Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Айде, бе?

Тук богаташи не е имало. Луксозни къщи и вили - не.  Ловния дом е бил май нещо като клуб за ловците и риболовците. През социализма са го направили ресторант, беше такъв допреди десетилетия. Евреите са имали къщи на центъра, вече ги няма, махнали са ги, за да направят днешния площад..........Но от снимките хич не изглеждат луксозни. След войната заминават за Палестина и оставят цялото си недвижимо имущество на държавата. Нашият апартамент е построен на празно място през 60 - те години на 20 век, даже открих снимки как е изглеждало мястото, но няма да кажа къде съм.  Повечето къщи днес в града са построени през социализма, а малкото старинни днес или тънат изоставени в разруха, или са общински сгради.

Яд ме е обаче, че никой никога не е снимал синагогата на града. Няма и една снимка с нея. Точно еврейската част от историята на града ни и изтрита, но не мисля, че е нарочно, че е държавна политика. Поне открих къде се е намирала синагогата. Там, през социализма са построили лятно кино което............ами, не се и ползва, даже не знаех, че градът ни е имал лятно кино.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 168,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

преди 3 минути, Anneliese написа:

Западът страшно удобно премълчава това:

1200px-MunichAgreement.jpg?2021040500121

Та, не е само Йосиф Сталин подписал договор с Адолф Хитлер.

Ама не му дават ресурси правиш ли разлика?  Без руските ресурси Вермахта щеше да стигне най много до Брюксел... А освен тва Западна не подписва военен пакт с дядо ти уссещаш ли разликата?

преди 7 минути, Anneliese написа:

Западът страшно удобно премълчава това:

1200px-MunichAgreement.jpg?2021040500121

Та, не е само Йосиф Сталин подписал договор с Адолф Хитлер.

Определено, Запада също окупира суверенни държави в съюз с хитлер. Нали наци?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Хубаво, в Европа я започнаха хитлep u cталин. 

Е да тва е правилен отговор

току-що, petie1 написа:

Ама не му дават ресурси правиш ли разлика?  Без руските ресурси Вермахта щеше да стигне най много до Брюксел... А освен тва Западна не подписва военен пакт с дядо ти уссещаш ли разликата?

Но предават Чехословакия в ръцете на един антисемит и побъркан. Не е малко престъпление. Там е имало чистки срещу евреите, комунистите и социалистите от 1938 година!

преди 2 минути, Anneliese написа:

Тук богаташи не е имало

Ще има!

преди 2 минути, Anneliese написа:

Луксозни къщи и вили - не. 

Ай на бас, че ще стане!

Яд ме е обаче, че никой никога не

Изобщо не ме интерсува, какв те е яд! 

Но предават Чехословакия в ръцете на един антисемит и побъркан. Не е малко престъпление. Там е имало чистки срещу евреите, комунистите и социалистите от 1938 година!

Малко ми е странно да наричаш дядо си антисемит при положение че ти си същата негова достойна внучка :)

А за чистката не бъди толкова сигурна дали е почнала баш при дядо ти....

@petie1 И кое ти е смешното? Било е трагедия! Чешки евреи са били изпратени в концентрационите лагери! Или сега ще оспориш ужасът там?

преди 7 минути, Anneliese написа:

@petie1 И кое ти е смешното? Било е трагедия! Чешки евреи са били изпратени в концентрационите лагери! Или сега ще оспориш ужасът там?

Смешно ми е как антисемит кат теб рони сълзи за евреите все едно вълк да рони сълзи за белите овце а за черните не

преди 8 минути, petie1 написа:

Смешно ми е как антисемит кат теб рони сълзи за евреите все едно вълк да рони сълзи за белите овце а за черните не

Нямам проблем с истинските евреи, имам проблем с ционистите, които от инат и фанатизъм ще запалят Третата световна война. Не одобрявам религиозни фанатици и крайности.  Ти вземи се образовай за реформистките евреи. Но не тези с крайни разклонения. Наскоро влязох в "Уикипедия" за информация за евреите............ ужас, поне 200 разклонения. Нещата са по - зле и от при християнството.

Бях ти дала за пример едно еврейско семейство. Ето такива хора подкрепям. Образовани, културни, работещи, интегрирани  в чуждата държава, светски настроени.

Такива не видях по новините от Израел.

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

А,ти колко си дала? Колко? Я си  го... и 

А ти си отвратителен, не понасящ хората с увреждания. Чудно, защо ли?

преди 4 минути, Anneliese написа:

Нямам проблем с истинските евреи, имам проблем с ционистите, които от инат и фанатизъм ще запалят Третата световна война. Не одобрявам религиозни фанатици и крайности.  Ти вземи се образовай за реформистките евреи. Но не тези с крайни разклонения. Наскоро влязох в "Уикипедия" за информация за евреите............ ужас, поне 200 разклонения. Нещата са по - зле и от при християнството.

Бях ти дала за пример едно еврейско семейство. Ето такива хора подкрепям. Образовани, културни, работещи, интегрирани  в чуждата държава, светски настроени.

Такива не видях по новините от Израел.

Ето виждаш ли за какво ти говоря? Разделила си си стадото на бели и черни овце и си ревеш само за белите овце.. Няма как да се образовам за евреите щот не познавам евреи а и не са ми интересни че да си пълня пълня куфалницата с глупости а и примера ти даже объкрка доста Валкирия ....

В крайна сметка ти не си много по различна от дядо си Хитлер.......

току-що, Anneliese написа:

А ти си отвратителен, не понасящ хората с увреждания. Чудно, защо ли?

Абе, принцесо....знаеш ли колко плащамам всеки данъчен период? ! Си вземи рам пищила и и умирай! Ти кво искаш  -аз да ти плащам екскуезииите, ли? Ти матери нямяш ли?

И не ми тртъгвай с разните болести! Или работиш или го духаш

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Просто си зомбирана с руската пропаганда, която доказано от 1917 винаги е била тотална лъжа. Като пропадащия капитализъм, а соца се разпадна. Хуманизма на соц държавите, а избиха милиони невинни. Пацифизма им, а започнаха втората световна с нападение над Полша и изнасяха революция навсякъде. Предимствата им пред Запада , пък убиваха хората за да не отидат там. Клети малоумни русороби. Измета и утайката на обществото ни.

Я пак, я пак, кой започна ВСВ?! Тъп, по-тъп, най-тъп, русофоб - това е открояващата се градация...

преди 7 часа, Митко Вълчев написа:

Ти си изключително нагла лъжкиня. Втората световна я започват Русия и Германия с нападението над Полша. Само в Голодомора има унищожени с ГЛАД поне 4 милиона, сталинските чистки нови милиони , заград отрядите нови. Безумието на Мичурин още. В Белене са изпращали хора, които не са искали да дадат земята си или за вицове. Или затова, че преди 9 ти са били богаташи и цървуковците са ги мразили затова. Ходи се лекувай. И знай, че фашистката пропаганда се преследва от закона.

ВСВ я започва Германия с нападението над Полша. Същата тази Полша, с която по-рано заедно унищожиха Чехословакия. Тогава не е имало Русия, а СССР, в която са били и милите ти украинци. И, защо, след като Великобритания и Франция обявяват война на Германия, когато по-късно СССР взима остатъка от Полша, те не му обявават война? Ти си отявлен неграмотник, палавнико! :emoji_smiley-06:

преди 6 часа, NewRedDragon написа:

Абе, принцесо....знаеш ли колко плащамам всеки данъчен период? ! Си вземи рам пищила и и умирай! Ти кво искаш  -аз да ти плащам екскуезииите, ли? Ти матери нямяш ли?

И не ми тртъгвай с разните болести! Или работиш или го духаш

Ало, плащащият, кажи колко даваш, че да се видим кои сме чорбаджиите... :yanim:

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

Аз съм посочил конкретика, а ти си написал пропагандни мантри. Как няма разлика между руската кочина и Запада, който е най доброто общество от възникването на човечеството до сега. Посочил съм и точно някои от най големите лъжи още на съветската пропаганда,;  обори едно мое твърдение бе човек. Аман от любители на другата гледна точка, дето не могат да я обяснят и обосноват. Хайде, напиши лъжи на Западната пропаганда, лъжливо нагли като тази за успешния соц и гниещия капитализъм. 

Определено всичко е еднакво и няма разлика в количеството лъжи на руснаците и на Запада. 

Къде го чукаш ,къде се пука -чувал ли си тоя лаф? - изглежда не.Аз какво казвам а ти какво коментираш.

Извинявай приятел но ти можеш ли да четеш какво съм написал.Дори човек без образование би го разбрал.

Ето още един път накратко и дано да схванеш какво съм казал - Защо се занимавате с американците или руснаците а не си гледаме нашата България нея да оправим?

По добре от това не мога да обясня.Ако и това не можеш да разбереш причисли го към руската пропаганда.

преди 8 часа, Гражданин написа:

HUVHlz7.jpg

Идеално КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА 🤣

дори т.нар. печат си откраднал.

Какво се чудя то се изисква умения за това каквито ти нямаш гражданино от село.

Боже спаси България от такива българи които са се продали за няколко сребърника и работят да чужди интереси. :emoji_symbols-86:

преди 10 минути, superiority написа:

От къде предлагаш да започнем?

И това ли не можеш да схванеш ЕТО - *нашата България нея да оправим*

преди 1 час, Sargon III написа:

Я пак, я пак, кой започна ВСВ?! Тъп, по-тъп, най-тъп, русофоб - това е открояващата се градация...

ВСВ я започва Германия с нападението над Полша. Същата тази Полша, с която по-рано заедно унищожиха Чехословакия. Тогава не е имало Русия, а СССР, в която са били и милите ти украинци. И, защо, след като Великобритания и Франция обявяват война на Германия, когато по-късно СССР взима остатъка от Полша, те не му обявават война? Ти си отявлен неграмотник, палавнико! :emoji_smiley-06:

Ало, плащащият, кажи колко даваш, че да се видим кои сме чорбаджиите... :yanim:

Вдлъбнат, Германия И СССР (Русия) и злото е било в Кремъл, Москва, Русия я започнаха като агресори срещу Полша. Кога Полша е унищожила Чехия ве измет? Защо изкарваш жертвата агресор хуманоиде.

преди 46 минути, gross написа:

Боже спаси България от такива българи които са се продали за няколко сребърника и работят да чужди интереси. :emoji_symbols-86:

От възраждане ли си? Ти наистина ли си си помислил, че сте тръгнали да оправяте нещо? :giggle1:

преди 1 час, gross написа:

Къде го чукаш ,къде се пука -чувал ли си тоя лаф? - изглежда не.Аз какво казвам а ти какво коментираш.

Извинявай приятел но ти можеш ли да четеш какво съм написал.Дори човек без образование би го разбрал.

Ето още един път накратко и дано да схванеш какво съм казал - Защо се занимавате с американците или руснаците а не си гледаме нашата България нея да оправим?

По добре от това не мога да обясня.Ако и това не можеш да разбереш причисли го към руската пропаганда.

Пич жалък, спри общите приказки и напиши нещо конкретно. Обори някое мое твърдение. Преливаш от пусто в празно . Пишем в темата за войната в Израел (Палестина) къде се бъркаш за България в случая? Клоуни нещастни, стоящи на барикадата без капка мисъл.

преди 52 минути, gross написа:

Давай. Започвай. Ама сте изначално негодни феновете на Раша. Можете само да унищожавате.

преди 11 часа, Митко Вълчев написа:

Просто си зомбирана с руската пропаганда, която доказано от 1917 винаги е била тотална лъжа. Като пропадащия капитализъм, а соца се разпадна. Хуманизма на соц държавите, а избиха милиони невинни. Пацифизма им, а започнаха втората световна с нападение над Полша и изнасяха революция навсякъде. Предимствата им пред Запада , пък убиваха хората за да не отидат там. Клети малоумни русороби. Измета и утайката на обществото ни.

Чакай чакай…. Айде иди на прочетеш КАК всъщност е започнала 2та световна.Ако говориш за “договроката” с Хитлер да си разделят Полша е съвсем различно нещо.Факт е,че Русия печели войната и това няка как да се промени колкото и да плюете.

преди 14 часа, Ъмерикън Пенсионер2 написа:

аз съм за израел ама  ако може израелския бойко борисов  - натаняху да не прави военна операция в Газа и да имитира   Путин понеже  не му се получава 

Може да бъде изображение с влак и текстово съобщение

преди 4 минути, Тетя написа:

Чакай чакай…. Айде иди на прочетеш КАК всъщност е започнала 2та световна.Ако говориш за “договроката” с Хитлер да си разделят Полша е съвсем различно нещо.Факт е,че Русия печели войната и това няка как да се промени колкото и да плюете.

Как е различно да нахлуеш с армията в чужда държава? Четеш ли се изобщо? Войната се печели от коалиция в която е и СССР. Ако не бяха съюзниците сега Москва щеше да е у немско.

преди 3 минути, Тетя написа:

Войната я, печелят съюзниците, към които е и СССР. Пропагандата, че СССР печели войната сам е отдавна е отвхърлена.

преди 28 минути, Митко Вълчев написа:

Вдлъбнат, Германия И СССР (Русия) и злото е било в Кремъл, Москва, Русия я започнаха като агресори срещу Полша. Кога Полша е унищожила Чехия ве измет? Защо изкарваш жертвата агресор хуманоиде.

Не "Чехия", а "Чехословакия". Абе, вземи да прочетеш малко, нискочел полуграмотнико:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Тешинска_Силезия

Цитат

През октомври 1938 г. Полша, съвместно с нацистка Германия, въвежда войски и окупира чехословашката част на Тешинска област, присъединявайки я като Западносилезки окръг (Powiat cieszyński zachodni) Автономно Силезко войводство.

Тогава Полша все още си е цяла и заедно с Германия крадат територии. И, о чудо, познай коя държава единствена се застъпва за Чехословакия. Жокер - хич не я харесваш тая държава...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.