Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да вярвам ли на SpyBot?

Featured Replies

След като цяла седмица не съм я пускал ми показва товаImage_00034.jpg

В мрежата съм по 2-3 часа на ден.Също така обновленията ги направих след сканирането.

Много е хубаво за да е вярно.

Моля за Вашите мнения.

Благодаря.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Какво, какво?

Ъпдейтнал/а си програмата след като си сканирал/а?

Ако е така, първо ъпдейтни след това сканирай.

Ако не е така, напълно може да имаш доверие.

От доста време я ползвам и си и вярвам :wors:

Една от най-добрете Free програми ! Казват,че влиза в конфликт с Ad-Aware Personal/също е Free /,но това,че имаш примерно 5 такива програми,не е гаранция !

Можеш да разчиташ на нея,но при дадени обстоятелства,не е гаранция,че ще си абсолютно чист !

Но какво означава "абсолютно чист" ? Не се ли бави ОС,не ти ли излизат разни нежелани прозорци,не отваряш ли "подозрителни" сайтове и имейли,чистиш ли регистрите-значи-добре си !

Spy Sweeper за мен е най-доброто,което съм срещал /завиждам на myd /,но трудно се "купува" !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Аз съм недоверчив в това отношение и не бих се доверил на която и да е програма без да получа потвърждение от други източници. За да не си товариш компютъра с куп програми, някои от които с малко по-сложна регистрация и черпещи значителни ресурси, ти препоръчвам няколко онлайн скенери:

- на Ewido - http://www.ewido.net/en/onlinescan/

- на Spy Sweeper - http://www.webroot.com/services/spyaudit_03.htm

- на Kaspersky - http://www.kaspersky.com/virusscanner

- на Trend Micro - http://housecall.trendmicro.com/

- на Panda - http://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm

...

Провери се и дано получиш потвърждение. Успех :wors:

П.П. Не ползвай онлайн скенер на фирма, чийто продукт използваш за защита!

Можеш да му имаш пълно доверие,много пъти е показвал че можа да се справи с нещо с което другите немогат,иначе аз имам 4-5 такива програми и някои след време изпадат от списъка като невършешщи работа.Спайбот е доста добра програма.

Да Ви кажа, че и аз вече я ползвам от половин година и не ме е подвела. Много съм доволен. Лично впечатление, но си поддържам компютъра редовно.

Аз също я ползвам и е доста добра,допада ми и ми върши идеална работа-Горещо я препоръчвам! :)

Напълно и се доверявам.Ползвам още само Ewido, и съм напълно доволна.Ако я ъпдейтваш редовно, и сканираш редовно, резултата от снимката ще виждаш много често. :)

Със сигурност ако пуснеш друга програма има голяма вероятност да ти открие още нещо :) Например XoftSpy cool.gif

Ползвам ги паралелно поне 2 години,никога едната не е намирала другата ама и никога не са работили заедно.Аз съм един от първите писали за XoftSpy.

Аз също ползвам Spybot от близо година и половина и съм и се доверил напълно. Естествено и аз сканирам с друга понякога. Както по горе се споменава, ъпдейтвай си я редовно. Успех! cool.gif

P.S. Съветвам те след сканиране и убиване на гадините(ако има такива) да използваш и имунизацията.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Наистина програмката си я бива много. И аз я ползвам от 3-4 месеца насам и съм много доволен, но също така имам хубави впечатления от Spy Sweeper ако изключим, че е малко тежичка върши страхотна работа.

Наистина Spybot е една прекрасна програма,която използвам от доста време-доверявам и се напълно и за момента проблеми не съм имал :)

Ползвам ги паралелно поне 2 години,никога едната не е намирала другата ама и никога не са работили заедно.Аз съм един от първите писали за XoftSpy.

Вчера пуснах и двете за проба. Spybot не откри нищо, а след това XoftSpy 5 бисквитки.

Вчера пуснах и двете за проба. Spybot не откри нищо, а след това XoftSpy 5 бисквитки.

Различните програми имат различни критерии как да третират tracking cookies. Затова и се получават различни резултати. Кукитата не са толкова страшни, но ако изтърве я троянец, я нещо друго, тогава става лошо.

Това някак странно ми звучи.SpyBot е програмка която първа се занимава с проблема наречен SPYWARE (дори преди Ad-Aware) и си върши добре работата...но разбира се не може да се разчита на стара слава...Човека разработил програмката е от Немски Университет и всичко е започналко по-скоро от любителско начинание и се разраства до нещо в световен мащаб.Има популярност най-вече ,защото е сравнително ефективна и при това безплатна.Да всичко зависи от алгоритмите и на сканиране и включените в базата данни шпионски програми и според мен SpyBot сама по себе си не е достатъчна за преборването на по-упорити гадинки като Look2Me например...Има слаба защита в реално време...Това че не открива паразити трябва да те радва ,но не и да те успокоява до такава степен че да зарежеш елементарната хигиена при сърфиране (работа с подозрителни файлчета и архиви ,прикачени файлове по ел.поща и т.н.)...

Дори аз като я пусна ми открива само ЗАБЕЛЕЖКИ ако съм спрял SECURTY CENTER-a на M$.

Ad-aware напоследък намира само това RegData Vulnerability (изчиства го и след рестарт на Операционната СИстема или след някой друг ден пак се появява).

За XoftSpy съм скептик...пуснаха хиляда версии едната бавна тромава,другата прекалено бърза и дефинициите и растат главмоломно (а те не са най-важните все пак ,но явно е рекламен трик).МОже и фалшиви тревоги да са ,но Касперски открива разни вредители именно в XoftSpy...

По ме притеснява че нещо в WinAmp се качва NSIS MEDIA EXTENSION или нещо от сорта.Всеки път Webroot SpySweeper го намира и го трие ,но при пускане на playera пак се появява...Дори има UNINSTALLER в ADD/REMOVE PROGRAMS ,и изисква рестарт за пълното премахване и после хоп ново 20...

За spy/adware НЯМА програма, на която да се разчита напълно, откриваемостта им е доста под желаната и това е породено от ред причини, все пак това си е вид бизнес и се наемат често свястни програмисти да изпипат заразата. Отделно че всеки ден излизат какви ли не нови версии и да се поддържа добра база си е трудничко. А и не забравяйте че заразите с spy/adware са много по- комплексни и сложни от вирус/троянец.

Ако се съмнявате най- добрата проверка е с HiJackThis/AutoRuns/SilentRunners + при още съмнения някой RootKit скенер- BlackLight, gzmo, RootKit Revealer...

Не е сложно да се научите как да ги използвате, а веднъж научени ще забравите за antispyware програма, просто няма да има нужда от такава.

Преди време гледах тест в едно известно списание с различни програми. Оказа се, че няма сигурна програма и по-лошото е, че всички пропускат гадинки и то доста! За откриването в последствие нещата са по-добре, но като цяло резултата ме разочарова. Така, че за сигурност изобщо не може да се говори!

От почти 9 месеца ползвам Windows Defender (Beta 2). Мислете каквото искате, но дори я бях забравил /сега като прочетох темата се сетих, че и аз имам нещо подомно/. Не съм имал никакви проблеми до сега а съм в мрежата по около 12 часа на ден . Значи програмката си работи и си върши работата, периодично си се е ъпдеитвала. :)

Добра е може да се съчета е с Spy Emergency 2006.

А като допълнение с SpyStopper направо е много добре.

а съм в мрежата по около 12 часа на ден .

Значи програмката си работи и си върши работата, периодично си се е ъпдеитвала. :)

Е, мислиш ли че има много логика в казаното от теб? Като стоиш 12 часа в и-нет това не означава автоматично че те налазват spy.... и подобни. Ако имаш култура на на браузване и внимаваш къде кликаш сигурно и никога няма да ти се наложи да ползваш такава програма. Всъщност да се говори за работоспособността на една програма от опит "нищо не съм хванал" изобщо не е меродавно, по- интересно е ако СИ хващал как се е справяла програмата. Иначе добре че споделяш опит.

@stasi72- не си пълни компютъра с излишни и непроверени програми, с какво споменатите от теб програми са по- добри от SpyBot, AdAware, Windows Defender, SpySweeper или CounterSpy, които на повечето тестове показват най- добра откриваемост (доколкото може да се говори за надеждна такава) ?

Редактирано от newb (преглед на промените)

Е, мислиш ли че има много логика в казаното от теб? Като стоиш 12 часа в и-нет това не означава автоматично че те налазват spy.... и подобни. Ако имаш култура на на браузване и внимаваш къде кликаш сигурно и никога няма да ти се наложи да ползваш такава програма. Всъщност да се говори за работоспособността на една програма от опит "нищо не съм хванал" изобщо не е меродавно, по- интересно е ако СИ хващал как се е справяла програмата. Иначе добре че споделяш опит.

@stasi72- не си пълни компютъра с излишни и непроверени програми, с какво споменатите от теб програми са по- добри от SpyBot, AdAware, Windows Defender, SpySweeper или CounterSpy, които на повечето тестове показват най- добра откриваемост (доколкото може да се говори за надеждна такава) ?

Незнам ама SpyStopper е заместител на SpySweeper .

Първата е по лека. И по функций е като втората.

И двете ги ползвам.

Но първата е полека но по скъпа.

И понеже сам с лаптоп и мие по удобна и първата по лека инего тормози.

Редактирано от stasi72 (преглед на промените)

Незнам ама SpyStopper е заместител на SpySweeper .

Първата е по лека. И по функций е като втората.

И двете ги ползвам.

Но първата е полека но по скъпа.

И понеже сам с лаптоп и мие по удобна и първата по лека инего тормози.

Какво значи "заместител"??? Има аналогична откриваемост и дефинициИ или какво???

Че те всичките по- горе изброени са заместители, само че откриваемостта е различна. Дали е лека или не- това трябва да ти е последната грижа, не може да е критериЙ за качество. На практика за реал- тайм защита ти е достатъчен само spybot teatimer или която и да било друга, която следи промени по важни точки в регистъра. Дори и новите АВ програми го имат като опция- Касперски, F-Secure...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.