Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Featured Replies

.

• Отговори 159
  • Прегледи 36,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

• Фаща от трите , най-дългия. Типична ловушка за балъци.

• Колев 74
    Колев 74

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необхо

Публикувани изображения

преди 3 минути, Т.Христов написа:

Менте!

Пишеш една дума с букви като за първомайска манифестация и това е всичко. Но кое е ментето в темата аз поне не разбрах. Човекъъ се интересува от нещо. Дай му някакво обяснение!

• Автор
преди 9 минути, Колев 74 написа:

... кое е ментето в темата аз поне не разбрах. Човекъъ се интересува от нещо. ...

Отговаря директно на въпроса от заглавието на темата "Реална или менте е антената ..."
Предполагам, че големите букви са за компенсация на минимализма на точката " . " от предходния пост.
... загадките вече се изясниха ... 

преди 38 минути, Недко написа:

Отговаря директно на въпроса от заглавието на темата "Реална или менте е антената ..."
Предполагам, че големите букви са за компенсация на минимализма на точката " . " от предходния пост.
... загадките вече се изясниха ... 

Отговарям директно-

Менте!

А ако иска аргументация ще му я дам.

Ха ха ха 5000 канали от сателит ама с антена вътре на стената в тоалетната.
Обаче, понеже измамническият сайт е на италиански, при тях си продават едни кутийки с които се гледат по над 5000 канала, ама не от сателити директно.
Та балъците там са свикнали с такива числа от рода на 5000 и като не им разбира нищо празната кратуна и може да клъвнат на подобна измама.
А иначе на картинките има писани канали които са безплатни в някога великата британия и които се приемат и само с ефирни антени, но в никакъв случай не са 5000.

Плоските DVB-T антени въобще не са за препоръчване, пълни боклуци са.

преди 16 часа, jhoro написа:

Варианта "няколко конвертора на една антена" е при няколко приемника и сигнал от един сателит. За да гледаш на пазличниге телевизори - различни програми.

Напротив. Този вариант е за прием на сигнал от няколко сателита. А вече на колко телевизора ще се гледа зависи от конвертора. Единичен - за един телевизор, двоен - за два телевизора, четворен - за четири телевизора и т.н.

• Автор
преди 13 часа, Белгиеца написа:

Ха ха ха 5000 канали от сателит ама с антена вътре на стената в тоалетната.

Оставили са ни вратички, май, с едни 200 мили.
В книжката могат да напишат, че
броят на приеманите канали, зависи от броя на излъчваните в 200-милната зона около антената.
И вероятно на пръсти се броят в света мегаполисите, и разни крайбрежни агломерации,
в които може да има толкова предаватели и/или канали в ефир.
Но там антената не се предлага и готово ... )))

6.jpg

преди 12 минути, Недко написа:

200 мили

Това е такава полуистинааа
По разстояние е все едно от Русе да се гледат софийските ефирни ТВ. ;) 

преди 2 часа, bioid написа:

Напротив. Този вариант е за прием на сигнал от няколко сателита.

Няколко сателита ще сй на различта лощация и ще искат отделно насочване!

преди 2 часа, цър-вул написа:

По разстояние е все едно от Русе да се гледат софийските ефирни ТВ. ;) 

С малката подробност - че трябва да махнем Стара планина. И сигналът от София да е достагъчно силен.

• Автор
преди 59 минути, jhoro написа:

... И сигналът от София да е достагъчно силен.

Маркетолозите са предвидили и това :
"100 мили усилвател разширява обхвата"

5.jpg

Ама трябва да исилиш и сигнала на предавателната станция... Важно е нивото на полето в точката на приемане да е достатъчно високо. Хубаво ми показваш усилвателя, ама как се усилва нищо? Т.е. комплектът антена/усилвател ще усилва само шума на канала.

• Автор
преди 8 часа, цър-вул написа:

Ама трябва да исилиш и сигнала на предавателната станция... Важно е нивото на полето в точката на приемане да е достатъчно високо. Хубаво ми показваш усилвателя, ама как се усилва нищо? Т.е. комплектът антена/усилвател ще усилва само шума на канала.

Показвам кукичките от продавача за невежи и кьорави клиенти..
На мен ми е неубедително, поне не в така поднесено небрандирано устройство,
зад което не стои утвърдена марка.
И благодаря още веднъж ! Имах частична представа за работата на частите от антената, сега е по-пълна.
Ако темата помогне на някого да се удържи от хлътване в тази яма - ще получим по някой заслужен лайк.

Ще правя нова тема за призмата от корицата на албума на Пинк Флойд "Dark Side Of The Moon"
Как да се направи лъч, който да се разложи на толкова красив ясен спектър ?
Призмата я имаме.
Ако ви е интересно и/или имате идеи - заповядайте като я видите по-късно тази вечер или утре !

преди 2 минути, Недко написа:

Ще правя нова тема за призмата от корицата на албума на Пинк Флойд "Dark Side Of The Moon"
Как да се направи лъч, който да се разложи на толкова красив ясен спектър ?

Наясно си, че корицата е рисунка, а не снимка, нали?...

• Автор
преди 3 минути, Rudy M. написа:

Наясно си, че корицата е рисунка, а не снимка, нали?...

Да, но нещо близко като конструкция за фен стая искаме да направим

spacer.png

на 28.03.2024 г. в 10:22, jhoro написа:

Няколко сателита ще са на различна локация и ще искат отделно насочване!

Ще искат на баба ти хвърчилото няколко сателита.

6-te
https://prikachi.net/images/2024/03/29/6te.jpeg

7LNB
https://prikachi.net/images/2024/03/29/7LNB.jpeg

spacer.png

Тези две антени са пуснали яки корени в градината ми, имам общо 15 сателита на мултифийд.
С моментално превключване между каналите от 14°W до 53°E.
Който има нерви да чака да му се върти чиния на мотор, да се мъчи като грешен цървул.

При снимките, които си приложил имаш ли на някой от крайните на запад и изток със проблем "слаб сигнал" Предполагам, "чинията" ти е около 1,2 м  овсет и не би трябвало в Белгия да имаш проблем от това естество, поради силния сигнал на транспондерите, които покриват Западна Европа. Най далечният ми монтаж е бил в Чехия с такава антенка и затова се заинтересувах как се е получило при теб. Мерси предварително за отговора.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

spacer.png

Ще искат на баба ти хвърчилото няколко сателита.

6-te
https://prikachi.net/images/2024/03/29/6te.jpeg

7LNB
https://prikachi.net/images/2024/03/29/7LNB.jpeg

spacer.png

Тези две антени са пуснали яки корени в градината ми, имам общо 15 сателита на мултифийд.
С моментално превключване между каналите от 14°W до 53°E.
Който има нерви да чака да му се върти чиния на мотор, да се мъчи като грешен цървул.

преди 22 минути, Колев 74 написа:

При снимките, които си приложил имаш ли на някой от крайните на запад и изток със проблем "слаб сигнал" Предполагам, "чинията" ти е около 1,2 м  овсет и не би трябвало в Белгия да имаш проблем от това естество, поради силния сигнал на транспондерите, които покриват Западна Европа. Най далечният ми монтаж е бил в Чехия с такава антенка и затова се заинтересувах как се е получило при теб. Мерси предварително за отговора.

Какво общо има това с темата?Човека пита за DVB-T антена, вие разтягате локуми за сателитни антени.

преди 1 минута, fitterman написа:

Какво общо има това с темата?Човека пита за DVB-T антена, вие разтягате локуми за сателитни антени.

Докладвай ми поста, за да бъде изтрит.  В темата, така или иначе, беше засегнат и този въпрос. Няма да се обидя. Иначе съм писал от самото начало по темата, но такива като теб, явно не четат.

преди 22 минути, Колев 74 написа:

Докладвай ми поста, за да бъде изтрит.  В темата, така или иначе, беше засегнат и този въпрос. Няма да се обидя. Иначе съм писал от самото начало по темата, но такива като теб, явно не четат.

Нямам идея, кои са тези "като мен", обаче още първият Ви пост е за друг тип приемане на сигнал...Ако не вярвате, може да си го прочетете сам.

Относно "антената" за 96лева, може да бъде закупена от алиекспрес за от 4 до 8 български лева с усилвател даже.Колко е антена, това мисля, че Вие като един специалист трябваше да обясните.

преди 2 минути, fitterman написа:

Нямам идея, кои са тези "като мен", обаче още първият Ви пост е за друг тип приемане на сигнал...Ако не вярвате, може да си го прочетете сам.

Относно "антената" за 96лева, може да бъде закупена от алиекспрес за от 4 до 8 български лева с усилвател даже.Колко е антена, това мисля, че Вие като един специалист трябваше да обясните.

Добре! На Вие!

Аз ВИ предлагам да се обръснете  и по добре ще приличате на Тодор Христов !

преди 1 час, Колев 74 написа:

На тая с черните LNB сега има и 7-ми за 53°E той е слаб.
На 14°W не е далече от центъра ( на друга антена) но понеже много го смущаваха, сега гледам от интернет руските канали без пари през DNS сървър в браузъра различен от този на доставчика ми на интернет.
110 см е висока антената с черните, а другата с белите е само 98 см.

----------

А за брадатия недоволен, еми чети бе лъжат че била ловила и от сателит канали.

преди 1 час, fitterman написа:

Колко е антена, това

вече беше разнищено. А и авторът на темата обясни, че не го интересува покупката на тази или така антена. Ама, явно не четете или го правите по диагонал.

на 27.03.2024 г. в 11:51, Недко написа:
на 27.03.2024 г. в 10:24, цър-вул написа:

Ако целта ти е гледане на комшийски телевизии се насочи към външна логопериодична антена.

Не, аз почти не гледам телевизия. Нямам телевизор

преди 9 минути, цър-вул написа:

вече беше разнищено. А и авторът на темата обясни, че не го интересува покупката на тази или така антена. Ама, явно не четете или го правите по диагонал.

Ами и аз бих могъл да кажа същото за Вас, Четете избирателно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.