя е била такава. Мерзост е да искаш някой насила да се храни с нещо, което е негодно за ядене. 

Да, а дрехите сигур са били скъсани...
...оправдания, оправдания... ;)

преди 3 часа, чичо Сашо написа:

Естествено. От известно време в Европа отново се надига мощно нацизъм и фашизъм. Италия, Франция, Германия - крайно десните...

Сега в Италия управлява крайно дясно. Фашистката северна лига на Умберто Боси, Франция - "Националния съюз" на Льо Пен. И тя влезе в парламента. Германия - ултра десните.

Фашизмът идва отново!

Я погледни крайно десните, дали не изповядват твоята идеология и на Матушката ти :giggle1:

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

Така е. Но поне в България, я нямаше тази измет и създадохме доста неща за тия години. Но дойде "демокрацията" хамериканците, и тази помия, измет се появи и тук. И същата тая измет гнусна ще ни донесе и европейски правила, например разнополовите индивиди, демек педерасите, дето дето Хо Ши Мин ги е изтребвал тотално. А и ние ще си ги кътаме! Помия!

Поредния фашага тръгнел да изтребва разни хора, обаче много се възмущава, че другите били фашисти. 

преди 49 минути, Гражданин написа:

Мигранта бяга от родината си по икономически причини, бежанеца бяга от война в родината си.

Какви са тия бежанци с джипове за по 100 000 евро?

преди 14 минути, Bubbles написа:

Викаш хотелче на морето за без пари и два бона на месец от държавата не е висене на гърба на социалната система?

Няма никакво "море" извън сезона. Стая по 40 лв, в която може да нощува цяло семейство. Т.е. средно по 30 дни X40 = 1200 Лв помощ за хотелиера българин, който ги прибира извън сезон. Ти ако искаш иди извън сезона на море.

Какво значение има кой къде ще влиза?
Ми ние сме граждани на ЕС да дадът и на нас тогава по 2 бинки на месец, м?

Какви два бона сънуваш да са давали на всеки украинец пак не знам.

Имаме викаш много силна българска диаспора в Украйна? А къде беше българското правителство когато групировките на зеления я репресираха и трепаха тая диаспора и тя молеше българското правителство за помощ, М?

Представи ми доказателства кой за какво е молил и кои са групировките на зеления, които са репресирали българи, М?

И не няма международни отношения, има едни които заповядват, и цял континент който послушно изпълнява, даже бритнаците преди няколко дни директно им казаха че вече прекаляват.

Не може всички да са единодушни, все пак темата е пълна с популизъм. Мисля че не сме обедняли от това, че сме протегнали ръка на украинските бежанци. За останалото няма да се повтарям.

Да, а дрехите сигур са били скъсани...
...оправдания, оправдания... ;)

В 21 век живееш, дрехите са човешко право или ти очакваш, че бежанците трябва да са като от някой комикс от 19 началото на 20 век. Да ходят по тротоара със сиви дрипи и с протегната ръка и да те умоляват "Моля Ви, мосю, проявете милост. Споделете от сърцето си един франк за къшей хляб. Децата не са яли.". 

преди 10 минути, bioid написа:

Какви са тия бежанци с джипове за по 100 000 евро?

Да, вече коментирахме, че Украйна е най-богатата държава на света. Там всички са с джипове за 100 бона и дрехи Баленсиага.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Да, 100% Украйна се оказа най-богатата дъражава на света. Всички там са с джипове за 100 бона и дрехи Баленсиага. Личи си колко ти е акъла.

Като са бежанци, защо не са настанени в бежанските лагери?

току-що, bioid написа:

Като са бежанци, защо не са настанени в бежанските лагери?

Това го коментирах вече много подробно няколко мнения по-горе. Върни се назад и чети.

преди 2 минути, bioid написа:

Не ми се четат глупости. Има двоен стандарт. Все едно не ги виждам какво правят т.нар. бежанци всеки ден...

И какво ти правят? Заради тях ли бедняк? Какви злини са ти сторили?

преди 2 минути, Гражданин написа:

Какви злини са ти сторили?

На теб какви злини са ти сторили руснаците? Путин каква злина ти е сторил?

преди 1 минута, bioid написа:

Айде пак пусна малоумната плоча. Чети ако искаш тук в темата, няма какво повече да ти повтарям.

45 години окупация, желязна завеса, после дирижиране на измисления ни "преход", поставяне на цялата държава в зависимост от руски олигархични интереси. Иначе нищо не са ми сторили....

току-що, WhiteHart написа:

45 години окупация, желязна завеса, после дирижиране на измисления ни "преход", поставяне на цялата държава в зависимост от руски олигархични интереси. Иначе нищо не са ми сторили....

На него това му харесва. Той е комуне. Иска салам повече от свобода, няма възможности и такъв режим е прекрасен, за да вирее без да му липсва нищо, защото почти всички ще са бедни без богоизбраната каста и няма толкова да му пречи.

преди 21 минути, Bubbles написа:

...

...

Може ли да споделиш повече информация по въпроса? Достоверна, ако не е проблем. Ако не може, здраве да е.

Пишете си каквото искате. Няма да стане на вашето.

Би ли споделил твоите прогнози какво ще стане? 🤗

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.