Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Featured Replies

преди 7 часа, Колев 74 написа:

С поглед бре Жорка. 600x400.jpg

Това е по принцип, неговото ... изобщко не е сигурно какво е - поне от тази снимка нищо не се вижда.

image.png.5b245427b504ab0fad9854f63ce12090.png

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Преди да зададеш търсене на канали трябва да определиш търсенето да става на ефирна телевизия - антена ,а не кабелна/ сателитна.

Точно това имах предвид, но питах за модела на телевизора - за да му го обясня „с картинки“.

Повечето нови апарати имат поне 4-5 входа.

• Отговори 159
  • Прегледи 37,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

• Фаща от трите , най-дългия. Типична ловушка за балъци.

• Колев 74
    Колев 74

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необхо

Публикувани изображения

@Колев 74 - би ли обяснил, кое е смешното? Или не си виждал F-конектор, който се навива на кабела?

преди 3 часа, jhoro написа:

@Колев 74 - би ли обяснил, кое е смешното? Или не си виждал F-конектор, който се навива на кабела?

Смешното при теб е това, че ти си смешният! Аз когато съм почнал с тази техника теб баща ти те водеше на забавачница.

Много хубаво е да не се обаждаш там, където не ти е мястото. Я се виж какво си написал в постовете си по горе.

"Повечето нови апарати имат поне 4-5 входа." Ти на кой модел си виждал 4-5 входа за RF конектор? Можеш ли да посочиш такъв и ако да, за какво се ползва вторият конектор Двата да са еднакви - женски.

"Това е по принцип, неговото ... изобщко не е сигурно какво е - поне от тази снимка нищо не се вижда."

Ти не виждаш ми се струва от снимката къде е конектора на кабела, за да ми пишеш кой виждал и кой не. Какво по ясно от това.?

По време на ровенето ми от вчера в Интернет, открих публикация в Kaldata от преди 9 години,
близка до моя проблем:

Mr. ?? Потребител на годината
Лига на легендите
7,4k
 32
Град:Пазарджик
публикувано 7 юли 2015
"Ако е някой стар телевизор LCD (производство преди 2010 г.), може да не търси цифров сигнал. 
Това се наблюдава при старите модели на LCD.
Трябва да се зададе, cтрана: 
Финландия, Швеция и т.н. (от Скандинавските страни), за да търси цифрови телевизии. 
Иначе търси само аналогови.
Нека си погледне упътването на Philips-a, какво е написано за търсене на ефирна цифрова TV (DVB-T).
За съжаление това в ръководството на телевизора не е споменато !

Тук аз давам параметрите на моя телевизор, за да видите дали всичко отговаря на условията 
за приемане на ефирна телевизия :
LCD телевизор 20PFL3403/10

Тунер / Приемане / Предаване
Вход за антена:
75 ома коаксиален (IEC75)
Обхвати на тунера:
Хипербанд
S-Channel
UHF
VHF
Телевизионна система:
PAL I
PAL B/G
PAL D/K
SECAM B/G
SECAM D/K
SECAM L/L'
Възпроизвеждане на видео:
NTSC
SECAM
PAL
Възможности за свързване:
Извод Ext 1 Scart
Аудио L/R
Вход/изход за CVBS
RGB
Други връзки:
Изход за слушалки
Звуков вход за PC
VGA вход за компютър
Извод Ext 3
Вход S-video
Извод Ext 2
YPbPr вход
Вход за CVBS
Аудио вход Л/Д
Извод Ext 4
HDMI

преди 41 минути, Сiнбад написа:

По време на ровенето ми от вчера в Интернет, открих публикация в Kaldata от преди 9 години,
близка до моя проблем:

Лига на легендите
7,4k
 32
публикувано 7 юли 2015
"Ако е някой стар телевизор LCD (производство преди 2010 г.), може да не търси цифров сигнал. 
Финландия, Швеция и т.н. (от Скандинавските страни), за да търси цифрови телевизии. 
Нека си погледне упътването на Philips-a, какво е написано за търсене на ефирна цифрова TV (DVB-T).

Тук аз давам параметрите на моя телевизор, за да видите дали всичко отговаря на условията 

Вход за антена:
Обхвати на тунера:
Хипербанд
S-Channel
UHF
VHF
Телевизионна система:
PAL I
PAL B/G
PAL D/K
SECAM B/G
SECAM D/K
SECAM L/L'
NTSC
SECAM
PAL
Извод Ext 1 Scart
Аудио L/R
Вход/изход за CVBS
RGB
Други връзки:
Изход за слушалки
Звуков вход за PC
VGA вход за компютър
Извод Ext 3
Вход S-video
Извод Ext 2
YPbPr вход
Вход за CVBS
Аудио вход Л/Д
Извод Ext 4
HDMI

Къде видя цифров тунер? В бг отдавна няма ефирен, аналогов игнал

Вход за антена:
Обхвати на тунера:
Хипербанд

S-Channel
UHF
VHF
Телевизионна система:
PAL I
PAL B/G
PAL D/K
SECAM B/G
SECAM D/K
SECAM L/L'
NTSC
SECAM
PAL
Извод Ext 1 Scart

От параметрите, които си написал можеш ли да предположиш дали телевизора ти може да приема ефирна телевизия или не? Не можа ли да ти дойде на ум, че когато се пита по технически въпроси, се дава информация от питащия по въпроса. Има и такова изискване в правилата на техническите раздели. Даже и те попитаха хората да напишеш точният модел на телевизора.

А ти си мълчиш и не отговаряш на никого, че и темата ти е в тема на друг човек.

В тези параметри на един от редовете ясно и категорично е отговорено на въпроса ти дали си заслужава да правиш разни гимнастики. Я опитай да го откриеш сега!

преди 1 час, Сiнбад написа:

близка до моя проблем:

Лига на легендите
7,4k
 32
публикувано 7 юли 2015

Вход за антена:
Обхвати на тунера:
Хипербанд
S-Channel
UHF
VHF
Телевизионна система:
PAL I
PAL B/G
PAL D/K
SECAM B/G
SECAM D/K
SECAM L/L'
NTSC
SECAM
PAL
Извод Ext 1 Scart
Аудио L/R
Вход/изход за CVBS
RGB
Други връзки:
Изход за слушалки
Звуков вход за PC
VGA вход за компютър
Извод Ext 3
Вход S-video
Извод Ext 2
YPbPr вход
Вход за CVBS
Аудио вход Л/Д
Извод Ext 4
HDMI

Телевизора няма DVB-T тунер ,разполага само с аналогов хипер банд - S канали. Варияните са включване  на кабелна с аналогова телевизия или свързване на DVB-T приемник за ефирна телевизия.

преди 23 минути, AAUUXX написа:

Телевизора няма DVB-T тунер ,разполага само с аналогов хипер банд - S канали. Варияните са включване  на кабелна с аналогова телевизия или свързване на DVB-T приемник за ефирна телевизия.

DVB-T приемник за ефирна телевизия хваща няколко канала само (броя на каналите зависи от това в кой регион на България си), които са безплатни. Но пък трябва да се закупи DVB-T приемник.

Кабелните телевизии предлагат голямо разнообразие от канали, но не е безплатно, всеки месец се плаща за да гледаш. 

преди 37 минути, Колев 74 написа:

Съвсем скоро, ще ни уведуми, че проблема е решен, благодарение на "един чужд форум"

преди 3 часа, Колев 74 написа:

Смешното при теб е това, че ти си смешният! Аз когато съм почнал с тази техника теб баща ти те водеше на забавачница.

Много хубаво е да не се обаждаш там, където не ти е мястото. Я се виж какво си написал в постовете си по горе.

"Повечето нови апарати имат поне 4-5 входа." Ти на кой модел си виждал 4-5 входа за RF конектор? Можеш ли да посочиш такъв и ако да, за какво се ползва вторият конектор Двата да са еднакви - женски.

"Това е по принцип, неговото ... изобщко не е сигурно какво е - поне от тази снимка нищо не се вижда."

Ти не виждаш ми се струва от снимката къде е конектора на кабела, за да ми пишеш кой виждал и кой не. Какво по ясно от това.?

Леко с приказките, щото може да ти излязат през носа! Това, че казвам "4-5 входа" не означава,  че са за RF конектор!

преди 3 минути, jhoro написа:

Леко с приказките, щото може да ти излязат през носа! Това, че казвам "4-5 входа" не означава,  че са за RF конектор!

Ти кога и знаел, какво казваш? На всяка торта - бакпулвер

Я сега всички - както питащия Сiнбад , така и сеирджиите. Ситуацията е - според първоначалното обяснение

на 17.05.2024 г. в 0:56, Сiнбад написа:

Преди около година в съседната стая имах допълнително свързан телевизор към ОСНОВНИЯ, който работеше ПО КАБЕЛ и излъчваше около дузина телевизии. Но на операторите им се стори че могат да печелят от тях и затова сложиха допълнителна такса за втори телевизор.

Разбрахме, че втория телевизор Philips LCD TV 20PFL3403/10 не може да приема цифрова ефирна телевизия!
Не сме разбрали - какъв е модела на „първия“. Пак питам и подчертавам специално за @Колев 74 - да не казва неориентирано

преди 15 часа, Колев 74 написа:

Даже и те попитаха хората да напишеш точният модел на телевизора.

Може пък „първия“ да е годен за ефирна телевизия и да е нужна размяна!

Въпроса с „допълнителна такса за втори телевизор“ много пъти е коментиран и се решава с прост сплитер.

на 18.05.2024 г. в 19:36, AAUUXX написа:

Благодаря ви много, за това че на чист български език и то с две изречения ми обяснихте проблема !

Първият вариант / по подразбиране/ отпада !

Относно втория, мога да ви докладвам че си намерих DVB-T Tuner.

По принцип трябва да хваща следните програми:

1./ BG ON AIR

2./ Evronews

3./ Nova News

4./ NOVA

5./ BTV

6./ BNT

7./ BNT 2

8./ BNT 3

9./ Folklor

Но се съмнявам с тази малка и елементарна антенка, която се намира в комплекта

/посочената по-горе от 5 лв/, би могла да ги хване и 9-те програми !?

NEO DVBT-2100+.jpg

преди 53 минути, Сiнбад написа:

Благодаря ви много, за това че на чист български език и то с две изречения ми обяснихте проблема !

1./ BG ON AIR

2./ Evronews

3./ Nova News

4./ NOVA

5./ BTV

6./ BNT

7./ BNT 2

8./ BNT 3

9./ Folklor

NEO DVBT-2100+.jpg

В повчето случай вътрешна антена е достатъчна ,ако няма големи прегради по посока тв кулата ,но все пак ако не успее да хване ефирните тв програми може да свържеш външна антена към DVB тунера.

преди 2 часа, Сiнбад написа:

Показал съм ти антена с която можеш да ги хванеш, ама ти вероятно не искаш, а само ти е кеф да мрънкаш, демек да се намираш на приказки.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Показал съм ти антена с която можеш да ги хванеш, ама ти вероятно не искаш, а само ти е кеф да мрънкаш, демек да се намираш на приказки.

Може да я ползва за външна едната ,а другата е вътрешна.

Избора на антена е голям ,трябва да установи дали вътрешната ще е достатъчна или ще бъде нужна външна антена ,ако вътрешна върши работа защо да инсталира външна антена ?

преди 16 часа, Сiнбад написа:

1./ BG ON AIR

2./ Evronews

3./ Nova News

4./ NOVA

5./ BTV

6./ BNT

7./ BNT 2

8./ BNT 3

9./ Folklor

Баси темата, колко страници обсъждате менте обява. 

С антена за нула лева ловя горепосочените в София. Ама съм я смятал за конкретна честота и насочена към по-слабия предавател в Борисовата градина. И усилвател има, вътре при мен. 

Цитат

Лесен за монтаж
Просто го свържете към вашия телевизор чрез антенния вход и пренастройте каналите. Освен ефирни канали ще видите и сателитни канали.

Ааааа, хахахаха!

Сателитни канали през сапунерка в офиса. Няма такава менте обява!

Обръщам се към тези мои "критикари", които ме обвиняват че неправомерно съм "обсебил" чужда тема !

Преди да се включа в НЕЯ, тя бе проскубана и изпостяла като "банашка гъска".

Сега тя се разшири, осъвремени и получи размах и пространство.

Няма нужда една тема която е в зародиша си склопена и безплодна, да влиза в архива на форума и да заема излишно място !

Поради тази причина ще вмъкна една "добавка" към нея, която е интересна не само за мен, но надявам се и за много от нас.

Пакета програми от ефирни телевизии, който ни се предлага обхваща силно цензурираните и досадни програми като:

1./ БНТ

2./ БТВ

3./ НОВА

За да бъдат успешно ЕЛИМИНИРАНИ е нужно да се вкарат допълнителни финанси, за да се закупи по-съвременен

телевизор андроид / не е задължително да е нов/, но работещ с WIFI !

Имам кабелна телевизия, която работи с основния ми телевизор в дома. Поради причините които съм изброил по-горе,

към него съм "вързал" ДОПЪЛНИТЕЛНО лаптоп с 5 метров  HDMI кабел. Тази прекрасна връзка ползвам от доста време и

съм много доволен. Благодарение на нея през този месец, с помощта на немската ARD1 гледах директно от Малмьо /Швеция/

цялата Евровизия, а след това посредством английската DAZN, боксовия мач между Фюри и Усик.

Въпросът ми е какъв трябва да е този телевизор андроид ползващ WIFI, който освен баятите наши родни "бичмета",

да хваща и чуждестранна телевизия !?

Ясно ми е че той няма да има капацитета на телевизора който ми е вързан с компютъра, но все пак да има и чужди контакти,

освен местните . . .

на 22.05.2024 г. в 9:30, IvanKirov написа:

Ама съм я смятал за конкретна честота

И за коя точно конкретна честота си я смятал, при положение, че са изброени 9 канала/честоти?
Като се изхвърляш, гледай накъде духа вятъра, че се връща върху теб.

Обръщам се към тези мои "критикари", които ме обвиняват че неправомерно съм "обсебил" чужда тема !

Преди да се включа в НЕЯ, тя бе проскубана и изпостяла като "банашка гъска".

Сега тя се разшири, осъвремени и получи размах и пространство.

Няма нужда една тема която е в зародиша си склопена и безплодна, да влиза в архива на форума и да заема излишно място !

...

Тъкмо да се изкефя на горното, мернах долното....

... Благодарение на нея през този месец, с помощта на немската ARD1 гледах директно от Малмьо /Швеция/  

цялата Евровизия, ...

и ме изгуби.

Но понеже съм справедлив... участието на "банашката гъска" беше добро... 

преди 1 час, цър-вул написа:

И за коя точно конкретна честота си я смятал, при положение, че са изброени 9 канала/честоти?
Като се изхвърляш, гледай накъде духа вятъра, че се връща върху теб.

В сф са 2 предавателя. На по-слабия, 522 mhz. Де ги видя 9 честоти? Толкоз ли си безхаберен, да мислиш че цифровите канали са на отделни честоти?

преди 1 минута, IvanKirov написа:

В сф са 2 предавателя. На по-слабия, 522 mhz. Де ги видя 9 честоти? Толкоз ли си безхаберен, да мислиш че цифровите канали са на отделни честоти?

Никой не може да е спец колкото теб ,но имаш телевизор направи проверка дали е възможно да приемеш 9 канала на една честота, след което сподели с нас резултата.

Универсална антена няма!!!

Има антена с по-общо приемане или оразмерена да приема в даден обхват. 

Отделно какво ще приема?  

Има разлика между ефирна и сателитна антена. 

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Никой не може да е спец колкото теб ,но имаш телевизор направи проверка дали е възможно да приемеш 9 канала на една честота, след което сподели с нас резултата.

Именно така са цифровите, ви пикам на соц образованието. Спрели сте до тезисите на 13 конгрес, и до сапунките. 9 канала на 1 честота са.

Кат ви кажа спрели дядки, и докладвате.

Инак не мож да вземем думата, оспамили сте навсякъде, с простотиите си!

"Обръщам се към тези мои "критикари", които ме обвиняват че неправомерно съм "обсебил" чужда тема !

Преди да се включа в НЕЯ, тя бе проскубана и изпостяла като "банашка гъска"."

Има си вътрешни правила в техническите форуми за такова постване.  "Критикаря" съм само аз - не пиши в множествено число. С появата на твоите въпроси  успя не само да доразвалиш първата тема на Недко, а да превърнеш цялата в съвсем ненужна за никого. Разликата между теб и Недко е тази, че той е написал това информативно и го е подчертал, докато при теб нямаше ни информация, ни разбиране за което пак аз ти направих втора забележка. Ако си беше пуснал темата в "Празни приказки и забава"  щеше да имаш по голяма полза. Сега поне гледай да не сбъркаш да включиш адаптера на новият си тунер във RF входа на тунера, защото горе долу си подхождат!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.