Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да охлаждаме компютъра

Featured Replies

Е значи, ще си взема някой по евтин с 4 канала + преходници и готово :)

• 1 година по-късно...
  • Отговори 89
  • Прегледи 36,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Обаче никой нищо не спомена за охлаждането в масло. Интересно ми е минералното масло, скъпо ли ще ми излезе като се има в предвид, че не е за кола (тук трябва да добавя, има ли изобщо масло, което да е специално за охлаждане на електроника), че да си потопя всичко в него и трябва ли да го сменям през време ? :D

Все някой трябва пръв да пробва,за да каже после!Щом си мераклия пробвай,охлаждането ще е супер така! Сменяване на маслото ,ще се налага само ако се напраши външно,но не и от електрониката.

Обаче никой нищо не спомена за охлаждането в масло. Интересно ми е минералното масло, скъпо ли ще ми излезе като се има в предвид, че не е за кола (тук трябва да добавя, има ли изобщо масло, което да е специално за охлаждане на електроника), че да си потопя всичко в него и трябва ли да го сменям през време ? :D

Не разбирам от масла но когато и да съм коментирал подобни версии винаги се е споменавало за трансформаторно масло или отиваш в

и .....
  • 6 месеца по-късно...

Ухх отново вече е лято  :D . Компютъра ми се нагрява много... Ето малко информация post-339318-0-81108200-1372075466_thumb.   post-339318-0-59903800-1372075468_thumb.   ако трябва още казвайте !!   Идеи как да го охладя какви вентилаторчета да закупя и къде да ги сложа. Имам един на процесора и този от захранването ,но той само изкарва въздуха нали?  :sobbing:

Прикачи една снимка на кутията, че така само можем да гадаем.

ПС: Температурите са нормални !

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Доста е стар хаха  :D Ето няколко снимчици отвътре на щайгата post-339318-0-96943000-1372089365_thumb. post-339318-0-29246000-1372089369_thumb. post-339318-0-73025100-1372089375_thumb. post-339318-0-91198200-1372089378_thumb. не са от най  - добрите фотоси хех. Аа на тази снимкиpost-339318-0-72908400-1372089572_thumb.  се  вижда място което съм оградил на него може ли да се сложи вентилаторче ? И ако да какво да е то ?  

Редактирано от Цонко Иванов (преглед на промените)

Да може да му сложиш охладителче там. Най-обикновено 80мм. Между другото охладителя на процесора ти е същия като тези, които имам по кутията.

На коя страна да го сложа или няма значение? 

Естествено да изкарва въздуха. Но с тая кутия не виждам какво може да се направи. На практика може да облекчиш евентуално малко нещата, ако караш лятото с отворени странични капаци. 

Благодаря на всички  :) още утре ще си купя ! Аа имам още един въпрос значи да изкарва въздух да духа извън компютъра ,а да вкарва да духа към компютъра? Прав ли съм? Не съм много на ясно за това моля някой да ми разясни !! :)  

Отпред вкарва свеж въздух отзад изкарва вече затопления въздух. Така се получава въздушен поток. Или по-просто казано става течение в кутията. Разбира се твоята кутия не е от най-добрите затова може да пробваш с отворен капак. Имай предвид, че така, ще влиза повече прахоляк вътре, не че с вентилаторите няма да влиза но в по-малки количества.

Ето тук може да видиш като пример моята кутия. Когато е затворена въздух влиза само отпред и излиза само отзад, няма никъде другаде дупки.

Публикувано изображение

Можеш да го отвориш от двете страни и да оставиш така. P.S. аз съм с AMD процесор и компа прегря , хвана го защитата и се изключи.Затова отворих от двете страни , купих си няколко вентилатора (най-обикновени по 80мм) , направих ги да се свързват към компа чрез USB , закачих ги на една по тънка дъска и я поставих срещу отворения компютър. Ефект има и то доста добър иначе снимката която е постнал колегата пред мен е добре направен компютър ама зависи и от кейса който имаш ;)

Редактирано от MitkoSS (преглед на промените)

Ето тук може да видиш като пример моята кутия. Когато е затворена въздух влиза само отпред и излиза само отзад, няма никъде другаде дупки.

Пич, кво си замасил там на  CD Tray-я?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.