Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лъжеучителя Петър Дънов.

Featured Replies

преди 1 час, Емил Костов написа:

Никога не е имало милиони избити в името на Христос - Я ПАК! Хайде прочети си сам историята, няма смисъл да ти търся материали. За справка - Света Инквизиция.

Да, зверствата не са дело на БОГ, но БОГ няма нищо общо с христос и християнството.

И как така Бог няма нищо общо с Христос и Християнството? Очевидно не знаеш кой е Христос! А колкото до Инквицията, тя никога не е била божествен акт, а военнополитически. Тогава католическата църква е имала абсолютна власт, това е екзотика на средните векове до която се е стигнало не заради Бог и Христос. Христос никога не е казвал на някого "убивай"! Избитите са избити в името на нечии политически интереси и мании за абсолютен контрол и власт над всички. Христос никога не е искал убийства. Просто не всички средновековни хора са били образовани и умеели да четат. Тогава Библията се е чела на тези неграмотни хора от хора, които са били обладани от дявола. И те са вярвали на каквото им се каже. Ако знаеха истинското христово учение никога нямаше да убиват.

• Отговори 109
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Този казал, онзи казал... като оставиш настрана обобщенията, би ли разказал кое те отблъсква у Дънов, по възможност с цитати. Доколкото съм го чел, у него няма възхвала на сатаната, така че мнението н

• Емил Костов
    Емил Костов

Остава да обясниш и защо в името на Христос има милиони избити и да видим кой е сатаната! Колкото до Дънов, това си е просто една секта, както и още хилядите други, които се поддържат умишлено за мало

• Емил Костов
    Емил Костов

Никога не е имало милиони избити в името на Христос - Я ПАК! Хайде прочети си сам историята, няма смисъл да ти търся материали. За справка - Света Инквизиция. Да, зверствата не са дело на БОГ, но

Публикувани изображения

преди 46 минути, Denis Velinov написа:

Не те разбрах  но ще кажа Мохамедани бил педофил той няма нищо общо с Христос той Мохамед учил тези които са против него и Алах да се режат ръцете им или направо да се убиват такива неща няма в Евангелието

Въздържай се от подобни глуповати изказвания.

преди 5 минути, badr написа:

Това е много деликатна тема, дори и обяснението според официалната ислямска уикипедия е щекотливо

https://bg.wikiislam.net/wiki/Отговори_на_защитниците:_Мухаммад_и_Аиша#Ако_Мухаммад_е_бил_педофил,_той_не_би_чакал_три_години,_за_да_прави_секс_с_Аиша

Ти какво мислиш по въпроса?

• Автор
преди 1 минута, badr написа:

Мохамед лъжепророк и фанатик 

Нищо хубаво не мога да каза исляма

преди 2 минути, Гoст написа:

Това е много деликатна тема дори и обяснението според официалната ислямска уикипедия е щекотливо

Само. че това няма нищо общо с каквато и да е официална ислямска уикипедия, а е точно антиислямски сайт.

• Автор
преди 3 минути, Гoст написа:

Това е много деликатна тема дори и обяснението според официалната ислямска уикипедия е щекотливо

https://bg.wikiislam.net/wiki/Отговори_на_защитниците:_Мухаммад_и_Аиша#Ако_Мухаммад_е_бил_педофил,_той_не_би_чакал_три_години,_за_да_прави_секс_с_Аиша

Ти какво мислиш по въпроса?

Аз мисля че  в исляма няма нищо хубаво трябва да го забранят

преди 12 минути, badr написа:

Глупави изказвания то по тези държави това е нормално мисулманите са откачени 

преди 5 минути, Denis Velinov написа:

Мохамед лъжепророк и фанатик 

Нищо хубаво не мога да каза исляма

преди 2 минути, Denis Velinov написа:

В Курана се казва следното

Цитат

Вие си имате вашата религия и аз имам своята религия.”

А ти искаш Исляма да бъде забранен.

Кой тук е фанатика?

преди 7 минути, Denis Velinov написа:

А ако забранят Християнството?

преди 9 минути, Denis Velinov написа:

Глупави изказвания то по тези държави това е нормално мисулманите са откачени 

Модераторска забележка.

Нарушаваш правилата на форума и следващата подобна проява ще бъде санкционирана.

преди 13 минути, badr написа:

Само. че това няма нищо общо с каквато и да е официална ислямска уикипедия, а е точно антиислямски сайт.

Къде прочете, че е анти ислямистки сайт? Напротив, това е сайт вероятно поддържан от истински мюсюлмани. В сайта се обяснява много добре отговора на този въпрос, че е невъзможно Мохаммед да е бил такъв за какъвто го обвиняват защото такъв е бил духът на времето. По това време дори в европейските християнски държави е имало ранни бракове. Освен това се обяснява и че при по-топъл климат на момичетата цикълът (пубертета) идва по-рано, Ннякъде на 9. Има много рационални отговори, всичките в защита на мюсюлманството. Не разбирам кое точно беше антиислямско? А ако не е антиислямско как би защитил пророка?

• Автор

Кой тук е фанатика?

Ми разбира се всека нещо което учи на насилие трябва да бъде забрано там пиши които е против Мохамед  и алах да го убият според това писано от болни мозъци и разбира се, че трябва да се забрани

преди 3 минути, Denis Velinov написа:

Ми разбира се всека нещо което учи на насилие трябва да бъде забрано там пиши които е против Мохамед  и алах да го убият според това писано от болни мозъци и разбира се, че трябва да се забрани

Чел съм част корана знам горе долу за какво става за въпрос бил Държави например Палестина и Египет това са хора които в кръвта е войната и корена на тяхната агресия идва от законите на корана тези хора нямат место в Европа 

преди 14 минути, Гoст написа:

Къде прочете, че е анти ислямистки сайт? Напротив, това е сайт вероятно поддържан от истински мюсюлмани.

Нищо подобно.Това е точно антислямски сайт, мненията на мюсулмани там не се допускат без редакция, а мнения на улама се фалшифицират.

В посочения пример тези хора лъжат, че възрастта на Айша в момента на бракосъчетание, според всички източници била 9г.

Всички източници за различна възраст, било повече или по малко са обявени за зле преведени.

И това е пример само за лесно и елементарно проверима лъжа. 

Ето какво твърдят самите те за себе си.

Цитат

УикиИслям е свободно редактируем уебсайт(Англ.) чиято цел е критиката на исляма

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, badr написа:

Кой тук е фанатика?

Но пиши в корана които е против Мохамед и Алах да му се отрежат ръцете според това е ужасно 

преди 30 минути, Гoст написа:

А ако забранят Християнството?

Този човек който ще иска да забрани христиасвото ще там някакъв мюсюлманин който къщата много неподредена и пълна мишки плъхове и не мо прават печатление и не знае какво е сапун и си мисли че жената ако без забрадка че, трябва да е нападне 

преди 2 часа, Гoст написа:

Значи пишеш първо как не трябва да вярваме сляпо на "писаниците в библията", а в следващият момент пък Дънов бил световно всепризнат. А Христос и Библията не са всепризнати, така ли? По какъв начин дъновизма на дънов не е религия и ерес, а според теб нещо възвишено като вяра?

А какво е като хулиш Христос и Библията като теб свеждайки ги като теб до "писаници" докато в същото време възхваляваш сектант говорещ пълни. Все едно да кажеш, че си атеист, но да вярваш в баба Ванга. Всъщност каква е вярата ти? Атеист ли си? Ако си атеист защо вярваш в баба Ванга?

А дъновизмът не е секта и тотална ерес, така ли?

1. Къде съм написал че библията не е всепризната? Само че има разлика между книга с притчи и истински човек нали?

2. Къде в поста си съм хулил Хритос? Библията е сборник от притчи,легенди и преразкази, все неща които всеки тълкува по свой си начин, аз съм историк за мен това са писаници тип "Една леля казала на пазара".

3. Къде съм казал секта ли е дъновизма или не?

След като самия Айнщайн е признал Дънов и го е нарекъл учител смятам няма за какво да спорим.

Неслучайно горе съм написал : Има разлика между вяра и религия.

• Автор
преди 1 час, badr написа:

Нищо подобно.Това е точно антислямски сайт, мненията на мюсулмани там не се допускат без редакция, а мнения на улама се фалшифицират.

В посочения пример тези хора лъжат, че възрастта на Айша в момента на бракосъчетание, според всички източници била 9г.

Всички източници за различна възраст, било повече или по малко са обявени за зле преведени.

И това е пример само за лесно и елементарно проверима лъжа. 

Ето какво твърдят самите те за себе си.

Бил съм в мисулмански държави като Палестина и Египет познавам мусюлмани и това са хора скандални агревни жадни за война и насилия и тезе корени идват от законите на корана и тези хора нямат място в Европа 

Кой тук е фанатика?

Корана и пише за насилие над тези които за против Мохамед и Алах да им се режат ръце глава други гадости как да не фанатизъм?

Никога няма спра да говоря против Исляма и Мисюманите тяхната религия ги е научила на  лоши работи мислят че святат е техен налагат си ужасните правила в чужди държави голяма част от  престъпноста по Европейските държави и от тях какво да каза повече за тях освен м@нгали

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 21 минути, Denis Velinov написа:

Бил съм в мисулмански държави като Палестина

Видяла Жабата, че Вола го подковават и тя вдигнала крак.

Как бе достопочтенни посети държавата Палестина?

преди 6 минути, Denis Velinov написа:

Бил съм в мисулмански държави като Палестина и Египет познавам мусюлмани и това са хора скандални агревни жадни за война и насилия и тезе корени идват от законите на корана и тези хора нямат място в Европа 

Корана и пише за насилие над тези които за против Мохамед и Алах да им се режат ръце глава други гадости как да не фанатизъм?

Както казах реигиозните книги са сборници от притчи, а хората са тези които интерпретират, пример : Терористите четат буквално това което ти цитираш "Да се режат главите на неверниците" и точно това правят, повечето четат текстовете според които жената трябва да си покрива лицето и съответно задължават жените си да го правят щом настъпи първия им цикъл, други стигат по далеч като задължават жените си да ходят покрити изцяло само с найлонов прозорец за очите, трети интерпретират някои текстове така че Аллах забранява на човека да създава каквото и да е наподобяващо каквото и да е живо същество, поради което талибаните в Афганистан унищожиха маса история.
При християнството е същото, има секти които четат библията по различни от ортодоксалния начин, прилагат мъчения и убиват в името на религията, нещо повече - Ще те върна в средновековието когато са се извършвали кръстоносните походи а цар и господар е била църквата, дивите времена когато църквата е започнала по най брутален начин да налага своето, всеки дръзнал да й се опълчи е смазван дали смъчения или убийство най често чрез изгаряне на клада...
"И все пак тя се върти", тези думи говорят ли ти нещо?

Бих ти препоръчал да прочетеш книгата "Пиратът папа", много е интересна.

• Автор

Видяла Жабата, че Вола го подковават и тя вдигнала крак.

Как бе достопочтенни посети държавата Палестина?

Беше преди много години още нямаше война и да ти каза гетата в България сравнение с Палестина като курорт то те сами се го направили такава държавата да е както гето никой не им е виновен те с своята мания за война и насилие си го направиха

Да  въздържам ако няма  се Ислям света поне малко ще се да е по спокоен 

• Автор
преди 4 минути, badr написа:

И ще му е първата в живота.

И аз бих ти препоръчал много книги например както 10 малки негърчета или пък  без дом но най добрата книга е за теб Парижката света боридица прочутия молате, че да разбереш, че с главния герой ще от един произход 

преди 4 минути, Denis Velinov написа:

И аз бих ти препоръчал много книги например както 10 малки негърчета или пък  без дом но най добрата книга е за теб Парижката света боридица прочутия молате, че да разбереш, че с главния герой ще от един произход 

Благодаря за препоръката, изпълнил съм я още преди 20г, като и двете книги ги притежавам.

• Автор
преди 1 час, Denis Velinov написа:

Никога няма спра да говоря против Исляма и Мисюманите тяхната религия ги е научила на  лоши работи мислят че святат е техен налагат си ужасните правила в чужди държави голяма част от  престъпноста по Европейските държави и от тях какво да каза повече за тях освен м@нгали

То содомията при Мисюманите си е има и то много особено при най богатите

преди 3 минути, Denis Velinov написа:

Последно кажа Мохамед те Лъжепророк а Дънов Лъжеучител много чудно Господ Бил бабени деветини а Дънов Бил велик за някой по велик от Левски направо 

правад на  бог той и ванга са вървят рака за рака въпреки че са живеели по различно  време за ванга ще каза че жена признавам че по почнала на хора в беда но тя и дънов са към окултизъма и това е от Сатана Ванга е казала едни от най големите лъже например, че савечкия съюз ще оправдава света тя е била и политическа фигура тя известна защото правителството направило от нея феномен не отричам феномен е но демонични и повечето такива врачки почитат дънов и окултизма единствен брат Йорданчо за които сигурно не ще чували нищо общо няма с Дънов и Умрял за Господ в концлагер 

преди 2 часа, Denis Velinov написа:

Последно кажа Мохамед те Лъжепророк а Дънов Лъжеучител много чудно Господ Бил бабени деветини а Дънов Бил велик за някой по велик от Левски направо

Човек чул си нещо и си недочул, Самия Дънов е проповядвал вяра в Бога, само че ето тук идва разликата, ти не си вярващ а религиозен.

Апропо казва се Мюсюлмани а не Мисюмани или мусюлмани.

преди 2 часа, Denis Velinov написа:

правад на  бог той и ванга са вървят рака за рака въпреки че са живеели по различно  време за ванга ще каза че жена признавам че по почнала на хора в беда но тя и дънов са към окултизъма и това е от Сатана Ванга е казала едни от най големите лъже например, че савечкия съюз ще оправдава света тя е била и политическа фигура тя известна защото правителството направило от нея феномен не отричам феномен е но демонични и повечето такива врачки почитат дънов и окултизма единствен брат Йорданчо за които сигурно не ще чували нищо общо няма с Дънов и Умрял за Господ в концлагер 

Тука нищо не ти се разбира. С риск да те засегна ти 4ти клас имаш ли?

преди 18 часа, Denis Velinov написа:

В Дъновизма има практики.човек да се свързва с природни сили,които са демонични и това може да доведе до психични заболявания.

Можеш ли да посочиш къде точно в учението на Дънов има практики, които могат да се нарекат сатанински и които могат да доведат до психични заболявания?

преди 13 часа, Denis Velinov написа:

Дънов казва, че по велик  от Христос, че той е бог отец който лудост 

Може ли някакъв цитат от Дънов, който доказва, че той твърди подобно нещо?

преди 11 часа, Denis Velinov написа:

христос никога не е казал да се убива в негово име

Ти чел ли си Библията?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.