Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Featured Replies

Дядките се и хилят.

Ем неуки ем нагли. Толкоз ли е трудно да видите в менюто на любимия си сапунарник

• Отговори 159
  • Прегледи 37,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

• Фаща от трите , най-дългия. Типична ловушка за балъци.

• Колев 74
    Колев 74

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необхо

Публикувани изображения

преди 2 часа, Колев 74 написа:

Ако си беше пуснал темата в "Празни приказки и забава" . . .

Темите които се обсъждат г-не, не трябва да са сухи, постни и скучни , ами трябва да има в тях динамика и развитие !

Защото в живота нищо не е монотонно и статично, ами търпи развитие и непредсказуемост !

Да, темата започна с търсене на "антена за ефирна телевизия", но в развитие прие вид близък до настоящите ни житейски проблеми

които ни вълнуват и съпътствуват в ежедневието.

Защото аз направих някои от дадените ми по-горе предложения и видях че резултата за мен лично /не твърдя за другите/,

не ме удоволетворява !

Затова поставих твърде АКТУАЛЕН въпрос в момента, относно търсенето на алтернативна телевизия /без да се налага да връзвам лаптоп

към всеки телевизионен апарат/, ами с помощта на WIFI приемане. Тъй като това което ми се предлага по КАБЕЛ или ЕФИР днес у нас,

е денонощна евро-атлантическа пропаганда, с изключение на няколко излъчвани седмични предавания по ЕВРОКОМ, 7/8 и Алфа.

А ТРЯБВА ДА ОТБЕЛЕЖА ФАКТА ЧЕ ТАЗИ ЦЕНЗУРА ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ У НАС, ВЗИМАЙКИ В ПРЕДВИД

МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, НЯМА ДА НАМАЛЯВА ...А ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА. ДОРИ ОЧАКВАМ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ТЯ ДА СЕ

РАЗПРОСТРАНИ И ВЪРХУ ИНТЕРНЕТ. ЗАЩОТО ПОСЛЕДНИЯ ОСТАНА ЕДИНСТВЕНИЯ "ПРОЦЕП", ПРЕЗ КОЙТО ИМАМЕ

ДОСТЪП ДО НЕЦЕНЗУРИРАНИ НОВИНИ, СЪБИТИЯ И ФАКТИ ПО СВЕТА !

Така че няма да пестя средства за закупуването на подходящ съвременен телевизор андроид / който не притежавам в момента/,

за да го ползвам при гледането на телевизия по интернет, като по този начин стана независим от казионите средства за масова информация !

Моля за мнения относно брандове и модели, подходящи за тази цел !?

преди 21 минути, Сiнбад написа:

Моля за мнения относно брандове и модели, подходящи за тази цел !?

За целта има специализиран раздел!!! 

Т.е в този основен раздел нова тема от типа на Търся Android TV с wifi

Извинявам се ,ако неподходящо се намесвам в темата /не съм я чел цялата/ .Имам ТВ от Англия и гледам с него/рядко / ефирна телевизия с една представка ,също и записани филми на флашка ,тя има и  други възможности , но НЕ съм ги ползвал   https://www.pazaruvaj.com/p/ct9212-pP652576836/#specification/

преди 14 часа, Сiнбад написа:

Пакета програми от ефирни телевизии, който ни се предлага обхваща силно цензурираните и досадни програми като:

1./ БНТ

2./ БТВ

3./ НОВА

Toва ти се полага, за без пари! Малко ли е?

За да бъдат успешно ЕЛИМИНИРАНИ е нужно да се вкарат допълнителни финанси, за да се закупи по-съвременен

телевизор андроид / не е задължително да е нов/, но работещ с WIFI

Ще ти трябват поне 3 бона /в лева, ако е леко използван/

Ясно ми е че той няма да има капацитета на телевизора който ми е вързан с компютъра, но все пак да има и чужди контакти,

освен местните . . .

Нищо не ти е ясно

Гледай, слушай, какво ти говорят по цензурирните - там а парите

преди 26 минути, teo-glavata написа:

Toва ти се полага, за без пари! Малко ли е?

Напълно безсмислени рекламни отпадъци са.

преди 7 часа, IvanKirov написа:

Напълно безсмислени рекламни отпадъци са.

Пълно щастие няма!

преди 25 минути, jhoro написа:

Пълно щастие няма!

Дърпат стотици милиони от хазната, и насреща кво? Безполезни "новини", идиотски реалити предавания, и реклами, също като за идиоти правени. Да ги гасят най-добре. 

преди 1 час, IvanKirov написа:

Дърпат стотици милиони от хазната, и насреща кво? Безполезни "новини", идиотски реалити предавания, и реклами, също като за идиоти правени. Да ги гасят най-добре. 

От коя хазна??? Говорим за частни медии!

Добре ще е, нещата да се направят като във Великобритания - BBC 1 и BBC Radio се издържат от "такса телевизор" и нямат грам реклами.

Пр. Гледането на ТВ и слушането на радио(точката) беше задължително само в романа "1984" на Оруел.

преди 9 минути, jhoro написа:

От коя хазна??? Говорим за частни медии!

Добре ще е, нещата да се направят като във Великобритания - BBC 1 и BBC Radio се издържат от "такса телевизор" и нямат грам реклами.

4 - те БНТ-та, са на държавна ясла. Едно време се мъчех да слушам Хоризонт. Пуснат 1 песен, после 5 мин. рекламни идиотии. Пълен боклук. 

Босфор ТВ получават милиони субсидии, от държавната ясла. Имаше ги някъде публикувани. Да промиват мозъчетата на дядките, за измислените драми на Ферит и Айше. Само в БГ ги пускали тия помии, освен в Турция. Явно рядко тъпи парчета виреят тука, дето другаде ги няма. Сиренови гъзрожденци. 

7 канала безплатни, пълен боклук до един. Имаше едно TheVoice, поне музика да си пуснеш, спряха го. Да ги спират всичките, да не се дразним, да знаем, че няма! БНТ заслужава да стане детска болница. 

преди 6 минути, jhoro написа:

направят като във Великобритания

По-добре като в Русия, т.е. включваш канал "Че" ... и друго не гледаш. ;) 

Иначе хвърлям едни пари за сателитна телевизия, щото жентата без "интриги" не може да живее. :) 

Това са си ваши проблеми. При мен е „по Сталински“:
Има телевизор - има проблем, няма телевизор - няма проблеми!

преди 6 минути, jhoro написа:

Това са си ваши проблеми. При мен е „по Сталински“:
Има телевизор - има проблем, няма телевизор - няма проблеми!

От как има интернет, то въпреки "санкциите" си гледам и това:

Первый канал – прямой эфир (1tv.com)

;) 

image.png.b428ce3801c47b7e103cf5174be9c645.png

преди 21 минути, dioib написа:

;) 

От както измислиха прозорците - си гледам свободно и безплатно ... накъдето искам!

Съфорумци, чаках някой от вас да ме насочи като си търся телевизор андроид с WIFI ,

с какви параметри трябва да бъде, за да може /самостоятелно, без да се връзва към компютър/

да може да хваща освен български, но и чуждестранни канали.

Ще се гледа през една стена, тъй като рутера / 150Mbps Wireless Router / ми е в съседната стая.

преди 9 минути, Сiнбад написа:

Съфорумци, чаках някой от вас да ме насочи като си търся телевизор андроид с WIFI ,

с какви параметри трябва да бъде, за да може /самостоятелно, без да се връзва към компютър/

да може да хваща освен български, но и чуждестранни канали.

Ще се гледа през една стена, тъй като рутера / 150Mbps Wireless Router / ми е в съседната стая.

В твоя случай, телевизора никакви канали не "хваща" - ползва се приложение или браузър за възпоризвеждане на нелегалните streamS

Всеки android smart TV, разполага с WiFi NIC, дори и турските шасита. 

Останалото зависи от други фактори, които на теб не могат да бъдат обянени, поради очевадната липа на  елементарна техничсека грамотност

преди 7 минути, teo-glavata написа:

В твоя случай, телевизора никакви канали не "хваща" - ползва се приложение или браузър за възпоризвеждане на нелегалните streamS

Всеки android smart TV, разполага с WiFi NIC, дори и турските шасита. 

Останалото зависи от други фактори, които на теб не могат да бъдат обянени, поради очевадната липа на  елементарна техничсека грамотност

Хайде де,

не ме принизявайте толкова бе хора, защото съм човек с висше образование /макар не и техническо/,

но изкарано във времената, когато дипломите и шофьорските книжки не се купуваха, в тази бандидска държава !

В поста съм написал много ясно:

ЧЕ ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ТЪРСЯ И ДА КУПЯ СЪВРЕМЕНЕН ТЕЛЕВИЗОР, КОЙТО ДА ИМА И WIFI ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ !

Преди седмица мой близък ми бе намерил телевизор андроид /на много изгодна цена/, но му го върнах за това, защото нямаше WIFI !

преди 39 минути, Сiнбад написа:

Ще се гледа през една стена

Такъв телевизор не съм виждал - да се гледа ПРЕЗ стената!

преди 7 минути, Сiнбад написа:

ЧЕ ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА ТЪРСЯ И ДА КУПЯ СЪВРЕМЕНЕН ТЕЛЕВИЗОР, КОЙТО ДА ИМА И WIFI ВРЪЗКА С ИНТЕРНЕТ !

ОК!

Бюджет?

Размер на екрана?

Тип матрица?

......

преди 9 часа, dioib написа:

Россия1 е по-интересна за гледане, а иначе има сайтове който предлагат по 60 руски канали безплатно, просто със сменен DNS в браузъра.
Сменяш си ги каналите с мишката все едно си платил на кабеларка, пък то безплатно.

на 25.05.2024 г. в 19:52, teo-glavata написа:

ОК!

Бюджет?

Размер на екрана?

Тип матрица?

......

Не мога да разбера защо лицето под псевдонима -jhoro- се прави като че ли е "паднал" от Марс !?

Не съм казал че ще се гледа "през стената", ами между WIFI рутера и телевизора, ще има тухлена стена !

С една дума те ще се намират в две съседни помещения ! Това естествено трябва да се взема в предвид,

като съществена преграда, която ще намали силата на сигнала. За това съм и посочил модела на рутера ми:

150Mbps Wireless Router

Относно зададените ми въпроси от <teo-glavata>телевизорът /може и втора употреба/ трябва да е между 22 и 26 инча ,

което също е проблем, тъй като съвременните телевизори се произвеждат от 32 инча . . .нагоре !

Вече съм проверил в някои големи вериги за продажба на битова електроника.

Чудно ми е дали с него ще мога да хващам дори и няколкото ни казионни евро-атлантически телевизии,

с вградения му фабричен тунер !?

Или ще трябва да си купя допълнително отново лаптоп, който да го вържа към него /защото съм чувал

от техници/, че телевизорите андроид имат ограничен капацитет и стоят "делече" от компютрите:

Установяване на Интернет връзка с TV

преди 24 минути, Сiнбад написа:

Не мога да разбера защо лицето под псевдонима -jhoro- се прави като че ли е "паднал" от Марс !?

Не съм казал че ще се гледа "през стената", ами между WIFI рутера и телевизора, ще има тухлена стена !

Това са глтвоите думи

на 25.05.2024 г. в 19:07, Сiнбад написа:

Ще взема Wifi сигнал от съседната стая е друго. Пък и тухлите не са сериозна преграда, като някой панел например.

телевизорът трябва да е между 22 и 26 инча ,което също е проблем, тъй като съвременните телевизори се произвеждат от 32 инча . . .нагоре !

Вече съм проверил в някои големи вериги за продажба на битова електроника.

Не си провепил добре - виж колко оферти има https://www.pazaruvaj.com/c/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/f:4749:60-62/?gclid=Cj0KCQjw3tCyBhDBARIsAEY0XNn0KLF__i_aP5Tlx-xROz6Tds9HKvVzqY5bbu7RlTy31fvU3TyZtxYaAo3IEALw_wcB

Чудно ми е дали с него ще мога да хващам дори и няколкото ни казионни евро-атлантически телевизии, с вградения му фабричен тунер !?

Да, ще може!

преди 36 минути, Сiнбад написа:

За това съм и посочил модела на рутера ми:

150Mbps Wireless Router

Това не е модела на рутера, нито марката му

А какъв ще "ще бъде сигнала", не зависи амо от радиото на рутера (и антените му), а и от WiFi модула на телевизора

на 27.05.2024 г. в 18:52, teo-glavata написа:

А какъв ще "ще бъде сигнала", не зависи само от радиото на рутера (и антените му), а и от WiFi модула на телевизора

В това да си купиш НОВА техника, днес няма никакъв проблем !

Жалкото е, че вече започна да се трупа по домовете ни много стара и излишна /макар и работеща/ техника.

Не сме със жизнения стандарт на западноевропейците, че да я изхвърляме на боклука !?

Така че ще е добре, ако се постараем да и вдъхнем НОВ ЖИВОТ, за да ни послужи тя ...отново !

За това на много места се лансира идеята / не знам колко е сполучлива/, че е достатъчно да притежаваш

стар LCD телевизор /като моя PHILIPS mod.20PFL3403/10/, да го "обзаведеш" с безжичен донгъл,

за да си спестиш не малка сума пари и да може да ползваш WIFI на стария си телевизор:

Как да свържа WiFi интернет към стар LED телевизор ?

Поради тази причина въпроса ми е, какво ви е мнението за тези  безжични WIFI донгъли за TV

и не представляват ли самите те . . .капан за наивници:

1./ Amazon fire tv stick

2./ Google Chromecast

3./ Roku

преди 2 часа, Сiнбад написа:

В това да си купиш НОВА техника, днес няма никакъв проблем !

Жалкото е, че вече започна да се трупа по домовете ни много стара и излишна /макар и работеща/ техника.

Не сме със жизнения стандарт на западноевропейците, че да я изхвърляме на боклука !?

Така че ще е добре, ако се постараем да и вдъхнем НОВ ЖИВОТ, за да ни послужи тя ...отново !

За това на много места се лансира идеята / не знам колко е сполучлива/, че е достатъчно да притежаваш

стар LCD телевизор /като моя PHILIPS mod.20PFL3403/10/, да го "обзаведеш" с безжичен донгъл,

за да си спестиш не малка сума пари и да може да ползваш WIFI на стария си телевизор:

Как да свържа WiFi интернет към стар LED телевизор ?

Поради тази причина въпроса ми е, какво ви е мнението за тези  безжични WIFI донгъли за TV

и не представляват ли самите те . . .капан за наивници:

1./ Amazon fire tv stick

2./ Google Chromecast

3./ Roku

Останах с впечатлението, че търсиш вариант да гледаш тв през разните нелегални "сайтове" - през барузър.... Устройствата, които си дал имат съвсем друго предназначение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.