Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фалшиви огромни SSD и Flash памети

Featured Replies

По-добре врабче в ръцете, отколкото орел в небето.

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 111
  • Прегледи 14,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Оня ден какво се разбрахме с теб? Че няма да казваш от къде е?

• Емил Костов
    Емил Костов

А аз съм марсианец дошъл да живее на Земята

• Емил Костов
    Емил Костов

Естествено, че е за коша! Даже коша ще го е срам да я приеме! 

Публикувани изображения

• 1 година по-късно...

FakeDriveCheck 4.56

Обнови се днес (вече вчера 250801), но не намирам промените за последната версия. До 4.54 са:

https://www.reuschtools.com/en/support/versioning.html

Линк за теглене:

https://www.reuschtools.com/download/fakedrivecheck_4.56_english.exe

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

Някой може ли да предложи хекс едитор за да се възстанови оригиналния размер на памети имитации. например от 1ТВ да си стане 7.4GB и после да си я върна на продавача .Искам да проследя , чисто психологично, каква ще е реакцията му.

Поздрави.

MSD fall real.jpg

преди 1 час, Boyko1971 написа:

хекс едитор за да се възстанови оригиналния размер

Доколкото разбирам от написаното, си доста далече от материята. Не стават така нещата...

Какво точно очакваш да постигнеш? Най-много продавачът да ти каже: "След като си модифицирал това, което съм ти изпратил, няма да ти върна парите". И ще е в правото си. 

Дали е прав да мами? Дали е прав на отгодовор? Можеш ли да помогнеш или пък ти ще изследваш моя психологически профил?😂🤣😆

Тук някой на някой помага ли или просто попаднах на форум за шеги и забави?:shy11:

Добре, давай , аз намерих това което ми трябваше , та успех с профилирането ми .Поздрави и бъди усмихнат.Аз ви напускам.😜

@Rudy M.е прав, че ще откажат да приемат рекламация та на манипулиран устройство. А за връщането на реалния размер на флашката има доста материал във форума. Има търсачка. С две думи - ползват се материали от рускоезични сайтове. 

преди 2 часа, Boyko1971 написа:

Здравейте,

Цитат

🧠 Какво представлява „фалшивата памет“?

• USB или SD карта, която се представя за 1TB, но реално има 7.4GB физически капацитет
  • Firmware-ът е модифициран така, че компютърът да „вижда“ 1TB, но данните се презаписват или губят
  • Това е измама, често срещана в евтини устройства от непроверени източници

🔧 Как да възстановиш реалния капацитет?

1. WinHex — професионален хекс редактор

• Позволява ти да редактираш физическия секторен layout на устройството
  • Можеш да видиш къде реално започва и свършва паметта
  • Поддържа FAT, NTFS, exFAT и други файлови системи

📌 Не е автоматичен инструмент — изисква ръчна намеса и разбиране на структурата

2. ChipGenius + H2testw — за диагностика

• ChipGenius показва реалния контролер и производител
  • H2testw записва и чете данни, за да провери реалния капацитет
  • След това можеш да използва MPTool или BootIce, за да форматираш устройството до реалния му размер

3. Психологическият експеримент 😏

След като върнеш устройството към реалните 7.4GB, можеш да го предадеш обратно на продавача и да наблюдаваш:

• Ще се опита ли да отрече?
  • Ще се престори на невеж?
  • Ще предложи замяна или ще се ядоса?

📌 Това е не просто техническо разобличаване, а социален тест за реакция при разобличена измама

⚠️ Важно:

• Не изтривай данни, които могат да се използват като доказателство (снимки, логове от H2testw)
  • Ако устройството е закупено онлайн, направи скрийншоти и архивирай комуникацията
  • Не използвай тези инструменти за промяна на чужди устройства без съгласие — само за твоята памет

Успех!

преди 5 минути, цър-вул написа:

@Rudy M.е прав, че ще откажат да приемат рекламация та на манипулиран устройство. А за връщането на реалния размер на флашката има доста материал във форума. Има търсачка. С две думи - ползват се материали от рускоезични сайтове. 

Е, колко??? => Какво ти пречи да направиш социален експеримент??? => Явно счита себе си за психически силен! :) 

на 23.08.2025 г. в 12:19, Boyko1971 написа:

Дали е прав да мами? Дали е прав на отгодовор? Можеш ли да помогнеш или пък ти ще изследваш моя психологически профил?😂🤣😆

Тук някой на някой помага ли или просто попаднах на форум за шеги и забави?:shy11:

На тъп въпрос - тъп отговор. Ти какво очакваше, някой тук да те научи как да мамиш ли?

Не е тъп този, който продава боклуци. Тъп е този, който ги купува!

FakeDriveCheck 4.58 

Промените за последната версия.

https://www.reuschtools.com/en/support/versioning.html

Линк за теглене:

https://www.reuschtools.com/download/fakedrivecheck_4.58_english.exe

преди 1 минута, Gregory House написа:

Няма спасение от фейка

Каквито хората такъв и хардуера

Всички сме фейк

Никой не говори за ремонт. Инструментите са по-скоро за засичане/превенция. А спасение има. Ако е прекалено хубаво за да е истина, значи най-вероятно не е! Визирам за 5$ да си вземеш 2TB флашка например...

преди 10 минути, Gregory House написа:

Веднъж купен флаша колкото и да го анализираш файда няма

Зависи откъде е купен. Но повечето предлагат период на връщане в срок от 14-30 дни.

на 14.01.2024 г. в 18:34, jrec написа:

Здравейте. Вижте линка по-долу. За мен е ясно, че това е грандиозна измама. Но мой познат ме убеждава, че било реалност! Според мен, ако наистина съществува SSD с обем 256 Gb, той ще струва петцифрена сума в долари. Може ли да ми пратите линк, който разобличава мошенничествата на алиекспрес и прочие китайски менте сайтове? https://www.aliexpress.com/item/1005006213227343.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.21ef1802TEhDgt&fbclid=IwAR2O2s4Vkuyh-xGBGpX-q69qgKA6_isefwSabMsx8pLGv73z43JKXa8Vrjg.

Ъхъ, петцифрена ще да е...   🤦‍♂️ 
Поръчката е от 13.11.2023 г.

Picture_created_06-09-2025_20-19-54.png.021a631c2edd4faf095e058a3c84acca.png

на 14.01.2024 г. в 17:34, jrec написа:

Здравейте. Вижте линка по-долу. За мен е ясно, че това е грандиозна измама. Но мой познат ме убеждава, че било реалност! Според мен, ако наистина съществува SSD с обем 256 Gb, той ще струва петцифрена сума в долари. Може ли да ми пратите линк, който разобличава мошенничествата на алиекспрес и прочие китайски менте сайтове? https://www.aliexpress.com/item/1005006213227343.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.23.21ef1802TEhDgt&fbclid=IwAR2O2s4Vkuyh-xGBGpX-q69qgKA6_isefwSabMsx8pLGv73z43JKXa8Vrjg.

В момента в Жарр и това не е реклама, а бегла мързелива проверка на само една фирма, SSD 256GB струва 30-тина лева. Има и по-скъпи, ама пуснах цена от ниска към висока. И при другите цената трябва да е подобна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.