Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Палестина

Featured Replies

Може да бъде изображение с текстово съобщение

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 164,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Другарката Урсула се изказа в X, но един ирландски член на Европейския парламент много добре я затапи:      

• Основаването на Хамас дискутирахме в частта му, когато ти написа, че е създаден от евреите. Не. Не е. И няма смисъл да се дискутира повече. Но, ясно посочих грешките на Нетаняху. Той се предовери на Х

Публикувани изображения

Затишието на огъня свърши. Вместо поискани 24ч то трая 6ч. Вместо всички чужденци-заложници пуснаха само два. Все пак някакво начало. В 03:00ч хамас изстреля поредна порция ракети в посока южен Израел. Повториха в 07:00 сутринта и потретиха в 09:00ч към пристанището и електроцентралата на Ашдод. Слаб шейх.

Свиквайте с новата обстановка, с новата реалност и показаха сметката за обезглавяване на хамас - $40млрд за следващите 3 месеца. Оптимистично и в двете числа. Настъпила е пълна консолидация в обществото и то е готово да измизерства тази цена. Роднините на убитите казват, че не искат да виждат Аза, а брега на морето. Удивителното е, че 3000 ортодокса са запълнили анкета за мобилизация в ЦАХАЛ. Те до конфликта плюеха и мятаха камъни по войниците, стигаше се до улично линчуване на войнички, осмелили се да пресекат техни квартали. Ортодоксите са маргинали. Ни светски знания, ни военна подготовка и от тях едва 1200 са одобрили в качество на тилова служба: готвачи, санитари, куриери и т.н.

100 000 строители-гастербайтери са напуснали Израел. Предимно турци, молдовани, китайци. Около 20 000 филипинци и тайландци също. Те са болногледачи в старчески домове и нужникари в кравефермите. Вакуум. 250евро е дневната надница на подобен гастербайтер-строител. Не бързайте с сметките. При 36'С на сянка и 85% влажност, и за 2500евро на ден няма да се хванете. Израелското арабя стартира при 750евро надник, но по съображения за безопасност ги отсраниха от строежите. Евреи по строежите - моля ви се, не ме карайте да се усмихвам.

Ситуацията затвори офисите на много чужди компании. Надпис - до по-добри времена. Инвеститорите изтеглят вложения и се въздържат от влагания, от което ще пострада кредитния рейтинг на Израел. Много израелски старт-ап се изнесе в САЩ, разбирай капитал. Така, че сказките на путьо как цъфти и връзка икономиката му в военно време и безпрецедентни световни санкции, да ги шепне на ушето на императора Си.

Засега хамас води. Лидира още на арената на световните агенции. Израел закри отдела за пропаганда преди години. Смята, че са настъпили мирни времена и проиграва на виртуалния фронт. Разчита на волантьори, блогери, на гражданска съвест, които да разясняват на непросветения защо така.

ВУЗ-а в Аза бе взривен, защото бе център за кадри на хамас. В изолация по-будните азаджии виждаха единствена възможност за образование, като постъпят в този вуз. Профилите бяха следните: археология, минно дело, военно дело, програмиране и ислямизъм. Програмирането се разделя на уеб-програмиране, джава-андроид програмиране, системна администрация, фотошоп-видеобработка. Сървърът на хамас се намира в Москва. Криптовалута от Москва извършва транзакции в портфейла на хамас. Масово фишинг-сайтове и фишинг-апликации за андроид с завиден професионализъм. Военно дело се разделя на ракетчици и химици по взривно вещество. Минното дело държи метростроя, а археологията е източник на доходи. Газа и Ашдод са най-древните градове, по-древни от Ерусалим и на 5м под повърхността има цели антични градове и изобилие от артефакти. Все източник на доходи за войната.

Старият Ерусалим днес. Няма никой и арабята-продавачи са оклюмали. Сувенири, свещи, сандалите на Моше, икони от Града на Хляба до нови по-добри времена.

преди 13 минути, Coco1 написа:

Факт. Освен, че убитите на 7 октомври са застреляни в тил, те са преджобени за Visa-карти и отнета бижутерия. Класическа мародерщина. И в същия ден са заочнали да изтеглят суми от сметките на жертвите си. В Израел картите са лимитирани и всяка голяма сума се блокира. Обажда се служител по телефона и пита за подтвъждение на транзакцията.  Но в шабат никой не работи и са успели да изтеглят само суми под лимита.

В Израел професия кат-аджия почти умря и се разчита на улични камери и обща полиция. Камерите и видеорегистратори са свидетели на зверствата. Много от жервтите в автомобилите са били заляти с бензин, поставен крак на газта и "пуснати на влакче". В Израел няма автомобили с ръчна скоросттна кутия, отдавна са автомати.

И ето, че църквата не била унищожена, но е поела щети от удар на съседна сграда, както показаха и евреите. Палестинците пак са излъгали и руските ботове пак са се закачили на куката.

Все пак използват тъпи големи бомби, които нанасят поражения и не където трябва. Пазят умните и ново оръжия, ако случайно Хизбула и Иран се намесят.

Ако наистина ви пука за палестинците, искайте хамас да започнат да се предават.

наистина, защо всички тук подкрепящи ислямистките терористи не направят най логичното - да не се "мъчат" в злия недемократичен зъл Запад, а да отидат в страните от мечтите си ?

:) 

Преди час агенция Associated Press публикува обширен анализ, в който доказва, че взрива в болницата в Газа е причинен от палестинска ракета, в следствие обстрела срещу Израел. Десетки видеа са анализирани, като иронията е, че едно от ключовите е на Al Jazeera Channel - قناة الجزيرة  - каналът, който започна да разпространява истерично лъжливата новина.

А сега си представете, каква част от "хилядите избити" деца и жени през годините от Израел, разнасяни от арабската пропаганда са истина и кой е прав, кой е жертва в този конфликт. Дали агресията, фанатизма, първобитността и тероризма или цивилизацията и единственото желание да бъдат оставени да живеят мирно.

Пълният анализ - https://apnews.com/article/israel-palestinians-hamas-war-hospital-rocket-gaza-e0fa550faa4678f024797b72132452e3 . Иво Джоков

Al Jazeera Channel  е катарска агенция. Толкова за пристрастието и обективността й. Израел й отне акредитацията, защото в тази война водещите осведомяваха за място на попадение и типа разрушение в Израел. Откровенна коректировка на огъня. Отнеха акредитациите и на няколко руски журналисти, превърнали се в кремълски рупори на пропагандата от мястото на събитието.

В Египет Сиси спретна самит по въпроса. Разните главари на брикс и няколко неадеквата от ЕС са гости на самита + мазен.
САЩ, Израел и хамас не са поканени. Тръгнал Сиси на сватба без хур. И какво ще решат? Как се опложда камила ин витро? Поне да харижат по една заплата за палатки на "мирните".

Галант е министър на отбраната. Той е военен и класически ястреб. Биби не му дава да срине Бейрут. Днес загина първия войник на северната граница. хизбалла лупи също с руско противотанково реактивно оръдие по бетонните укрития. В случая хизбалла пуска на час по лъжичка и това е отвличаща маневра. Елитните части са срещу хизбалла .

Под натиск на Байден водата от Израел отново е пусната и за никаква продоволствена криза не иде реч. Иначе сирените вият цял ден и размяната на удари продължава. Колкото повече се отлага наземната операция толкова по-добре. Гео-фиксация на точката за запуск и последвало засиране от въздуха.

преди 1 час, miro20 написа:

наистина, защо всички тук подкрепящи ислямистките терористи не направят най логичното - да не се "мъчат" в злия недемократичен зъл Запад, а да отидат в страните от мечтите си ?

:) 

Да допълня :

https://www.dw.com/bg/olaf-solc-germania-trabva-da-deportira-povece-i-pobrzo/a-67173712

преди 52 минути, Митко Вълчев написа:

Преди час агенция Associated Press публикува обширен анализ, в който доказва, че взрива в болницата в Газа е причинен от палестинска ракета, в следствие обстрела срещу Израел. Десетки видеа са анализирани, като иронията е, че едно от ключовите е на Al Jazeera Channel - قناة الجزيرة  - каналът, който започна да разпространява истерично лъжливата новина.

А сега си представете, каква част от "хилядите избити" деца и жени през годините от Израел, разнасяни от арабската пропаганда са истина и кой е прав, кой е жертва в този конфликт. Дали агресията, фанатизма, първобитността и тероризма или цивилизацията и единственото желание да бъдат оставени да живеят мирно.

Пълният анализ - https://apnews.com/article/israel-palestinians-hamas-war-hospital-rocket-gaza-e0fa550faa4678f024797b72132452e3 . Иво Джоков

То като видиш как троловете, които изпълзяха 30 минути след атаката и повтаряха как всичко е ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕНО и преброили 500 трупа, сега думичка не обелват все едно не е станало и анализът е завършен. 

преди 8 минути, N1K17Y написа:

То като видиш как троловете, които изпълзяха 30 минути след атаката и повтаряха как всичко е ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДЕНО и преброили 500 трупа, сега думичка не обелват все едно не е станало и анализът е завършен. 

По ми е интересна ракцията на Поля Димитлер че тя беше най            гласовита по тая тема

преди 9 часа, Coco1 написа:

аз съм за израел ама  ако може израелския бойко борисов  - натаняху да не прави военна операция в Газа и да имитира   Путин понеже  не му се получава 

преди 4 часа, petie1 написа:

По ми е интересна ракцията на Поля Димитлер че тя беше най            гласовита по тая тема

Въобще не вярвам и на една дума на продажните медии. И не разбирам какво толкова се заяждаш с мен. Обсъждам теми, които ме вълнуват. Заради обществото, друг живот нямам. Мога поне да си обсъждам политиката и политическите възгледи. И без това се старая да не мисля за глупости.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Въобще не вярвам и на една дума на продажните медии. И не разбирам какво толкова се заяждаш с мен. Обсъждам теми, които ме вълнуват. Заради обществото, друг живот нямам. Мога поне да си обсъждам политиката и политическите възгледи. И без това се старая да не мисля за глупости.

Би ли изброила пет не продажни медии, които пускат достоверна и проверена информация? Помията с която заливаш всички теми в които пишеш, не показват че ползваш такива.

преди 33 минути, Митко Вълчев написа:

Би ли изброила пет не продажни медии, които пускат достоверна и проверена информация? Помията с която заливаш всички теми в които пишеш, не показват че ползваш такива.

За вас, всяка медия, която не прокламира  тъпите американски и еврогейски "ценности" е продажна. Много, ама страшно много те зависими от американската пропаганда.

Аз поне не съм.

преди 20 минути, Anneliese написа:

За вас, всяка медия, която не прокламира  тъпите американски и еврогейски "ценности" е продажна. Много, ама страшно много те зависими от американската пропаганда.

Аз поне не съм.

Просто си зомбирана с руската пропаганда, която доказано от 1917 винаги е била тотална лъжа. Като пропадащия капитализъм, а соца се разпадна. Хуманизма на соц държавите, а избиха милиони невинни. Пацифизма им, а започнаха втората световна с нападение над Полша и изнасяха революция навсякъде. Предимствата им пред Запада , пък убиваха хората за да не отидат там. Клети малоумни русороби. Измета и утайката на обществото ни.

преди 30 минути, Митко Вълчев написа:

Просто си зомбирана с руската пропаганда, която доказано от 1917 винаги е била тотална лъжа. Като пропадащия капитализъм, а соца се разпадна. Хуманизма на соц държавите, а избиха милиони невинни. Пацифизма им, а започнаха втората световна с нападение над Полша и изнасяха революция навсякъде. Предимствата им пред Запада , пък убиваха хората за да не отидат там. Клети малоумни русороби. Измета и утайката на обществото ни.

Вие като виждам и от политика "разбирате" толкова колкото и от рутери и интернет? Не е ли по добре да пишете по темата а не да се плюете един друг? Всеки си има собствено мнение и то се отстоява само с аргументи.

Добре че не сте живели в ония години иначе щяхте да разстреляте половината от форума.По мъдрите и умни от нас са казали-*В спора се ражда истината.*

преди 1 час, Anneliese написа:

Истината е че ти не обсъждаш никаква политика а само пищиш в тон с едната пропаганда без да се замислиш че може и да е грешна, същьото се отнася и за другия отбор... Другата ти теза за обществото не е за тази тема и нема да я коментирам......

преди 53 минути, Anneliese написа:

Аз поне не съм.

Демек ти си избрала да вярваш на "Източната пропаганда"

преди 6 минути, petie1 написа:

в тон с едната пропаганда без да се замислиш че може и да е грешна, същьото се отнася и за другия отбор... Другата ти теза за обществото не е за тази тема и нема да я коментирам......

Напълно съгласен...

Жалка картинка сте да си знаете, и тук успяхте да разделите всичко на крави и ватенки, освен смях друго не заслужавате.

Онзи ден казах нещо и това е самата истина, само че някой модератор явнп рещши че коментара ми е твърде краен и го премахна. Истината понякога е кофти но и света в който живеем е кофти, а като бягаме от истината не я правим по-малко истина.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Жалка картинка сте да си знаете, и тук успяхте да разделите всичко на крави и ватенки, освен смях друго не заслужавате.

Онзи ден казах нещо и това е самата истина, само че някой модератор явнп рещши че коментара ми е твърде краен и го премахна. Истината понякога е кофти но и света в който живеем е кофти, а като бягаме от истината не я правим по-малко истина.

Правилно казваш аз даже казах че тва е старата римска тактика разделяй и владей която сработи и в тази война

преди 26 минути, gross написа:

Вие като виждам и от политика "разбирате" толкова колкото и от рутери и интернет? Не е ли по добре да пишете по темата а не да се плюете един друг? Всеки си има собствено мнение и то се отстоява само с аргументи.

Добре че не сте живели в ония години иначе щяхте да разстреляте половината от форума.По мъдрите и умни от нас са казали-*В спора се ражда истината.*

Начи ся, направо ме уби с перфектната ирония и сарказъм. Нещо по същество? Посочил съм няколко твърдения, всяко едно от които ако е вярно, доказва че руския модел може да бъде за пример, само какво не трябва да бъде едно общество. Може и да греша, оборете едно от твърденията ми. Което и да е. Къде съм твърдял, че разбирам от интернет (каквото и да значи) и от рутери? Какъв спор? Всеки от отбор Ватенка си е хванал два три лафа и си върти тях ( Атидже например казаци, хохли, бандеровци) или пускат фейк след фейк от роспропагандата. И спокойно, никой никога не бих разстрелял, освен ако той не се опитва ВЪОРЪЖЕН да унищожи мен или близките ми или напада България по време на война. Това е от специалитетите на комуноидната гняс, на съвестта им( не че имат такава) тежат милиони убити невинни от собственото им население, не визирам само в България, тук са "само" десетки хиляди.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.