Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Featured Replies

Здравейте !

ЮТюб ми показа реклама за тази
"Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори.
DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" - на цена 96 лв.
и ловяща "над 5000 канала от цял свят."

В подкрепа на горното твърдение е добавено и обяснението :
"ТВ антената с усилване се монтира много лесно и ви позволява да гледате хиляди канали,
без да се налага да плащате месечен абонамент. 
Лесен за инсталиране и с много силно приемане, той е най-добрият на пазара".

Имам впечатления, че най-често, стоките в подобни реклами са далеч от обещаните способности, 
но с приличен дизайн, авторитетна опаковка и дотам.

Някой пробвал ли е това устройство ?
Или, ако никой не го е пробвал, какво казва науката за заявените способности на антената ?
Ако не точно това устройство, съществуват ли аналози, с такива способности,
от утвърдени фирми, на по-високи цени ?

Предварително ви благодаря ! 

https://www.qualitamia.com/visokoproizvoditelna-televizionna-antena/?gclid=CjwKCAjw5ImwBhBtEiwAFHDZx2UU0tNi8yvhezU2HfXNpovn0_5ho7ox6_cdbVhf3xRq8Ez2RZ9m2hoCsHEQAvD_BwE

• Отговори 159
  • Прегледи 36,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

• Фаща от трите , най-дългия. Типична ловушка за балъци.

• Колев 74
    Колев 74

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необхо

Публикувани изображения

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

преди 7 минути, Недко написа:

Здравейте !

ЮТюб ми показа реклама за тази
"Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори.
DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" - на цена 96 лв.
и ловяща "над 5000 канала от цял свят."

В подкрепа на горното твърдение е добавено и обяснението :
"ТВ антената с усилване се монтира много лесно и ви позволява да гледате хиляди канали,
без да се налага да плащате месечен абонамент. 
Лесен за инсталиране и с много силно приемане, той е най-добрият на пазара".

Някой пробвал ли е това устройство ?
Или, ако никой не го е пробвал, какво казва науката за заявените способности на антената ?
Ако не точно това устройство, съществуват ли аналози, с такива способности,
от утвърдени фирми, на по-високи цени ?

Предварително ви благодаря ! 

дай линк да я видим

• Автор
преди 12 минути, цър-вул написа:

само БГ ефирните канали за региона.

и от съседните държави в граничните общини. При нас се лови румънска ТВ, по западната граница - някога гледаха сръбска, не знам как е сега ...
Така и предполагах, но нали не знам на какви честоти се излъчват,
като помня едни уроци по физика за някои честоти, които се отразяват многократно от дадени слоеве в атмосферата и от земята.
И като съм присъствал в местния радиоклуб, (който имаше антена-мачта) и ловяха радиостанции от други континенти ... да си попитам аз ...

преди 8 минути, Т.Христов написа:

дай линк да я видим

Моля да ме извините, че забравих да дам линка !
Сега го има най-долу в първия ми пост и тук 
https://www.qualitamia.com/visokoproizvoditelna-televizionna-antena/?gclid=CjwKCAjw5ImwBhBtEiwAFHDZx2UU0tNi8yvhezU2HfXNpovn0_5ho7ox6_cdbVhf3xRq8Ez2RZ9m2hoCsHEQAvD_BwE

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

Даже не е и с усилвател. Подобни антени има в Технобакалиите по 30-ина лева и са с усилватели

На тях какви способности им приписват ? Брой канали или как ?

преди 20 минути, Недко написа:

някои честоти, които се отразяват многократно от дадени слоеве в атмосферата и от земята.

Да, има такова нещо, но не се ползва за TV, а за радио връзки и антените за тази комуникация са обикновено поне х2 или х4 Yagi или Log Yagi.

преди 10 минути, Недко написа:

На тях какви способности им приписват ?

За ефирна телевизия. Нищо свръх не им се приписва.
А тази антена най-вероятно има вътре една стъклотекстолитна платка с някоя квадратна спирала на нея. И толкова.

65bcdbcfcbb1e.jpg.webp62ecf406c129e.jpg.webp

Ще хваща колкото канала има налични. При нас в България 5000 канала няма!

До колкото знам май спряха и нашите ефирни канали. 

преди 2 часа, Звяра! написа:

До колкото знам май спряха и нашите ефирни канали. 

Не са ги спрели, няма и да ги спрат - това е обществена гелевизия. Но са самэ 5 или 6 - БНТ1, БНТ2, БНТ4, БТВ, Нова и чат-пат - България Он еър.

преди 4 часа, Недко написа:

и от съседните държави в граничните общини.

За теб хоризонта ... на държавната граница ли е?

• Автор
преди 3 часа, jhoro написа:

За теб хоризонта ... на държавната граница ли е?

1. НЕ !
.........
2. Призовавам към превъртане на темата до поста над този, който цитираш
и откриване на първоизточника на подобна теза !
В моя пост се опитвам деликатно да го опровергая и да разширя обхвата на крайграничните приемници
до най-близките комшийски предаватели като привеждам примери, за които знам от личен опит или от свидетели.
румънски и сръбски телевизии.
Предполагам, че на юг и югозапад ловят турски, гръцки и македонски телевизии.
Т.е. никога не съм твърдял, че хоризонтът е на държавната граница.

Добре де .... как ще има подобна антена дето ще хваща 5000 канала? ДА не говорим, че ефирната ТВ вече отдавна замина. 

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

Ако целта ти е гледане на комшийски телевизии се насочи към външна логопериодична антена.

Не, аз почти не гледам телевизия. Нямам телевизор, но все пак благодаря ! Достиженията на технологиите са ми интересни.
Майка ми е ТВ-зависима и понякога виждам при нея някой пропуснат кино-мега-хит, намирам си БТВ онлайн и си го доглеждам. И синоптичката ... понякога ... )))

Целта ми е да съм в час, докъде са стигнали технологиите.
Като знам, че цифров сигнал се лови от 36000 км геостационарна орбита, че съществува вече мрежата СтарЛинк на ниска орбита,
че съществува разкодиращ хакерски софтуер, и още някои прояви на прогреса, примерно квантови компютри
и ... примерно, спинтроника, претендираща да замести някой ден електрониката вместо с плюс и минус, само с промяна на "наклона и посоката" на електроните,
си викам : "... аз да не съм изпуснал нещо от прогреса ...?"

Иначе, рекламата е по типичен шаблон за менте ... да, "капан/ловушка за балъци",
с нагли непроверяеми отзиви, симулирана ценова отстъпка, недоказуеми способности, опции, логотипи за авторитет и т.н.

преди 1 час, Недко написа:

Не, аз почти не гледам телевизия. Нямам телевизор, но все пак благодаря ! Достиженията на технологиите са ми интересни.
Майка ми е ТВ-зависима и понякога виждам при нея някой пропуснат кино-мега-хит, намирам си БТВ онлайн и си го доглеждам. И синоптичката ... понякога ... )))

Целта ми е да съм в час, докъде са стигнали технологиите.
Като знам, че цифров сигнал се лови от 36000 км геостационарна орбита, че съществува вече мрежата СтарЛинк на ниска орбита,
че съществува разкодиращ хакерски софтуер, и още някои прояви на прогреса, примерно квантови компютри
и ... примерно, спинтроника, претендираща да замести някой ден електрониката вместо с плюс и минус, само с промяна на "наклона и посоката" на електроните,
си викам : "... аз да не съм изпуснал нещо от прогреса ...?"

Иначе, рекламата е по типичен шаблон за менте ... да, "капан/ловушка за балъци",
с нагли непроверяеми отзиви, симулирана ценова отстъпка, недоказуеми способности, опции, логотипи за авторитет и т.н.

Съществуват във филмите. Когато почнеш да използваш такива, тогава ще говорим.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Виж, въртяща се сателитка с няколко конвертора може и да ги събере...

При въртяща се сателитка се ползва само един конвертор. Вариантът с няколко конвертора на една антена се нарича мултифийд. И двата варианта си имат плюсове и минуси. Иначе да - възможно е в България да се хващат 5 000 канала, но не и за 96 лева.

преди 4 часа, цър-вул написа:

Няма толкова място на честотната лента VHF/UHF. Виж, въртяща се сателитка с няколко конвертора може и да ги събере...

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необходим и банда на 4 гигахерца. Този банд се използва предимно в Америка , Азия Австралия и няколко страни от Европа. Тук вече е най добре  конверторът за 4 гигахерца да е на самостоятелна антена заради неговата големина и облъчвателят, който е монтиран на конвертора. А самата антена(чинията) трябва да е с голям диаметър за да е в резонанс с 4 гигахерцовия банд - 2,3 и повече метра.

• Автор
преди 1 час, bioid написа:

Иначе да - възможно е в България да се хващат 5 000 канала, но не и за 96 лева.

И не в подобен корпус на изделието, най-вече натам ми беше въпросът,
дали вече технологиите не са се минимизирали,
както смартфоните и да се приемат 5000 канала без сателитна антена, за каквито и да било пари ...

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Добре де .... как ще има подобна антена дето ще хваща 5000 канала? ДА не говорим, че ефирната ТВ вече отдавна замина. 

За теб и мен е така, но по света е пълно с балъци, а рекламата е най силното нещо за тяхното откриване

• Автор
преди 2 минути, Колев 74 написа:

А самата антена(чинията) трябва да е с голям диаметър

Това реши проблема, до минимизацията има да почакаме ...

преди 3 минути, Недко написа:

И не в подобен корпус на изделието, най-вече натам ми беше въпросът,
дали вече технологиите не са се минимизирали,
както смартфоните и да се приемат 5000 канала без сателитна антена, за каквито и да било пари ...

Приятел! В тази техника действат на 100% физичните закони и да искаш да ги нарушиш, няма да имаш възможност да гледаш нищо - камо ли 5000 канала.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

ДА не говорим, че ефирната ТВ вече отдавна замина. 

И къде е заминала???

преди 1 час, bioid написа:

При въртяща се сателитка се ползва само един конвертор. Вариантът с няколко конвертора на една антена се нарича мултифийд. И двата варианта си имат плюсове и минуси. Иначе да - възможно е в България да се хващат 5 000 канала, но не и за 96 лева.

Варианта "няколко конвертора на една антена" е при няколко приемника и сигнал от един сателит. За да гледаш на пазличниге телевизори - различни програми.

Един прост пример от мен като участник с състезание. Най високият ми банд на който съм правил двустранна радиовръзка с кореспондент е на 2,4 гигахерца. Аз бях на кулата на Бузлуджа , а кореспондентът ми на кулата на връх Ботев. Директна видимост и двамата с по 4 сфазирани антени за 2,4 гигахерца. Не съм проверявал разтоянието по права линия, но ми стана много приятно, че връзката ми е записана в състезанието.

преди 3 минути, jhoro написа:

И къде е заминала???

Варианта "няколко конвертора на една антена" е при няколко приемника и сигнал от един сателит. За да гледаш на пазличниге телевизори - различни програми.

Този вариант не е много удачен, но когато човек разполага с по вече пари, защо не? Имаме си за него и във форума пример - Белгиеца!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.