Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

Хааа внучката на Адолф хитлер се развихрила яко :)

Зиг Хайл Димитлер!!!

8khk9kpTURBXy9lN2I5NTFiNTJiODQ1MGVmMDYyYjUzOGRiYmYyZGY3Ni5qcGeRkwLNBLAA3gABoTAF.webp

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

Моляяяяяяяяяяяяя? Гражданство се доказва със свидетелство от синагога? В шок съм!:no-no::no-no::no-no:

В нормалните държави гражданство се придобива, ако поне единият ти родител е българин примерно. Или ако искаш да си гражданин на България, подаваш молба до съответните институции за това.

Но гражданство на основа религия? Пълна простотия! Пълна!

Цитат

Две семейства наши познати си уредиха изрелско гражданство с познати и пари.Свидетелство от синагога върши работа.Доказан произход.Точно за по-добър живот го направиха и наистина бяха доволни.Едното семейство отдавна отпрашиха в зап.Европа. Децата спасиха казарма.Другите по-възрастните останаха,защото с тамошни пенсии имаха много добър стандарт на живот и отлично,безплатно здравеопазване.Имат жилище тук,но идваха за малко и не искаха да се местят от Израел.Не знам как са,живи ли са и ако са,как ли са сега в тази ситуация…..Добри хора са.

И аз така мисля, че ще е:

Цитат

Ако не си пренасят конфликтите по нашите ширини както искат да се оправят. Щом 80 години не намериха начин да съжителстват мирно и всеки само си мечтае как ще изгони другия, явно така ще си я карат.

преди 1 час, WhiteHart написа:

Хич не ми е болна тема, просто сте ми смешни с няколкото си любими опорки, които повтаряте като папагали. Колкото до това какво на кой му се привиждало - вие сте тези, на които им се привиждат джендъри, зли капиталисти, укронацисти, тайни лаборатории, световен заговор срещу руско-съветските ценности и т.н. Нявсякъде сте по сайтове и форуми, някои от вас може би заработват по някоя копейка, но мнозинството съм сигурен, че го правите безплатно. Просто сте промити мозъци. И въпреки че се ползвате от благата на западната цивилизация - свободен пазар, частна собственост, свобода на словото, вие много драпате да живеете някъде, където тези неща ги няма. Обаче драпате само онлайн. Иначе в реалния живот миете чинии в Испания и берете ягоди в Англия. Да се чуди човек защо не емигрирате към райска Русия или пък още по-райската Северна Корея, ами все ви тегли към този гнил Запад, който така безжалостно громите във виртуалното пространство...

На тях им е пределно ясно защо са нито в Русия, нито в Северна Корея. Защото все пак предпочитат да са последна дупка на кавала на запад, от колкото там където са режимите, на които се възхищават. Истината да харесват диктатури е, че в диктатурите успяват простите момчета и момичета, онези които безропотно изпълняват заповеди на хората, които са с униформи. И те самите се надяват като тъпи задни части да прокопсат като един ден и те самите в униформи гледат за спазването на реда в обществото. И някак си им се струва, че такъв ред на правото на силата или този дето може да те пребие и унижи и е в униформа е винаги правия, е този ред който ще ги овъзмезди с живота, който никога няма да могат да имат докато мият чинии понеже за нищо друго не стават. А в тия гнусни режими хората с униформи са хората, от които най-много имаш страх. Свинете, които не са полезни с нищо друго освен, че пазят по-огуените свини и са най-много на брой. Наричаха го пролетариат и чак "диктатура на пролетариата", нужникарите видиш ли са най-важни и с ръководна роля в държавата, а другото "интелектуалци", които понеже не вдигат нищо тежко, заслужават по-малко и от нужникаря. Затова в тези тоалетни режими в дъното на цивилизацията най-подтиснати са интелектуалците. Дали ще ги тъпчат с религия или свинска идеология няма значение, резултатът е че където тръгнат да правят такива общества все ще живеят в пещери и токът и водата за тях ще са лукс. Вътрешно осъзнават, че и те бягат от такава мизерия, но я пожелават на всички, защото само така се чувстват осъществени в живота. Като вземат да тъпчат и останалите така както те самите се чувстват. Аз една копейка не съм видял да иска да живее по-добре, само се радват на войни и такива работи. Даже това говори достатъчно само по себе си.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Наистина ли не осъзнаваш колко абсурдни са твърденията ти?

Докажи го.

Я гледай ти................

Цитат

Аз затова неслучайно споменах за Резолюция 194 от 1948 г., която им дава право да се върнат по родните си места. Авторът на тази идея е убит от израелците, но резолюцията е приета. Познай дали Израел я зачита.

ПП Аз нищо не твърдя, информацията е общодостъпна.

И заради ей тая жестокост, да се простят с илюзията за пълна подкрепа от нормалните държави!

Аз отказвам моята родина да подкрепи официално геноцид! Това е срам и позор!!!!

Цитат
Да се върнем конкретно към предстоящите военни действия. Лично аз смятах, че нахлуването ще бъде след още известно време, но обявения ултиматум за изтегляне на всички цивилни означава две неща - инвазия в рамките от 24 часа до няколко дни. И второ - освобождаване от отговорност. От тук нататък цивилните жертви в обявената зона са отговорност на Хамас и палестинските власти, ако изобщо има разлика. IDF ги очаква дълбоко ешалонирана отбрана подготвена дълго време с минни полета, тунели, противотанкови заграждения ( не че има много смисъл от танкове в градски условия) и т.н. Което от своя страна означава война на тотално заличение. Всяка сграда, всяка дупка от която се стреля ще бъде бомбардирана и обработвана с артилерия до пълно подавяне на всякаква съпротива, без оглед на жертви, вкл. И цивилни. Просто условията го налагат, а и предвид ситуацията не мисля че някой от еврейска страна би се тръгнал особено много. Касапницата ще е в невиждан мащаб дори и в Украйна, по скоро от времето на всв. По тази причина си мислих, че израелското ръководството ще се опита да отложи максимално сухопътната операция, но явно са решени да заличат всичко там.

току-що, Anneliese написа:

Я гледай ти................

Анке, няма как да си прочела текста, който изписах за 0.1 минута от пускането му. Това, че пускаш емотикони давещи се от смях съм го описвал много пъти на какво е символ и мисля, че трябва да осъзнаеш тъпотията си най-сетне. Кажи ми какво не разбра от това, което съм написал и му се смееш, ако наистина четеш мненията на противника.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Наистина ли не осъзнаваш колко абсурдни са твърденията ти?

Интересен въпрос от човек (и учител... както се твърди... учител на деца), който (независимо дали вярва или не) се е ухилил до ушите под пост, в който са описани зверства над деца. 

преди 1 минута, Гражданин написа:

Докажи го.

Какво докажа?
Не правиш елементарна разлика между нещата, всяка втора дума ти е копейка и/или Путин/Русия, то е видно колко изобщо си правиш труда да мислиш.
В самото начало като се появи във форума ти дадох един съвет, ти го последва и водехме добри дискусии, припомни си го. :)

ТОЧНО!

Цитат

Не е точно да се мисли за Израел като внезапно възникнала "правова държава" върху някаква празна територия.

:yanim::yanim::yanim:

току-що, lebel написа:

Интересен въпрос от човек (и учител... както се твърди... учител на деца), който (независимо дали вярва или не) се е ухилил до ушите под пост, в който са описани зверства над деца. 

:hush: Той смята че е неутрален.

току-що, lebel написа:

Да беше помислил защо е такава реакцията ми, с пръст всеки може да сочи.

Организация за правата на човека: Израел е използвал бял фосфор в Газа и Ливан

Цитат

В отговор на обвиненията израелските военни заявиха, че „понастоящем не знаят за използването на оръжия, съдържащи бял фосфор, в Газа“. Те не дадоха отговор относно твърденията на правозащитната организация за използването им в Ливан.

https://btvnovinite.bg/svetut/organizacija-za-pravata-na-choveka-izrael-e-izpolzval-bjal-fosfor-v-gaza-i-livan.html

преди 3 часа, chepik написа:

Мноо съм си добре.
Намери някъде подвърждение за тия лъжи с обезглавените бебета.
Цял свят ги отрече, само няколко такива като тебе са слепи.

Намерих.

https://twitter.com/IsraeliPM/status/1712471782303867144

Давай сега ти намери, кой е тоя цял свят отрекъл ги. Че си тъп чепик, който не знае какво значат собствените думи е ясно, но давай с шикалкавенето, винаги е забавно. Няма нужда целият свят да изборяваш, започни с 1-2 страни поне. 

Сериозно? Мъжете ционисти грам не учат и само тъпата Тора им е в главата? Боже мили! ( припадащо човече).

Цитат

Иначе ултра ортодоксалните евреи също имат по 10 деца, и не ходят в армията, само жените работят, за да може мъжете по цял ден да изучават Тората. 😅

Такаааааааааааааааа, кой сега е терористът? Валкирия, ти нещо да кажеш? Не им давате да живеят цивилизовано!:hit:

Цитат

Част от тези 20 години хич не са били мирни. Не знам дали благоустройството на териториите за една бъдеща държава са били приоритет за страните, чийто протекторат са били и които са имали собствени благоустройствени задачи.  Приоритетът по-скоро е падал върху извоюването на независима Палестина. В сектора Газа има eлектростанция, построена през 2003 - работи с гориво, чиито доставки зависят от Израел.  Когато няма гориво, няма как да работи. При конфликтите току някой блок излиза от строя заради бомбардировки.   Имали са  летище, построено до голяма степен с помощта на Германия и Испания, вложили около 10 милиона евро - то е унищожено от Израел през 2001.  Изобщо към 2012 от ЕК правят обща сметка, че Израел е унищожил в Газа и Западния бряг обекти за 49 милиона, евро от които 29 милиона са европейски пари.

Четох, че в момента имат 3 обекта за десалинизация, имат соларни панели за населението и аварийно захранване на болници. В общи линии за турбулентното си битие /най-най-меко казано/, не се справят неуспешно.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Какво докажа?
Не правиш елементарна разлика между нещата, всяка втора дума ти е копейка и/или Путин/Русия, то е видно колко изобщо си правиш труда да мислиш.
В самото начало като се появи във форума ти дадох един съвет, ти го последва и водехме добри дискусии, припомни си го. :)

Нее, хич нямат общо нещата и с факта, че виждам как всички копейки до една подкрепят терористите и че Путин има нужда от точно от това разделение и да се обърне вниманието към такъв конфликт и страните в него да се представят точно по определен начин точно сега в този момент. "Сещаш се защо", както ти би казал.

J3FDjDv.jpg

Цитат

Раждаемостта се движи след икономиката. Както и образованието, демокрацията, културата, религиозните схващания и като цяло цивилизацията.

Бедност, липса на работа -> деца. Работа и бизнес -> няма деца. Виждаме го и в развития свят, но с обратен знак.

Липса на работеща икономика -> деградация, разпад на обществото и оскотяване. Което - планирано или не - прави Израел с палестинците.

Тук изключвам страните с петрола, където могат и да не работят.

Цитат

Терминът арабин не обозначава етнос, а е нещо подобно на славянин,  или даже по-скоро латиноамериканец или романските народи, защото славяните имаме повече родство помежду си, отколкото арабите. Книжовният арабски е като латинския или черковнославянския, никой не го говори, ако и да е единственият официален език по политически и религиозни причини. Учи се в училище и толкова, мароканци с да речем сирийци почти не се разбират.

Цитат

Не следя темата, вчера прочетох две страници, а сега две-три от мненията на последните две страници.

Да кажа, че съм изненадана, че мнението ми съвпада с потребители, с които по други теми сме на различно и обратното, няма да е точно вярно.

Това, което се случи в Израел е ужасяващо.
Това, което предстои да се случи в Газа и което се случва в Газа от десетилетия, е ужасяващо.

Знам, че е трудно да се осмисли, но е възможно да си едновременно пропалестински и произраелски настроен, що се отнася до обикновените хора.

Но това, което реално се случва е, че от години медийното отразяване нормализира насилието, което се случва в Газа и хората там отдавна губят човешкия си облик за нас тук и на по на Запад.

И да, да си ограничен на 300км, без работа,  без да можеш да напуснеш без разрешение, без да имаш каквито и да е проспекти пред себе си, да си окупиран, неминуемо води до зараждане на съпротива, която прибягва до насилие.
И не знам дали някой тук е следил достатъчно дълго, но много израелци предупреждават отдавна, че да се случи нещо такова е неминуемо.

А това, което предстои в Газа, защото няма калво да се заблуждаваме, евакуация за 24 часа на над милион души е невъзможна, е етническо прочистване.
Да не предизвиква ужас у повечето от нас е почти толкова ужасно.

Хуманността не поставя условия.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

В Газа продължава изключителната жестокост и от двете страни. Едвам се издържа отразяването. Но докато мюсюлманите са варвари, както ги нарекоха, евреите са цивилизовани. Аз по никакъв начин не приемам тази ЦИВИЛИЗОВАНОСТ. Благодаря! Тя сее смърт. И съвсем конкретно палестинците са онеправданите в случая в исторически план, както много други народи по света, подчинени на милостта на евроатлантизма.

Самата истина! Тая американска ЦИВИЛИЗОВАНОСТ...

преди 6 часа, Гражданин написа:

А какъв вид висше образование и колко точно висок процент такова трябва, за да се стигне до това тези например да управляват страната ти?

J372SUv.jpg

J37280J.jpg

J372vfa.jpg

J372eig.jpg

J3FDjDv.jpg

Там всеки може да си купи оръжие, какво остава да си купи и диплома.

С горните индивиди едва ли може да се разговаря по цивилизован начин.

Тези хора мърсят името на Бог произнасяйки го колейки невръстни деца! 

Може би Бог наистина е избрал евреите за народ чрез който да прочиства планетата от подобни примитивни извратени същества.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Организация за правата на човека: Израел е използвал бял фосфор в Газа и Ливан

Нали ви казаха какви са условията? - Да пуснат заложниците!

Докато не ги пуснат, няма как да очакват нещо добро.

преди 52 минути, Hristo52 написа:

Самата истина! Тая американска ЦИВИЛИЗОВАНОСТ...

Стига плямпа чиста пропаганда, защо не ревеш, че цяла война руснаците масово използат фосфор ? Достатъчно информация има за това, включително и над Херсон, който уж руснаците смятат за руски. Явно няма проблем нали руският фосфор нали не е натовски, демократичен и джендърски.

Да, не говорим, че палестинците пускаха клипове уж от газа, които всъщност са от Украйна.

Путин: Израелската обсада на ивицата Газа е неприемлива и е като нацистката обсада на Ленинград.

--- --- --- 

Норвежкият външен министър критикува геноцида в Газа: "Мащабът на унищожението в Газа е огромен и се страхувам, че цивилното население ще се изправи пред по-големи трудности през следващите дни. Налагането на пълна блокада на ивицата Газа, включително вода, електричество и храна, е неприемливо. Израел трябва да позволи на хуманитарната помощ да влезе и да осигури достъпа й до цивилното население в Газа."

--- --- ---

Катар отново заплаши, че ще спре доставките на газ за света, ако бомбардировките над цивилното население над Газа не спрат. Ако други арабски нации последват този пример, ще струва много скъпо на Запада да поддържа несправедливостта срещу палестинците.

--- --- ---

Израел изразява "дълбоко разочарование" по отношение на изявленията на Китай относно възникналата криза. Китайското искане е независима Палестина в границите от 1967 г. със столица Източен Йерусалим. 

--- --- ---

Хърватският президент каза, че вече не симпатизира на Израел. Президентът нарече "идиотска стъпка" решението на хърватското външно министерство да окачи израелското знаме близо до сградата в знак на солидарност. "С цялото си съчувствие към Израел, което, за съжаление, Израел загубиха за 15 минути... няма място за други знамена в Хърватия, освен в строго регламентирани ситуации", каза президентът. "Осъдих убийствата на Хамас, дори изразих отвращение, но правото на защита не включва правото да отмъщавате и да убивате масово цивилни и деца", добави той.

преди 17 минути, Flashback написа:

Путин: Израелската обсада на ивицата Газа е неприемлива и е като нацистката обсада на Ленинград.

Точно. Колкото и да ревът нашето човешко нищожество Денков и Зеления, и всички краварски подлоги, Русия няма интерес в момента от тази война. 

Вдъхновител на Хамас  е Иран. А вероятно и Сирия.

Но втори американски самолетоносач тръгва за Израел с "миротворна" мисия. Въпреки, че памперса твърдеше вчера , че САЩ няма да се меси... Вероятно двата най-големи самолетоносача са тръгнали за риба! Имало хубава риба близо до Газа! Изобщо...риболов.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Русия няма интерес в момента от тази война. 

Щом рассия няма интерес, значи тази война ще продължава! Нали това е идеята - ликвидирането на рассия?

Израелската армия атакува група журналисти в Южен Ливан на границата с Израел, включително екипа на AlJazeera. Журналист от друга агенция е убит, а двама журналисти на AlJazeera са ранени.

Допълвам, базираният в Бейрут оператор на Ройтерс Исам Абдала е загинал.

--- --- ---

Египет предупреди Израел да спре исканията си за преместване на палестинци в южната част на Газа в рамките на 24 часа. Също така Египет призовава Съвета за сигурност на ООН незабавно да се намеси и да го спре. Египет няма да отвори границите за евакуация, защото с този ход Израел иска да прогони палестинците, които ще загубят завинаги Газа. Израел ако иска Газа, ще трябва да убие всички над 2 млн. палестинци пред погледите на цял свят.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.