Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 9 минути, valkiria1 написа:

... хотел печели?

те хотелиерите и зърнарите най- малко печелят в България да знаш, направо живи да ги оплаче човек - нямали да пуснеш някоя сълзица и за фирмите, дето ни построиха половин милиард километра магистрали?!

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

преди 24 минути, insec написа:

те хотелиерите и зърнарите най- малко печелят в България да знаш, направо живи да ги оплаче човек - нямали да пуснеш някоя сълзица и за фирмите, дето ни построиха половин милиард километра магистрали?!

В момента се забавлявам с тъпотиите на няколко магарета, които се мъчат да ме убедят ,че Исраел ,който е нападнат на собстевната си територия няма право да се отбранява и да смаже главата на змията.
 Интересно дали утре, ако някой дойде в градовете ви и изколи децата ви, изнасили жените ви дали ще излизат със  същата позиция. Защото винаги ще се намери и иидиот, който да каже, че е възможно да се измислят причини отпреди  100 години. Показваният до тук  т метод на дискусия със задаване на глупави отвлечени въпроси,изместване на темата в съвсем друга насока , вместо директен анализ на същността, е познат метод  в психологията изразен ясно и кратко като "привидно противопоставяне". Израз е на некомпетентност по обсъждания въпрос.

Между другото, хутите прибавиха към националния си флаг надписа "Смърт на САЩ, смърт на Исраел, смърт на евреите".

преди 13 минути, valkiria1 написа:

че Исраел ,който е нападнат на собстевната си територия няма право

тая територия е  на палестина

преди 14 минути, valkiria1 написа:

че е възможно да се измислят причини отпреди  100 години.

израел се позовава че преди 2000  години е бил там и са ги изгонили египтяните

а пък  българия преди 1000 години е била  на 3 морета и сега ако вземем да си направим една хубава армия и да нападнем всички на балканския полуостров и да си върнем земите тогава   всички психо десни от запад ще кажат че е не е демократично ама за израел може

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Интересно дали утре, ако някой дойде в градовете ви и изколи децата ви, изнасили жените ви дали ще излизат със  същата позиция.

Te си рекоха още миналата година, че ако путятя бил пуснел атомна бомба над България, то 1. ще е заслужено и 2. американците ще са виновни, дори манифестираха руZия да нападне и България, че да ни били освободили. Впрочем след касапницата в Израел, дъртите комунисти в съседната тема изразиха надежда, че сега Турция и Иран щели да се съюзят, и дано нападнат България, че "да видим ние". Та така са българските патриоти националисти родолюбци - обилно захранени със съветско- социалистическа семенна течност, на чието ДНК при разкодирането пише "насилие". Да не забравяме все пак - все пак! - че героя пример на байтошовистките шумкари е Павлик Морозов, тъй че и сама можеш да се сетиш какъв е отговора на въпроса ти.

Цитат

Говорим за войната на Исраел срещу Хамас, ако още не си разбрал.

Страшна война, едни хора затворени в гето въоръжени с автомати и рпг-та, се бият срещу армия с танкове, самолети, артилерия и ядрено оръжие.

Цитат

Точно това питам:защо дойдоха с пари, защо плащаха подкупи да напуснат Украйна, а не останаха да я защитават?

С 20 лева на ден на човек  за спане, храна, ток, вода,  почистване и и пр услуги,  един 5 звезден хотел печели? Ясно, колко разбираш от категории на хотели. 😂

Защо 1 милион руснаци духнаха от Русия, като обявиха мобилизацията и защо хиляди евреи изведнаш се оказаха граждани на други страни и се качиха на самолетите ?

Явно, не си стъпвал на нашето черноморие и затова говориш простотии. Безмислено е да ти обяснявам, за неща които не са ти ясно.

Цитат

Това което виждам е мизерията в живота ви, мизерията  и смрадта в душите ви, когато чета някои дебили тук.

Винаги ме е изненадвала надменността в западът, да се самоопределя, като носител на моралните устои, при положение, че ценностите, които създадоха тяхното богатство постепенно изчезват и се подменят. Това стана очевидно, след масовите протести за поддръжка на Хамас, говори са за бойкот на еврейският бизнес, изкарват се анти-еврейски знамена и лозунги. В най-реномираните западни университети, а ние ще чакаме тия хора след 10 години да дърпат цивилизацията напред.

За какви ценности може да говорим, като уж консервативната републиканска партия, не иска да спази писменото обещание, направено пред Украйна от Буш ?

За какви ценности може да говорим, когато Буш игнорирайки международните правила нападна Иран и то без дългосрочен план, което доведе до толкова войни ?

За какви ценности може да говорим, когато се говори за корупция на последните двама американски президента, като единият даже е подсъдим ?

За какви ценности може да говорим, когато в домът на сенатор обвиняваш България в корупция, е арестуван за корупция ?

За какви ценности може да говорим, когато американците използваха компроматите си за ББ, за да спечелят поръчката за българските изтребители и то на цена значително по-голяма от прогнозната ?

За какви ценности може да говорим, като САЩ използват ББ, за техните интереси, вместо да изкарат публично информацията, която имат ?

За какви ценности може да говорим, когато Натаняхо си затваряше очите, за зверствата на крайно десните фракции, които под протекцията на израелската армия, изгониха стотици араби от домовете им на западният бряг ?

Хората не са слепи и глупави и виждат, за какво става въпрос. Западът има много вътрешни проблеми и трябва първо тях да оправят, преди да продължат да раздават акъл на другите.

Цитат

И питам,защо не си гледате вашата държава, а сте тръгнали да оправяте света, за който вашето мнение, няма никакво значение?

Както виждаш, ние си пишем в български форум на български и никой не е тръгнал да оправя света и да дава мнението си на другите. Ти си тоя, който виси тук и се опитва да ни обеди в някакви работи, при това като най-смело обиждаш другите участници.

преди 19 часа, Anneliese написа:

Браво, да видим сега колко ще скачат и ще се радват евреите на унищожените палестински болници! Дано и да ги оставят без болкоуспокояващи и упойки,  да им изпитаме още човечността, ако въобще я имат!

v87XM.jpg

За което Израел ще си плати прескъпо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това е клон на поликлиника "Клалит" в град Сшдерот ( в превод булевард/проспект). Преглед, рентген, първа мед помощ, инжекции, кръвни проби и съответно направление към болница след консултация с личен лекар. Всеки един израелски гражданин избира една от 4-те болнични каси. Клалит е най-мощна, следва Макаби, Меухедет и Леумит. Плащаш месечна вноска ( 350 ~ 800 шек), получаваш безплатно медицинско обслужване.  Личният лекар е заинтересуван от брой посещения, затова досаждат с  обаждания и съобщения за среща. Моята лична докторка (д-р. Епщейн) е от Казахстан и винаги ме приема пред разните плоскоземци в чакалнята. В дните на ковида три пъти ме ваксинира по втория начин. Бонбони и кафе никога не съм й носил. Ще си помисли, че я смяташ за клошар.

Апаратурата е предимно Siemens и Philips. 40% от докторите са израелски араби, завършили в Йордания. Да, има изтичане на кадри. Талантливите заминават в щатите.

Варварите по план разрушиха полицейския участък в града с противотанкови ракети, а част от тях се опитаха да разрушат медицинския пункт. Без бинт, марли, спринцовки и прочие, за да изтича кръвта на ранените. Зелената лампа с надпис изход на иврит. Денят е шабат и монитора излъчва рекламен клип. В делничен ден изписва номера на пациента, приемен час и в кой кабинет е очакван.

Поликлиниката е ремонтирана и възстановена. Полицейския участък изринат и в момента се строи нов.

преди 1 час, rtheh написа:

Защо 1 милион руснаци духнаха от Русия, като обявиха мобилизацията и защо хиляди евреи изведнаш се оказаха граждани на други страни и се качиха на самолетите ?

Внушаваш си , че си казал нещо, когато не  казваш нищо, или не правиш разлика ,че руснаците избягаха понеже ги караха да се бият във война, която не се водеше на тяхна територия и не беше отечествена, тоест в случая се явяват агресори. Докато украинците избягаха за да не се бият и защитават собствената си държава. Защо отговаряш, когато тотално не разбираш какво пишеш?

преди 1 час, rtheh написа:

защо хиляди евреи изведнаш се оказаха граждани на други страни и се качиха на самолетите ?

Чукча, след като не четеш постовете на хора, които са в центъра на събитията и познават текущото положение от първа ръка, за чий се мъдриш тук? Направи една справка и виж колко са били тия "хиляди" полети, с които евреи са напускали страната.

Ето как цивилизования свят вижда България. Друга история освен тази с която ви приравниха с кенефа на Балканите. Дано си сколасал да понаучиш езици,че да разбереш за какво се говори в клипа. Що се отнася до гнилия Запад и САЩ, силно се съмнявам ,че ще разбереш, ако ти се обясни. Освен това силно подозирам,че ще се почувстваш зле, ако ти напиша някои неща за живота на хора, чиито глави не са пълни с петолъчки, сърпове и чукове. Не е ясно каква пропаганда си прочел, но очевидно от целия ферман който си изсрал личи от километри,че явно не си излизал из нормалните страни. Остава неясно кое от  действителността в една от най-бедните страни в ЕС, подмокря  българските олигофрени и ги хвърля в  екстаз и получаване на оргазъм. Драсканиците ти са от от най-долнопробен вид: голи лозунги и декларации, подкрепени с нула доводи и обосновка на човек  опериран от мозък  и всичко това  няма да промени нищо  от поговорката "Кучетата си лаят, керванът си върви..." Джавкай Шаро ....

преди 2 часа, insec написа:

Та така са българските патриоти националисти родолюбци - обилно захранени със съветско- социалистическа семенна течност, на чието ДНК при разкодирането пише "насилие". Да не забравяме все пак - все пак! - че героя пример на байтошовистките шумкари е Павлик Морозов, тъй че и сама можеш да се сетиш какъв е отговора на въпроса ти.

В Библията е описана историята на Моше рабейну, който въртял в кръг евреите, докато не умре и последния от поколението  родено в робството в Египет. Основанието " не се прави държава от роби". Тук не виждам някой да може да обясни в крайна сметка колко време й е нужно и досега с какво си е запълвала времето тази ваша България и тези ваши водачи.

преди 20 часа, Anneliese написа:

Според мен шансовете на заложниците стават все по-малки и малки, опасността да станат жертви на израелски бомбардировки или на общата хуманитарна катастрофа и липса на вода и лекарства расте скокообразно от ден на ден, а вече мина месец.

Вчера слушах интервю с роднини на заложници, които казаха, че в началото са знаели къде са държани близките им, къде са се движели, откъде са преминали, защото са ги засичали по смарт часовници и телефони. Не знам доколко това е вероятно, но дявол да го вземе, за мен Израел няма да направи нищо за заложниците, защото са им много по-изгодни за предизвикване на симпатии даже сред израелците, които ненавиждат Нетаняху. Колкото и цинично да звучи.

И моето уважение към Харари, но мирният процес започнат в Осло беше рязко прекъснат не от Хамас, а от убийството на Ицхак Рабин от Игал Амир, ционистки радикал.

Какви гривни и часовници? Това са профански домисли. Тези аксесуари ползват син зъб основно.
Имам iWatch и тук в добавка има wifi adapter. Следи се по инсталирано приложение или пеленгация към местния оператор. Това е по възможностите на Шин Бет, а не родители. Терористите ползваха GSM-и второ поколение нарочно. Nokia фенерче или кабелни аналогови телефонни линии, защото се усетиха, че шабак ги пеленгува и по този начин съставя карта с точки на входовете в метрото. Вземи си телефона. Спусти се в мазето и пробвай да се свържеш с Пепи.

Според мен заложниците са мъртви. Бебе на 10 месеца, два близнака на 2 години, разни старци. Мина над месец време. Днес армията е пред входа на Шифа и с затваряне на обръча са унищоени над триста шахти и още толкова по пътя. Вдигат капакa, пускат ръчна граната, след нея откос и едва тогава чувалче с С-4. Ряз и лалугера при девствениците.

Биби показа червен картон на Байден. Никакво огнево затишие, хуманитарщина и дрън-дрън. ЦАХАЛ воюва срещу хамас. Който иска да живее на юг до границата с Египет. Там има вода, консерви, хляб. През 2014г хамас поиска три дневно затишие. Войската се съгласи и това даде глътка въздух, снайперите на хамас да се прегрупират и съответно жервти. Един път меца се клеца.  Другата лъжа е данните за убитите. Тези данни ги подава хамас и ако име се вярва излиза, че са избити триста Червени армии. Къде са им униформите, разните качулки, надписи с кълбета по челото. Всичко е изгорено и са се преоблекли на мирни. Натръшкани мирни с оръжие в ръка. Камиларски мурафети.

Норвегия стана най-богата държава в Европа покрай санкциите kъм путило . Тя показа среден пръст на Брюксел. Умно. Това важи и за Исландия.
Норвегия обаче е най-антисемитската европейска държва. Някаква тяхна организация следяла под микроскоп действията на ЦАХАЛ в Аза и останала разочарована. Ни една изнасилена палестинка. Ни една за цял месец. Заключават, че евреите са расисти и не посягали, защото били свръх гнусливи.

Плоската земя forever!

Ся... Палестинците семити ли са?! Май, да... Чифутите?! Ми, не са, те са хазари повечето. И, ако съм "антисемит", то излиза, че не харесвам палестинци... УжасТ! :idea:

преди 22 часа, petie1 написа:

...

Не мисля че е помак....

И какъв го мислиш? Незаконен син на Йълдъз?
Морфей_A през 2008г  разду едни, че като дойде в Аза и извърти един брейк на летящото килимче и стоп машини. На ти камила, да я доиш.
Блокаж, какво интересно има в един пропаднал живот? Раздавал противогази и наметала навремето. Червен картон и вместо да сади джебел на нивата на баба му заминал да живее под мостовете на Темза и скуби ягоди. Поне да бе изял на кралицата пастите! Тогава му казах, че кенефи има из Анадола бол. Хем и на майчиния език ще му щпрехат, но не: укропитеци, кравари, фащ и дрън дрън. Загнездил се под моста, за да може да размахва мекия и увехналия по форумите. Жалка картина на един жалкар.

преди 10 минути, Profruit написа:

И какъв го мислиш? Незаконен син на Йълдъз?

Хуб ава шега, мисля че е от тия османлии дет са дошли тук да живеят по времето на османското иго.........

Мерси че ми каза за монитора, интересна техника имате там в Израел :)

За 30+ трудов стаж съм работил съ свсякакви.
Цигани, араби, чифути и т.н.
Е пЪ.
Няма по долен "работник" от усраелеца.

Все гледа да преебе някой.
Един колега без малко да лежи заради един такъв помияр чифут. Наби му малко повече шамари в лъжливата зурла.

"Нови разкази от първа ръка от свидетели на сблъсъците на Израел с бойците на Хамас на 7 октомври предполагат, че в отчаянието си да овладеят изненадващото нахлуване израелските войски са стреляли безразборно по собствените си граждани с тежки оръжия, което е довело до потенциално десетки израелски смъртни случаи от т.н. наречен приятелски огън“

линкът е тук 

Цитат

Внушаваш си , че си казал нещо, когато не  казваш нищо, или не правиш разлика ,че руснаците избягаха понеже ги караха да се бият във война, която не се водеше на тяхна територия и не беше отечествена, тоест в случая се явяват агресори. Докато украинците избягаха за да не се бият и защитават собствената си държава. Защо отговаряш, когато тотално не разбираш какво пишеш?

Както винаги празни думи без факти, давам ти информация, че повечето бежанци са жени и деца, ти ми разправят врели некипели. Сравняваш атаката на Хамас с атака на супер сила като Русия. При Мариопол украинците се биха с месеци, въпреки, че знаеха, че нямат шансове и са обградени, а ти ми сравняваш това, със смешната война Израел-Хамас, в която евреите имат 100% превъзходство и са наясно, че няма как да загубят. Докато украинците се бият сами, то САЩ възпират противниците на Израел с ядрени самолетоносачи и подводници. Няма какво да го обсъждаме, ако не разбираш разликата между военната и икономическа сила между Русия и Хамас.

Цитат

Ето как цивилизования свят вижда България. Друга история освен тази с която ви приравниха с кенефа на Балканите. Дано си сколасал да понаучиш езици,че да разбереш за какво се говори в клипа. Що се отнася до гнилия Запад и САЩ, силно се съмнявам ,че ще разбереш, ако ти се обясни. Освен това силно подозирам,че ще се почувстваш зле, ако ти напиша някои неща за живота на хора, чиито глави не са пълни с петолъчки, сърпове и чукове. Не е ясно каква пропаганда си прочел, но очевидно от целия ферман който си изсрал личи от километри,че явно не си излизал из нормалните страни. Остава неясно кое от  действителността в една от най-бедните страни в ЕС, подмокря  българските олигофрени и ги хвърля в  екстаз и получаване на оргазъм. Драсканиците ти са от от най-долнопробен вид: голи лозунги и декларации, подкрепени с нула доводи и обосновка на човек  опериран от мозък  и всичко това  няма да промени нищо  от поговорката "Кучетата си лаят, керванът си върви..." Джавкай Шаро ....

Няма какво да ми обясняваш, защото аз съм живял в САЩ и съм ходил достатъчно и на запад, също съм работил и познавам много хора, които работят за западни фирми. Както казах, арогантността, която цари в западното общество не ти се отразява добре и единственото, което пристигаш, е да отвращаваш и хората, които имат про-западни ценности. Чета ти глупостите и се питам, къде на теб са ти доводите и какви конкретни искаш да ти дам? При положение, че ти не даваш нещо, цялото ти мнение базиран на празни приказки и инсуации. Това колко ми е бедна държавата, не означава, че аз съм беден и живея лошо, както и това, че ти живееш в САЩ, не означава, че не си мизерник и не живееш с 5 заема.
Първо започни нормален разговор, после си изложи темата, продължи да я подкрепяш с факти и чак най-накрая може да си позволиш да ми говориш за петолъчки и други подобни интелектуални неща.

преди 22 часа, Profruit написа:

Според мен заложниците са мъртви. Бебе на 10 месеца, два близнака на 2 години, разни старци. Мина над месец време.

Излезе съобщение от централата на Хамас, че не знаят къде са някои от взетите за заложници. Оказва се, че шайките които са влезнали през втория етап да убиват и мародерстват са отвличали и хора. За Шани, за която стана известно по-късно, че е убита още на фестивала, изродите са се обаждали от нейния телефон на майка и  твърдейки, че тя е жива в болницата в Газа, но се нуждае от лечение за което са искали пари. Затова майка и беше изказала надеждата ,че тя е жива, когато даваше интервю  и държеше нейния портрет. Двете жени заложнички, които бяха показани да говорят в клипа -ясно се виждаше под дебелия пласт крем и грим, че едната по-младата е  изтезавана. Другата жена ,която говореше, по сведение на нейни близки е с 5 диоптъра очила. На клипа тя беше без тях. Това означава ,че тя е практически сляпа без тях. Всичко това поражда силно притеснение, страх и отчаяние, че може би малките деца са в ръцете на родовите шайки, което означава ,че те  са може би мъртви. Силно се надявам и моля да греша. Тези заложници, които са обявени за мъртви при въздушните удари със сигурност са жертва на издевателства и мъчения.

-----------------

Днес беше публикуван клип от от Association of Hospitals in Gaza в Туитър. Жена коментира на арабски език  как цивилни се опитват да напуснат болница Ал-Наср, а Хамас стреля по тях за да ги върне , защото те са жив щит и той не ги пуска да напуснат. Хората носят на ръце малки деца, а в ръцете си държат бели знамена.

--------------

And why take the kids and babies? "To rape them".

"Насилствено проникване до такава степен, че костите са счупени“,

преди 9 часа, rtheh написа:

Както винаги празни думи без факти, давам ти информация, че повечето бежанци са жени и деца, ти ми разправят врели некипели. Сравняваш атаката на Хамас с атака на супер сила като Русия.
...

И какво очакваш от тези жени и деца?  Да се накичат с гранати като Вела Пеева и Митко Палаузов и запалзят към шахтите на метрото? Летището веднага бе затворено, защото бе обект на ракетна атака. Тези дни се посъвзе и летят в съкратен график предимно израелски компании. Западните се въздържат.
Тези жени не подлежат на мобилизация. Над 180 000 души от двете граници: южна и северна са евакуирани в вътрешността по опустелите хотели. Не всеки търпи вой на сирени и пукот над главата. Днес например в Т"А прихванат реактивен снаряд високо в небето се взриви над автомобили. Водачката игнорирала правилата и осколка проби тавана на маздата, и рани тежко жената. Железен купол изчислява траекторията на хамасовската ракета и атакува по преценка. Ако падне в полето или в морето не стартира. Ако траекторията завършва в жилищен комеплекс догонва ракетата, изравнява се успоредно и се взривява в непосредствена близост. Осколките от хамасовска и израелска ракета се изсипват на земята като картечен дъжд. Самоделките ги пълнят с пирони, съчми , а промишлените са натъпкани с пластмасови сфери. На километър пред мен се изряска снаряд в мантинелата на магистралата за Явне и ударната вълна завъртя като пумпал два хюндая движещи се с 120км/ч. Куполът е изчислил, че ще падне отсрани на магистралата в полето , но уви.  Задължително спираш. Иначе рискуваш съд, за неоказана първа медицинска помощ, като най-близък до произсшествието. По камерата на стълба ще те изчислят. Такъв е закона.

Не е престъпление, да изведеш детето си на спокойно място. Срещу 200 шекела можех да прелетя в Поморие, в София или в Якоруда, но не го направих. Много е просто. Израел е диаманта сред съединените щати и ако Байден бе от Тексас отдавна камиларите  на трътки и парцали, и обратно към show me the money.

Всеки репатриант получава лесе пасе на място на аерогарата. Безплатно такси до пансион бейт Канада. В течение на една година се осигурява покрив над главата. Нещо като едностаен апартамент с баня, кухня и обща стая. През деня бейт сефер по иврит, разбирай абсорбция. Наблягат на начините за намиране на работа, граматика, еврейски традиции и религия. По този път минах и аз и това бе най-безгрижната част от живота ми тук. Плажа бе на 500м, а всяка сряда се организираше огромен битак на зеленчуци и китайски чукакчи.

В момента се тръби за поредна безпрецедентна алия като през 1990г заради световния набрал обороти антисемитизъм по света. Тази пансион/приют в момента го модернизират и до него построиха втори подобен, но небостъргач. Какви евреи бежанци? Къде? В Махачкала, Дагестан, Берковица или под мостовете на Темза. Единствената мюсли държава, която показва пълна подкрепа е Азербайджан.
---------------------------//--------------------------

Военната цензура е на пика си и няма нищо общо с предишните ескалации. Репортерите (от 7 октомври) на Аза се страхувата за живота си. Болницата е обкръжена. Според турски СМИ, хамас всеки ден дупчи по 50 танка, по 30 БТР-а. полк след полк  се разстрелва като в Сталинград, Ф-16 постоянно капят като гнили круши от небето, безпилотници тоже и и аха-аха да поведат по булеварда заловения Биби и неговия двойник с белезници на ръце  и крака.

хамас капут. Те изгориха военните екипи и се преоблекоха. Данните за убитите са вятър работа. Никой никъде никого не брои, а се нагнетяват колосални числа в пресата, да шашка левите гламари. Залагам, че 2/3 от убитите са именно контингента на хамас. Самите заложници са обект на хамас, на ислямски джихат и някакви прохождаши освободители, включително у сганта, която се юрна след тях при пробива. Между тях няма връзка, защото всичко като военна структура е разрушено. Много командири са при девствениците вече и анархията сред тях е очаквана. Берлин май '45г.

Днес танковете застанаха пред болницата Шифа и ясно им казаха - out! Тук е щаба, тук се крие Яхя Синвар. Out!
Шифа е израелски строеж, но с годините търпи upgrade  и става Ал-Шифа. Логично е да се очаква подземен град. Яхя Синвар е познато лице, разменен за Гилад Шалит. Скромен милионер, около 3млн зелени, но психопат-садист. Осъден на доживотен, затова, че задушил с двете си ръце по-особено мъчителен начин израилтянин.

Блинкен надига вой и затова се появиха групички, които усърдно махат бели знамена. Най-после се чуха от тях проклятия в адрес на хамас, че ги вкараха в ада. Наричат ги свини. Съответно хамас-снайпери ги задържат. На свой ред ЦАХАЛ разхвърля листовки на арабски - в случай на блок постове, да укажат адреса и да се изтеглят. Прилита хеликоптер или мабат и лека нощ деца. Израел се съгласи на хуманитарно премирие, за да се изнесат "мирните" на юг. Но с ново правило. Загърми ли хамас в уречения час гърми и ЦАХАЛ. Всеки засечен с оръжие в тези колони ликвидация на мига.

ЦАХАЛ претръпна. Какви страшилки бе в началото. Капани, нинджи, шахиди, мъченици ... точно като анимациите на хуйло. Нападащ ЦАХАЛ досега е загубил 37 военослужещи. Цинично звучи, но това е под-норматива. Днес например се изяви един командир сред мирните и завърши геройски. Той не позволяваше евакуция на група от 100човека. Пуснаха му hellfire r9x ninja и го събраха на кайма. Адски отрезвяващо оръжие. Малка ракета пусната от безпилотник. В полет разкрива шест ножа и се насочва към жертвата. Не се взривява, а го насича като самурайски меч.

Град Газа се смяташе за Манхатън/Монако. Смяташе.
Магазини за: ролекс, Долче и Габана, AMG, BMW са превърнати в руини. Намерен е дворец под земята, огромен с арабския кич в злато. Като свърши тупурдията не виждам смисъл собствениците да се завръщат у дома.

Аза е разсечена на две. Северната е подложена на  декамилизация и дехамасизация. Изграждат се гранични постове. Засега прониква  някаква инфо мъгла относно южната част. Очаквано джихадистите да са се разтворили сред "мирните". Като запечатат тунелите, ликвидират работилници  и арсенал ще се насочат към южняците. Това е Биби план. Той настоява армията да остане. Южните ще тръгнат на север през филтрационни портали и съответно в книгата на живите или на мъртвите.

хамас за мен е безсмъртен. Той е идеология с десетилетия метастаза, а не шепа ислямисти. След ВСВ над 25 години  4-ри велики сили превъзпитаваха дойч-овците.  Мисля, че ме разбрахте.

Ердоган се натиска, което е нонсен. Турска армия миротворци в Аза е като темзаджията за форума.
Абу Мазен е прекалено стар, прекалено корумпиран и се държи на израелските щикове. Той се разписа, че е готов да управлява Аза, ако му дадат Източен Ерусалим за столица и натирят преселниците. Източен Ерусалим  е Столипиново/Филиповци/Токайто махала. но засяга християнския квартал и Гроба Господен. Според мен ще го отстъпят. По-малко палестинци по-малко бреме, но подобни отстъпки само ги настървя. Бъдещето ще е без Биби и веднага след войната в рамките на 90 дни ще се насрочат нови избори. Гласувам предимно за либерман. Той е сделан в СССР и се изживява като руски ястреб - До Берлин и по пътя на сапун. Но реална победа се очертава за Бени Ганц. Бивш военен и неопитен политик. Биби му извъртя много тънък биби-фокус на предишните избори.

Никакъв коментар за заложниците. Нищо.
Журналистите цитират чужда преса. хамас върти номера с 10, то 15, ще ги пуснат, но еди-колко си дни затишие. Цитират саудите, че предстои размяна на 100 заложника срещу всичките 3000 палестинки в затвора. С този грохнал рейтинг нищо чудно да стане. Навремето Биби размени за един танкист 1047 терориста с няколко пожизнени присъди.

Ново 20 е че полетяха ирански шахеди и засега ги неутрализират с самолет или хец-3, което е икономически неизгодно. Пускат ги някакви ирански милиционерчетс от Сирия. Кагебейска му работа. В Украйна ги свалят с зенитни картченици, опълченци, ловци, но тук такива инсталирани засега няма. Владея ДШК-а, но тя е руска антика, а от американски MG идея си няма. Това като заклет фен на Rambo 1,2,3,4,5,6,7,8, blood франшизата споделям.

И финалната тъпня е, че хамас нанесал превантивен удар на 7-ми, защото Биби еди-какви си фокуси щял да им спретне.
Кагебейска му работа II. Остана и картата да покаже за 6 часа до удара!

преди 13 часа, Profruit написа:

Абу Мазен е прекалено стар, прекалено корумпиран и се държи на израелските щикове. Той се разписа, че е готов да управлява Аза, ако му дадат Източен Ерусалим за столица и натирят преселниците. Източен Ерусалим  е Столипиново/Филиповци/Токайто махала. но засяга християнския квартал и Гроба Господен. Според мен ще го отстъпят. По-малко палестинци по-малко бреме, но подобни отстъпки само ги настървя.

:lol6::lol6::lol6:

Ако, наистина смяташ, че чифутите ще се лишат доброволно от Източен Ерусалим, то случващото се в момента е велика мистерия за теб.

Добре майна!
Живея 20 години в Обетованата с превръзка на очите, а ти под паметника на Альоша. Обаче владееш великата мистерия ... и кой ти я изтълкува? Нострадамус, Ванга или Соловьов? Как така един транс-йорданец точно в Филибето стана милиардер. Пресели туземците от кв. "Тракия" под Тримонцоиум, а в същото време  орди от помаци се спуснаха от гората, за да работят за този палестинец? А?
Там по улица "Победа" заровиха ли най-после тръбите?

Бил ли си поне веднъж в Ерусалим? Съмнявам се.
Вече втори ден в града ми е тишина. Задушиха ги, а това го чакам от 2008г. Имам ендуро КТМ  и днес след повече от месец го подогоних по дюните край морето. Циганското лято не отсъпва. Комунистите, те са виновни за глобалното затоплане. Най-после спрях мазган-ите (климатиците). Сутрин +20'С, по обяд +30'С. Можеш да се къпеш в Средиземно, водата +28'С. По мой усещания все едно си в Поморие на 10 септември. Сега обрах първите лимони. Имам 4-ри лимона и са намятали като за световно. Пия вода само с изцеден лимон в нея. От другата седмица се надяват на първите дъждове. Равините редовно правят спиритически рутуали, да завали, че над 8 месеца е суша. Не ги виждам мирните в палатки. Завалили е като отворен цип. Ниагарски водопад от небето. Вегани, сънгейзери или каквито там виреят, но тези ги виждам, като в каменния век.

Иии забравих.
Днес хасан насралата пак ще го прожектират на големия екран (бункерната болест е по-гадна от ковид). Предполагам ще държи още по-дебел червен флумастер и ще чертае нови червени линии. Клетви и проклятия само сабой. Не му разбирам нагона на този камилар. Повече от двадесет години ни мята в морето. Поен един трамплин, да бе построил, че да знаем откъде да рипаме. По гръб, по корем, жабешката, зора е да доплуваш до Кипър. А като се сетиш, че жена му  е от Хайфа, явно има зъб на тъщата.

Много колоритни словоизлияния, но нищо съществено зад тях... Аз, лично, не бих се хвалил, че слугувам на чифути, пък и на когото и да е друг.

Чифутите съобразяват, че в дългосрочен план са обречени. Те са една малка територия, заобградени са от врагове. Някои от последните в днешно време са по-пасивни, успяли са да купят управляващите там, но това е преходно. Ислямът е в планетарен възход, а никой истински мюсюлманин (всеки такъв е много или малко радикализиран) не е безразличен към съдбата на палестинците. Е, не че му пука много за палестинците като етнос, но му пука, че са мюсюлмани като него, възприема случващото се с тях като обида към религията му. Скоро част от най-верните съюзнически държави на Израел ще се управляват от мюсюлмани. Не казвам кой е крив и кой - прав, но чифутите ще го дъвчат в обозримо бъдеще.

И, възможностите за тях не са много.

Първият вариант е постепенно да подобрят отношенията си със съседите и да освободят Палестина. Няма как да стане. Дори редовият жид да е съгласен, богатите и мазни жидове по върховете не са. Тези по-видни чифутски политици, които се обявиха за нещо подобно и се опитаха да работят в тази посока, бяха ликвидирани от върхушката. Така че, този вариант отпада, засега.

Вторият вариант е да се отстрани проблемът или поне да се създаде възможност за противостоене, т.е. Израел да стане по-голяма, респ. по-силна държава. Чифути има в цял свят, някои живеят на кофти места, не е трудно да се привлекат. Да не говорим, че прирастът е положителен, и то основно сред чифутската част от населението. Множат се като хлебарки, вече им е тясно, гонят 10 млн на пет пъти по-малка територия от нашата. С една дума, има само и единствено териториален проблем, необходимо е да се завладеят нови територии.

И кога, ако не сега?! В бъдеще ще става все по-трудно. Враговете стават все по-технологично напреднали или поне се сдобиват с все по-сериозни оръжия. Омразата към чифутите расте повсеместно. Вече не се говори за злодея Хитлер, а за добрия чичо Адолф. Има сериозен военен конфликт в Европа, който да отвлича вниманието. Е, трябва хетомба - ок. 1000 низши чифути от кибуците, но после нещата ще се наредят. Ликвидират се 10-ки хиляди палестинци, окупира се Ивицата, след това се анексира поне частично и се заселва с чифути. Това е планът сега.

Чифутите са хитри, но не и умни. Най-вероятно нещата няма да се наредят както си ги мислят. Просто ускоряват края си, или поне този на държавата си. Дори да имат първоначален успех, те ще станат още по-неприятни за цял свят. И, завинаги ще се простят с първия вариант, който е единственият работещ.

Много колоритни словоизлияния, но нищо съществено зад тях.

Само не разбрах сега ли да пляскам с ръце над красивия ти ум или когато 360кв км Аза стане чифутска земя?
Игнорира моите въпроси , но ми разкри картите на масоните от първо лице. Инсайдер значи.

Сингапур е едва 560кв км, а живеят 6млн население. От тези 10млн в Израел 2.6 са мангали, 0.6млн неевреи (смесени браковe). Извади още друзи, черкези, арменци, самаряни,  бахайци, кюрди, свидетели и всякакви там извънземни. Статистиката показва че повече напускат, отколкото прииждат. Стреса и адските цени на жилища са 90% обяснение защо таково текучество. Раждат пингвините и те са генералния проблем. Тях ги размножи Биби, защото тези примати са като зомбирани - рак Биби (единствено Биби - лозунг по изборите). Знаеш ли какво означава кашерен телефон?

Ни насрала, ни сульо и пульо, а именно пингвините са голямята заплаха. Биби бъркаше с голямата лопата в бюджета и строеше само за тях, и раздаваше миларди, за да изучават тора. Отдавна се надига вой в върхушката, че това не може да продължи, че това изсмуква социалната сфера. Патент на Бен Гурион. Между другото Бен Гурион не е истинското му име. Всеки репатриант може да си смени 7 пъти името и фамилия. Моето е (старо)българско и те не могат да го произнесат, което ме дразни. Адолф е позволено име между другото, но Хитлер не - да си наясно. До Шолц бе забранено официално немска реч в кнесета, но времената се менят и той свободно си шпрехаше на швабски.

Израел има само един съюзник. САЩ. Останалите са някакви педрили. Макрон вчера на какъв се направи? Чу ли какво казаха кардиналите на Испания. Пазете евреите, че ако ги убият, ние (християните) ще сме на ред.

Не ме мисли мен.
Отдавна съм построил мостове за отстъпление. 110кв м апартамент в "Борово" София, 3-етажен дом в Якоруда, малък хотел в Поморие и 65кв м вила в Чили.
60кв м апартамент на ул."Победа" се харчи по 75к евро. Типично израелско строителство от палестинеца. Етаж 2.20м, стаи - кучешка колибка. Теоретично, ако съотношението се запази продажбата на апартамента ми в Израел ми дава възможност да купя 7 такива. Добави мижава пенсия от 900$ + пецуим (натрупано обезщетение) + наеми от "кутииките".  На това му се казва финансова независимост, а не слугуване.

Жив и здрав!

Първо се извинявам, ако съм те засегнал! В крайна сметка, това, че останах тук, се дължи повече на външни фактори, отколкото на личен избор. Е, справям се, печеля повече от почти всички около мен, но просто ми провървя, имах късмет. Много познати и приятели заминаха да работят в чужбина, макар и никой в Израел, разбирам ги.

Със сигурност, като живеещ в Израел, си много по-наясно от мен със случващото се там и предисторията му. Но, сигурно си и пристрастен, малко или много.

Смятам, че тези 360 кв. км за малка държава като Израел са си достатъчно много важни. Ще се опитат да разкарат палестинците оттам. В най-лошия случай, ще убият и прогонят достатъчно, за да създадат "буферна" зона, където постепенно ще стъпят за постоянно. Преследват си целите, нарочно допуснаха този инцидент, може и сами да го подпомогнаха. Но, в дългосрочен план правят грешка, сигурен съм. Насилието поражда насилие, а чифутите първи започнаха и никога не са спирали.

преди 6 часа, Sargon III написа:

Омразата към чифутите расте повсеместно. Просто ускоряват края си, или поне този на държавата си.

Всеки цървул, който дори не е намирисвал онзи район, освен от  сводките на Хамас и конспиративни теории за малоумници се изказва така. Инфантилните ти постове могат да  служат за отваряне на кръчмарска дискусия. За сериозна дискусия се очаква да знаеш повече. Например ето това от последните няколко часа:  анализатора по арабските въпроси на Канал 12 Ехуд Яари, написа,че повечето от държавите, присъстващи на днешната среща на Арабската лига и Организацията за ислямско сътрудничество  в Рияд, се стремяха да включат в заключителното изявление на срещата пет допълнителни клаузи, които бяха отхвърлени от арабския съюз на Израел мирни партньори и някои други, включително искането за прекъсване на всички връзки с Израел. Бяха отхвърлени следните искания : да се предотврати прехвърлянето на американско военно оборудване към Израел от американските бази в региона; да замрази всички дипломатически и икономически контакти с Израел; да заплашва да използва петрола като средство за ливъридж; да забрани полетите до и от Израел през въздушното пространство на арабските държави; и да изпрати съвместна делегация в САЩ, Европа и Русия, за да настоява за прекратяване на огъня. И сега чети внимателно :Страните, които отхвърлиха тези искания, бяха Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн, Судан, Мароко, Мавритания, Джибути, Йордания и Египет. От тези страни аз съм била в пет  от тях и то неколкократно. Много добре знам отношението им към евреите. В Мароко дори се случи да празнувам Песах, а еврейската фондация  се намира точно срещу мавзолея гробница на мароканските крале. Снимки от личния ми албум искаш ли? Съветника на трима марокански крале до ден днешен е евреин Андре Азулай, а дъщеря му Одре Азулай  е генерален директор на ЮНЕСКО, и смени на поста вашата Ирина Бокова. Одре е супер интелигентна жена, много ценена в арабския свят/ като малка си прекарва в двореца в игри със сегашния марокански крал/  и присъства на откриването  на новия музей в Каир, редом до президента -снимки искаш ли- вода от бистър извор, а не твоите смехотворни брътвежи . Към настоящия  момент ПВО на Йордания и СА редовно прихващат дроновете и ракетите  насочени към Исраел. Това защото бойците на Хамас и Хизбала са "точни" и освен своите, удрят и  обекти в Йордания. Шефа на МОСАД беше на среща в Доха на среща с емира на Катар /който иначе официално поддържа Хамас/, преди няколко дни.  Така че духай супата , преглъщай сополи и мечтай Исраел да го няма на картата. Не се изживявай на дълбокомислен, след като постовете ти показват обратно.

--------------------

IDF излезе със съобщение , че ще помогне за евакуацията на бебета от болница Шифа утре.

на 11.11.2023 г. в 21:29, valkiria1 написа:

Всеки цървул, който дори не е намирисвал онзи район, освен от  сводките на Хамас и конспиративни теории за малоумници се изказва така. Инфантилните ти постове могат да  служат за отваряне на кръчмарска дискусия. За сериозна дискусия се очаква да знаеш повече. Например ето това от последните няколко часа:  анализатора по арабските въпроси на Канал 12 Ехуд Яари, написа,че повечето от държавите, присъстващи на днешната среща на Арабската лига и Организацията за ислямско сътрудничество  в Рияд, се стремяха да включат в заключителното изявление на срещата пет допълнителни клаузи, които бяха отхвърлени от арабския съюз на Израел мирни партньори и някои други, включително искането за прекъсване на всички връзки с Израел. Бяха отхвърлени следните искания : да се предотврати прехвърлянето на американско военно оборудване към Израел от американските бази в региона; да замрази всички дипломатически и икономически контакти с Израел; да заплашва да използва петрола като средство за ливъридж; да забрани полетите до и от Израел през въздушното пространство на арабските държави; и да изпрати съвместна делегация в САЩ, Европа и Русия, за да настоява за прекратяване на огъня. И сега чети внимателно :Страните, които отхвърлиха тези искания, бяха Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн, Судан, Мароко, Мавритания, Джибути, Йордания и Египет. От тези страни аз съм била в пет  от тях и то неколкократно. Много добре знам отношението им към евреите. В Мароко дори се случи да празнувам Песах, а еврейската фондация  се намира точно срещу мавзолея гробница на мароканските крале. Снимки от личния ми албум искаш ли? Съветника на трима марокански крале до ден днешен е евреин Андре Азулай, а дъщеря му Одре Азулай  е генерален директор на ЮНЕСКО, и смени на поста вашата Ирина Бокова. Одре е супер интелигентна жена, много ценена в арабския свят/ като малка си прекарва в двореца в игри със сегашния марокански крал/  и присъства на откриването  на новия музей в Каир, редом до президента -снимки искаш ли- вода от бистър извор, а не твоите смехотворни брътвежи . Към настоящия  момент ПВО на Йордания и СА редовно прихващат дроновете и ракетите  насочени към Исраел. Това защото бойците на Хамас и Хизбала са "точни" и освен своите, удрят и  обекти в Йордания. Шефа на МОСАД беше на среща в Доха на среща с емира на Катар /който иначе официално поддържа Хамас/, преди няколко дни.  Така че духай супата , преглъщай сополи и мечтай Исраел да го няма на картата. Не се изживявай на дълбокомислен, след като постовете ти показват обратно.

--------------------

IDF излезе със съобщение , че ще помогне за евакуацията на бебета от болница Шифа утре.

Виж сега, пиша бързо, но се надявам, че ще четеш бавно! Това би увеличило шансовете да възприемеш написаното.

Първо, преди 1-2 дни, ООН прие, че израелските селища в окупираните палестински територи, вкл. Източен Йерусалим, както и анексирането на Голанските възвишения са незаконни. Всички тези страни, които цитираш, подкрепиха тази декларация. Против са САЩ и още половин дузина държави, но никоя от тези, за които говориш. Толкова за "арабската лоялност" към Израел.

Това, че не са подкрепили нещата, за които споменаваш, се дължи на простия факт, че управляващите там не искат да си развалят рахата, отделно са пресирани от САЩ. А и, както споменах, чифутите са купили част от управляващите там (или хора, близки до тях). Спокойно, не е далеч времето, когато Израел ще получи сериозни рестрикции, подобни на руските в момента. Управляващите не могат твърде дълго да пренебрегват желанията на народите си. Виж какви митинги стават във Великобритания и др. Трябва или да се заглавичка и обърка народа, или да се уважи, иначе - лошо... Естествено, това няма да стане днес или утре, може би няма да се случи дори при сегашния конфликт, но финалът вече е близо. С всяко следващо изстъпление на Израел, световната общност става все по-нетърпелива...

Няма да коментирам компетентността на Одре, която още от малка си играела с краля (и с жезъла му вероятно), хич и не я знам тая, ама както се вижда - бащичко. Не е трудно да прогресираш, когато тате е патрон (това важи и за Бокова). И не ми изтъквай колко са велики чифутите, тяхното самочувствие силно надминава реалните им способности.

на 11.11.2023 г. в 14:55, Sargon III написа:

Вече не се говори за злодея Хитлер, а за добрия чичо Адолф.

Пич, за добрия чичо говорят такива като теб - неонацистчета, които мислят, че е било много яко да трепеш хора по етнически признак. Сещаш се - еди кой си на сапун, на веро, на Сатурн и т.н. И аз познавам такива подчовеци, които говорят с умиление за чичо си Ади, все едно до онзи ден ги е дундуркал на колянцето си. Свят голям, идиоти - много...

преди 2 часа, Sargon III написа:

Виж сега, пиша бързо, но се надявам, че ще четеш бавно! Това би увеличило шансовете да възприемеш написаното.

Първо, преди 1-2 дни, ООН прие, че израелските селища в окупираните палестински територи, вкл. Източен Йерусалим, както и анексирането на Голанските възвишения са незаконни. Всички тези страни, които цитираш, подкрепиха тази декларация. Против са САЩ и още половин дузина държави, но никоя от тези, за които говориш. Толкова за "арабската лоялност" към Израел.

Още едно путлеристче стана фен на ООН :giggle1:

Май не остана и един, да не се позовава на ООН за информация. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.