Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 1 час, Anneliese написа:

Открито сеене на етническа омраза във женски форум. Тази е за затвора!

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Да, а представи си колко са се хилили руснаците на "великия гений" на Фердинад Порше, като са видяли това:

640px-Metro-maus1.jpg

Не е истина как се хилих, като научих за този инженерен бисер.:lol6::giggle1:

О и руснаците имат подобен бисер иначе танковете на Вермахта са били перфектни за европейския театър но в Русия просто не стават поради липсвата на пътища

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

преди 7 минути, petie1 написа:

Не ми куца а отдавна спрях да се вълнувам от история щот разбрах че всеки я криви както си иска :)

Това е факт,но истинската история също си седи... Стига да можеш да я различиш от изкривените тълкования...и преиначавания...

И не трябва да се забравя 

преди 1 минута, Moriati написа:

Руските танкове са по леки като цяло заради географическите и климатични условия и терена на евентуални бойни действия по цялата страна , а не самое зарди азиатскта и част, ех котак котак...

Отделно и заради  това че по леките танкове са по мобилни и маневрени като цяло...

Но това не значи че руснаците не са имали или нямат тежки танкове... 

Отделно пътищата са важни,но боя се води  основно извън тях,а не по тях само...

Ами какво казах? Всъщност аз казах това което и ти с по малко думи :)

преди 2 минути, Moriati написа:

Това е факт,но истинската история също си седи... Стига да можеш да я различиш от изкривените тълкования...и преиначавания...

И не трябва да се забравя 

А така та затва и спрях да се вълнувам

току-що, petie1 написа:

Ами какво казах? Всъщност аз казах това което и ти с по малко думи :)

Ахам, за азиатската част само се поизложи.... 

Което изложи и цялата мисъл .... 

преди 1 минута, Moriati написа:

Ами така четох че руснаците залагат най вече да имат танкове с които да воюват най вече в азиатската си част където и смачкват Вермахта ама тва е за ВСВ.... По късните им танкове вече са предвидени за Европа и се доближават до западните образци като идея тва е което съм разбрал в се пак не съм танков експерт или военен като теб ама ако бях здрав бих се цанил за кемаф :)

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

А един мармот завива шоколад. Биологичната руска Вата, няма стойност за "царчетата" си дори колкото за нас, техните опоненти. Смятай колко сте ценни вие полезните от други държави. Виж в историята съдбата на българските комунисти емигрирали в СССР преди ВСВ. Каква част е оцеляла, а каква част е оцеляла, но е минала през концлагери. Клети ми полезни ватници.

Тва пък какво общо има с руските танкове?

преди 11 минути, petie1 написа:

Ами така четох че руснаците залагат най вече да имат танкове с които да воюват най вече в азиатската си част където и смачкват Вермахта ама тва е за ВСВ....

Какви бойни действия през ВСВ в азиатската част на Русия/СССР?

Къде,е границата, между Европа и Азия?

преди 1 минута, jhoro написа:

Какви бойни действия през ВСВ в азиатската част на Русия/СССР?

Къде,е границата, между Европа и Азия?

Ами Москва в Европа ли се намира?

преди 19 минути, petie1 написа:
преди 32 минути, Moriati написа:

Ами така четох че руснаците залагат най вече да имат танкове с които да воюват най вече в азиатската си част където и смачкват Вермахта ама тва е за ВСВ.... По късните им танкове вече са предвидени за Европа и се доближават до западните образци като идея тва е което съм разбрал в се пак не съм танков експерт или военен като теб ама ако бях здрав бих се цанил за кемаф

Котак, немците изобщо не достигат до азиатскта част на СССР , спрени са под Москва 😄

А за леките танкове отделно от ТТД данните им, друго положително качество е че гълтат и по малко гориво,което в условия на война също е важно, да не говоря че са и по прости за направа... Поне това важи за Т34 в сравнение с ИС1 или КВ 13 например,тежкия и средния съветски танк от тези години...

преди 2 минути, petie1 написа:

Ами Москва в Европа ли се намира?

А не бе, ех котак котак....

Ужаст, направо съм ошашарен.... 🤭😇

преди 17 минути, petie1 написа:

Ами така четох че руснаците залагат най вече да имат танкове с които да воюват най вече в азиатската си част където и смачкват Вермахта ама тва е за ВСВ....

Хмм,мисля ,че не е точна информацията...Немците стигат до Москва,Курск и Сталинград...Всичките тези най-тежки битки се водят в Европейската част на Русия,а не в Азиатската...

току-що, Лудият Учен написа:

Хмм,мисля ,че не е точна информацията...Немците стигат до Москва,Курск и Сталинград...Всичките тези най-тежки битки се водят в Европейската част на Русия,а не в Азиатската...

В Азиатската изобщо немците не успяват дори да стъпят, даже да видят не успяват....

преди 2 минути, Moriati написа:

не бе, ех котак котак....

Ужаст, направо съм ошашарен.... 🤭😇

Опааааааа май аз съм объркал разчитането на атласа тюхх Ама защо аджеба  чертаят до Санкт Петербург?

преди 1 минута, petie1 написа:

Опааааааа май аз съм объркал разчитането на атласа тюхх Ама защо аджеба  чертаят до Санкт Петербург?

Виж, официално Азиатска Русия започва на изток от планината Урал...

Някои са бягали от часовете по география!

Sharpen Stop Motion GIF by PES

преди 4 минути, Лудият Учен написа:

Голям резил за мен хихи...

преди 2 минути, petie1 написа:

Щото са сложили каруцата пред коня.

Географията на Европа, включително Русия, се учи в 6 и 7 клас, мързеливко! Явно някой тогава е бягал от часовете!

3149129.jpg

800x600-2_90650.jpeg

800x600-2_90928.jpeg

Голям резил за мен хихи...

А,не го приемай тежко...На всеки се случва да се окаже неподготвен по някоя тема...Поздрави !!!

преди 4 минути, petie1 написа:

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Граница_между_Европой_и_Азией

Ленинград-Санкт Петербург се намира в европейската част на Русия, на Финския залив....

Впрочем може и да са видели немците азиатската част ,все пакъ почти достигат до пролива Керч почти... Мдам

преди 1 минута, Лудият Учен написа:

Виж, официално Азиатска Русия започва на изток от планината Урал...

Това го знам ама ми е интересно защо чертаят до Санкт Пертербург? Абе да не съм объркаал атласите в даскалото?

Горките палестинци са натъпкани като в сардини.................Гнусните ционисти не са по - различни от нацистите!

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/15959743

Това го знам ама ми е интересно защо чертаят до Санкт Пертербург? Абе да не съм объркаал атласите в даскалото?

Не си ги объркал, ами явно си попаднал на това. Което е германска карта от учебник по география в нацистка Германия. Меко казано са сложили каруцата пред коня. Те са  ВЯРВАЛИ, че ще превземат тези територии и са ги искали. Това е тяхното ЛЕБЕНСРАУМ - ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО. Не, че са го завоювали, това са считали за свое!

И аз не разбирам с чий акъл са я издали тази карта. Чудно после, през 1944 какво ли са обяснявали на учениците.................

https://en.wikipedia.org/wiki/Lebensraum#/media/File:Die_'großzügigste_Umsiedlungsaktion'_with_Poland_superimposed,_1939.jpg

преди 5 минути, petie1 написа:

Нещо си объркал,не вярвам да го чертаят до него,къде в Финския залив,къде Урал 

преди 6 минути, petie1 написа:

Я, видях, че сега са качили нова карта, тази не съм я виждала................

https://en.wikipedia.org/wiki/Lebensraum#/media/File:P_20221107_205156_vHDR_Auto_(1).jpg

Дано скоро да качат учебниците от този период в интернет, че да се похиля. Чакам да видя ооще географски бисери на нацистите. Учебниците им взеха, че ми станаха интересни.

Сори за спама.

Разгадах къде съм сгрешил

преди 3 минути, Moriati написа:

Разгадах грешката си

data=zt6atosgsSM-ymPgupneo87A3pXROHF-WZ3

Мащаба на картата

преди 20 минути, Лудият Учен написа:

А,не го приемай тежко...На всеки се случва да се окаже неподготвен по някоя тема...Поздрави !!!

Фундемална грешка е за мен но тва е друга история

преди 24 минути, Anneliese написа:

Горките палестинци са натъпкани като в сардини.................Гнусните ционисти не са по - различни от нацистите!

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/15959743

Не си ги объркал, ами явно си попаднал на това. Което е германска карта от учебник по география в нацистка Германия. Меко казано са сложили каруцата пред коня. Те са  ВЯРВАЛИ, че ще превземат тези територии и са ги искали. Това е тяхното ЛЕБЕНСРАУМ - ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО. Не, че са го завоювали, това са считали за свое!

И аз не разбирам с чий акъл са я издали тази карта. Чудно после, през 1944 какво ли са обяснявали на учениците.................

https://en.wikipedia.org/wiki/Lebensraum#/media/File:Die_'großzügigste_Umsiedlungsaktion'_with_Poland_superimposed,_1939.jpg

Не е това

Ето виж това

data=zt6atosgsSM-ymPgupneo87A3pXROHF-WZ3

Мащаба на картата бил

преди 1 минута, Anneliese написа:

Какво лошо има в Miami? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.