Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Featured Replies

Търсите си задявка? По ръба на Правилата...

• Отговори 159
  • Прегледи 36,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

• Фаща от трите , най-дългия. Типична ловушка за балъци.

• Колев 74
    Колев 74

При този случай не ти трябват няколко конвертора а само един, след като антената може да следва геостационарната орбита на спътниците  (Triple Band конвертор) Добавя се втори само тогава, ако е необхо

Публикувани изображения

Реална или менте е "Универсална антена, съвместима с всички телевизори и монитори. DVB-T2 цифрови ефирни програми и сателитни канали" за 96 лв. ?

Вие изобщо четете ли?Търся си задявка, да.

НЕ! ТИ не четеш! Още в началото съм го написал:

на 27.03.2024 г. в 2:06, цър-вул написа:

Нито цената, нито описанието, е реално. Ефирна антена ще "чува" само сигнал до хоризонта. Т.е. в случая само БГ ефирните канали за региона.

Въпреки, че би трябвало да е с уговорката, че цената на сделка(стока) е сумата, която клиентът би платил.
А' сега ти кажи кое от твоите писания е конкретно свързано с темата? Никое, да? Е, длъжен съм да се съглася!

преди 1 час, Белгиеца написа:

На тая с черните LNB сега има и 7-ми за 53°E той е слаб.
На 14°W не е далече от центъра ( на друга антена) но понеже много го смущаваха, сега гледам от интернет руските канали без пари през DNS сървър в браузъра различен от този на доставчика ми на интернет.
110 см е висока антената с черните, а другата с белите е само 98 см.

----------

А за брадатия недоволен, еми чети бе лъжат че била ловила и от сателит канали.

Еми четох, бе-пише че антената е за ефирна телевизия, това че вие искате да се направите на велик си е ваш проблем.Освен това, ако ще и 20 паници да си насадите у двора, ще гледате само свободните канали, нали?

преди 16 минути, цър-вул написа:

Тоя май нещо си го търси....
Е, телето го няма под вола.

Ами той, Тодор Христов на времето правеше така. Думата му не се цепеше на две, щом е казал другаря Живков! Та и  "fitterman" като него. Не си ли приличат двамата?  "МЕНТЕ"

Значи обясних, че тази"антена" по принцип би могла да бъде закупена за между 4-8 лева, освен това няма как да гледате сателитна телевизия с тая джапанка , като и едва ли ще гледате и ефирна такава, кое точно не Ви е ясно?

преди 3 минути, Колев 74 написа:

Ами той, Тодор Христов на времето правеше така. Думата му не се цепеше на две, щом е казал другаря Живков! Та и  "fitt erman" като него. Не си ли приличат двамата?

Вие какво точно се опитвате да кажете?!

Не мога да разбера как хора с претенции да имат техническо образование могат да паднат до ниво селска клюкарка.

Надявам се, всички четящи тука да си направят изводите, как  някой, който не може да се обоснове , почва да говори простотии, просто за да каже нещо.

преди 3 минути, fitterman написа:

Не мога да разбера как хора с претенции да имат техническо образование могат да паднат до ниво селска клюкарка.

Надявам се, всички четящи тука да си направят изводите, как  някой, който не може да се обоснове , почва да говори простотии, просто за да каже нещо.

Прочети темата от първия пост и ще разбереш бе човече. Повтарям. Темата още от началото засегна и сат телевизията и обяснихме  и за нея по смисъла питането от Недко. Какво толкова сложно има? Имаме опит, можем да обясним - тогава защо не?  Ако има нещо да допълниш, всеки го приема. Разправиите не са приети в техническите раздели и не се толерират.

преди 2 часа, fitterman написа:

Еми четох, бе-пише че антената е за ефирна телевизия, 

Аааааааааа пише и че била и за сателитна, ама ти като си недоскиф кво да те прави човек.
В линка даден от автора на тази тъпа тема го пише, че била и за сателитна.

А 5000 ефирни канали няма никъде на планетата Земя да можеш да ги ловиш всичките от мястото където живееш постоянно.
Ама то пък трябва акъл за да го разбереш тва, но като е дефицитна стока това акъла и ...

А на автора на тази тъпа тема, като не е имало кой да му каже, че антена може да лови сигнал от сателит само ако има пряка видимост към него, без препятствия по въздуха/пътя , та за това задава такъв идиотски въпрос , дали някакво чудо на техниката не било могло да си го скриеш у тоалетната и да ти лови сателитна телевизия.

Та така, текстът от страницата към която води линка на автора е пълна измама за наивници.

-----------------------

А иначе, някои хора поназнайваме езици и си гледаме стотици канали безплатно, ефирно, от сателит, през Интернет и си ни е добре.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 30.03.2024 г. в 0:15, Белгиеца написа:

Аааааааааа пише и че била и за сателитна, ама ти като си недоскиф кво да те прави човек.
В линка даден от автора на тази тъпа тема го пише, че била и за сателитна.

А 5000 ефирни канали няма никъде на планетата Земя да можеш да ги ловиш всичките от мястото където живееш постоянно.
Ама то пък трябва акъл за да го разбереш тва, но като е дефицитна стока това акъла и ...

А на автора на тази тъпа тема, като не е имало кой да му каже, че антена може да лови сигнал от сателит само ако има пряка видимост към него, без препятствия по въздуха/пътя , та за това задава такъв идиотски въпрос , дали някакво чудо на техниката не било могло да си го скриеш у тоалетната и да ти лови сателитна телевизия.

Та така, текстът от страницата към която води линка на автора е пълна измама за наивници.
-----------------------
А иначе, някои хора поназнайваме езици и си гледаме стотици канали безплатно, ефирно, от сателит, през Интернет и си ни е добре.

Благодаря !
Имало е "кой да ми каже", прочел съм ...
Да си разкажа урока, да видим поне една оценка среден (3) дали ще изкарам ...
1. Сателитите са на орбита около 36000 км, за да се синхронизира ъгловата/орбиталната им скорост с въртенето на Земята,(сега прочетох, че на 9000 км не е нужна 7,9 км/сек, а стигали и 7,1, а колко са достатъчни на 36000 (35786) км не съм търсил....
и двигателите им да не работят постоянно, а само от време на време, за малки корекции на орбитите им. Целта е да висят постоянно приблизително над една точка на Земята, за да предават телевизия на постоянни абонати, най-общо казано ...
2. При висока купесто-дъждовна облачност и гръмотевични бури на екрана на телевизора на родителите ми се появява текст "Няма сигнал" или нещо подобно, и след разсейване на облаците "картината" се появява, т.е сигналът достига до чинията/антена или става достатъчно силен, за да се улови.
3. Цифровият сигнал е значително "по-далекобоен" от аналоговия, или поне без загуба на качеството, защото цифровия сигнал принципно се състои от стойностите 1 и 0.
Или ... предаването, казано на опростен разговорен език, е съставено от сигналчета и от липса на сигналчета, групирани най-вероятно в числа от двоичнете бройна система, с които се кодират параметрите на звуковия и видеосигнал,
и които сигналчета, и образуваните от тях числа, се ловят от апаратурата и се разчитат много по-лесно ,
отколкото безбройните стойности на аналоговия сигнал, поддаващи се на смущаване от всякакви паразитни сигнали на същата честота и заглъхвания/затихвания ...
Трите точки написах почти наизуст, само за кратко бях написал "втора космическа 11,2 км/сек", но навреме се усетих, че нещо не е наред,
с коя, кое "стъпало" се преодолява и проверих в Гугъл. "Стъпалата" вече ги пиша наизуст - от Земата в околоземна орбита, от Земата в околослънчева и трета 16,67 км/сек - от Земята за напускане на Слънчевата система.

Признал съм те за опитен практик, и в сателитните приемници и в някои области с Линукс,
но не и в мярката на думите ... 
Астрономия, науч.поп.физика, космонавтика и авиация ми бяха детските болести. Имал съм конструктор, мотал съм ел.двигателче, кръжоци по електротехника и радиотелеграфия, но до радиотехника и електроника не стигнах ... Учебниците по физика и астрономия ги изчетох още в трети клас, та художествената гимназия не успя сериозно да ме осакати, щото там бяха орязани много. Астрономия изобщо не се учеше, също и последната година от физиката, смятай всякакви Айнщайн и компания, Теория на относителност, Голям взрив, Ядрени бомби и реактори, Слънчева система, космически полети, черни дупки, квантова теория и пр. ... съучениците ми не ги познават и бягат от тях като дявол от тамян и се присмиват, ако някой нещо разбира и коментира някои неща в някои статии по темите ... С години абонамент за сп. Космос, Наука и техника, Наука и техника за младежта, Техника молодежи, Юный техник, понякога и Авиация и космонавтика, по времето на "Андромеда" вече ги четях само в читалните или си ги купувах от РЕП-овете.("Разпространение и експедиция на печата")...

Колкото до езиците ... кат се почне от задължителния руски
и задължителния западен, като начало немски,
и се мине през френския, поради липса на втори западен филолог в една провинциална художествена гимназия,
успоредно неизбежния италиански от филмовия и музикален асортимент по соца,
и неизбежния сръбски пак от музиката
допълнен с латински от уроците по биология и анатомия, че и химия,
продължи се с английски, не филология, също и "плажен" 12 сезона на морето, 
малко румънски от преселническия ни род и от Радио "Ваканца" през границата на 13 км от нас
малко турски от вездесъщите малцинства около нас, съученици и търговци по пазарите ...
и се понасъбраха ... 

Тъпа не тъпа темата, форумът не е само за експерти ... а И за любознателни лаици и други попрочели неексперти ...
... да не развивам още един конспект за реферат в още един абзац,
че и тези 3 не им е мястото в тази тема ...
И заглавието трябваше да бъде "Дали не съм изпуснал нещо от развитието на ТВ-приемането ?"
но поне го има като подвъпрос в текста под заглавието.
Не може всеки да върви цял живот във всички посоки, в които е гледал в уеническите години, когато е бил на чужда издръжка. От един момент нататък се налага да се специализира в нещо за пари
и другите му интереси изостават ...

Още веднъж, благодаря за вниманието и за споделената информация и опит !!!

Авторе, вместо да се занимаваш с глупости, отиваш в офис на Виваком, например, правиш заявка за чиния и даваш адрес. От там нататък, техници да му мислят. Имаш предостатъчно канали. За времето си разбрал -  вали ли дъдж/сняг/облачно - няма сигнал. Освен това, ако ти се развали LNB-то или приемника, Виваком ти го заменя безплатно, стига ти да не си го "нагласил".

преди 51 минути, *S197* написа:

Авторе, вместо да се занимаваш с глупости, отиваш в офис на Виваком, например, правиш заявка за чиния и даваш адрес. От там нататък, техници да му мислят. Имаш предостатъчно канали. За времето си разбрал -  вали ли дъдж/сняг/облачно - няма сигнал. Освен това, ако ти се развали LNB-то или приемника, Виваком ти го заменя безплатно, стига ти да не си го "нагласил".

Във вашият коментар е направена груба грешка в поясненията. Намерете я сам!

преди 4 минути, Колев 74 написа:

Във вашият коментар е направена груба грешка в поясненията. Намерете я сам!

Два пъти препрочитам, това което съм написал и не виждам грешка. Може ли жокер?

PS: А за дъжда иде реч нали?  Така става от бързане. Браузера не ми подчертава грешните думи. Късно е вече за редакция.

току-що, *S197* написа:

Два пъти препрочитам, това което съм написал и не виждам грешка. Може ли жокер?

Може:   "... стига ти да не си го "нагласил".

току-що, Колев 74 написа:

Може:   "... стига ти да не си го "нагласил".

В смисъл да го е счупил. Има разлика дали климата чупи окото или човек се направи на мотика и изкърти чинията. Виждал съм такива изцепки от "махалата".

преди 1 минута, *S197* написа:

В смисъл да го е счупил. Има разлика дали климата чупи окото или човек се направи на мотика и изкърти чинията. Виждал съм такива изцепки от "махалата".

Прочети и помисли отново. Не става въпрос за това което си написал в горният си пост, а нещо, много по важно. Пак казвам - хубаво помисли. Трябва да се досетиш, какво са правили техниците накрая у вашата къща, пред телевизора и приемника.

преди 2 минути, Колев 74 написа:

Прочети и помисли отново. Не става въпрос за това което си написал в горният си пост, а нещо, много по важно. Пак казвам - хубаво помисли. Трябва да се досетиш, какво са правили техниците накрая у вашата къща, пред телевизора и приемника.

Ами те накрая закачат кабела от антената към приемника и го свързват с телевизора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.