Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На какъв език са разговаряли първите хора?

Featured Replies

преди 6 часа, ined написа:

Тия ходещи мъртъвци какво общо имат с Адам и Ева?

Те са ги създали! :) 

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Как какво? Те са техни далечни потомци. Аз бих попитал какво общо имат с темата?

Да видиш първия език на който са говорели човеците. :) 

Иначе хората си говорят така: Чук чук де ли мъ йок фай да. :) 

• Отговори 91
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Първоначално хората са разговаряли с жестове. 

В един разговор присъства и жест. Звуците издавани от езика са реакция. На база на което се е получило общуване. 

Затова и по-важно е какви вибрации изпращаш към другия, т.е. без жестове няма разговор, а има комуникация. 

Интересно, защо божеството не е дало на Адам писменост? Изглежда в Едем тя не е нужна. Само изгонените от рая имат нужда от памет за нещата и предаване на култура. :) 

преди 5 часа, Търсещ истини написа:

Интересно, защо божеството не е дало на Адам писменост?

Защото му е дало паметта. Защо трябва да се отсичат дърветата и да се правят на хартиена памет? :) 

п.п. Ти сега дали ще попиташ защо не му е дало молив и хартия ли? :) 

Има и друго, по-лесно се рисува с въглен по скалата или с пръчка по пясъка.. :)  = Символите по-лесно се възприемат. :) 

• Автор
преди 9 часа, dioib написа:

Първоначално хората са разговаряли с жестове. 

В един разговор присъства и жест. Звуците издавани от езика са реакция. На база на което се е получило общуване. 

Затова и по-важно е какви вибрации изпращаш към другия, т.е. без жестове няма разговор, а има комуникация. 

Адам е говорел с жестове? Пише ли го в Библията?

преди 41 минути, Мечо Хубавеца написа:

Адам е говорел с жестове? Пише ли го в Библията?

Кога е написана Библията? 

В началото е говорил само Бог. Виж от къде са почнали да говорят хората, но първо какъв жест към Бог са направили Адам и Ева? Защо ги гони от Едема? Защо ги прави смъртни?  

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

Кога е написана Библията? 

В началото е говорил само Бог. Виж от къде са почнали да говорят хората, но първо какъв жест към Бог са направили Адам и Ева? Защо ги гони от Едема? Защо ги прави смъртни?  

Откъде да знам!? Това не съм го учил нито в училище, нито в университета. Ако приемем, че е говорил само Бог, то означава и че Адам и Ева са го разбирали, значи и те са владеели този език поне отчасти. Доколкото знам са изгонени заради змията, която тогава е имала крака, но това какво общо има с темата? Ако не са разбирали никакъв език, тогава как са разбирали Бог? Как са общували? Само с жестове ли? И змията ли ги е подвела с жестове Адам да откъсне ябълката? 

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

то означава

Не! Не са го разбрали и затова са съгрешили! Затова и им отнема безсмъртието. 

По-късно прави сина си и го праща, за да ги спаси, но се разбира, че отново не го разбират и затова който повярва в Христос, то това ще го върне в Царството новото за вечен живот. За другите = пак не ще знаят на какъв език е говорил човек из начало. 

дъ тъ е не бож ко вец ъ. :) Иначи си убъвец ... :) 

• Автор
преди 42 минути, dioib написа:

Не! Не са го разбрали и затова са съгрешили! Затова и им отнема безсмъртието. 

По-късно прави сина си и го праща, за да ги спаси, но се разбира, че отново не го разбират и затова който повярва в Христос, то това ще го върне в Царството новото за вечен живот. За другите = пак не ще знаят на какъв език е говорил човек из начало. 

дъ тъ е не бож ко вец ъ. :) Иначи си убъвец ... :) 

Е, как така не са го разбрали и въпреки това ги наказва? Да накажеш човек, който не те е разбрал какво е? 

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

Е, как така не са го разбрали и въпреки това ги наказва? Да накажеш човек, който не те е разбрал какво е? 

Ти нали ме игнорира бе?! :) Ми, така ... не са го разбрали и с определен жест към него са го изразили. :) 

Означава, че Адам и Ева не са уважили Бог. :) => По-точно неговата заръка! -> Да не посягат към познаването, а да ползват знанията които им е дал. 

• Автор
преди 8 минути, dioib написа:

Ти нали ме игнорира бе?! :) Ми, така ... не са го разбрали и с определен жест към него са го изразили. :) 

Означава, че Адам и Ева не са уважили Бог. :) => По-точно неговата заръка! -> Да не посягат към познаването, а да ползват знанията които им е дал. 

Така е, но започна по определени теми да липсваш. Ръсиш бисери, както никой друг толкова добре не умее. По тази тема веднага го доказа.  Значи не са го разбрали, но тази постъпка се тълкува като неуважение. Началникът ти дава някаква заповед, ти не го разбираш и не я изпълняваш и той те наказва. Да си го разбрал...

преди 20 минути, Мечо Хубавеца написа:

Значи не са го разбрали, но тази постъпка се тълкува като неуважение. Началникът ти дава някаква заповед, ти не го разбираш и не я изпълняваш и той те наказва. Да си го разбрал...

Всъщност нямало е как да го разберат. Те още не са рааличавали добро от зло, така че няма как да се говори за тяхна грешка. Иронията е, че на Адам и Ева може да се търси отговорност едва след като опитат от забраненото дърво. И в крайна сметка кое би избрал чонек: 1) вечност в тъпота и невежество в рая или 2) живот в трудности и несигурност, но с възможност за развитие на ума, волята и морала? А и възможността за завръшане в рая не е отнета, но тя вече трябва да се заслужи. При това резултатът ще е много по-добър, отколкото преди опитването от забранения плод.

преди 57 минути, dioib написа:

К'ъф Адам, к'ва Ева, к'ъф Бог в зората на човечеството, когато комуникацията е вървяла с нечленоразделни звуци, поза на тялото и гримаси.

• Автор
преди 7 минути, 16562 написа:

Всъщност нямало е как да го разберат. Те още не са рааличавали добро от зло, така че няма как да се говори за тяхна грешка. Иронията е, че на Адам и Ева може да се търси отговорност едва след като опитат от забраненото дърво. И в крайна сметка кое би избрал чонек: 1) вечност в тъпота и невежество в рая или 2) живот в трудности и несигурност, но с възможност за развитие на ума, волята и морала? А и възможността за завръшане в рая не е отнета, но тя вече трябва да се заслужи. При това резултатът ще е много по-добър, отколкото преди опитването от забранения плод.

Като няма как да се говори за тяхна грешка тогава защо са наказани, ако това е наказание? Ами ако по някаква причина не успееш да се завърнеш в рая? Защо няма поправителен или пък има? Не очаквам аргументирам отговор, но ако искаш се пробвай.

Кой мислите е заличил динозаврите преди милион години?

Кой сега заличава много животински видове?

Човека! 

• Автор
преди 1 минута, Звяра! написа:

Кой мислите е заличил динозаврите преди милион години?

Кой сега заличава много животински видове?

Човека! 

Аз си мисля, че ако динозаврите не бяха изчезнали по някаква причина, примерно ледников период, хората  нямаше да останат живи...Трудно се живее сред динозаври...

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

А как е оцелял човекът, след като всичко на Земята е било замръзнало/унищожено?

Учил съм, че е благодарение на огъня. Мой прадядо е открил как може да се запали и хората са оцелели. Преди това са ползвали огън запален от мълния, но ако угасне трябвало да чакат нова мълния и да стоят на студено...

Две страници изписани с глупости.

Жокера за правилния отговор на този въпрос се намира в Тора  и в Мидрашите. Това е за тези, които могат да разбират какво четат.

Аз "казвам", че първият човек/Адам/ е говорил не на един, а на два езика.

• Автор
преди 2 часа, цър-вул написа:

И с това огънче са оцелели на -40--70? Смешки

Оцелелели са само най-издръжливите с негова помощ. 

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Две страници изписани с глупости.

Жокера за правилния отговор на този въпрос се намира в Тора  и в Мидрашите. Това е за тези, които могат да разбират какво четат.

Аз "казвам", че първият човек/Адам/ е говорил не на един, а на два езика.

Като си казала А, кажи и Б. Дай малко повече инфо. Не всички сме чели Тора и Мидрашите. 

преди 5 часа, Мечо Хубавеца написа:

Да си го разбрал...

Я со шефа се разбирам. Още съм жив. Да му мислят други, че бърже се измъкнаха при него, за видят истината, че не вярваът ве ... :) Флупъви оръ. Ми ,,, къ непонясяте КО=ви се дава ... не ке живеето на тоя свят. :) 

Кра ку: Лиже буци/ки винъги има и ке има. :) Въпроса е да не обърнеш резбатъ, ама няякой ко ли не правят, за да са живи - ставът и вега ни даже. :) 

преди 5 часа, цър-вул написа:

К'ъф Адам, к'ва Ева, к'ъф Бог в зората на човечеството, когато комуникацията е вървяла с нечленоразделни звуци, поза на тялото и гримаси.

Ку. къ му, мъ то не удевъ. :) 

преди 8 часа, Мечо Хубавеца написа:

Като няма как да се говори за тяхна грешка тогава защо са наказани, ако това е наказание? Ами ако по някаква причина не успееш да се завърнеш в рая? Защо няма поправителен или пък има? Не очаквам аргументирам отговор, но ако искаш се пробвай.

Може би не е точно наказание. А за завръщане в рая имаме цяла вечност. Аз разбира се приемам, че се прераждаме, както и ранните християни всъщност. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.