Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лъжеучителя Петър Дънов.

Featured Replies

В тази статия има откъси от книгата на Иеромонах Висарион "Дъновизмът-прикрит сатанизъм" 

За мен учението на Петър Дънов е било непознато и загадъчно,и самата личност на Дънов ми е била непозната.Но като се заинтересува, установих ,че това е псевдохристиянска религия. За Дънов и сега се пишат хвалебни книги и статии.правят се документални филми.

Възмутен съм, че християнство не се е изучавали в Университета, но е имало въведена дисциплина за изучаване на Дънов.Искат -не искат студентите е трябвало да изслушат в продължение на 60 часа в подробности как се служи на Сатаната и да се явят на изпит.

За много от хората, Бог е бабини деветини ,но вярват в Дънов.

Съгласен съм, че всеки може да учи това,което иска,но Софийски университет е държавен.Става въпрос за2011-2012 г.

В Дъновизма има практики.човек да се свързва с природни сили,които са демонични и това може да доведе до психични заболявания.

Пред своите най-близки ученици Дънов се представя за тъжествен с Бога и всъщност много от учениците са смятали Дънов за повече от Христос.Имало е спорове ,дали Дънов се е представял за повече от Христос те се пораждат от това ,че той говори двусмислени неща по този въпрос.

Грешни са представите на Дънов за Вселената и Слънцето,а именно ,че в центъра на Вселената има едно главно Слънце и всички слънца във Вселената се въртят около него.

В някои статии на Църковен вестник от 1922г.Дънов е наричан не само "лъжеучител",но и "антихрист".

Църквата осъжда неговото заблудително и гибелно лъжеучение и обявява,че не го счита за член на Христовата църква.

• Отговори 109
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Този казал, онзи казал... като оставиш настрана обобщенията, би ли разказал кое те отблъсква у Дънов, по възможност с цитати. Доколкото съм го чел, у него няма възхвала на сатаната, така че мнението н

• Емил Костов
    Емил Костов

Остава да обясниш и защо в името на Христос има милиони избити и да видим кой е сатаната! Колкото до Дънов, това си е просто една секта, както и още хилядите други, които се поддържат умишлено за мало

• Емил Костов
    Емил Костов

Никога не е имало милиони избити в името на Христос - Я ПАК! Хайде прочети си сам историята, няма смисъл да ти търся материали. За справка - Света Инквизиция. Да, зверствата не са дело на БОГ, но

Публикувани изображения

Този казал, онзи казал... като оставиш настрана обобщенията, би ли разказал кое те отблъсква у Дънов, по възможност с цитати. Доколкото съм го чел, у него няма възхвала на сатаната, така че мнението на йеромонах Висарион е подкрепено с по- малко доверие отколкото на Дънов.

От моя прочит на Дънов, не го намирам за кой знае колко велик, но не го смятам и за сатанист. Във всички случаи смятам, че е постигнал голямо влияние, имал е самочувствие на месия и не е водил порочен живот, нито е призовавал към порочен живот. Признавам, че поученията му са плитки. Плитки, плитки, ама хората ги разбират.

Моля за собствено мнение, остави този и онзи.

• Автор
преди 4 минути, Търсещ истини написа:

Този казал, онзи казал... като оставиш настрана обобщенията, би ли разказал кое те отблъсква у Дънов, по възможност с цитати. Доколкото съм го чел, у него няма възхвала на сатаната, така че мнението на йеромонах Висарион е подкрепено с по- малко доверие отколкото на Дънов.

От моя прочит на Дънов, не го намирам за кой знае колко велик, но не го смятам и за сатанист. Във всички случаи смятам, че е постигнал голямо влияние, имал е самочувствие на месия и не е водил порочен живот, нито е призовавал към порочен живот. Признавам, че поученията му са плитки. Плитки, плитки, ама хората ги разбират.

Моето мнение е, че никой не повече от Христос. и дънов богохулство и богохулството е от Сатаната

преди 5 минути, Denis Velinov написа:

Моето мнение е, че никой не повече от Христос. и дънов богохулство и богохулството е от Сатаната

Остава да обясниш и защо в името на Христос има милиони избити и да видим кой е сатаната! Колкото до Дънов, това си е просто една секта, както и още хилядите други, които се поддържат умишлено за малоумници.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Автора какво се опитваш да ни кажеш ся?
Че трябва сляпо да вярваме на писаниците в библията?
Разлика ме жду вяра и религия правиш ли?
Щото едното е за хора а другото за масата.

Колкото до Дънов, човека е всепризнат по света, така че да го хулиш не ти прави чест.

преди 50 минути, Емил Костов написа:

Остава да обясниш и защо в името на Христос има милиони избити и да видим кой е сатаната! Колкото до Дънов, това си е просто една секта, както и още хилядите други, които се поддържат умишлено за малоумници.

Всяка религия сама по себе си е секта.

преди 53 минути, Denis Velinov написа:

То и в името на Алах  има милони убити. Просто има Луди хора.

Значи всичко приключва! Така че оставяш дъновистите намира. Аз от тях проблем не съм видял. Виж от християни и мусюлмани може да се изпише цяла енциклопедия! 

Православие, християнство, дъновизъм и т.н. са един дол дренки - ненаучни догми и шарлатания.

Днеска в рейса се качи един м@нгал с две книги с бай Дънов на корицата, не знам за какво му бяха, щото едва ли може да чете. После гледам на следващите няколко спирки имаше оставени по десетина такива книги - някаква акция на дъновистите май.

• Автор
преди 38 минути, Емил Костов написа:

най вече ме отблъсква отблъс

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Моля за собствено мнение, остави 

мен най вече ме

отблъсква окултизма като цяло 

преди 13 минути, ined написа:

дъновизъм и т.н. са един дол дренки - ненаучни догми и шарлатания.

Днеска в рейса се качи един м@нгал с две книги с бай Дънов на корицата, не знам за какво му бяха, щото едва ли може да чете. После гледам на следващите няколко спирки имаше оставени по десетина такива книги - някаква акция на дъновистите май.

преди 2 часа, Denis Velinov написа:

Разбирам те, че смяташ Христос за най- горен, а Сатана за най- долен. Обаче има и едни, които и Данте не слага при сатаната- некръстените. Учители като Сократ, Заратустра, Буда, Мохамед и дори юдеите. 

Сатанисти пък са тези, които прославят Сатаната.

Дънов си признава Христос, а учението му е осъвременяване в съответствие с разбиранията му и научните постижения на времето. Анжел също. Не си прав за сатанизма.

преди 56 минути, Denis Velinov написа:

мен най вече ме

отблъсква окултизма като цяло 

А-ха

• Автор
преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Разбирам те, че смяташ Христос за най- горен, а Сатана за най- долен. Обаче има и едни, които и Данте не слага при сатаната- некръстените. Учители като Сократ, Заратустра, Буда, Мохамед и дори юдеите. 

Сатанисти пък са тези, които прославят Сатаната.

Дънов си признава Христос, а учението му е осъвременяване в съответствие с разбиранията му и научните постижения на времето. Анжел също. Не си прав за сатанизма.

А-ха

За мен окултизма е сатанизъм.  

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Дънов казва, че по велик  от Христос, че той е бог отец който лудост 

преди 4 минути, Denis Velinov написа:

Дънов казва, че по велик  от Христос, че той е бог отец което лудост 

Това секта и то най лошите долара много да лудос

преди 6 минути, Denis Velinov написа:

Това секта и то много лошо много хора  са полудели 

преди 12 минути, Denis Velinov написа:

Помолих за цитат. От къде го взе? Да не е от йеромонах Висарион, а не от Дънов?

• Автор
преди 5 минути, Търсещ истини написа:

Помолих за цитат. От къде го взе? Да не е от йеромонах Висарион, а не от Дънов?

В откровение на Йоан Богослов пиши ще има много такива лужеучители и лужепроци и там упишано ще има много хора както дънов чел съм много книги за Данъв даже съм много хубави неща за любов и мир но в неговото учение има окултизма което е сатанизъм. 

преди 1 минута, Denis Velinov написа:

има окултизма което е сатанизъм

Не съм наясно, кое наричаш окултизъм. Общоприетата дефиниция от уикипедия ме насочва към съвсем други учения. При Дънов има някакви търсения за усъвършенстване, но дъновизмът не е затворен, тайнствен а съчиненията са достъпни за всички, което не е присъщо на езотеричния окултизъм.

Разкажи повече за окултизма у Дънов. Лекциите му са явни, намери нещо. Интересно е.

• Автор
преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Не съм наясно, кое наричаш окултизъм. Общоприетата дефиниция от уикипедия ме насочва към съвсем други учения. При Дънов има някакви търсения за усъвършенстване, но дъновизмът не е затворен, тайнствен а съчиненията са достъпни за всички, което не е присъщо на езотеричния окултизъм.

Разкажи повече за окултизма у Дънов. Лекциите му са явни, намери 

Дънов говори за свързани с природни сили което е много страшно ако не бях го изпитал върхо себеси намеше   да знам колко страшно няма това е окултизъма  дъновизмът е секта и за всички секти са лоши не само дъновистите и Мормони Евънтистите на седмия и други 

преди 1 минута, Denis Velinov написа:

Дънов говори за свързани с природни сили което е много страшно ако не бях го изпитал върхо себеси намеше   да знам колко страшно няма това е окултизъма  дъновизмът е секта и за всички секти са лоши не само дъновистите и Мормони Евънтистите на седмия и други 

За мен разни секти и исляма са лоши  неща за мен и исляма вид секта добре беше приятно трябва вечерам чао

Дънов говори за свързани с природни сили което е много страшно ако не бях го изпитал върхо себеси намеше   да знам колко страшно няма това е окултизъма  дъновизмът е секта и за всички секти са лоши не само дъновистите и Мормони Евънтистите на седмия  ден и други 

За мен разни секти и исляма са лоши  неща за мен и исляма вид секта добре беше приятно трябва вечерам чао

преди 6 минути, Denis Velinov написа:

Дънов говори за свързани с природни сили което е много страшно ако не бях го изпитал върхо себеси намеше   да знам колко страшно няма това е окултизъма  дъновизмът е секта и за всички секти са лоши не само дъновистите и Мормони и Евънтистите на седмия и други 

преди 54 минути, Denis Velinov написа:

преди 22 минути, Търсещ истини написа:

Разкажи повече за окултизма у Дънов. Лекциите му са явни, намери нещо. Интересно е.

преди 9 минути, Denis Velinov написа:

преди 22 минути, Denis Velinov написа:

Дънов говори за свързани с природни сили което е много страшно ако не бях го изпитал върхо себеси намеше   да знам колко страшно няма това е окултизъма  дъновизмът е секта и за всички секти са лоши не само дъновистите и Мормони Евънтистите на седмия ден и други 

преди 30 минути, Denis Velinov написа:

Дънов говори за свързани с природни сили което е много страшно ако не бях го изпитал върхо себеси намеше   да знам колко страшно няма това е окултизъма 

Че то познаването на природните сили не е толкова лошо. Щеше ми се да разкажеш за страшното изпитание от природни сили, но мисля, че това е интимно преживяване и няма да си склонен.

А защо се насочи ПЪРВО срещу Дънов, а не срещу спиритисти, врачки, баячки и магьосници, които са си парекселанс окултисти? 

преди 3 часа, Bubbles написа:

Автора какво се опитваш да ни кажеш ся?
Че трябва сляпо да вярваме на писаниците в библията?
Разлика ме жду вяра и религия правиш ли?
Щото едното е за хора а другото за масата.

Значи пишеш първо как не трябва да вярваме сляпо на "писаниците в библията", а в следващият момент пък Дънов бил световно всепризнат. А Христос и Библията не са всепризнати, така ли? По какъв начин дъновизма на дънов не е религия и ерес, а според теб нещо възвишено като вяра?

Колкото до Дънов, човека е всепризнат по света, така че да го хулиш не ти прави чест.

А какво е като хулиш Христос и Библията като теб свеждайки ги като теб до "писаници" докато в същото време възхваляваш сектант говорещ пълни. Все едно да кажеш, че си атеист, но да вярваш в баба Ванга. Всъщност каква е вярата ти? Атеист ли си? Ако си атеист защо вярваш в баба Ванга?

Всяка религия сама по себе си е секта.

А дъновизмът не е секта и тотална ерес, така ли?

• Автор
преди 1 час, Denis Velinov написа:

преди 1 час, Търсещ истини написа:

преди 1 час, Denis Velinov написа:

To всички врачки от него се учат   Ванга една най големите му фенки въпреки, че  е помогнала на много хора  тя е изговорила много лъжи и глупости тя най големия лъжепророк на Источна Европа едисвения малкото хора които са велики е брат Йорданчо той е убит в Лагер заради вярата му в Бог той е основатела на Кръстова Гора

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Остава да обясниш и защо в името на Христос има милиони избити и да видим кой е сатаната!

Никога не е имало милиони избити в името на Христос. Защо слагаш такива думи в едно изречение, за да подклаждаш невежещство? Някакво удоволствие ли изпитваш да хулиш без изобщо да си запознат исторически и културно какви са личностите на Христос и на Сатаната? Христос никога не е учил на това да убиваш в името на религията си. Цялото християнство е на принципа да обърнеш другата буза. Зверствата в историята не са дело на Бог.

• Автор
преди 13 минути, Гoст написа:

Значи пишеш първо как не трябва да вярваме сляпо на "писаниците в библията", а в следващият момент пък Дънов бил световно всепризнат. А Христос и Библията не са всепризнати, така ли? По какъв начин дъновизма на дънов не е религия и ерес, а според теб нещо възвишено като вяра?

А какво е като хулиш Христос и Библията като теб свеждайки ги като теб до "писаници" докато в същото време възхваляваш сектант говорещ пълни. Все едно да кажеш, че си атеист, но да вярваш в баба Ванга. Всъщност каква е вярата ти? Атеист ли си? Ако си атеист защо вярваш в баба Ванга?

А дъновизмът не е секта и тотална ерес, така ли?

Браво точно така е 

преди 11 минути, Гoст написа:

Никога не е имало милиони избити в името на Христос. Защо слагаш такива думи в едно изречение, за да подклаждаш невежещство? Някакво удоволствие ли изпитваш да хулиш без изобщо да си запознат исторически и културно какви са личностите на Христос и на Сатаната? Христос никога не е учил на това да убиваш в името на религията си. Цялото християнство е на принципа да обърнеш другата буза. Зверствата в историята не са дело на Бог.

Никога не е имало милиони избити в името на Христос - Я ПАК! Хайде прочети си сам историята, няма смисъл да ти търся материали. За справка - Света Инквизиция.

Да, зверствата не са дело на БОГ, но БОГ няма нищо общо с христос и християнството.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Гoст написа:

Така е има много глупави хора Христос никога не е казал да се убива в негово име най важното което кажаш обичай  Бога с цялото сърце второ най важно обичаи ближния си и друго което казал и също е казал проставай и ще ти бъде простено.  Никъде не пише да се обива в негово име но пример в Исляма не така

преди 13 минути, Denis Velinov написа:

но пример в Исляма не така

а сега си задай въпроса, какво и колко са правели християните на мюсюлманите за да пише там така

• Автор
преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

а сега си задай въпроса, какво и колко са правели християните на мюсюлманите за да пише там така

Не те разбрах  но ще кажа Мохамедани бил педофил той няма нищо общо с Христос той Мохамед учил тези които са против него и Алах да се режат ръцете им или направо да се убиват такива неща няма в Евангелието

преди 7 часа, Denis Velinov написа:

В тази статия има откъси от книгата на Иеромонах Висарион "Дъновизмът-прикрит сатанизъм" 

За мен учението на Петър Дънов е било непознато и загадъчно,и самата личност на Дънов ми е била непозната.Но като се заинтересува, установих ,че това е псевдохристиянска религия. За Дънов и сега се пишат хвалебни книги и статии.правят се документални филми.

Възмутен съм, че християнство не се е изучавали в Университета, но е имало въведена дисциплина за изучаване на Дънов.Искат -не искат студентите е трябвало да изслушат в продължение на 60 часа в подробности как се служи на Сатаната и да се явят на изпит.

За много от хората, Бог е бабини деветини ,но вярват в Дънов.

Съгласен съм, че всеки може да учи това,което иска,но Софийски университет е държавен.Става въпрос за2011-2012 г.

В Дъновизма има практики.човек да се свързва с природни сили,които са демонични и това може да доведе до психични заболявания.

Пред своите най-близки ученици Дънов се представя за тъжествен с Бога и всъщност много от учениците са смятали Дънов за повече от Христос.Имало е спорове ,дали Дънов се е представял за повече от Христос те се пораждат от това ,че той говори двусмислени неща по този въпрос.

Грешни са представите на Дънов за Вселената и Слънцето,а именно ,че в центъра на Вселената има едно главно Слънце и всички слънца във Вселената се въртят около него.

В някои статии на Църковен вестник от 1922г.Дънов е наричан не само "лъжеучител",но и "антихрист".

Църквата осъжда неговото заблудително и гибелно лъжеучение и обявява,че не го счита за член на Христовата църква.

Мозъчни дрисни на един неграмотник,  дето още в заглавието на темата има 2 грешки.
Долу ръцете от Дънов!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.