Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Featured Replies

преди 13 часа, Сiнбад написа:

В това да си купиш НОВА техника, днес няма никакъв проблем !

Жалкото е, че вече започна да се трупа по домовете ни много стара и излишна /макар и работеща/ техника.

Не сме със жизнения стандарт на западноевропейците, че да я изхвърляме на боклука !?

Така че ще е добре, ако се постараем да и вдъхнем НОВ ЖИВОТ, за да ни послужи тя ...отново !

За това на много места се лансира идеята / не знам колко е сполучлива/, че е достатъчно да притежаваш

стар LCD телевизор /като моя PHILIPS mod.20PFL3403/10/, да го "обзаведеш" с безжичен донгъл,

за да си спестиш не малка сума пари и да може да ползваш WIFI на стария си телевизор:

Как да свържа WiFi интернет към стар LED телевизор ?

Поради тази причина въпроса ми е, какво ви е мнението за тези  безжични WIFI донгъли за TV

и не представляват ли самите те . . .капан за наивници:

1./ Amazon fire tv stick

2./ Google Chromecast

3./ Roku

Към телевизора може да свържеш през HDMI Tvbox избри си според бюджета https://tvbox.bg/ или от друг търговец, попитай ги кой модел ще бъде подходящ за целите ти на ползване.

• Отговори 159
  • Прегледи 37,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

• Фаща от трите , най-дългия. Типична ловушка за балъци.

• Колев 74
    Колев 74

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необхо

Публикувани изображения

преди 15 часа, Сiнбад написа:

За това на много места се лансира идеята / не знам колко е сполучлива/, че е достатъчно да притежаваш

стар LCD телевизор /като моя PHILIPS mod.

, да го "обзаведеш" с безжичен донгъл,

за да си спестиш не малка сума пари и да може да ползваш WIFI на стария си телевизор:

Идеята е тъпа. Не защото не може да стане, напротив - може! Имах Google Chromecast, бях го свързал към не-Smart телевизор, работеше. Обаче има доста чисто практически неудобства, затова се отказах от идеята.

Проблемът е в самия телевизор! Стар модел е, и не е подходящ за това, което може да се гледа през 2024 г. Първо, разделителната му способност е много малка - само 640х480 точки. Съвременните видео и телевизионни предавания почват от 1366х768, минават през 1920х1080, и стигат до 3840х2160 точки. Телевизорът не е способен да ги възпроизведе достатъчно добре, че да са приемливи за гледане. Другият проблем е съотношението на страните на телевизора - 4:3. Докато съвременният стандарт за видеопоток е 16:9, понякога даже и по-"тесен".

Казано най-просто - ще гледаш една лента по средата на малък екран с лошо качество. Не си струва да даваш пари за допълнителни устройства, за да ползваш този модел. Напъни се малко финансово, и си вземи по-съвременен телевизор, с DVB-T приемник. Така ще можеш да си гледаш телевизиите, и а и много други неща. 

преди 1 час, Rudy M. написа:

Идеята е тъпа. Не защото не може да стане, напротив - може! Имах Google Chromecast, бях го свързал към не-Smart телевизор, работеше. Обаче има доста чисто практически неудобства, затова се отказах от идеята.

Напъни се малко финансово, и си вземи по-съвременен телевизор, с DVB-T приемник. Така ще можеш да си гледаш телевизиите, и а и много други неща. 

Избягвай да даваш съвети на другите - как и колко пари да харчат. Като си ербап - купуваш и подаряваш!

Както казах по-горе,

този телевизор не ми е за ОСНОВНО гледане, а смятам да го карам в провинцията.

Тези дни говорих по телефона с моя комшия / с който сме разделена от една ограда/ и се разбрахме относно това че,

когато съм там да мога да ползвам сигнала от неговия рутер, чийто обхват е 50 метра.

Тук в апартамента ми днес преди обед, свързах телевизора с HDMI кабел към лаптопа ми и веднага излезе

картина и звук. Това ме радва защото доказва, че телевизора ми макар и старичък, си работи

много добре, тъй като почти не е употребяван. Сега ще ви цитирам инструкцията към

телевизора, която е от голяма важност за мен: 

ИЗБОР НА AV програми

Натиснете бутона SOURCE на дистанционното управление, за да превключите между

аудиовизуалните програми. Изберете из между:

1./ TV

2./ EXT 1

3./ EXT 2-CVBS

4./ EXT 3

5./ EXT 2-YPbPr

6./ HDMI

7./ PC

Така че идеята да се набутам с TV BOX устройство за "скромните" 179 лева /както казва колегата jhoro/, не ми е ...присърце !

Трябва ми нещо скромно, с което да може жената да си гледа новините и прогнозата за времето, по "избушените" ни 3 национални телевизии.

А аз когато ми доскучее, да си "вкарам" в устройството една 64 гигабайтова флашка, със записани на нея филми свалени предварително

от "Замундата" произведени 2023/2024 година, за да мога да заспя вечерта спокоен !

За това ще чакам за предложения от ваша страна, за да мога да си купя това което вие ми предложите и сте сигурни че ще ми свърши работа, 

без да струва много пари :

TV Philips работещ с HDMI връзка .jpg

Добре бе, кажи честно: ти искаш ли да си решиш проблема, или само да задаваш тъпи въпроси?... :angry: 

Дотук поне 3 пъти промени това, което искаш. То не беше антена, после телевизор с Андроид, после smart приставка, по едно време и за лаптоп се заговори ... Последно?

Явно си решил да ползваш тоя тъпия Philips, твоя си работа. Можеш да му подадеш сигнал през HDMI, можеш да гледаш каквото си искаш и от флашка. Вече, за телевизиите имаш два варианта. Или да се опиташ да ги хващаш от ефира, като за целта ти трябва DVB-T приемник (декодер), и подходяща за мястото антена. Или, след като имаш достъп до Wi-Fi, да си купиш нещо от рода на Google Chromecast , с което да си гледаш разни телевизии (и други неща) през браузър. Но там вече ще гледаш каквото успееш да си намериш. bTV и НоваТВ например не са проблем, излъчват се онлайн, и ще може "жената да си гледа новините и прогнозата за времето". Ама ако почнеш с претенциите за чуждестранни телевизии или платени канали - там ще е малко по-сложно.

ПП. "Optium" ли беше другия ти акаунт тук, в Калдата? 

преди 1 час, Rudy M. написа:

Дотук поне 3 пъти промени това, което искаш !?

Г-не,

променил съм вариантите, защото търся това което ме устройва в момента !

Ако смятате че и аз не търся изход от ситуацията, а само "дрънкам" във форума . . .много се лъжете !

В края на краищата защо са тези социални форуми за споделяне, ако някои хора се дразнят от зададени "въпроси" ?

Вече взех NEO DVB-T Tuner и телескопична стайна антена DT-101 с усилвател, но нищо не се получи макар че местих

телевизора в две различни стаи. Предавателя се намира на не повече от 20 километра, но явно има някакви прегради

които пречат на сигнала да достигне до сградата в която живея, макар че съм на петия етаж.

Държа на телевизора ми "PHILIPS" защото макар и да е стар, той почти не е употребяван. Освен това е холандски и няма 

нищо общо с китайските "бичмета", с които днес са пълни магазините. Този телевизор не ми е основен в къщи, ами имам

намерение да го местя, защото е мобилен и компактен и с подходящи размери !

Не желая да го сменям с друг и ще търся начини да го модернизирам и ползвам !

Така че, ако има хора които не се дразнят от зададените въпроси във форума от технически характер, нека помогнат в 

избора ми !

Ами, след като:

преди 15 часа, Сiнбад написа:

идеята да се набутам с TV BOX устройство за "скромните" 179 лева, не ми е ...присърце !

не ти остават варианти. Освен да купиш някое китайско менте за 40-50 лв., да се мъчиш да въвеждаш текст в браузър с дистанционно 😁 , и като се развали, да мрънкаш пак тук във форума за "техническа помощ" - не виждам друг начин.

Да направиш сегашния си телевизор да има възможностите на съвременен излиза по-скъпо, отколкото да си купиш нов. Те затова ги хвърлят хората, не защото са се развалили. 

• 4 месеца по-късно...
на 27.03.2024 г. в 2:01, Недко написа:

Здравейте !

ЮТюб ми показа реклама за тази
"Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори.
DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" - на цена 96 лв.
и ловяща "над 5000 канала от цял свят."

В подкрепа на горното твърдение е добавено и обяснението :
"ТВ антената с усилване се монтира много лесно и ви позволява да гледате хиляди канали,
без да се налага да плащате месечен абонамент. 
Лесен за инсталиране и с много силно приемане, той е най-добрият на пазара".

Имам впечатления, че най-често, стоките в подобни реклами са далеч от обещаните способности, 
но с приличен дизайн, авторитетна опаковка и дотам.

Някой пробвал ли е това устройство ?
Или, ако никой не го е пробвал, какво казва науката за заявените способности на антената ?
Ако не точно това устройство, съществуват ли аналози, с такива способности,
от утвърдени фирми, на по-високи цени ?

Предварително ви благодаря ! 

https://www.qualitamia.com/visokoproizvoditelna-televizionna-antena/?gclid=CjwKCAjw5ImwBhBtEiwAFHDZx2UU0tNi8yvhezU2HfXNpovn0_5ho7ox6_cdbVhf3xRq8Ez2RZ9m2hoCsHEQAvD_BwE

Един авер си я купи и като се напие твърди, че хваща всичко каквото пише за нея, даже и от други планети телевизии и радиа хваща, но като изтрезнее, всички тия благини се губят...

• Автор
на 5.06.2024 г. в 10:42, Сiнбад написа:

Г-не,

променил съм вариантите, защото търся това което ме устройва в момента !

Ако смятате че и аз не търся изход от ситуацията, а само "дрънкам" във форума . . .много се лъжете !

В края на краищата защо са тези социални форуми за споделяне, ако някои хора се дразнят от зададени "въпроси" ?

Вече взех NEO DVB-T Tuner и телескопична стайна антена DT-101 с усилвател, но нищо не се получи макар че местих

телевизора в две различни стаи. Предавателя се намира на не повече от 20 километра, но явно има някакви прегради

които пречат на сигнала да достигне до сградата в която живея, макар че съм на петия етаж.

Държа на телевизора ми "PHILIPS" защото макар и да е стар, той почти не е употребяван. Освен това е холандски и няма 

нищо общо с китайските "бичмета", с които днес са пълни магазините. Този телевизор не ми е основен в къщи, ами имам

намерение да го местя, защото е мобилен и компактен и с подходящи размери !

Не желая да го сменям с друг и ще търся начини да го модернизирам и ползвам !

Така че, ако има хора които не се дразнят от зададените въпроси във форума от технически характер, нека помогнат в 

избора ми !

Не си направих труда да видя първия Ви пост в темата,
но ми се струва, че допускате разни варианти, щом са бюджетни ...
Видях, че се коментират пропорциите на екрана ...
(много) старите ми лаптопи DELL и Toshiba са с такива пропорции.
DELL Latitude d600 с Windows XP
Дали няма да Ви свърши работа този DELL Inspiron 6400 за 30 лева, РАБОТЕЩ, със зарядно и Операционна система
https://www.olx.bg/d/ad/laptop-dell-inspiron-CID632-ID9ACUH.html
30 лева !!! Вероятно ще лови сигнала и ще го подава към телевизора без проблеми.
Щом на Latitude има ТВ-изход, Inspiron e по-висок клас, и също би трябвало да го има, но си питайте най-добре продавача.
............
Телевизори с LCD екран потърсих тук, подредени са по цена от ниска към висока
https://www.olx.bg/elektronika/televizori/q-телевизор/?search[order]=filter_float_price:asc&search[filter_enum_tv_size][0]=30&search[filter_enum_tv_type][0]=lcd
Дали са с wi-fi не е ясно - търсачката отказва да подава обяви по този критерий.
Трябва да се прочетат обявите и/или да се питат продавачите.

• Автор
на 5.06.2024 г. в 10:42, Сiнбад написа:

търся това което ме устройва в момента !

https://www.olx.bg/d/ad/televizor-tcl-43p725-uhd-led-smart-tv-android-CID632-ID97lWE.html
43 инча, 99 лева, екранът чукнат долу в дясно и тясна вертикална ивица не работи

Търсене с въпрос "смарт телевизор", от ниска към висока цена 
https://www.olx.bg/elektronika/televizori/televizori/q-смарт-телевизор/?search[order]=filter_float_price:asc

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.