Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Миротворец" - новите фашисти на Украйна!

Featured Replies

преди 15 часа, Bubbles написа:

Ти ли ще ми кажеш че нищо не е кът?
В България може и да не е , тука Е, основни стоки се намират все по-трудно, това явно не ви го казват по БНТ-то и БТВ-то.

Ами чудесно, тогава излиза, че България е минала по стандарт Франция щом основни стоки и услуги там са в дефицит, а у нас всичко е 6. И честно казано ми е през шапката за Франция. 

Какво си отговотрил?
Питам те защо да се дават държавни пари за подслон и храна на бржанци при наличието на лагери?
Туристическата такса не я прибират бежанците а я плаща държавата вместо тях.

Няма никаква туристическа такса за бежанци, защото те са с бежански статут, а не туристи. Престани да пише глупости. И не знам какъв гестаповец изведнъж реши да станеш, че да ги пращаш в лагери. Там са през топлата част на сезона, така че минават през ада на земята, ако това те притеснява, че не се случва и на тях като на останалите "нормални" бежанци.

В съседната тема плачеш че се дават държавни пари за пилона със знамето(Нещо което аз също съм против). тук обаче щедро раздаваш държавна хаталя за бежанци щото видиш ли били украинци.

В единия случай говорим за неудушевен предмет (пилон), а във втория за хора. Явно ти не правиш разлика, проблем ти е че са украинци.

Ма разбира се, никой не ги задължава да ядът какво да е, като не искат храна,та да опъват ушите, никой не им длъжен да им дава пари.
Когато си в ситуация на бежанец и нямаш нищом, целта е да е оцелееш, а когато ти се подава ръка казваш благодаря, това се изисква от елемнтарните маниери. А У ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ!? в тия случаи не играе иначе правиш като вятъра, защото всъщност никой не ти е длъжен.
Ако съм в екстреммна ситуация и си имам сметка в Евро няма да чакам някоя държава да ме храни и да ми плаща хотел или каквото и да е.

Току-що си го каза, ако си в екстремна ситуация ще си ползваш сметката. Така правят и някои от тях и от къде си сигурен, че тези които могат да си позволят да ядат повече от леща и боб нарочно взимат подаянията на държавата? Освен това, дори и да имат някакви пари в кеш, те все някога ще свършат, така че е по-разумно да се възползват от това да ползват стая вместо да ѝ плащат наема уж от някакво чувство на срам, така че да им свършат парите по-бързо. Ми и ти да си с деца и т.н. и да не се знае кога може да се върнеш в родината си заради скапаната война, и ти ще гледаш да си практичен. И не съм видял някой украинец да е неблагодарен, ти явно много държиш на руските опорки да обясняваш как всички са нагли и т.н..

Нямам повече какво да ти кажа, този разговор ми става вече неприятен и досаден. Дано не ти се налага никога да мислиш в техните обувки.

• Отговори 236
  • Прегледи 23,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тукашните копейки правят списъци кой ще пращат в Белене, като вземели властта (хахах), пишат как ще бесят хора по площадите, обаче това не е фашизъм, съвсем в реда на нещата е. Някакво сайтче реши да

• Измет при измет отива. сащ/есср са боклук страни.

• Едно си баба знае, едно си баба бае, туй путинистите се много знаят, всичко им е ясно, пък като ги питаш, кое-как, защо, отговарят с "няма ти кажа пък" или "не ти трябва да знаеш" или индивиди като по

Публикувани изображения

преди 1 минута, Гражданин написа:

И не знам какъв гестаповец изведнъж реши да станеш, че да ги пращаш в лагери.

Бежанците от Афганистан, Сирия и други подобни ги пращат в лагери. Или не го знаеш това? България в такъв случай по гестаповски ли постъпва?

преди 5 минути, bioid написа:

Бежанците от Афганистан, Сирия и други подобни ги пращат в лагери. Или не го знаеш това? България в такъв случай по гестаповски ли постъпва?

Соц-бот правиш ли разлика между диваци които от деца ги учат да режат глави, и бели хора от европа.

Ако можеше да мислиш нямаше да си соц бот.

преди 22 минути, Coco1 написа:

Соц-бот правиш ли разлика между диваци които от деца ги учат да режат глави, и бели хора от европа.

А ти не си дивак, а папагал. Значи за теб и лагер не трябва да е, а клетка. С паничка за зърно, да си го кълвеш.

преди 20 минути, Гражданин написа:

Ами чудесно, тогава излиза, че България е минала по стандарт Франция щом основни стоки и услуги там са в дефицит, а у нас всичко е 6. И честно казано ми е през шапката за Франция.

Не знам какво през какво ти е, но кривиш факти защото не са ти по вкуса, а това не ти прави чест. Да тук има дефицит на стоки и причината е точно малоумщината нашите управници да се правят на загрижени за другите но не и за собствения си народ.
Питай АСПЕКТ-а да ти обясни за Германия и защо Щулц никой не може да го гледа.

преди 23 минути, Гражданин написа:

Няма никаква туристическа такса за бежанци, защото те са с бежански статут, а не туристи. Престани да пише глупости. И не знам какъв гестаповец изведнъж реши да станеш, че да ги пращаш в лагери. Там са през топлата част на сезона, така че минават през ада на земята, ако това те притеснява, че не се случва и на тях като на останалите "нормални" бежанци.

Пенчо бре чети!

Цитат

Предвижда се лицата, получили временна закрила в България по Закона за убежището и бежанците, да имат право на помощ за настаняване и изхранване в места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър, в общ размер на 40 лв. без ДДС на едно лице за нощувка и храноден /закуска, обяд и вечеря/, в т.ч. туристически данък.

https://www.economy.bg/bulgaria/view/49962/Pravitelstvoto-odobri-po-40-lv-pomosht-dnevno-za-ukrainskite-bezhanci

преди 25 минути, Гражданин написа:

В единия случай говорим за неудушевен предмет (пилон), а във втория за хора. Явно ти не правиш разлика, проблем ти е че са украинци.

Няма такъв филм, парите са си пари, и кога вместо да се дават на населението на страната което и без това е крайна нужда се дават на чужденци, били те и бежанци това не е ок, без оглед дали последните са от Украйна, Китай, Юпитер или Андромеда.

преди 27 минути, Гражданин написа:

Току-що си го каза, ако си в екстремна ситуация ще си ползваш сметката. Така правят и някои от тях и от къде си сигурен, че тези които могат да си позволят да ядат повече от леща и боб нарочно взимат подаянията на държавата? Освен това, дори и да имат някакви пари в кеш, те все някога ще свършат, така че е по-разумно да се възползват от това да ползват стая вместо да ѝ плащат наема уж от някакво чувство на срам, така че да им свършат парите по-бързо. Ми и ти да си с деца и т.н. и да не се знае кога може да се върнеш в родината си заради скапаната война, и ти ще гледаш да си практичен. И не съм видял някой украинец да е неблагодарен, ти явно много държиш на руските опорки да обясняваш как всички са нагли и т.н..

Естествено че ако си имам пари ще си използвам моите и няма да чакам някой да ми дава, но тези за които ти говориш чакат пари от дътржавите в които се намират ако и да имат собствени, ако това според теб е ок, добре.

преди 29 минути, Гражданин написа:

Нямам повече какво да ти кажа, този разговор ми става вече неприятен и досаден. Дано не ти се налага никога да мислиш в техните обувки.

Естествено че разговора ще ти стане неприятен, вече нямаш за какво да се хванеш.
Няколко пъти ти повтарям нещо, но не увираш - Не изпадай в крайности.
На теб ти е идея фикс украинците да са добрите а руснаците лошите, не гледаш от всички страни а само тази която ти е изгодна на позицията, това те прави НЕобективен.
И преди да ме захапеш че гледам само руската страна, може да прегледаш коментарите по темата, никъде не съм отрекъл че действията на Русия не са ок и че обикновените граждани в Украйна не заслужават това което се случва, НО това по никой начин не означава че държавата Украйна(Прави разлика от страната) има също толкова голяма вина за случващото се колкото и Русия и е тотална глупост да се плакне цялото европейско население с глупости за това как само едната страна е виновна а другата е светата вода ненапита. Дано си ме разбрал.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Естествено че разговора ще ти стане неприятен, вече нямаш за какво да се хванеш.
Няколко пъти ти повтарям нещо, но не увираш - Не изпадай в крайности.

Не, просто взе да ми втръсва от повторения. По-ясен няма да стана със 100 пъти едно и също. 

На теб ти е идея фикс украинците да са добрите а руснаците лошите, не гледаш от всички страни а само тази която ти е изгодна на позицията, това те прави НЕобективен.

Нямам фиксация в правотата на никого, а само защитавам бежанците в ситуацията. Те не са лошите в този филм. Не са и талибани, а бели хора от Европа. Ако ти казваш, че няма значение от къде са и всички са за лагерите, няма какво да говорим повече. Мнението ти беше достатъчно ясно. За кой си крив и за кой си прав е вече ясно на мен и на всички останали. По темата имаме различен поглед и няма да си го променим. 

преди 2 минути, Гражданин написа:

Не, просто взе да ми втръсва от повторения. По-ясен няма да стана със 100 пъти едно и също. 

Нямам фиксация в правотата на никого, а само защитавам бежанците в ситуацията. Те не са лошите в този филм. Не са и талибани, а бели хора от Европа. Ако ти казваш, че няма значение от къде са и всички са за лагерите, няма какво да говорим повече. Мнението ти беше достатъчно ясно. За кой си крив и за кой си прав е вече ясно на мен и на всички останали. По темата имаме различен поглед и няма да си го променим. 

Нали се сещаш че обратното значи расизъм?

преди 20 минути, Sliderum2 написа:

А ти не си дивак, а папагал. Значи за теб и лагер не трябва да е, а клетка. С паничка за зърно, да си го кълвеш.

Коги сте си от едно потекло бабо как плачеш за диваците ама отдалече както и за Русия. ГРУ ти идва на гости.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Нали се сещаш че обратното значи расизъм?

Къде видя расизъм? Нещата които говоря са така. Опровергай ме как искаш и групи от талибани, които смятат, че белите жени им принадлежат като робини да отидат на хотелите по морето и да се движат в банди. Те затова са в лагери с решетки и наблюдение, защото Европа е пропищяла от такива и се чудят какво да ги правят. Бели европейци, до онзи ден ходили на работа и живяли съвсем нормален начин на живот със същите разбирания за морала и света като нашия е съвсем друго.

преди 11 минути, Гражданин написа:

Къде видя расизъм? Нещата които говоря са така. Опровергай ме как искаш и групи от талибани, които смятат, че белите жени им принадлежат като робини да отидат на хотелите по морето и да се движат в банди. Те затова са в лагери с решетки и наблюдение, защото Европа е пропищяла от такива и се чудят какво да ги правят. Бели европейци, до онзи ден ходили на работа и живяли съвсем нормален начин на живот със същите разбирания за морала и света като нашия е съвсем друго.

Типично по комунистически, оплакват диваците ама отдалече.

преди 10 минути, bioid написа:

Всяко различно отношение към различни раси е расизъм.

Какво правиш при "расистите" ма бабо от интерната! Бягай в Афганистан

преди 6 минути, Гражданин написа:

Е как да не е расизъм?
Значи тия мургавите от близкия изток в лагерите, ама ония белите щото са украинци, пари, хотели, манджа, образование...
Това какво е?

преди 6 минути, Bubbles написа:

Е как да не е расизъм?
Значи тия мургавите от близкия изток в лагерите, ама ония белите щото са украинци, пари, хотели, манджа, образование...
Това какво е?

Обясних ти какво е. Децата си ще ги пуснеш ли в гетото на разходка? Някъде където се разхождат банди от тия мургавите от близкия изток. Кажи ми сега какъв е проблемът?

Че 1) всички са за лагери или си ок 2) всички да са "на море"?

1 или 2, за да те разбера по-ясно и сме до тук.

преди 26 минути, Гражданин написа:

Обясних ти какво е. Децата си ще ги пуснеш ли в гетото на разходка? Някъде където се разхождат банди от тия мургавите от близкия изток. Кажи ми сега какъв е проблемът?

Че 1) всички са за лагери или си ок 2) всички да са "на море"?

1 или 2, за да те разбера по-ясно и сме до тук.

Прави разлика бе човек, тия дето идват от близкия изток също имат гета и нормални квартали.
Освен това говорим за бежанци, и едните и другите бягат от война, а ти ги делиш по цвят и порода, това е расизъм.

току-що, Bubbles написа:

Прави разлика бе човек, тия дето идват от близкия изток също имат гета и нормални квартали.
Освен това говорим за бежанци, и едните и другите бягат от война, а ти ги делиш по цвят и порода, това е расизъм.

1 или 2?

преди 2 минути, Гражданин написа:

1 или 2?

Да пропуснах да отговоря на това :

Редно е всички да бъдат в лагери, целта на тези лагери е да приютява граждани бягащи от конфликти и пр., затова държавата финансира създаването и поддръжката им.
В противен случай да се закрият тия лагери и с парите да се осигури друг тип помощ за бежанците. Това е.

Редно е всички да бъдат в лагери, целта на тези лагери е да приютява граждани бягащи от конфликти и пр., затова държавата финансира създаването и поддръжката им.
В противен случай да се закрият тия лагери и с парите да се осигури друг тип помощ за бежанците. Това е.

Не е редно - има разлика! Разните талибани, тъмно зелени и други, бягат от териториите си по икономически причини! Белите ХОРА, каквито са тези от Украйна, бягат от войната, която малоумните получовеци от бившата държава рассия предизвикаха. Да не говорим, че голяма част от Украинците са тук с по няколко чувала $ и е редно поне един чувал да се вземе на джоб

преди 6 минути, Bubbles написа:

Как предлагаш да изглеждат тези лагери? Трябва ли бели европейски деца и майките им да се затварят с мургави банди от хора вярващи в множенството и разни други свои "свещени" права?

преди 31 минути, NewRedDragon написа:

Разните талибани, тъмно зелени и други, бягат от териториите си по икономически причини!

Така ли. 

преди 2 часа, Coco1 написа:

Всички задължително трябва да могат да мислят като Кокич - даже и той още да не се е научил на това.     Ленинските граници на Украйна трябва да се опазват, защото е такава волята на лидерите на СССР   Ленин, Сталин и Хрушчов.    Несъгласните да бъдат комуноиди, като Кокич,  да си стоят в интерната в Мосейково.  Точка.

преди 35 минути, NewRedDragon написа:

Не е редно - има разлика! Разните талибани, тъмно зелени и други, бягат от териториите си по икономически причини! Белите ХОРА, каквито са тези от Украйна, бягат от войната, която малоумните получовеци от бившата държава рассия предизвикаха.

Бягат по икономически причини вследствие от войните там, които любимците ти от САЩ започнаха.

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Така ли. 

Щом съм го казал/написал, значи е ТАКА! 

току-що, bioid написа:

Бягат по икономически причини вследствие от войните там, които любимците ти от САЩ започнаха.

САЩ никога не започва война, без причини - като ватенките! САЩ просто пазят икономическите си интерси. И като единствената нормална държава - имат това право по принцип

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Щом съм го казал/написал, значи е ТАКА! 

Щом ти си го написал, значи не е вероятно да е напълно вярно.

преди 37 минути, NewRedDragon написа:

Не е редно - има разлика! Разните талибани, тъмно зелени и други, бягат от териториите си по икономически причини! Белите ХОРА, каквито са тези от Украйна, бягат от войната, която малоумните получовеци от бившата държава рассия предизвикаха. Да не говорим, че голяма част от Украинците са тук с по няколко чувала $ и е редно поне един чувал да се вземе на джоб

Не си прав, Сирия я изравниха със земята, а Афганистан попадна в ръцете на екстремисти, афганистанците са си съвсем нормални хора, има и доста добре образовани сред тях, сред сирийците също. Да с тях идваше и много утайка, това е факт, но въпреки това и едните са хора и другите, а и сред украинците си има кофти мат'рял, освен това не забравяй откъде ве дошъл и бай Ганя в Европата. :)

Сега кой с колко пари идва не мога да знам, но ако това което казваш е истина, защо тогава трябва да им се помага с пари, храна, подслон? Това са хора с възможности, да си наемат/купят жилища никой не ги е спрял в България се ле е бетон навсякъде и сума празни блокове стърчат.

преди 41 минути, Гражданин написа:

Как предлагаш да изглеждат тези лагери? Трябва ли бели европейски деца и майките им да се затварят с мургави банди от хора вярващи в множенството и разни други свои "свещени" права?

Лагерите ги има, държавата е дала пари за тях за да ги построи, обзаведе и т.н., това се опитвам да ти кажа, пари за бежанците вече са дадени, да се дават втори път е грешка и то на фона на маса българи които нямат пари и за хляб.

преди 20 минути, attj написа:

Всички задължително трябва да могат да мислят като Кокич - даже и той още да не се е научил на това.     Ленинските граници на Украйна трябва да се опазват, защото е такава волята на лидерите на СССР   Ленин, Сталин и Хрушчов.    Несъгласните да бъдат комуноиди, като Кокич,  да си стоят в интерната в Мосейково.  Точка.

Защо няма с какво да мислиш платено-мекере

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.