Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Парламентарни избори(октомври 2024)

Featured Replies

Цитат

За мен лично обобщено: ако досега сме имали някакви съмнения за стъкмистика на изборни резултати на всякакви нива, всички тези съмнения се превърнаха в убеждения след снощното изхвърляне на Величие за 20 гласа.
Оттук нататък смятам, че всичко може да се подреди с леко пипване - 1, 2, 3 място на партиите, победата на местни избори (особено в малките населени места) и т.н.
Жалко и сгромолясващо за нас, дето си мислим, че сме в демократично общество.

Не, живеем в ДИКТАТУРА!

Не ни остава нищо друго, освен като народ да откажем да отидем  на следващите избори. Пък нека да ни заплашват с полиция и армия. Искам да видя как ще го направят. Как ще заставят полицаите да извеждат насила хора да гласуват и да ги бият.

Жителите на Париж по време на Френската революция са били по - смели. А ние тук треперим от двама мафиота!

Не ми остава друго, освен да се моля за намеса от Русия и Китай. Друг начин просто не виждам.

Цитат

Имам право на собствено възприятие надявам се. Като цяло за това харесвам машинното гласуване, на мен лично ми е обидно някой да ми драсне върху хартията и да я хвърли в коша, или пък да ми напише нова с химикалката. Не съм ок така да се гаврят с гласа ми.

И на мен. Лъжите и глупостите, дето ги разправяте за машините, са смешки. Циганите са тъпи и неграмотни, няма да се извинявам за думите си, защото са ИСТИНА! Те не знаят да четат и не могат да работят с машини, не могат и да запомнят числа. Благодарение на машините се намалява купения цигански вот. Аз и всички нормални и истински български граждани няма да се извиняваме и да се чувстваме виновни, че сме образовани, а те - не!  Не сме им виновни, че предпочитат да са прости, тъпи, първични, че обичат да живеят в кочини, да правят секс и да просят и да крадат!

Ние сме учили 12 години. Те са напускали масово училище още в 5 клас.

Цитат
Да, и с неграмотни в комисиите. Макар че това не е от сега.
Последният път, когато аз бях в комисия, председателката ни трудно говореше български и трудно броеше. Жена на възраст от познайте коя партия. И говоря за най-големия необластен град, не за някое отдалечено село.
Сега нещата са още по-зле - като добавим към силно обвързаните и мотивираните от партиите членове онези, които не знаят какво правят, не ги интересува, неграмотни са буквално, отишли са само за парите и положението става страшно.
Много са лостовете за влияние на ниво СИК.

Едно време на такива им се подигравахме открито. Сега малоумните либерали ни се карат, че им се подиграваме. Ами за подигравка си е! Да си на години, а да не можеш да четеш и пишеш, да смяташ, да знаеш какво е това машина за гласуване, компютърът да ти е нещо извънземно, да не знаеш български език.

Навремето, още във втори клас госпожата ни обясняваше колко важно е да говорим на правилен български език и че неграмотността и простотията не бива да се толерират.

Аз бързо се научих да чета. А мои съученици българи, някои от мързел за четене, сричаха като първокласници в шести клас и направо ме беше срам от тях. Чувствах се като в детската градина и се ядосвах, че, заради техния мързел за четене на глас, трудно ще взимаме уроците по литература! Ами срамно е в шести клас да сричаш и да не можеш гладко да прочетеш откъс от " Съдбата на човека" например.

Няма да толерирам неграмотните и простите. Да са учили, когато е трябвало.

• Отговори 231
  • Прегледи 13,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 26.5% от българите гласували до 16 ч, отчете ЦИК https://news.bg/politics/26-5-ot-balgarite-glasuvali-do-16-ch-otchete-tsik.html  --------------------------------- Еми...'браво'! Кога са сл

• Значи вероятност за непредставително правителство? Пак ли? Мисля си, че трябва парламентът да изработи и гласува закон в смисъла на: "Ако избирателната активност е под 50%, изборите са анулират

• Щом сега не се промени нищо,  представяш ли какво ще бъде април-май, когато има и гъби 🤣

Публикувани изображения

Кирил Петков призова за "санитарен кордон" около ДПС-НН

Цитат

Свидетели сме на мащабна злоупотреба. Реално имаме партия, която ако имахме работещи институции, нямаше да бъде в парламента. Това каза Кирил Петков по време на съвместна пресконференция на ПП-ДБ с участието още на Божидар Божанов, Атанас Атанасов и Николай Денков.

Петков визира партията "ДПС-Ново начало" с председател Делян Пеевски, който по думите му няма как да има такъв резултат на изборите при такъв нисък рейтинг в обществото, както и няма как да е в парламента без купен вот.

Кирил Петков призова за "санитарен кордон" около ДПС-НН, а именно останалите парламентарни групи в 51-вото Народно събрание да заявят, че няма да работят с партията в следващия парламент под никаква форма. Това е задължително условия за по-нататъшни разговори с ПП-ДБ, включително и за председател на НС.

Га пиехте маЗно кафе ви беше Оки нали?  Ал Йо величае ПЕЕфски. 

Цитат

Но по повод на това изявление искам да благодаря на г-н Доган, че е дал възможност на "момчето" Пеевски да участва в българската политика. Очертава се този Делян да изпълни това, което мнозина наши политици не успяха за 34 години, а именно да натири от политиката "проклятието на България" и да извади на светло "дерибеите" в Догановата партия. 

Ма нема лошо, даже яко ама що ми се струва,че двете ДПС-та взеха повече гласове отколкото едното ДПС? 

Цитат

Ахмед Доган жертва партията си, номинирайки Пеевски за председател. Това ще доведе до крах на ДПС. Ще бъде началото на края на тази партия и членовете й трябва много добре да си направят сметката. Това заяви в предаването на БТВ "Лице в лице" бившият военен министър и посланик на България в НАТО Бойко Ноев.

Той коментира "фалшивия евроатлантизъм", с който из медиите "дефилира човек, когото две държави - САЩ и Великобритания, са сложили в черните си списъци". Според него Пеевски няма шанс някога да излезе от списъка със санкциите "Магнитски".

Подобен проблем (като на ДПС - б.р.) ще има и Бойко Борисов, който не е в списъка "Магнитски", но на него му беше показан ясен жълт картон при обвиненията към Божков, коментира още Бойко Ноев. "Това, че Борисов в момента се превръща в основен локомотив за реабилитацията на Пеевски, а и на Горанов, му създава голям проблем. Колкото повече той поддържа и се асоциира с Пеевски, толкова повече се доближава до "намагнитването", категоричен бе бившият министър пред БТВ.

А, сега се върнете към на магнитения на Пеефски

Цитат

В навечерието на предизборната кампания в България посланици от ЕС се срещнаха с политици от ДПС, предвождани от лидера Пеевски, санкциониран по "Магнитски". Как е възможно това?

Избори в България: Защо "Магнитски" пак е в листите? – DW – 15.05.2024

Цитат

И ето че в навечерието на предизборната кампания в България, по инициатива на белгийското председателство, посланици от ЕС се срещнаха с политици от ДПС, предвождани от лидера Пеевски. Същият, за когото OFAC констатира на база събрани доказателства, че "регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество". А ключовите институции много се постараха за "Магнитски".

Цирка е пълен. 

преди 9 минути, nikssi написа:

... двете ДПС-та взеха повече гласове отколкото едното ДПС? 

Шиши е окрал милиарди от държавата, що да не си напазарува гласове.

Има пари - угажда си!

На следващите избори като нищо може да стане и първа политическа сила.

Филмът "Шиши - Феномена Ново начало" отчете най-успешния старт в модерната история на парламентарните избори у нас с генерирани повече от 281 000 избиратели от всички региони на България и с влияние в местната власт.

Цитат

"Нашите хора искат представителност, а водещо във всичи изказвания на Пеевски, че той никога няма да позволи хората на ДПС-Ново начало да бъдат третирани като "втора класа", подчертават от екипа му.

Пеевски е категоричен, че в управлението на държавата трябва да има хора с турски имена, трябва да има представители на ДПС-Ново начало.

Става интересно. Много интересно.

преди 1 минута, nikssi написа:

Филмът "Шиши - Феномена Ново начало" отчете най-успешния старт в модерната история на парламентарните избори у нас с генерирани повече от 281 000 избиратели от всички региони на България и с влияние в местната власт.

Ко съ чудите?

Хората осъзнават за кого да гласуват! :tease:

преди 3 минути, FBI-International написа:

Ко съ чудите?

Ти глей сега Баце как ще си гризе ноктите и ще се чуди как да се измъкне ... 😁

преди 5 минути, nikssi написа:

Ти глей сега Баце как ще си гризе ноктите и ще се чуди как да се измъкне ... 😁

Коалицията на разрушението, меч, итн, възраждане и. ?

Ахмед Доган сигурно. :D

Това няма бъдеще!

Франкенщайн :lol6:

преди 1 час, nikssi написа:

Да се нарече феномен откровен тъпанар означава, че от 15 години в България все феномени управляват и в този смисъл ние сме феноменална държава, жалко че хората не смятат така, нормалните хора, другите си гласуват за разни феномени и затова интелектуалното ни ниво вече е феноменално ... ниско.

преди 2 часа, nikssi написа:

Кирил Петков призова за "санитарен кордон" около ДПС-НН

Га пиехте маЗно кафе ви беше Оки нали?  Ал Йо величае ПЕЕфски. 

Ма нема лошо, даже яко ама що ми се струва,че двете ДПС-та взеха повече гласове отколкото едното ДПС? 

А, сега се върнете към на магнитения на Пеефски

Избори в България: Защо "Магнитски" пак е в листите? – DW – 15.05.2024

Цирка е пълен. 

Първото ми харесва, но си спомням, че навремето искаха и около герб да направят нещо подобно, а после хоп коалицийка. Но все пак идеята е много добра, няма значение от кого изхожда. Да видим обаче как ще реагират собствениците на България, очаквам от "Козяк" "да посъветват" трите партии "феномени" да направят правителство, но все пак ако изключат изрода още докато не се е оял съвсем, няма да е лошо.

преди 2 часа, Flashback написа:

Шиши е окрал милиарди от държавата, що да не си напазарува гласове.

Има пари - угажда си!

На следващите избори като нищо може да стане и първа политическа сила.

Едва ли има толкова пари, но очаквам подмолно да подкопае и герберастите и там да си направи някакво начало или по-скоро край и така, докато не вземе властта изцяло и за съжаление макар да е дебел и грозен, е млад и има време да го направи. Това, че е тъпо не е пречка, от много години все такива ни управляват, лошото при него е, че си е действаща мутра и се изявява като такава, дори не се опитва да се прикрива. Самото му регистриране от "съда" означава, че е пуснал пипала и там, няма никакво право на това име, което обърка много от гласуващите за това движение. Става интересно, дано горното да се случи, но при скорошни нови избори резултатът ще е същия или по-лош, по-лош за България и по-добър за свинята чалгаджия.

преди 41 минути, crazy katon написа:

Едва ли има толкова пари...

Има, само от фалита на КТБ Шиши се е облагодетелствал с 1,5 млрд. лева. Според бившия мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, който потвърди в писмо до депутатите от временната комисия за проучване на влиянието на Мартин Божанов - Нотариуса и бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, че бившият му съдружник Делян Пеевски го е рекетирал през 2014 година, когато двамата се сблъскаха при фалита на КТБ. Цветан Василев посочва настоящия депутат Делян Пеевски като бенефициент от фалита на банката и изчислява облагодетелстването му на около милиард и половина лева.

Слугите на Пеевси и на ГЕРБ са много нагли. Надявам се жената да я намерят и да и се случи случка. Да видим после колко още разни прости индивиди, едва завършили училище, ще вирят муцуни и ще ни дрънкат откровени глупости, с цел да не вярваме на очите си,, образованието си и интелекта си.

После да видим дали ще смеят пак така да ни се подиграват. От мен ако зависеше, бих и фраснала муцуната и бих и преподала малко математика, оптика и логика. Да я видя как ще реве после, осъзнавайки, че не всички в България са прости като нея. Ще има да съжалява, че е напуснала училище и не е учила като хората.

Много обичам да разплаквам хора на тема образование. Селска простакеса ще ми се прави на голямата работа, ама друг път! Тая да си гледа овцете и винцето, за толкова и стига акъла!:getout:

Цитат

Това е зрителна измама вероятно.
Точно както в Белица - жената, която драска /видно/, член на СИК от ДПС НН /драска техния номер, разбира се/, твърди, че нищо не е драскала, а е било зрителна измама.
Версията ѝ се потвърждава и от председателя на СИК, който е от...ГЕРБ /има и две “драснати“ бюлетинки за ГЕРБ/.
https://www.bgonair.bg/a/218-izbori-2024/362533-videonablyudenie … dopisva-byuletini
Та и тук така, зрителна измама е.
Нулата и 15 всъщност са много близки визуално.

Цитат
И със сигурност доста други партии са били прецакани по този гаден начин. Трябва да си зададем какъв е реалният процент на подкрепа за Борисов и Пеевски, защото тези им резултати са от фалшиви по-фалшиви (сериозно надути) и то за сметка на другите партии/народният глас. За мен тези избори трябва да се касират.

Определено трябва, но няма кой да ги касира. Освен ако скоро не стане някаква случка, може би криминална. Или ако някой подпали някоя сграда. Или ако народа се събуди и се вдигне като един на много масов и шумен протест, както и доста агресивен.

Ако повторим януари 1997, дали пък няма да се случи едно касиране? Политиците ги е страх точно от народната любов.

Цитат

И аз не искам да ги гледам в парламента, но след време може да не е Величие, а друга партия. А, и по-добре Величие вътре, отколкото Теменужка Петкова, която ще влезе на тяхно място.

Именно, именно!:yanim::yanim::yanim:

Затова "Величие" да си търсят правата до дупка.

Яд ме е, че нямаме достатъчно смели истински адвокати и прокурори, с достатъчно знания и интелект, които да се изправят срещу държавната машина.

Цитат
Тези избори са аналог на това, което правеха доган, бб и пеефски последните години - самозабрава. Нямаха никакви граници и коректив и се самозабравиха. Дори не се крият, но първият вече превъртя колелото. Ред е на другите.

И само враговете им могат да ги свалят от пиедестала и самозабравата им. Въпроса е кои са те, къде са, колко са и какви са им възможностите.  Аз бих ги посъветвала да потърсят помощта и подкрепата на сръбската, руската и китайските мафии. Тогава ще стане интересно. Като се отреже главата на змията, слугите и много бързо ще се разбягат или разприказват. Интересни неща ще излязат на бял свят. Борисов бих го пожалила. Искам да го видя без вярно приятелче какво ще прави и колко ще се дуе като пуяк.

Цитат

Бойко добре му постла на ДП през трите си мандата управление. Това не може да се забрави.

Точно!!!!

Цитат
Имало е протест на величие пред цик - 1000 човека ( може и по-малко да са. Утре са в 18.30 пред партийния дом. Да видим как ще приключи това.

Днес!!!!! Народът трябва да излезе и да ги подкрепи. Масово!!!!!!! Иначе днес са "Величие", утре са БСП и ред други партии! МУТРИ ВЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАСИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ!

Цитат

Е, то ако трябва да търсим кой изпра Пеевски това е Борисов. Винаги в негов интерес действа, а вече не се притеснява и да го защитава в обществен ефир и то като напада други партии само и само да отклони вниманието от Пеевски. Толкова години на власт бе Борисов държа всичко под свой контрол и едно разследване не дръпна срещу ДП

Именно! Бойко Борисов подкрепя Делян Пеевски. Нещо повече - подозирам, че го е избрал за негов наследник!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат

Този министър-председател избираше кой коя позиция ще заеме в държавата и избираше все удобни личности, които да не разследват ъндърграунда и мафията. Назначаваше си прокурори, съдии, които имаха една единствена цел - да са бухалки срещу конкурентни бизнеси. Цялата мафия бе изпрана още при неговото управление, а не след това. Така че коментари от порядъка, че някой наскоро изпрал Пеевски, който събра над 10% от вота на последните избори не вАжат. Пеевски е в играта вече от 20 години и никой не смее пръст да му размаха.
Даже Калин Стоянов, който стана част от ДПС - НН бе подкрепян изцяло от ГЕРБ като Борисов заплашваше, че ще бутне сглобката, ако Стоянов бъде отстранен.

Цитат
Кой бе, Бойко ли бил най-успешния политик  демократ?!
Точно той въведе мутренския стил в управлението и натисна с ботуш съдебната система още при първия му избор.

Цитат

въпреки наглото борисовско агитиране и ликвидиране на машините, което води до безсмислено оневалидняване на десетки хиляди гласове, безнаказано дращене на бюлетини пред камерите, нереагирането на никакви покупко-продажби, въпреки всичко успешния едва събра цели 26 процента.... от другата страна стоят 74 процента, които явно не желаят успешния до такава степен, че даже и БСП вместо да зачезне, взе че си удвои резултата.

Цитат

Срам ме е от себе си, че някога съм гласувала за ГЕРБ. Мислех, че Възраждане са дъното, но подозирам, че ГЕРБ и Пеевски ще се присъединят там

Цитат

Да не забравяме, че настроенията против тях бяха толкова изострени в един момент, че Борисов се сдоби с прякора “Джипко Бибитков”, защото обикаляше страната няколко месеца и не смееше да се прибере. А центърът беше блокиран от протести.

Помня го това, беше забавно.:lol6:

Цитат

Неприязънта на столичани е основно фокусирана върху него, защото той е олицетворението на мутроклептокрацията, срещу която и протестирахме, докато той обикаляше страната с джипа.

Страхотна дума, започвам да я използвам. Най - точно описва управлението на Джипко Бибитков. Иначе го наричам още и Ленторезов.:yanim:

Цитат

Не харесвам жълтопаветниците, но те и техните медии са единствените, които в момента алармират сериозно за купуването на гласове от Шишко. Не знам дали и те са купували, но за Шиш е АБСОЛЮТНО очевидно и е много страшно, че се мълчи от страна на институциите. За съжаление, откликът е вял, на никой не му пука особено, обръгнали сме. Уж е непопулярен, Шиш успя да стане четвърти, а има потенциала да мобилизира гласове да стане втори-- т.е. да изяде гласовете за Доган. Доган ще отслабва все повече.

И така ще стане, ако не реагираме като народ!

Браво на адашката:

Цитат

Полина Паунова:
"Пуснах си “Референдум”. Там Нидал Алгафари обясни, че проблем с купуването на гласове на практика нямало. Щото всичко започнало едно време от раздаване на капачки за буркани, после на купуване на олио и учебници за децата на ромите и накрая се стигнало до извода (!) – сделката е по-добра ако директно се дават пари.
Сега се приказвало много по тая тема, щото “някой си не харесвал Пеевски”.
Доц. Стойчо Стойчев пък обясни, че проблемът бил преекспониран като друг преекспониран проблем – “тоя с корупцията например”.
Вече втори ден гледам усърдно телевизия: всякакви формати, едни и същи коментатори – излизат вечерта от изборното студио заедно с водещите, влизат на другата сутрин пак с тях. Тия говорещи глави винаги са двама на един: един откъм Пеевски, един откъм Борисов и един откъм ПП-ДБ.
Правилните (откъм момчето и неговата нова ракета носител, след Доган – разбирайте: Борисов) имат няколко точки, които страстно се опитват да внушат на аудиторията.
Основните мотиви при тях са кажи-речи следните:
○ Да се купуват гласове е НОРМАЛНО. Правят го всички, какво сега додиряте, щото не харесва една шепа хора Пеевски?
○ С купени или не гласове – това е парламентът, Борисов спечели, Пеевски е евроатлантик.
○ Ако ПП-ДБ не са доволни от тая работа – те са с Възраждане, щото не са с евроатлантиците.
○ Най-добре ПП-ДБ да не капризничат, защото са втори, а това значи, че не са първи, а демокрацията е за първите. Изберат ли първи: определяш правилата, тия назад само се съобразяват (освен ако не са Делян Пеевски).
Всичко това е абсурд. Лудница.
● Избирателите гласуват, подреждат парламент и в този парламент се търсят възможности. Ако първият не успее да състави правителство, вторият опитва, после трети… и именно в това е демократичността. Не налага силово един над всички, когато не е наложен естествено от избирателите. Ако първият беше единствен – щяхме да хвърляме ези-тура.
● Купуването на гласове не е преувеличена драма. Корупцията – също.
● Делян Пеевски е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания. Пък после нека си е евроатлантик.
● Ако една формация не иска да преговаря с някого или да прави кабинет с него с аргументи: купени гласове, корупция и т.н. едри, непреодолими проблеми – това не е каприз. Това е политическо решение. Политическо решение ще бъде и ако реши да преглътне това.
*  *  *
Основният политически разговор днес, във вторник след вота, не е дали вторият ще подкрепи първия.
Основният разговор звучи така: ще предпочете ли Борисов Делян Пеевски или ще подкрепи Закон за съдебната власт (вече е готов), спиране на процедурите за председател на ВАС и главен прокурор до изборането на нов ВСС и ще изолира ли в последна сметка Борисов (не само на думи) Пеевски от тоя процес. Като победител, нали.
Всичко останало са “шменти-капели” (да цитираме класика).
Колкото до коментаторите и телевизорите. За тях не се тревожим. Тяхното поведение изглежда, за съжаление, изцяло производно на Борисов и Пеевски. Ще остане само срамът, ако все още могат да изпитват неудобство."

Аз тия коментатори, платени директно от американското посолство колко ще са смели и ще си позволят да поучават народа, ако хората почнат да показват истинското си отношение към тях. Протести пред домовете им, скинари наоколо, посещение от някоя чужбинска мафия, да  се разприказват любовниците им, да излязат компроматни снимки................. Тогава да ги видя колко ще важничат продажниците.................

преди 15 часа, FBI-International написа:

Ко съ чудите?

Да, "осъзнават" срещу съответното заплащане.

Което впоследствие ще им излезе през носа, но някои все още не го разбират.

Цитат
Ами права е Паунова, цялата мейнстрийм медия се е събрала да ни успокои, че всичко си е окей.
Само едни смотани Ппдб подават сигнали за купуване на гласове и изборни измами, ама то по тяхно време пеевски много приказвал (по същите тези масмедии, нали), така че тях няма какво да ги слушаме.

Продажните медии имат ей това от мен. Ако си мислят, че образованите и с критично мнение хора им вярваме, не са познали. Гледаме ги, само защото светиха маслото на БСТВ.

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

Цитат

Да припомним, че ако не беше драмата с Величие никой нямаше да се интересува от масовото купуване на гласове и касиране нямаше да се иска. Масово свиване на рамене щеше да има

Точно така! "Величие" ни вадят от апатията!

Цитат
https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/simple_smile.png Понеже стана дума за храбрата българска журналистика... как пък не се намери един да постави в национален ефир на ППДБ въпроса с какво Пеевски и Борисов са по-различни, отколкото бяха в началото на тази 2024 г.
Лесно е да се остриш на Възраждане и Величие, а с другите да си безопасна игла https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/simple_smile.png

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Тази мазна тьотка, дето дописва бюлетините, воглаве с цялата комисия сега да ги поразходят по полиции, следствия и да попишат обяснения, следващия път ще се замислят струва ли си.
А партиите, дето сега реват, да си питат застъпниците защо не са подали сигнал на момента.
И каква стана тя - не машините, а хартиените бюлетини се пипат. И не ги пипат ППДБ, а ГЕРБ и Шиши. Величие ако бяха агитирали за машинен вот сега можеше и са в парламента https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/simple_smile.png

КК  и КП от вчера изплискват легена с тези декларации и кордони. Значи до тук имаме две големи опозиционни партии

Лошото е, че няма да стане. Посещение от скинари ще има по - добър ефект.

Цитат

А, моля ти се, изобщо не забравяме службогонството и как години наред ББ нареждаше на служби разни калинки, срещани по магистрали, кръстовища и кой знае още къде. Наричаше ги после ПКП, ама те за единия пост и това забравиха.

Проф. Иво Христов: Българската политическа система е изкуствен продукт. Тя не представлява избирателите

"Българите си дават сметка, че каквото и да решат, няма да има значение за тях и затова не гласуват", смята социологът проф. Иво Христов. В предаването "Лице в лице" по БТВ той коментира резултатите от парламентарните избори у нас и предстоящите президентски избори в САЩ.

"Това е най-ниската точка, до която Америка може да се срине. Световният хегемон има системен проблем със себе си. Ако хегемонът се срине, ще повлече и нас. Това ще означава тежки време за ЕС и НАТО", каза проф. Иво Христов по повод предстоящите избори за президент на САЩ. 

"Ние 120 години се ослушваме на чия страна да застанем. Един път не сме отстояли националния си интерес. Този слугински манталитет какво ще кажат началниците – минали сме отвъд точката на пречупване. Ние сме периферна територия със затихващи функции в плана на САЩ. Очевидно е, че става въпрос за местни политически централи, които се намират на верижка за контрол от американски чиновници, отговарящи за тази част на света", смята той.

"Българската политическа система е изкуствен продукт. Тя не изпълнява функциите си - да представлява избирателите. Лявото и дясното са измислени за наивници. Партиите са създадени за задоволяване на определени интереси. Хората отказват да участват в този цирк. Какво означава това да има 50% сбъркани протоколи?! Ако бяхме нормална страна, това би било основание да се касират изборите. България все повече се доближава по своите избирателни практики до страните от Третия свят", завърши проф. Иво Христов.

Бе той добре завършил, ама... ееехх,  к'ви завършеци имаше нявга (2017) ил професоре (народен представител в XLIV, XLV и  XLVI НС)... 

Цитат

Ето и точните думи на научното светило на Столетницата:

"Скандалът с Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство... Класика в жанра! Като отчетеш, че 80 процента от населението са дебилни и не могат да се подписват... това работи безупречно..."

или тук тъкмо беше почнал... абе...  на маймуни ни направиа. Сасипаа я таа даржава.

Скандали в ПП-ДБ за властта, хората на Христо Иванов обсъждат спешно напускане на коалицията

Цитат

Пред разпад е коалицията ПП-ДБ заради разнобой в позициите за участие в правителство с мандата на ГЕРБ, пише "Труд news", като се позовава на депутати от партиите, участващи в нея.

Разправии имало и за преференциите, с които поставени на неизбираеми позиции хора от ДБ и ДСБ изместиха ценни кадри на "Продължаваме промяната". В предварителни разговори от ПП поискали двете присъдружни формации да разговарят с кандидатите си за депутати да не агитират за преференциално гласуване.

Това не се е случило и сега "Продължаваме промяната" били готови да играят безкомпромисно. Кръгът около Кирил Петков и Николай Денков нямало да отстъпи от искането за равноотдалечен премиер, както и Борислав Сарафов да не е главен прокурор.

Двамата, подкрепяни от Лена Бориславова, развивали теория, че с втория мандат можели да направят анти-ГЕРБ и анти-ДПС коалиция, но математиката казва, че с техните 37 мандата, дори и да привлекат БСП, Алианса за права и свободи, ИТН и МЕЧ, ще имат едва 106 депутати.

Тия вече се счепкаха. 

Цитат

Най-хард били настроенията в ДБ, които смятат, че за да върнат доверието на поддръжниците си, трябва по спешност да напуснат коалицията, от която инкасирали само загуби.

Тоя пък Денков ... по-простотия само Главачев го бие.

В Булгаристан нещо, което и времето не може да промени.

Земята на кючеците, парите във дюшеците...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.