Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лъжеучителя Петър Дънов.

Featured Replies

С най- голямо съжаление констатирам, че авторът на темата си пише несвързано. Врачките се учили от Дънов (?????), Дънов се величаел, че е повече от Христос (!!!), а пък мюсюлманите, ни в клин, ни в ръкав заемат най- видно място. Неграмотно се споменават и евънтистите (вероятно адвентисти). Изобщо, тема започната и продължена като спам. 

А Дънов е толкова интересен, бих чел умни работи за него, дори и критика.

• Отговори 109
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Този казал, онзи казал... като оставиш настрана обобщенията, би ли разказал кое те отблъсква у Дънов, по възможност с цитати. Доколкото съм го чел, у него няма възхвала на сатаната, така че мнението н

• Емил Костов
    Емил Костов

Остава да обясниш и защо в името на Христос има милиони избити и да видим кой е сатаната! Колкото до Дънов, това си е просто една секта, както и още хилядите други, които се поддържат умишлено за мало

• Емил Костов
    Емил Костов

Никога не е имало милиони избити в името на Христос - Я ПАК! Хайде прочети си сам историята, няма смисъл да ти търся материали. За справка - Света Инквизиция. Да, зверствата не са дело на БОГ, но

Публикувани изображения

Чудя се, какво толкова му обръщате внимание на темата. С това изключително неграмотно писане, не бих си хабил нито времето, нито клавиатурата...

• Автор
преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Можеш ли да посочиш къде точно в учението на Дънов има практики, които могат да се нарекат сатанински и които могат да доведат до психични заболявания?

Може ли някакъв цитат от Дънов, който доказва, че той твърди подобно нещо?

Ти чел ли си Библията?

Чел съм Библията особено Евангелията ги знам найзуст и никъде не пиши че трябва да се убива в името на Христос а за Дъновизма то правят практики които той ги нарича свързани с природни сили които сатанински. Дъновизма секта всеки секта е Лошо и ми са много чудни тези хора които викат, че Дънов бил Велик направо по велик от Левски.

преди 3 минути, Denis Velinov написа:

Чел съм Библията особено Евангелията ги знам найзуст

Нищо не си чел и нищо не знаеш наИзуст.

Лука 19

Исус каза:

27 А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и ги убийте пред мене.

преди 7 минути, Denis Velinov написа:

природни сили които сатанински.

В природата няма сатанински сили, защото всичко е от Бог.

Но ти изобщо не си чел нищо от Дънов, нито имаш понятие какво казва той.

Не че искам да защитавам учението му, но не виждам нищо сатанинско в него.

преди 6 часа, Bubbles написа:

Тука нищо не ти се разбира. С риск да те засегна ти 4ти клас имаш ли?

Винаги съм се възхищавал на хората имащи екстремен оптимизъм.Завършен четвърти ми се струва, че е дори повече от това.

• Автор
преди 9 минути, _Aumi_ написа:

Нищо не си чел и нищо не знаеш наИзуст.

Лука 19

Исус каза:

27 А ония мои неприятели, които не искаха да царувам над тях, доведете ги тука и ги убийте пред мене.

В природата няма сатанински сили, защото всичко е от Бог.

Но ти изобщо не си чел нищо от Дънов, нито имаш понятие какво казва той.

Не че искам да защитавам учението му, но не виждам нищо сатанинско в него.

Едисвения нацим да се свържеш с Бог е чрез молитва други някои там глупостите са дяволска работа

преди 12 минути, badr написа:

Винаги съм се възхищавал на хората имащи екстремен оптимизъм.Завършен четвърти ми се струва, че е дори повече от това.

Какво да се засягат от м@нгал а за това че не пиша добре си имам причина но има хора който с вишо образование а не кои са например 2те най големи в Историята  империи на всета

Добре темата исках имаше да имаше друг смисъл да показа тъмната страна Дънов но българина си е българин сега почнаха и убити които да бъде към Дънов аз исках да покажа тъмната страна просто не отричам че и православието има тъмна страна например попове с скъпи коли но както казах българина си е българин 

преди 1 час, Denis Velinov написа:

Лука 19

Исус каза:

Това е част от притча, която Исус разказва. В контекста на притчата думите му са си съвсем правилни и на място. 

Тази притча може да се свърже и със закона за прераждането, като господарят е висшия аз, а слугите са отделните въплъщаващи се личности. За да има смисъл живота им, те трябва да развият и върнат като опит вложеното в тях от висшия аз. Дънов също разглежда тази притча: https://petardanov.com/topic/5-1914_04_27-талантите/#gsc.tab=0

• Автор
преди 3 минути, *S197* написа:

Денис, на колко си години?

На 30 нито съм малък нито Голям 

За грешките в писането имаш си  причина  Но не исках да се стига до тук исках просто да покажа тъмната страна Дъновизма нищо повече 

Спорът е хубаво нещо - в него се ражда истината.

:offtopic_s: Следващия път преди да пишеш на ниво 5-6 годишен - вкарай си някаква програма за проверка на думите, че се излагаш като кифладжия с тия почти неразбиращи се думи и фрази.

• Автор
преди 2 минути, Belefor написа:

Спорът е хубаво нещо - в него се ражда истината.

:offtopic_s: Следващия път преди да пишеш на ниво 5-6 годишен - вкарай си някаква програма за проверка на думите, че се излагаш като кифладжия с тия почти неразбиращи се думи и фрази.

Имаш право не отричам аз съм бивш  спортис и от 20 години живея в чужбина и е това е нормално 

Петър Дънов и неговото движение "Бяло братство", което привлича много последователи от България и света. 

преди 4 часа, Denis Velinov написа:

На 30 нито съм малък нито Голям 

Като одъртееш, евентуално, ще разбереш, че нищо не си разбрал за Дънов. Нищо не знаеш нито за Дънов. Библията със сигурност не си я чел, че да правиш аналогия с учителя. Четеш  нещо в интернет и си мислиш, че всичко ти е ясно. Запази мнението за себе си най-добре.

преди 5 часа, Denis Velinov написа:

Имаш право не отричам аз съм бивш  спортис и от 20 години живея в чужбина и е това е нормално 

Че не знаеш добре българския си личи от пръв поглед. Но ми се струва, че това няма никаква връзка с чужбина, а с това, че си слабо грамотен.

Дъновистите напоследък са се видоизменили до сектанти,  вегетарианци и вегани.    Каква е подобна фотосинтеза?

на 6.09.2024 г. в 18:52, Bubbles написа:

1. Къде съм написал че библията не е всепризната? Само че има разлика между книга с притчи и истински човек нали?

Не го каза, но за сметка на това каза как Дънов бил световно признат, а като говориш за Библията и Дънов. шървото е далеч по-всепризнато от него.

2. Къде в поста си съм хулил Хритос? Библията е сборник от притчи,легенди и преразкази, все неща които всеки тълкува по свой си начин, аз съм историк за мен това са писаници тип "Една леля казала на пазара".

Библията може да се интерпретира, така е, но за сметка на това е много по-малко редактирана от "историята", която ти знаеш или преподаваш.

3. Къде съм казал секта ли е дъновизма или не?

След като самия Айнщайн е признал Дънов и го е нарекъл учител смятам няма за какво да спорим.

Неслучайно горе съм написал : Има разлика между вяра и религия.

Аз казвам че е секта. Не знам дали си отваял книги с лекциите на Дънов, но са тотална шизофрения. Къде пише как Айнщайн го е признавал за нея?

на 6.09.2024 г. в 12:28, Denis Velinov написа:

За много от хората, Бог е бабини деветини

Да така е . Но благинките на вярата са много , а след смъртта още повече - само трябва да се правят добри дела . 

преди 10 часа, Гoст написа:

Аз казвам че е секта. Не знам дали си отваял книги с лекциите на Дънов, но са тотална шизофрения. Къде пише как Айнщайн го е признавал за нея?

Чак пък шизофрения??? Доста необмислено. Лекциите са доста продължителни, свързани, нямат налудности или разкъсаност на мисълта в самата фраза. Най- обикновени проповеди, каквито изобилно проповядва и дядо поп. Това, че дава насоки за дишане, гимнастика и диета дори е нещо модно. Друго ще да е, не става с такива прости обяснения.

А дали е секта или учение... може и да е секта в рамките на християнството. За ново учение и религия не са му стигнали сили.

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Чак пък шизофрения??? Доста необмислено. Лекциите са доста продължителни, свързани, нямат налудности или разкъсаност на мисълта в самата фраза. Най- обикновени проповеди, каквито изобилно проповядва и дядо поп. Това, че дава насоки за дишане, гимнастика и диета дори е нещо модно. Друго ще да е, не става с такива прости обяснения.

А дали е секта или учение... може и да е секта в рамките на християнството. За ново учение и религия не са му стигнали сили.

Дънов е бил диетолог . Аз го четох и няколко страници беше написал как да се храним .

преди 11 часа, Гoст написа:

Къде пише как Айнщайн го е признавал за нея?

Много интересна дискусия в Уики

https://bg.wikipedia.org/wiki/Беседа:Петър_Дънов

Някакъв възможен източник за отношение на Айнщайн към Дънов е художникът Борис Георгиев, запознал Айнщайн с учението и евентуално през онези години Айнщайн да е казал знаменития цитат по радиото или пък да е било преувеличено от същия.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Значи самият Дънов определя ББ като наследници на богомилите и съответно на манихейството. Така че имаме дуалистично учение.

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Отлъчено от Българската православна църква!?   

преди 6 часа, Theros написа:

Така че имаме дуалистично учение.

Очакванията ми към темата бяха, че ще науча нещо интересно и наистина. Прочетох и това. Там става дума, че е окултно учение, регистрирано като секта. 

преди 6 часа, attj написа:

Отлъчено от Българската православна църква!?   

Няма данни за анатемосване от която и да е църква. Не го приемат и толкова. 

В статията в уики става дума за някакво синхронизиране със звездите, което обясняват като астрология, дават и някакви връзки с хиромантията и френологията, но мисля,че в беседите е по- ясно. Така ми звучи като един казал, друг казал.

Приемането на Христос за глава на Бялото братство насочва към християнска секта.

Доходите на сектата във Франция и сексуалните практики пък ми напомнят за Ошо.

Най- интересен е изводът, че разрояването на религиозни учения и секти е "симптом за разболяването на едно общество"

Българската православна църква, в лицето на нейните висши представители, отрано пое един силно враждебен курс по отношение на Учителя и неговото учение. Нападките и преследванията на църквата срещу Учителя и неговите последователи се засилиха особено след Първата световна война. Дойде се до там, че с решение на Светия синод Учителя бе отлъчен от Църквата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.