Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 12 минути, Гражданин написа:

Да се баламосват планктони е най-лесно. Копейките си направиха вождовете милионери докато ги слушат как им обясняват за някакви там еврогейове и жендъри. Това стандарт на живот, свобода и т.н., са някакви непонятни понятия. Важно е да има съветска квас да се мляска и по новините да съобщават само хубави новини за съветския живот как е изпреварил със светлинни години капитализЪма. И сега делото на джихадистите било правилно и свято, те си мислят, че са войни на светлината или нещо подобно както един назоваващ се лапландеца наскоро обясняваше тук.

Делото на камиларите е правилно и свято за копейките, защото е насочено против техния изконен враг - западната цивилизация. Чичко Путлер е щастлив - копейките също са щастливи...

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

преди 36 минути, WhiteHart написа:

Тва копейките, само гейчета и джендъри ви се привиждат навсякъде. Това е защото сте изключително ограничени умствено и единственото, което ви се удава лесно, е да мразите. Идеологията на омразата беше най-ефективното оръжие на комунизма, и все още се използва от поддръжниците на Путлер по света и у нас. Тука кака Курнелия баламосва с джендър глупости изкукалата си аудитория и те размахват бастуни ядосано. :lol6:

АааааЕдин се обади. Явно му е болна темата с безполовите, от които принадлежи.
Давай смело друже(или дружке, ти ще кажеш как да те наричаме)

преди 2 минути, WhiteHart написа:

Делото на камиларите е правилно и свято за копейките, защото е насочено против техния изконен враг - западната цивилизация. Чичко Путлер е щастлив - копейките също са щастливи...

Я кажи нещо за ватенките и чугуна.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Я кажи нещо за ватенките и чугуна.

Е, какво да каже, на умнокрасивия полезен идиот навсякъде му се привиждат ватенки и копейки.

Тези паранои и обсесии са широко описани в психиатричната литература. 

преди 24 минути, chepik написа:

АааааЕдин се обади. Явно му е болна темата с безполовите, от които принадлежи.
Давай смело друже(или дружке, ти ще кажеш как да те наричаме)

Хич не ми е болна тема, просто сте ми смешни с няколкото си любими опорки, които повтаряте като папагали. Колкото до това какво на кой му се привиждало - вие сте тези, на които им се привиждат джендъри, зли капиталисти, укронацисти, тайни лаборатории, световен заговор срещу руско-съветските ценности и т.н. Нявсякъде сте по сайтове и форуми, някои от вас може би заработват по някоя копейка, но мнозинството съм сигурен, че го правите безплатно. Просто сте промити мозъци. И въпреки че се ползвате от благата на западната цивилизация - свободен пазар, частна собственост, свобода на словото, вие много драпате да живеете някъде, където тези неща ги няма. Обаче драпате само онлайн. Иначе в реалния живот миете чинии в Испания и берете ягоди в Англия. Да се чуди човек защо не емигрирате към райска Русия или пък още по-райската Северна Корея, ами все ви тегли към този гнил Запад, който така безжалостно громите във виртуалното пространство...

На 100% това мисля и аз!

Цитат

Израел е "occupying power" според ООН.

Как да я постигнат тая независимост? Просто да помолят Израел да си тръгне от земите им? Не те разбирам съвсем.

Аз имам познати и приятели евреи. Да, по-близки са ми като манталитет. Харесвам ги, уважавам историята им, приноса им към науката. Ненавиждам антисемитизма.

Това не значи, че трябва да отрека, че:

- Израел нарушава международните норми почти през цялата си история.
- Израел отказва да признае, че политиките ѝ досега не осигуряват сигурност нито за гражданите на Израел, нито за целия район - и продължава да завзема чужда земя без оглед на последствията за хората там и последствията за света и региона.

Дали ми харесва или не - това са фактите. И не мога с ръка на сърцето да викам "изравнете Газа" - защото нито вярвам, че е справедливо - нито че ще подобри нещо.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Не можем да разберем палестинците в Газа , не можем да разберем начина какво е да се родиш там ,да растеш там .Нито един от нас нямаше да е такъв какъвто е сега ако беше роден в Газа .
Това чета и се чудя тъй ли е не е ли тъй ?
Irini Zikidis
1982 - Мюсюлмански братя обявяват тотален джихад на светското сирийско правителство от джамиите в Хама.
Хафез Асад ги смачква безмилостно. Световните либерални медии го обявяват за сатрап и диктатор.
2012 - Мюсюлмански братя влизат във войната срещу правителството на Башар Асад, на страната на “умерената опозиция”.
Световните либерални медии ги обявяват за герои. Всяка успешна атака срещу тях е оплакана в либералния мейнстрийм като “избиване на бунтовниците”.
2023 - Мюсюлмански братя (Хамас) извършват дивашка атака срещу Израел. Световните либерални медии са в шок, мнозина призовават братята да бъдат изтребени до крак.

Я, това за ябълките не го знаех! :no-no:А за Мъртво море съм бясна, направо ще го заличат!:angry22:

Цитат

Не само израелците правят чудеса в пустинята. Йордания например ни бие по производство на ябълки, а е по-малка и 90 процента е пустиня. Не са толкова смотани арабите. А северен Израел винаги е бил зелен, южен и преди и сега е пустиня. Вярно култивирали са доста площи с неподходящ климат, за сметка на това Мъртво море все повече пресъхва.

преди 1 час, kirko12 написа:

твойте спомени от преди 50 години

Да не си мислиш, че нещо се е променило от тогава? Там, ако не е Израел, всичко щеше да си седи в каменния век. 

Цитат
Нещо от Барикада.

На първо място, нещо подобно на атаката на Хамас срещу Израел, както и нещо подобно на 11 септември, щеше неминуемо да се случи в крайна сметка. Израел и САЩ постоянно упражняват ултранасилие в по-малък (Израел) и в по-голям (САЩ) мащаб. Всеки, който в някоя от двете страни вярва, че това никога няма да се случи у дома, живее в празна фантазия.

По същия начин и институциите на Израел и САЩ бяха наясно, че техните политики неизбежно ще доведат до смъртта на собствените им граждани. Ричард Шулц, дългогодишен държавен интелектуалец в областта на националната сигурност, пише през 2004 г., че „един много високопоставен офицер [от Силите за специални операции], който е служил в Обединения щаб през 90-те години, ми каза, че неведнъж е чувал терористични удари да се характеризират като „малка цена, която трябва да се плати за това, че сме свръхсила“. Еран Ецион, някогашен член на израелския Съвет за национална сигурност, току-що обясни, че от гледна точка на правителството „относително малката цена, която Израел плащаше всеки път“ за политиката си спрямо Газа, беше смъртта на десетки израелци.

Това, което зашемети и САЩ, и Израел, беше, че някой успя за кратко да нанесе щети в мащаба, в който те са свикнали да ги нанасят. От 2000 г. до миналия месец Израел е убил над 10 000 палестинци. Един Бог знае колко стотици хиляди са убити от САЩ в Близкия Изток преди да се стигне до 11 септември.

И тогава, както и сега, всеки, който посочваше тези очевидни факти, беше заклеймяван като „подкрепящ“ или „оправдаващ“ жестоката ответна реакция. Това е разочароващо и навежда на мисълта, че е невъзможно човешките същества да бъдат рационални по този въпрос.Ако кажете на някого, че ако изсипете газ върху купчина накъсани вестници и след това хвърлите запалка върху нея, вероятно вестниците ще се запалят, вие не „подкрепяте огъня“ или „оправдавате огъня“. Напротив, опитвате се да намалите количеството на пожарите в света, като описвате реалността.

Друга прилика е, че и Израел, и САЩ създават своите собствени врагове.През 80-те години на миналия век САЩ насърчават фундаменталистката ислямска опозиция срещу Съветския съюз в Афганистан. Збигнев Бжежински, съветник на президента Джими Картър по въпросите на националната сигурност, заявява в интервю през 1998 г., че това е било „отлична идея“ и той не съжалява за тези „разбунени мюсюлмани“. Израел направи по същество същото нещо в миниатюра в окупираните територии, като насърчи развитието на Хамас, за да навреди на светската Фатах. „Хамас, за мое огромно съжаление, е творение на Израел“, твърди един от израелците, които са работили по този хитър проект.

Както и в случая с 11 септември, атаките срещу Израел можеха да се осъществят в такъв мащаб единствено поради чудовищната некомпетентност на съответните лидери. „Бин Ладен е решен да нанесе удар в САЩ“, казва ЦРУ на Джордж Буш през август 2001 г. Буш пренебрегна това предупреждение. Дик Чейни всъщност се противопостави на многобройните предупреждения на разузнаването, защото смяташе, че „Ал Кайда“ просто симулира и се опитва да накара САЩ да изразходват ресурси, за да предотвратят нещо, което никога няма да се случи. По същия начин израелският министър-председател Бенямин Нетаняху изглежда е бил предупреден от Египет, че предстои нещо лошо, но го е пренебрегнал. Неизбежно скоро ще научим шокиращи подробности за общото безразличие на Нетаняху към това, което се е задавало на хоризонта.

Всичко това е в унисон с безразличието на живота на гражданите за лидери като Нетаняху и Буш. Те скърцат със зъби и раздират дрехите си колко са разярени от нападенията на чужденци, но в сърцата си изобщо не ги е грижа за нас. Непосредствено след 11 септември администрацията на Буш лъжливо заяви на нюйоркчани, че въздухът в града е напълно безопасен за дишане.

И накрая, отмъщението, което Израел ще извърши сега, ще бъде отвратително, както и отмъщението, предприето от САЩ. Няма нищо по-силно на земята от яростта на силните, когато те смятат, че са били предизвикани от своите по-низши.

Това е нещо, за което се съгласихме със съседите ми, докато пиехме онези ужасни вина на 11 септември. Бяхме уплашени дълбоко в душите си от това, което се беше случило тази сутрин. За всички, които тогава не бяха в Ню Йорк, ще кажа, че „Ал Кайда“ наистина върна терора в тероризма. Но това, от което се страхувахме най-много, беше какво щеше да направи собственото ни правителство. От този момент нататък мечтата ми е, че някой ден обикновените хора по света – всички ние, от всяка „страна“ – ще създадем съюз срещу нашите гротескни лидери.

преди 3 часа, kirko12 написа:

С едно изречение - да не развалям работния процес

КАМПАНИЯТА ПРОТИВ ПАЛЕСТИНА разгърната в интернет СЕ ПРОВАЛИ. Опита да се приложи челния опит от Руско-Украинския конфликт не  се получи.

Болшинството държави са за плана от 1967 утвърден от ООН - ПРОТИВ ИЗРАЕЛ И САЩ

Айде сега работници на идеологическия фронт - давайте - заработвайте

386623476_1540665540007160_4960262526003470177_n.jpg

преди 19 минути, Anneliese написа:

Я, това за ябълките не го знаех! :no-no:А за Мъртво море съм бясна, направо ще го заличат!:angry22:

Споко ве, то и без това е мъртво... :giggle1:

Оле, Боже, сериозно ли?:no-no: Тоя Теодор Херцел е бил на някаква дрога, ми се струва? Аржентина никога и за нищо на света не би им дала своята страна на тези! Кения? По онова време е колония на Великобритания. Този сериозно ли? Да не говорим, че и местните не биха се съгласили!

Не смятам въобще да го чета този. За мен е пълен простак и неграмотник на теми история, география, политика и религия!

Много ми е интересно, как ли ще реагират аржентинците, ако научат това? Не вярвам да заподскачат от радост!

САЩ да им бяха дали Аляска на тия............. Ама са скръндзи.

Това са ционистите - пълни неграмотници!!! Знаят си само религията и това е!

Цитат

Интересен материал за бащата на ционизма Теодор Херцел, какви утопични идеи е имал за свобода, равенство и братство със съседите. Големи илюзии е имал. Интересно, че са се обсъждали и други възможни местообитания на бъдещата държава - Синай, Аржентина, дори Кения. https://www.svobodnaevropa.bg/a/31693589.html

И за двата народа ми е все едно. Дали ги има или не не ми пука. Но изрел от доста години се гаврят с палестинците и сега няма за какво да мрънкат. Каквото повикало, такова се обадило.

https://thesofiatimes.com/focus/55184/как-се-роди-израел-и-какво-точно-е-палес/

п.с погледнете само каратата

А, де, и аз се чудя. Те географски са и в Азия, но ни досаждат на Европейските олимпийски игри и искам да знам с кое право? С правото на силния ли? Боклуци! Те не са европейци географски, а азиатци!Да си участват на азиатските олимпийски игри! Ама там имат силна конкуренция в лицето на китайски, японски, индийски спортисти и затова не искат с тях! Щото не търпят конкуренция!

А нормалните реформистки евреи си имат родини и не се интересуват грам от Йерусалим и миналото.

Цитат
Нали знаете, че има големи групи евреи, които също си покриват, дори бръснат главата. Не знам защо повечето европейци приемат Израел за европейска държава, когато араби и евреи са от едно семитско семейство, и имат много общо помежду си. Всъщност дори евреин може да се моли в джамия, но не и в църква, заради изображенията, и те смятат двете си религии за доста общи. Проблемът при тях не е нито религиозен, нито етнически. Не е и европейски, не знам защо постоянно повтарят по новините как няма опасност за България, все едно някой си е помислил, че има. Това не е като с Украйна, тук имаме привилегията да бъдем независими и по-спокойни.

Цитат
Големият виновник в цялото това мазало са Великобритания и Франция, които в началото на 20 век така разчертават Близкия изток, че и до днес е буре с барут. Погледнете картата - повечето “нормални” страни нямат прави черти за граници; в БИ има не малко. Ако ви интересува как се е стигнало до днес - Споразумението Сайкс-Пико и Балфурската декларация са добра отправна точка. Британската империя обещава едно и също на араби и евреи, а после се изнизва от БИ.

Естествено, че не работи! Но фанатизирани простачки като Валкирия това не го разбират!

Цитат

Не знам дали "база история" е нещо, което искаме да практикуваме. Мисля, че като цяло не работи така.

И в моята.  Това не е нормален живот. Но щом ционистите си го харесват.................

Цитат

За мен сигурността е по-важен критерий. Ако е нормално да имаш къща с бомбоубежище, в моята глава това не е успех. Но пък наистина не знам - може би да си ги устройва.

Това са абсолютно малоумни извинения! Претенции, основани на религиозна книга? Сериозно? Всеки истински правист ще им се изсмее в лицето! Били страдали, гонени, преживяли много?  Не ми е приятно да го кажа, но явно е имало защо. Малки, капсулирани групички, дето си живеят във всяка една страна по свои правила, групички, отказали да учат и да говорят местния език, да живеят светски. Групички,  обявили светски реформирам юдаизъм за "предателство" и неюдаизъм!

Ние сме били преживяли малко? Ква е тая наглост, бе? Пет века турско робство, геноцид и насилие на фенчетата на ИзСраел  им се вижда малко? Боклуци!

Българите поне са си останали на земята въпреки всичко, а не са я оставили на турците.

И ние имаме исторически претенции, но нашите не почиват на религиозни книги, а на историческа памет и исторически архиви от времето на Византийската империя нататък! Хич не ни сравнявайте с тези фанатици, че побеснявам!

То не е доказано, че Мойсей е реална историческа фигура! Смешници!

Цитат

Съвсем разбираемо е да имат бомбоубежища, атомни оръжия и т.н. Първо са изселени от римляните. После дълги години са били дискриминирани дори в Европа, а след това и подложени на геноцид (Холокоста). Още от библейски времена не са харесвани (меко казано) от арабите и са били в периодични конфликти с филистимците. Днес имат задоволителни отношения с Египет и Йордания, но са дълбоко мразени от Ливан, Сирия, Иран.

Идеята ми е, че след всички перипетии, през които са преминали през вековете (хилядолетия, всъщност) е съвсем нормално съществуването им днес като независима държава да налага по-засилени дефанзивни мерки. В това число - бункери, ядрени оръжия, задължителна служба за всички мъже И жени (с изкл. на харедим, но и това ще се промени) и т.н. От наша гледна точка не е нормално, но българите не сме преживели и 1/10 от зверствата, на които евреите са били подложени (и биха били подложени, ако не могат да се защитават).

Цитат

Британската армия не се изнизва от БИ по собствено желание, а само след резолюцията на ООН от 14.май 1948г, с която се основава държавата Израел със съответните граници и Палестинска държава с определени граници. Преди това, но все още след ВСВ, Великобритания и Чърчил са били категорично против преселване на оцелелите от Холокоста евреи в БИ и създаване на собствена държава, въпреки упоритите усилия в тази насока на Рузвелт и външния министър Маршал. В крайна сметка първите няколко хиляди евреи се преселват в БИ на собствена отговорност, образуват ционистки парамилиции и дълго се борят срещу Великобритания за право да се заселят в региона. Великобритания не е дала нищо даром на Израел.

В крайна сметка необходимото мнозинство "За" създаване на две държави в БИ за резолюцията на ООН осигуряват САЩ и, от всички хора, Сталин, който иска да постави последния пирон в ковчега на Британия в региона, гласува "За", като сателитните държави на СССР го последват. Така 1948г. е създаден Израел. Сталин прави и нещо повече. Благодарение на неговата помощ армията на младата държава се въоръжава за предстоящия конфликт с арабите в региона, като нуждаещата се от чужда валута Чехословакия под натиск от Сталин продава оръжията и танкове на израелците, за да има с какво да водят война с арабския свят. Необходимият кеш за сделката идва от богати евреи американци под формата на дарения. Та, за положението  не са виновни Великобритания и Франция след ПСВ, а САЩ и Сталин след Втората през 1948г.

На ционистите и фенчетата им, ДНК анализите и историята никак не им изнасят.Проблемът не е мой:

Цитат

За кои евреи става въпрос, за етиопските ли, европейските? Защото е ясно, че евреин не е само етнически термин, както българин, който може да бъде християнин, мюсюлманин и тн, и пак да е българин. Евреин е човек, който изповядва религията юдаизъм.

И е ясно, че древните кралства няма как да са били населени с етиопски и европейски евреи. Примерно етиопските евреи са приели юдаизма и са живяли на своята си земя, преселват се в държавата Израел в края на миналия век.

Проучване от 2012 г. на Еран Елхайк анализира данни, събрани за предишни проучвания, и заключава, че ДНК на източно- и централноевропейските еврейски популации показва, че техният произход е „мозайка от кавказки, европейски и семитски произход“. За целите на изследването бедуините и йорданските хашемити, за които е известно, че произлизат от арабски племена, се приемат за валиден генетичен заместител на древните евреи, докато друзите, за които се знае, че идват от Сирия, се приемат за несемитски имигранти в Леванта. Арменците и грузинците също са били използвани като заместители на населението на хазарите, които са говорели тюркски език, несвързан с грузински или арменски. На тази основа беше предложена относително силна връзка с Кавказ поради по-силното генетично сходство на тези еврейски групи със съвременните арменци, грузинци, азербайджански евреи, друзи и кипърци, в сравнение с по-слабото генетично сходство с хашемити и бедуини.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3595026/

Проучване от 2014 г. на Carmi et al. публикувано от Nature Communications установи, че еврейското население ашкенази произхожда от равномерна смесица между близкоизточни и европейски народи.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4164776/

Проучване от 2017 г. на Xue et al., провеждащо различни тестове върху геномите на ашкеназките евреи, открива приблизително равномерна смес от близкоизточни и европейски произход и заключава, че истинската част от европейските предци вероятно е около 60%, а останалите 40% са от Близкия изток.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5380316/

Утре някой южнокореец може да реши да приеме юдаизма и да стане евреин, това значи ли, че има право върху тази земя? Примерно по-голямата част от арабите в северна Африка са арабизирано местно население, не са генетично араби, но са от арабския етнос, говорят арабски език и изповядват исляма. Могат ли утре да предявят претенции към Мека и Медина?  

Проучване от 2020 г. върху останки от популации на ханааните (южен Левант от бронзовата епоха) предполага значителна степен на генетична приемственост в арабскоговорящите левантийски популации (като палестинци, друзи, ливанци, йорданци, бедуини и сирийци), както и в няколко еврейски групи (като ашкенази, ирански и марокански евреи), което предполага, че гореспоменатите групи произлизат от над половината от цялото си ДНК потекло от левантийските популации от ханаанците/бронзовата епоха. Проучването заключава, че това не означава, че някоя от тези днешни групи има пряко потекло от хора, живели в Леванта от средната до късната бронзова епоха; по-скоро това показва, че те имат предци от популации, чийто древен представител може да бъде свързан с Близкия изток.
https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(20)30487-6?_return … %3Fshowall%3Dtrue

Палестинците са живяли там хиляди години заедно с коренното евреиско население преди ционистите да колонизират Палестина, това е огромно количество време просто ей така един ден да бъдат колонизирани и изместени от своите земи.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Това са абсолютно малоумни извинения! Претенции, основани на религиозна книга? Сериозно? Всеки истински правист ще им се изсмее в лицето! Били страдали, гонени, преживяли много?  Не ми е приятно да го кажа, но явно е имало защо. Малки, капсулирани групички, дето си живеят във всяка една страна по свои правила, групички, отказали да учат и да говорят местния език, да живеят светски. Групички,  обявили светски реформирам юдаизъм за "предателство" и неюдаизъм!

Ние сме били преживяли малко? Ква е тая наглост, бе? Пет века турско робство, геноцид и насилие на фенчетата на ИзСраел  им се вижда малко? Боклуци!

Българите поне са си останали на земята въпреки всичко, а не са я оставили на турците.

И ние имаме исторически претенции, но нашите не почиват на религиозни книги, а на историческа памет и исторически архиви от времето на Византийската империя нататък! Хич не ни сравнявайте с тези фанатици, че побеснявам!

То не е доказано, че Мойсей е реална историческа фигура! Смешници!

На ционистите и фенчетата им, ДНК анализите и историята никак не им изнасят.Проблемът не е мой:

Много са гадни психичните отклонения. Такава омраза и простотия не бива да се толерира, дори и лицето да е с някакви специални образователни потребности.

Цитат

Хамас не вее знамето на ИД, а индивидуални елементи. В украинската армия има елементи с нацистки значки и отличителни знаци, има украински танкове със свастики, ВСУ вее знамето на Нацистка Германия ли? В Газа Хамас води война срещу салафистки групировки като ал-Кайда и ИД, миналата година Хамас арестуваха двама салафиста, защото изстреляли ракети по Израел. През 2009 салафистка групировка в Газа с връзки с ал-Кайда искаше да вземе контрола над ивицата от Хамас, но бяха смачкани бързо.

Хамас като група държи Газа и няма голям избор, ако някой иска да се включи в битка срещу Израел, а при над 2 милиона население може да има и такива със салафистката идеология на ИД и техни симпатизатори, особено след като пропагандата на ИД е силна сред отчаяни радикализирани хора без бъдеще, които смятат, че Хамас не са достатъчно радикални. Без кашата, която Западът забърка в Сирия, ИД никога нямаше да придобие такива размери, но това е друга тема.

А ето едно интервю на еврейка, която е била сама с двете си деца и член на Хамас й е казал да не се притеснява, че няма да я нарани, защото е мюсюлманин.

https://twitter.com/ShaykhSulaiman/status/1711746809767383166

Зависи и до човека, кой колко е радикализиран.

Омраза към ционизма, по - точно. В Европа кой мрази евреите, освен малцината лумпени, симпатизиращи на нацизма? Никой, защото тук са светските, образовани евреи, които учат, работят и живеят светски!

Цитат

И тъй  като много са страдали евреите решават да причинят подобно нещо на друг народ. Щото е гоя нещо си там.
Изгледах вчера клипа с журналистката.
Години, десетилетия е трупана омраза към евреи с голямо основание.

Ясно, тия ще правят кървава баня! Ами, хубаво! Да не чакат подкрепа от нормалния, цивилизован свят! САЩ цивилизация не са!

Цитат

Израел е информирал ООН, че цивилните от северната част на Газа, които са 1,1 млн. човека трябва да се евакуират в рамките на 24 часа.
ООН е отговорил, че това ще завърши с хуманитарна катастрофа, ясно е, че е абсурдно и невъзможно.

Блинкен ще прави обиколка в района, ще мине през СА, Египет, ОАЕ, Катар и Йордания.

Това някой да го каже на Валкирия:

Цитат

Какво значи на база "исторически" факти от 34г. някой може да претендира за някаква земя 😅. Ако гледаме така на нещата, от 1300 България повечето от тези векове територията е била под чуждо управление, особено Южната част, в някои градове като Несебър има останки от по-стари гръцки крепости и църкви, отколкото от нашето заселване. Значи да си приготвям багажа, ако някой реши да ме изнася, за да се нанесе в 21 век.
Да, Великобритания и т.нар. велики сили отново омазват всичко и създават този хаос, както винаги на чужда земя, защото са най-големите колонизатори и са воювали от всички държави най-много. За преследването на евреите пак западът е виновен, ако не беше се появила националистическата идеология отново там... и съответно евреите да не им се вписват в представите за нация, то нямаше да имат нужда от отделна държава, щяха да живеят, където както толкова много години преди това със своята култура, която да обогатява държава, в която са родени. По време на преследването им в Европа, евреите мизрахи от арабските страни и Иран са живели спокойно, и добре, тяхното прогонване се случва, когато правят Израел и арабите ги виждат като новите колонизатори. Даже при Иран след Революцията, повечето евреи там са били още от ерата на Ахеменидите.... реално иранци с различна религия. Не разбирам Иран какво толкова го бърка, като не са съседи и не му взема от територията, защо след 1979 решава, че Израел ще му е най-големият враг и нон стоп се занимава с него... преди това двете държави дори имат обща отбранителна и газова система. 😅

преди 3 минути, Anneliese написа:

Омраза към ционизма, по - точно. В Европа кой мрази евреите, освен малцината лумпени, симпатизиращи на нацизма? Никой, защото тук са светските, образовани евреи, които учат, работят и живеят светски!

Напротив, мразиш евреите. Личи си по начина, по който изписваш името на тяхната държава. Няма евреи, които да не признават, че си имат държава и всички евреи по света могат да си извадят израелски паспорти, с които могат да пътуват по цял свят. Просто винаги се радваш като всяка копейка, когато на хора с уреден живот им се случи нещо лошо. Вие не искате да живеете добре, искате да живеете като животни, стига на другите хора да им се случват лоши или по-лоши неща. Най-много ви успокоява и радва някоя война, бедствие или катастрофа с много невинни жертви, в които са загинали хора от някоя уредена държава. 

Да припомня (пак) на неутралните чичкови червеносашковчета (включая тези от Франция, Англия, Швеция и прочее локации от бившия източен блок), воюващи виртуално и неутрално (подчертавам неутрално) тук и(ли) там, към които както обикновено се присламчва (ние имаме, ние не искаме, ние няма да позволим, на нас не ни трябват...) гастролиращото и в тая тема цвете на северозапада, че както една верига е толкова здрава, колкото е здрава най-слабата и брънка, така и колективният им разум е толкова разумен, колкото е разумно най-слабоумното им звено.

Цитат

Прави ми впечатление колко много българи и семействата им живеят в Израел. Не съм попадала на информация как се заминава, започва работа и въобще устройва там. Не ми изглежда спокоен и устроен животът там с всички тези бомбоубежища и военизиране на всички мъже и жени. 
Единственият досег с израелци имам по време на летния сезон, като туристи. Точно това лято бяха много в нашия район, странни хора са като поведение.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Напротив, мразиш евреите. Личи си по начина, по който изписваш името на тяхната държава. Няма евреи, които да не признават, че си имат държава и всички евреи по света могат да си извадят израелски паспорти, с които могат да пътуват по цял свят. Просто винаги се радваш като всяка копейка, когато на хора с уреден живот им се случи нещо лошо. Вие не искате да живеете добре, искате да живеете като животни, стига на другите хора да им се случват лоши или по-лоши неща. Най-много ви успокоява и радва някоя война, бедствие или катастрофа с много невинни жертви, в които са загинали хора от някоя уредена държава. 

Наистина ли не осъзнаваш колко абсурдни са твърденията ти?

Цитат

Е, в такъв случай е изключително повърхностно да се говори и за територия на Израел - държава на има-няма 75 години, създадена на място, от което са изселени към  700 000 души. Аз имам предвид конкретно тази последователност.

Цитат

Лично за мен звучи достоверно на основа случващото се, обаче идеята да морят ивицата с глад ми е направо ужасяваща.
Тогава ще скочат не само арабските страни,а не е ясно и американците до колко ще са безрезервни съюзници в такава ситуация. Те вече поднамекват за начина на водене на войната.

Иначе е ясно на всеки опитващ се реално да наблюдава, че Израел наказва всички прибиваващи на ивицата за назидание и това няма нищо общо с това да унищожава Хамас.
Няма да пишатова на кой е било тактика, надявам се повечето се сещат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.