Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да изключва автоматичното обновяване на драйверите?

Featured Replies

Windows 10 автоматично премахва инсталирания от мен аудиодрайвер и го замества с друг, който не ме устройва. Това което искам аз е да не инсталира нищо сам без мое удобрение. 
Пробвах да ги изключа през: Система - Допълнителни настройки - Хардуер - Настройки за инсталиране на устройство (Там е маркирано "Не"), но въпреки това, както преинсталираше сам драйвери, така и продължава. 
Windows 10 ми лази по нервите още от първите дни. Това лято ми се наложи да мина към него, защото продукти като Chrome, които ползвам вече не работят с добрия стар Windows 8.1 който ме устройваше напълно, и към който нямах съществени забележки. 

• Автор
преди 3 минути, *S197* написа:

Това избираш ли го?

Това поне при моята версия на Windows 10 го няма. Просто "Да" и "Не", плюс пояснителен текст в скоби. Долните 3 реда просто отсъстват. 

• Автор
преди 19 минути, цър-вул написа:

Cmd as admin

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching" /f /v "SearchOrderConfig" /t REG_DWORD /d 0

Рестарт

Абсолютно никакъв ефект. Пак тръгва да инсталира сам каквото си реши. На какво влияе тази команда всъщност? На това да не проверява самостоятелно за обновления ли? Защото аз не желая да се откажа от обновленията тотално, а само да реша кое да инсталирам и кое не. 

Този ключ забранява автоматичното обновяване на драйвърите.
Сигурен ли си, че командата е изпълнена? 
Какво връща командата:
reg query HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\DriverSearching
Трябва да е 

SearchOrderConfig    REG_DWORD    0x0

Може да провериш и в gpedit.msc
Computer Configuration
> Administrative Templates
> Windows Components
> Windows Update
> Manage updates offered from Windows Update

Disable Automatic Driver Updates Using Local Group Policy Editor

Трябва Do not include drivers with Windows Updates да е Enabled

• Автор
преди 21 минути, цър-вул написа:

Този ключ забранява автоматичното обновяване на драйвърите.
Сигурен ли си, че командата е изпълнена? 

Да, след въвеждането изписа, че е успешно. Кликнах да търси актуализации, откри такива, плюс въпросния драйвер и не ме пита изобщо кое да инсталира и кое не, а директно започва сам инсталацията.

Относно оказаните действия по-долу, стигам до "Windows Update" и там при мен просто отсъства "Manage updates offered from Windows Update".

gnOiFbb.png

преди 3 часа, Soviet Soldier написа:

Да, след въвеждането изписа, че е успешно.

А рестартира ли след изпълнението на командата?

преди 46 минути, nusho73 написа:

И кое е различното с нещата, които съм показал да се направят?

• Автор
преди 6 часа, цър-вул написа:

А рестартира ли след изпълнението на командата?

Да.

преди 10 часа, Soviet Soldier написа:

Да, след въвеждането изписа, че е успешно. Кликнах да търси актуализации, откри такива, плюс въпросния драйвер и не ме пита изобщо кое да инсталира и кое не, а директно започва сам инсталацията.

Относно оказаните действия по-долу, стигам до "Windows Update" и там при мен просто отсъства "Manage updates offered from Windows Update".

gnOiFbb.png

на тази картинка - долу вдясно - е настройката. Кликва се върху нея два пъти и в отворения нов прозорец се избира опцията "Enabled".

Не е достатъчно просто "аз съм на Windows 10", защото има много версии на същото, които се различават в различни отношения. същото е и с Windows 11.

https://download.microsoft.com/download/c/3/c/c3cd85c0-0785-4cf7-a48e-cdc9b8e20108/Administrative Templates (.admx) for Windows 10 October 2022 Update.msi

Свали, изпълни, рестартирай и провери появи ли се липсващата политика:

преди 10 часа, Soviet Soldier написа:

"Manage updates offered from Windows Update

преди 7 минути, цър-вул написа:

провери появи ли се липсващата политика:

не е липсваща - на неговата картинка е подходящата - Do not include drivers with Windows Updates. В десния раздел на прозореца, най-долу.

преди 13 часа, Soviet Soldier написа:

Това което искам аз е да не инсталира нищо сам без мое одобрение. 

Windows 10 ми лази по нервите още от първите дни. 

И аз така искам, ама онези индийците дето го правят явно не са на същия акъл.
До като продължаваш да го ползваш, няма да спира да ти лази по нервите.
Те не спират да си измислят нови и нови гаври с хората имащи неразумието да го ползват като основна операционна система.

Вкъщи на трите компютъра е Home версията, щото е безплатна.
Твоята версия коя е ?

Тука имат навика да си въобразяват, че ползваш други версии в които има повече опции за човъркане. Та лепни една снимка с точната версия, иначе ще има да пишеш команди до безкрай без резултат.

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Home версията, щото е безплатна.

Това от кога е така? Я пак си помисли.

преди 43 минути, Белгиеца написа:

Home версията, щото е безплатна.

Тя и Pro е безплатна при ъпгрейд от Windows 7 Pro+

Мдаа, трудно е да си неграмотен и с голяма уста. Напиня та отвътре. Авторът нали е показал картинка от gpedit.msc - значи не би трябвало да е Home, освен ако допълнително не е инсталирал тази конзола. 

Стой си у лайнюкс темите и не се ври на големите в краката. 

Между другото ако на автора му е трудно да се оправи с командите и политиките, може просто да изтегли преносимата версия на WinAero Tweaker и да сложи тази отметка и да избере рестарт долу вляво (пак в интерфейса на програмата ще се появи):

XumMc71.png

преди 1 час, цър-вул написа:

Стой си у лайнюкс темите и не се ври на големите в краката. 

Стига ни го пробутва тва дрънкало  :)

преди 16 часа, Soviet Soldier написа:

Windows 10 автоматично премахва инсталирания от мен аудиодрайвер и го замества с друг, който не ме устройва

Инсталира друг, защото е по-нов от този който си инсталирал. Изтегли си последния от сайта на въпросното аудио и всичко ще приключи.

преди 37 минути, Joss Bomon написа:

Инсталира друг, защото е по-нов от този който си инсталирал.

И ако въпросният негов драйвър е моднат алгоритмите виждат, че заложения драйвър няма сертификат или друго изискване. И ведната го замества с проверен и сертифициран от заложените в MS

Специално звуковите драйвъри имат доста моднати и преправени варианти, заради гейминг или влагане на допълнителни възможности. Не че авторът на темата е писал нещо по въпроса... :)

преди 3 часа, цър-вул написа:

трудно е да си неграмотен и с голяма уста. Напиня та отвътре.

:lol6:Още ли му обръщате внимание на това... "явление"? Според мен не си заслужава... но това си е всеки до него си.

• Автор
преди 12 часа, _ramus_ написа:

на тази картинка - долу вдясно - е настройката. Кликва се върху нея два пъти и в отворения нов прозорец се избира опцията "Enabled".

Не е достатъчно просто "аз съм на Windows 10", защото има много версии на същото, които се различават в различни отношения. същото е и с Windows 11.

Видях го, получи се. 
Операционната система не е Home, както някои хора тук предполагат ,а е Pro, при това обновена до последната версия.

преди 7 часа, Joss Bomon написа:

Инсталира друг, защото е по-нов от този който си инсталирал. Изтегли си последния от сайта на въпросното аудио и всичко ще приключи.

Иде реч за аудио драйвер на Realtek. Последните версии не ме устройват, защото в тях го няма диспечера, който дава с един клик достъп до много функции. Без този диспечер остават само наличните настройки от Windows, а те са скромни. Последната версия на Realtek към която иде въпросният диспечер е v2.81 от 2017 година. Доволно стар драйвер, който Windows се старае да замести при първа възможност, което е доста дразнещо, защото инсталирането му е с 2 рестартирания, плюс това настройките се въвеждат на ново. 

Благодаря на всички за отделеното време и полезните съвети!

преди 10 часа, Raze написа:

Това от кога е така? Я пак си помисли.

От лепенката на кутията на компа от 2010г като си препиша буквите и цифрите на лиценза за 7-цата и се инсталира така на 4 компютъра 10-ката без пари. После на най-новия пак без пари приех да ми сложи микрософт 11-ка и готово.
Та кво викаш да си размишлявам ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.