Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Величие и новите месии

Имате ли доверие на новите месии Ивелин Михайлов и Николай Марков? 58 гласували потребители

1. 1. Имате ли доверие на новите месии Ивелин Михайлов и Николай Марков?

• Да!
      20%
    • Не!
      36%
    • Може би
      6%
    • Шегуваш ли се?
      36%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

https://www.facebook.com/reel/1439219487474193

2024-06-28-22-18.png

• Отговори 5,6k
  • Прегледи 247,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Истината е важно да се чува и разпространява, независимо кой е стигнал до нея пръв или се е осмелил да я изкаже от свое име.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Аз лично съм гласувал за Възраждане, а това което се случва с Величие е или една голяма измама и сцена на глупост, или сценарий, за който трябва да се изгледа представлението до края, за да се коменти

• Знам, знам. Отивам. Исках само да си запазя това за 800-те хил. лева, да си го чета в трудни моменти.   едит: Те са. Отворих вратата, за да изпъдя муха и вместо нея влязоха

Публикувани изображения

преди 17 часа, В. Велев написа:

Как да има качествено общество, като соц-а даде това поколение? Или ще ми кажеш, че бъркам? Чии деца са на средна възраст?

преди 2 часа, parmobil написа:

Как да има качествено общество, като соц-а даде това поколение? Или ще ми кажеш, че бъркам? Чии деца са на средна възраст?

Ако всички деца бяха като Ивелин досега България да е станала цветуща държава.

Само че той е имал щастието да го отгледат дядо и баба учители, които са му дали и показали любовтта към четенето и книгите. И по-важно е че са му разяснявали важните моменти и поуки в едно произведение.

Писах за това в стихотворението "Белеет парус одинокий..." И аз съм го учил, но никой не ми обърна внимание на силата и поуката от последния стих.

Така че специално при соца много се четеше. И се насърчаваше четенето. И имаше много ТНТМ клубове и т.н.

Въобще не може да се сравнява със сега. 

Коя за тебе е средната възраст? За мен е 35-40 години. Това през социализма ли е възпитано?

преди 1 минута, В. Велев написа:

Ако всички деца бяха като Ивелин досега България да е станала цветуща държава.

Само че той е имал щастието да го отгледат дядо и баба учители, които са му дали и показали любовтта към четенето и книгите. И по-важно е че са му разяснявали важните моменти и поуки в едно произведение.

Писах за това в стихотворението "Белеет парус одинокий..." И аз съм го учил, но никой не ми обърна внимание на силата и поуката от последния стих.

Така че специално при соца много се четеше. И се насърчаваше четенето. И имаше много ТНТМ клубове и т.н.

Въобще не може да се сравнява със сега. 

Коя за тебе е средната възраст? За мен е 35-40 години. Това през социализма ли е възпитано?

Казвал съм ти, че съм руска гимназия - 11г.  Катаев и Лермонтов са ми били от задължитените.

Та, поколението, което виждаш сега, не е ли отгледано от соц-поколението? Защо се оправдавате със сегашното?

преди 13 минути, parmobil написа:

Казвал съм ти, че съм руска гимназия - 11г.  Катаев и Лермонтов са ми били от задължитените.

Та, поколението, което виждаш сега, не е ли отгледано от соц-поколението? Защо се оправдавате със сегашното?

Ама ти пишеш за средна възраст. Тя не е отгледана при социализма. Може някой да се е родил 1986 или след това, но не е отгледан, само се е родил няколко години.

А специално за възпитанието при социализма ти писах в темата, че една от причините да падне е липсата на съзнание. Явно 45 години не стигат.

И аз съм приятно изненадан от Ивелин Михайлов, но той е типичния пример за добро възпитание при социализма. Естествено че и семейството има голяма заслуга. А и много други фактори.

Според мен най-важното е много да си чел, да си асимилирал това, което си прочел, да използваш това което си прочел, за да успееш в живота и бизнеса. И въпреки че си станал милионер, да не спираш да обичаш Родината си, да уважаваш народа си и да си дадеш дори живота за него. А пред дилемата парите или Родината да избереш Родината.

Точно това е Ивелин Михайлов.

И какво, че е отгледано от соц. поколение? И вече не е така има и вече родители, които са родени след 1989 година. И какво от това?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

И какво, че е отгледано от соц. поколение? И вече не е така има и вече родители, които са родени след 1989 година. И какво от това?

Неостър ли си?

Обяснява ми/ни се, че днешните били зле. Нещо неясно? Родителите, които са ги пръкнали ......следиш ли ми мисълта?................. от къде са се пръкнали? От соц-поколение или ....?

преди 1 минута, parmobil написа:

Неостър ли си?

Обяснява ми/ни се, че днешните били зле. Нещо неясно? Родителите, които са ги пръкнали ......следиш ли ми мисълта?................. от къде са се пръкнали? От соц-поколение или ....?

Ама ти сериозно ли?

Опитваш се да сравняваш соц поколението със сегашното.

Сегашното дето не може да чете и е функционално неграмотно. Чалга-поколение с една-две думи.

преди 10 минути, В. Велев написа:

А пред дилемата парите или Родината да избереш Родината.

Точно това е Ивелин Михайлов.

Сигурен ли си в това? Идея си нямаш какъв батак е тоя плужек. Но, както казва Бате - засега е полезен идиот

преди 6 минути, teo-glavata написа:

Сигурен ли си в това? Идея си нямаш какъв батак е тоя плужек. Но, както казва Бате - засега е полезен идиот

М/у другото Ивелин Михайлов каза на едно място, че много добре е когато врагът те подценява и те смята за глупав и батак. И плужек.

https://fb.watch/s-WgS2XLEa/

преди 2 минути, ined написа:

Ясно, прави се на глупав за да може глупаците да го мислят за свой човек и да гласуват за него. Много хитро :yanim:

Ами умния може да си позволи да се прави на глупав.

Но ти не можеш да се правиш на глупав.

току-що, В. Велев написа:

Ама ти сериозно ли?

Опитваш се да сравняваш соц поколението със сегашното.

Сегашното дето не може да чете и е функционално неграмотно. Чалга-поколение с една-две думи.

Съвсем съм сериозен! Родителите на колко са и кой ги е възпитал? От колко къщи преди '89 звучеше Лепа, Весна, Драгана, Чолич, Хисарския поп с гръцки кавъри???  И всякакво сръбско и гръцко. Да не пропускам и турскоезичните. И сега ли се култивира чалга-поколението?

И се чудите, че децата слушали чалга?

Ама защо все друг ви е крив? Това си го имаше толкова преди.

преди 2 минути, parmobil написа:

Съвсем съм сериозен! Родителите на колко са и кой ги е възпитал? От колко къщи преди '89 звучеше Лепа, Весна, Драгана, Чолич, Хисарския поп с гръцки кавъри???  И всякакво сръбско и гръцко. Да не пропускам и турскоезичните. И сега ли се култивира чалга-поколението?

Ти да не мислиш че всички родители успяват да научат децата си на добро (най-общо казано). Обикновено средата играе много голям % в обучението на подрастващите. Така че родителите може да са много добре възпитани при социализма, но при дошлата демокрация те не можейки да свържат двата края, оставят в повечето случаи децата да ги възпитава улицата, а родителите се борят за "насъщния". И така демокрацията докара сегашното положение. А не възпитаните при социализма родители.

току-що, В. Велев написа:

Ти да не мислиш че всички родители успяват да научат децата си на добро (най-общо казано). Обикновено средата играе много голям % в обучението на подрастващите. Така че родителите може да са много добре възпитани при социализма, но при дошлата демокрация те не можейки да свържат двата края, оставят в повечето случаи децата да ги възпитава улицата, а родителите се борят за "насъщния". И така демокрацията докара сегашното положение. А не възпитаните при социализма родители.

Не говорехме ли за чалга-поколение?

И ти дадох пример с поколението, което е слушало всичко от гореизброеното, но се очаква от новото да случша Чайковски?

На лош и скапан Запад ли го отдаваш?

преди 43 минути, parmobil написа:

На лош и скапан Запад ли го отдаваш?

Много си е хубав Запада. Няма що.

Всички "развлекателни", а по-скоро затъпяващи предавания са взети от Запада - ергена, маската, стани богат, фермите и други подобни. 

С две думи - хляб и зрелища.

Толкова просто и бездуховно население не сме имали през цялата ни история. И интересно че това се случи, когато минахме към запада.

преди 3 минути, В. Велев написа:

Много си е хубав Запада. Няма що.

Всички "развлекателни", а по-скоро затъпяващи предавания са взети от Запада - ергена, маската, стани богат, фермите и други подобни. 

С две думи - хляб и зрелища.

Толкова просто и бездуховно население не сме имали през цялата ни история. И интересно че това се случи, когато минахме към запада.

И пак ми се измъкваш по линията с родителите, които произведоха децата, които наричате готованци и чалгари. А те си бяха същите.

преди 10 минути, parmobil написа:

И пак ми се измъкваш по линията с родителите, които произведоха децата, които наричате готованци и чалгари. А те си бяха същите.

Родителите не бяха същите. Говоря за родените около 1970 например.

Но "демокрацията" ги постави в невъзможност да обърнат внимание на децата си и да ги научат на ценности. На какви ценности да ги учат, като около тях сновяха мутрите и чалгата?

преди 4 минути, В. Велев написа:

Но "демокрацията" ги постави в невъзможност да обърнат внимание на децата си и да ги научат на ценност. На какви ценности да ги учат, като около тях сновяха мутрите и чалгата?

Кои родители ги възпитаваха и култивираха, @В. Велев? Родените през царска или социалитическа България?

Ние произведохме това поколение. Стига сте вдигали поучително пръст!

преди 16 минути, В. Велев написа:

Но "демокрацията" ги постави в невъзможност да обърнат внимание на децата си и да ги научат на ценности. На какви ценности да ги учат, като около тях сновяха мутрите и чалгата?

Това с мутрите и чалгата стана после, mate. След '89 г. От деца, които са родени от родители закърмени  със социалистически добродетели.

И защо и как обвинявате Запад за затъпелите родители?

преди 20 минути, parmobil написа:

Кои родители ги възпитаваха и култивираха, @В. Велев? Родените през царска или социалитическа България?

Ние произведохме това поколение. Стига сте вдигали поучително пръст!

Това с мутрите и чалгата стана после, mate. След '89 г. От деца, които са родени от родители закърмени  със социалистически добродетели.

И защо и как обвинявате Запад за затъпелите родители?

Явно не разбираш къде ти е грешката.

Смяташ че родителите защото са възпитани с лоши социалистически добродетели и затова децата им са станали лоши. Това ти е грешката в разсъжденията.

Обясних ти че средата има значение и в повечето случаи много по-голямо от родителите.

Та тия родители, които са образовани, честни и съвестни са израстнали в социалистическа среда. Техните деца вече са израстнали при "демокрацията". И родителите почти нищо не могат да направят по въпроса, защото новата среда - "демокрацията" ги поставя пред дилемата: децата им да умрат от глад, ако не намерят начин да вадят пари (а знаеш как се вадят пари при капитализма, няма нищо сигурно в работата, не е сигурна както при социализма) или да ги възпитават в добродетели. Ама последното няма как да стане, защото при Западния строй, капиталистическия няма добродетели и примери. Единствено са Спайдермен, Айрянмен и подобни. В България примерите за подражание на младите станаха Гочо-главуняка, Муньо-маймуняка, Митьо-мисира и други.

преди 22 минути, В. Велев написа:

Явно не разбираш къде ти е грешката.

Смяташ че родителите защото са възпитани с лоши социалистически добродетели и затова децата им са станали лоши. Това ти е грешката в разсъжденията.

Обясних ти че средата има значение и в повечето случаи много по-голямо от родителите.

Та тия родители, които са образовани, честни и съвестни са израстнали в социалистическа среда. Техните деца вече са израстнали при "демокрацията". И родителите почти нищо не могат да направят по въпроса, защото новата среда - "демокрацията" ги поставя пред дилемата: децата им да умрат от глад, ако не намерят начин да вадят пари (а знаеш как се вадят пари при капитализма, няма нищо сигурно в работата, не е сигурна както при социализма) или да ги възпитават в добродетели. Ама последното няма как да стане, защото при Западния строй, капиталистическия няма добродетели и примери. Единствено са Спайдермен, Айрянмен и подобни. В България примерите за подражание на младите станаха Гочо-главуняка, Муньо-маймуняка, Митьо-мисира и други.

Средата преди '89 г.  беше сръбско/гръцко. Магаретата се откривахме  на "синьото", "Кравай:" и стрелбището на "Жорката". За София иде реч.

И спри вече - чалгата си беше налична! Не я вменявайте на следващи времена. Писах за Брена и другите вече

Средата преди '89 г.  беше сръбско/гръцко. Магаретата се откривахме  на "синьото", "Кравай:" и стрелбището на "Жорката". За София иде реч.

И спри вече - чалгата си беше налична! Не я вменявайте на следващи времена. Писах за Брена и другите вече

Не ограничавай проблема само до чалгата и сръбското и гръцкото.

Аз ти говоря за падението на моралните и духовни ценности при "демокрацията", т.е. след 89-та.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Не ограничавай проблема само до чалгата и сръбското и гръцкото.

Аз ти говоря за падението на моралните и духовни ценности при "демокрацията", т.е. след 89-та.

Които са възпитани от родители, които са родени, отгледани и напътствани кога?

Ми нали соц-а ги отгледа. 

преди 2 часа, parmobil написа:

Не и в нашата къща. Моите родители не са слушали чалга и сега не слушат. Рок, естрада,... Баба и дядо слушаха народни песни. Фолклор.

Само когато ходихме на гости, тогава гърмеше пайнер тв. На съседите също. Или когато седнем на някакво заведение пак гърмеше чалга. Градският транспорт шофьорът докато пушеше цигара пускаше до дупка също чалга. Когато излизаме на центъра, тогава имаше касетки, гърмеше също чалга.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.