Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 50 минути, communismatic написа:

Не е скъпо, да. Той българският народ най-редовно си купува газирана вода и кафе от бензиностанция...

Чаках пет минути, че и повече на опашка.... За една газирана вода , която струва три лева! 😂

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 1 минута, Staff. написа:

Чаках пет минути, че и повече на опашка.... За една газирана вода , която струва три лева! 😂

Щом можеш да чакаш, на околовръстният на Ботевград има място и за теб. Ше покажеш баджаци и сигурно ше закачиш някой и друг тираджия.

току-що, Sliderum2 написа:

Щом можеш да чакаш, на околовръстният на Ботевград има място и за теб. Ше покажеш баджаци и сигурно ше закачиш някой и друг тираджия.

Който има опит и е редовен на околовръстното на Ботевград ги знае нещата! :laughing5:

Сигурно редовно висиш там? 

На мен много ми е чудно, кой нормален човек би си взел кафе от бензиностанция!? То по-добре, да си вземеш от някой автомат, пак ще е гадно, но поне ще е евтино. 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

На мен много ми е чудно, кой нормален човек би си взел кафе от бензиностанция!? То по-добре, да си вземеш от някой автомат, пак ще е гадно, но поне ще е евтино. 😆

И на мен ми е чудно, но хората взимат! Взимат по няколко кафета! 😁 На дъното на чашата има съвсем малко кафе, колкото да покрие дъното и струва четири лева! 😂

Хората имат пари, това е положението! 

преди 17 минути, Staff. написа:

Който има опит и е редовен на околовръстното на Ботевград ги знае нещата! :laughing5:

Сигурно редовно висиш там? 

Минавах от там няколко пъти, докато работехме на лъчелечебния център във Враца. Ще ходим пак. Трябва да се монтират мивки, душове и т. н. на новият етаж. Може да те видя по пътя и към теб да чакат на опашка. :D

Такова, вземай само евро, така няма да трябва да се занимаваш с превалутиране.

преди 2 часа, Staff. написа:

Преди петнадесет минути си купих от ОМВ сода кинли 500 мл. на цена от 2.79 ст. Оставих три лева и не взех рестото. Не мисля, че е скъпо, щом всеки си купува такава сода и кафе от 4 лева....

Чак пък всеки... Човек трябва да не е добре с главата да даде 3лв. за половин литър вода. 3,50 лв са 1000 литра вода или 1 галон бира.

След една година пак отиди да си купиш. Да видим тогава колко ще струва в евро. Ако няма едно 50% увеличение, да не се казвам Георги...

Левовете в евро сменям аз, 
вино за да пия в този час. 
Доларите стават, еврото що не. 
Аз ще се напия в долари поне. 
Левовете в евро сменям аз,
вино за да пия в този час.

[ с любезното бездействие на Дупнишката Мадона ]

Иначе, всеки кaпyт сплескан ще се опита да се възползва, с еврото за алиби.
Веднъж вече го писах, са ше завторя - нявга, в една далечна действителност, граничеща с абсурда, цените у нас се вдигаха, щото доларът поскъпваше спрямо марката.  Или щото марката поскъпваше спрямо долара. А ако доларът и марката застиваха в някакво временно равновесие, цените се вдигаха, щото танкерът с новоросийския нефт се туташе нейде... И в новините, вместо валутните курсове, следяха неговия такъв. 

Та, не е до евро, а до манталитет! 

преди 1 час, communismatic написа:

Машините не ги мият и е мръсна водата. Застояла. Някой път от кофата за почистване. Да ви е сладко.

Поздрави от бивш чистач на машини.

Миналата година май споменах, че съм чувал (от достоверен източник) за намерено мишле в кафе машина. Отбросило копытца от кафето. То колко му е душицата...

преди 2 часа, Staff. написа:

И на мен ми е чудно, но хората взимат! Взимат по няколко кафета! 😁 На дъното на чашата има съвсем малко кафе, колкото да покрие дъното и струва четири лева! 😂

Хората имат пари, това е положението! 

По принцип, в обектите по големите бензиностанции, особено тези извън населените места,  цените на напитките (и не само) са малко по-високи. И това е съвсем нормално. Последните 2 седмици направих около 5 000 км из Европа - навсякъде кафето е м/у 2,50 и 3,10 €. В края на краищата, цената е такава, каквато "пазара" може да понесе. Търговеца винаги е длъжен да търси максималната печалба от дадена стока или услуга.

преди 3 минути, teo-glavata написа:

По принцип, в обектите по големите бензиностанции, особено тези извън населените места,  цените на напитките (и не само) са малко по-високи. И това е съвсем нормално. Последните 2 седмици направих около 5 000 км из Европа - навсякъде кафето е м/у 2,50 и 3,10 €. В края на краищата, цената е такава, каквато "пазара" може да понесе. Търговеца винаги е длъжен да търси максималната печалба от дадена стока или услуга.

Но по-добре от витрината да се вземе кафе. От хладилника.  😀 

Майтап. Да не си помислите, че сериозно говоря.

Това е непродадено кафе.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Но по-добре от витрината да се вземе кафе. От хладилника. 

Разбира се! Само едно уточнение, от хладилника, кафе не бих си взел :) 

Трепането им е малко на нашите управници...

8--2-za-kuzman-2-thumb-958x539.webp

На моменти цените на тока за индустрията ни са двойни на тези в Германия и Франция.

Хванахме прозореца за положителните доклади, трайно не изпълняваме този критерий

Инфлацията у нас за май на годишна база расте до 3.7% спрямо 3.5% месец преди това. Политически сме “късметлии големи” - как така хванахме прозореца за положителните доклади, защото явно трайно не изпълняваме този критерий!

Подобна е и гимнастиката с дефицита - и това ще се види през септември, когато може да се наложи актуализация на бюджета. Заблуждаваме и нас, и партньорите ни.

Годишен ръст на цените, определяни административно заедно с ВИК услугите - между 20-25%; 11% за ресторантите; 7% за храна, над 20% за плодове и какао, силен ръст в цените на производител, на лекарствата, а токът е нагоре с 9 на сто през януари и сега юли пак с 5 на сто.

Но всичко е точно - няма инфлация, пак някой иска да “сее страх”. Дефицитите вече са хвалени от Брюксел и е съвсем нормално спестяванията да отиват за въоръжаване, а не за бизнес.

С геополитическия отказ от евтиния руски газ и проблемите в Близкия изток, европейската химическа индустрия трудно ще произведе дори торовете, които са нужни за земеделието ѝ, застрашавайки изхранването на Европа.

А нашата индустрия, ако не се събудим, ще я приключим, както сме я подкарали - на моменти цените на тока за нея са двойни на тези в Германия и Франция. Успех да сме конкурентоспособни.

Разбира се, накрая пак няма да знаем кой е виновен, но като че ли ни харесва да живеем в триумфа на споделената безотговорност! Пред икономическите и геополитическите проблеми трябва да мислим трезво, а не с лозунги. Защото накрая всички ще платим цената.

Това за миенето и поддръжката на машината не го вярвам, не вярвам началника да не ги кара да чистят машините. Иначе кафето не е лошо, на ОМВ всички го хвалят. Не знам... на мен не ми харесва, много е късо, а дългото прекалено слабо. Дългото кафе е колкото едно нормално кафе. Какъв е този техния стандарт. 😁 Сега се сещам, че в Италия съм пил такива малки кафета, в Германия също, но там и чашките са малки! 😁 Тук на ОМВ дават една голяма чаша, ама вътре празна! 😂 

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 11 минути, В. Велев написа:

На моменти цените на тока за индустрията ни са двойни на тези в Германия и Франция.

Кои цени точно - в кой сегмент? „Ден напред“, „В рамките на деня“ или „Двустранни договори“?

преди 1 минута, Staff. написа:

Тук на ОМВ дават една голяма чаша, ама вътре празна! 😂 

Ей ся - имат само един размер чаши!

преди 2 минути, jhoro написа:

Ей ся - имат само един размер чаши!

То май при нас всичко ни е така. Поне сме свикнали да намираме оправдание... 🙂

Какви революции, какви пет лева? Не сме 19 век. У наше село лепят плакати за тази "революция" и пише организиран транспорт. Не пише, КОЙ го организира и КОЙ плаща. Когато олиото стана 6 лева, кашкавала и сиренето по 40 лева и горивата 4 лева не бяхме в евро зоната, но спекулата си вървеше. Така ще се получи и сега. Определени субекти ще пробват пазара и ако мине номера ще "блажат".

преди 3 минути, andreygg написа:

Какви революции, какви пет лева? Не сме 19 век. У наше село лепят плакати за тази "революция" и пише организиран транспорт. Не пише, КОЙ го организира и КОЙ плаща. Когато олиото стана 6 лева, кашкавала и сиренето по 40 лева и горивата 4 лева не бяхме в евро зоната, но спекулата си вървеше. Така ще се получи и сега. Определени субекти ще пробват пазара и ако мине номера ще "блажат".

Те ще пробват - длъжни са, но вие не сте длъжни да купувате!

преди 40 минути, jhoro написа:

Те ще пробват - длъжни са, но вие не сте длъжни да купувате!

ето няколко страни решили да приемат еврото без да питат дори и европа

https://www.facebook.com/reel/697351562889996

преди 8 минути, Без умствен капацитет написа:

ето няколко страни решили да приемат еврото без да питат дори и европа

Сърбите ползваха марки - когато в Германия ги бяха забравили!

Името на валутата не променя нищо, ако е стабилна!

преди 53 минути, jhoro написа:

Сърбите ползваха марки - когато в Германия ги бяха забравили!

Името на валутата не променя нищо, ако е стабилна!

Сега, на връщане от Франция минахме /зс по пряко/ през Сърбия..

С бг рег. номер - само евраци вземат. Независимо, дали нормална такса или рушврт

преди 6 минути, teo-glavata написа:

Сега, на връщане от Франция минахме /зс по пряко/ през Сърбия..

С бг рег. номер - само евраци вземат. Независимо, дали нормална такса или рушврт

Тоест - те са и „вкарали“ в евро-зоната преди Брюксел!

На едно КПП, на тоалетната - имаше албанец, които приемаше всякаква валута - по курса за деня! Долари, евро, левове, рубли, леи ... каквото имаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.