Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Терзиев е най-качественият политик, който държавата е имала в модерната история. Въпреки саботажите на герберския СОС, много положително направи за града.

Да, всеки ден някъде по 1 млад мъж яде бой от 12 годишни наркомани. Много промени направи. 

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 2 часа, Staff. написа:

случая Гръцките банкери не са от значение. От значение е, че еврото набира популярност, а долара губи такава!

Най-добре щеше да е и двете валути да идат под ягодите. Заедно с евроарлантиците.

преди 30 минути, nikssi написа:
Цитат

Европейският съюз (ЕС) проучва начини за покриване на бюджетния дефицит на Украйна от 19 млрд. USD през 2026 г., включително авансови заеми от Г-7, съобщи британското издание Financial Times (FT), позовавайки се на източници.

„Нараства загрижеността за следващата година и много заинтересовани страни, които разчитаха на споразумение за прекратяване на огъня тази година за облекчаване на финансовото положение на Украйна, са принудени да преизчислят разходите си и да осъзнаят, че има финансова дупка, независимо колко се опитват да я запушат“, каза неназован европейски служител пред вестника.

Отбелязва се, че Европейската комисия вече е коригирала финансовите потоци, свързани с Украйна през 2025 г. на фона на продължаващия конфликт. На първо място, се разглежда вариантът за отпускане на двустранни субсидии за военните нужди на Киев, които ще се отчитат отделно като „извънбюджетни външни траншове“ и същевременно ще се зачитат към целите за национални разходи за отбрана.

ЧеститУ Българи ЮнаЦи.

преди 24 минути, nikssi написа:
Цитат

Европейският съюз (ЕС) проучва начини за покриване на бюджетния дефицит на Украйна от 19 млрд. USD през 2026 г., включително авансови заеми от Г-7, съобщи британското издание Financial Times (FT), позовавайки се на източници.

Жа плащаме та пушек ще се вдига. 

И ти ли в отбора на копейките със апокалиптичните простотии ?

:)

Всъщност чети по подробно какво се обмисля : 

https://eurocom.bg/2025/07/08/po-speshnost-es-tarsi-19-miliarda-dolara-za-byudzheta-na-ukrayna/

Заеми от Г-7 , инвестиране на рашистки активи, предоставяне на замразени такива на Украйна. 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

Честито на всички българи ! :):yanim:

Другият еничар дойде.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Другият еничар дойде.

Е прочети целия туит де. Споменават се именно еничарите и други небългари. 

Аз всъщност, поздравих българите. :)  Не вас. 

преди 2 минути, miro20 написа:

Е прочети целия туит де. Споменават се именно еничарите и други небългари. 

Аз всъщност, поздравих българите. :)  Не вас. 

Другите да го ду.хат нали така? Вий си послахте килимчето и си давате г.зо па вие добре. Както казва един евродепутат да лапаш е бизнес.

преди 58 минути, Flashback написа:

Аз наистина не разбирам - не осъзнавате ли, че с тези две тикви на власт гръцкият сценарий ни е в кърпа вързан, само дето нас няма кой да ни спаси след някоя и друга година, когато фалираме, защото Еврозоната тогава не беше толкова задлъжняла и прогнила, когато спасяваха Гърция. 

Я обясни, като ги разбираш толкова нещата. 

Ако останем с лева, България няма да фалира, и ще просперира, така ли? 

:D 

преди 3 минути, Rudy M. написа:

"В началото на процедурата евродепутатът от "Възраждане" Рада Лайкова дори предложи отпадане на гласуването на точката заради провеждано разследване за конфликт на интереси по темата. Причината - Ева Майдел, която е докладчик, била от същата националност, за която се касае решението. От ЕНП възразиха срещу отмяната на гласуването. "Г-жа Лайкова и нейните колеги искат присъединяване на България към рублата, а не към еврото", отбелязаха от най-голямата група в ЕП."

Това искат! :mad:

преди 16 минути, Rudy M. написа:

Валутният борд ограничава дълговете, но от 1-ви януари ръцете на Баце и Шиши са развързани, честито! 

Гръцкият сценарий ни е в кърпа вързан, прекалено много прилики имаме във фискалната част.

Основни причини за нарастването на дълга на Гърция след влизане в Еврозоната:

Лесен достъп до кредити: След присъединяването към еврозоната Гърция получава достъп до по-ниски лихвени проценти, което улеснява натрупването на дълг. Това обаче води до изкуствен икономически растеж, базиран на кредитно потребление, вместо на реална продуктивност.

Високи публични разходи: Високите възнаграждения в публичния сектор и увеличението на пенсионните ангажименти допринасят за увеличаване на дълга.

Финансовата криза (2008–2009): Глобалната финансова криза и спукването на балона на недвижимите имоти влошават положението, като Гърция се оказва неспособна да рефинансира дълга си без външна помощ.

Фалшифициране на данни: Разкритията през 2009 г., че предишни гръцки правителства са фалшифицирали данни за бюджетния дефицит, подкопават доверието на финансовите пазари и увеличават разходите за обслужване на дълга.

Заключение: Преди Еврозоната държавният дълг на Гърция е значителен, но след присъединяването към Еврозоната дългът нараства драматично. Въвеждането на еврото улеснява достъпа до кредити, но липсата на фискална дисциплина и структурни реформи, заедно с външни шокове, води до дългова криза, която изисква масирани спасителни програми. Дългът на Гърция остава най-високият в ЕС като процент от БВП, въпреки усилията за стабилизиране.

преди 18 минути, Rudy M. написа:

с минимална заплата 500 евро как ще просперира ? и средна да речем 800 евро 

преди 11 минути, Flashback написа:

Валутният борд ограничава дълговете, но от 1-ви януари ръцете на Баце и Шиши са развързани, честито! 

Гръцкият сценарий ни е в кърпа вързан, прекалено много прилики имаме във фискалната част.

Лесен достъп до кредити: След присъединяването към еврозоната Гърция получава достъп до по-ниски лихвени проценти, което улеснява натрупването на дълг. Това обаче води до изкуствен икономически растеж, базиран на кредитно потребление, вместо на реална продуктивност.

Високи публични разходи: Високите възнаграждения в публичния сектор и увеличението на пенсионните ангажименти допринасят за увеличаване на дълга.

Финансовата криза (2008–2009): Глобалната финансова криза и спукването на балона на недвижимите имоти влошават положението, като Гърция се оказва неспособна да рефинансира дълга си без външна помощ.

Фалшифициране на данни: Разкритията през 2009 г., че предишни гръцки правителства са фалшифицирали данни за бюджетния дефицит, подкопават доверието на финансовите пазари и увеличават разходите за обслужване на дълга.

Заключение: Преди Еврозоната държавният дълг на Гърция е значителен, но след присъединяването към Еврозоната дългът нараства драматично. Въвеждането на еврото улеснява достъпа до кредити, но липсата на фискална дисциплина и структурни реформи, заедно с външни шокове, води до дългова криза, която изисква масирани спасителни програми. Дългът на Гърция остава най-високият в ЕС като процент от БВП, въпреки усилията за стабилизиране.

Аз какво те питам, ти какво ми отговаряш ...

Все повече почвам да си мисля, че тази кампания в Калдата е организирана. Има няколко подставени лица, които се скъсват да бълват постове срещу влизане на България в Еврозоната. Обаче постовете ви са толкова изкуствени, целенасочени, еднотипни и лишени от елементарна логика, че си мисля, че зад вас стои екип, който ви ги пише. Събира информация, систематизира изказванията, и ви ги подава в готов вид. А вие служите само за репитери.

В такъв случай каквато и да е комуникация с вас е безсмислена. 

преди 13 минути, Flashback написа:

Кой ти ги пише тези глупости?

В момента ЕЗ има много повече механизми за предвиждане както и за евентуално справяне с подобни кризи.

преди 1 минута, Rudy M. написа:

Все повече почвам да си мисля, че тази кампания в Калдата е организирана. Има няколко подставени лица, които се скъсват да бълват постове срещу влизане на България в Еврозоната. Обаче постовете ви са толкова изкуствени, целенасочени, еднотипни и лишени от елементарна логика, че си мисля, че зад вас стои екип, който ви ги пише. Събира информация, систематизира изказванията, и ви ги подава в готов вид. А вие служите само за репитери.

Целият му коментар е написан от chat GPT. Може би без първото изречение. Въпросният потребител няма собствено мнение и аргументи, затова ти показва нещо написано от компютър! 

преди 10 минути, Rudy M. написа:

тази кампания в Калдата е организирана

Днес трябва да се е състояла среща на шефовете на служби по повод анти-евро кампанията в БГ пространството, свикана от А. Атанасов...

преди 13 минути, Rudy M. написа:

Все повече почвам да си мисля, че тази кампания в Калдата е организирана. Има няколко подставени лица, които се скъсват да бълват постове за влизане на България в Еврозоната въпреки че не сме готови и докладите са неверни. Обаче постовете ви са толкова изкуствени, целенасочени, еднотипни и лишени от елементарна логика, че си мисля, че зад вас стои екип, който ви ги пише. Събира информация, систематизира изказванията, и ви ги подава в готов вид. А вие служите само за репитери.

преди 54 минути, АСПЕКТ написа:

Другият еничар дойде.

Ти викаш на другите еничари, а самият избяга от България,  за да живееш в държава с евро, родоотстъпник такъв 🤣

преди 22 минути, Rudy M. написа:

каквато и да е комуникация с вас е безсмислена. 

Или направо невъзможна, защото когато нямате отговор... се измъквате по терлици и се правите че не виждате въпроса. Аз от началото на темата питам едно и също, ама отговор до сега няма:

на 19.05.2025 г. в 22:54, ivottoshev написа:

Според теб правилата поставени от ЕЦБ като праг за влизане в еврозоната дали са плод на случайно хрумване на някой чиновник, или са плод на задълбочени анализи? Заобикалянето им чрез фалшиви данни подадени от нас дали е нещо незначително за което не си струва да се говори, или може да ни донесе огромни неприятности?

Ти ще отговориш ли, или е "безсмислено да се комуникира" (да се чете "нямам отговор")

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ти викаш на другите еничари, а самият избяга от България,  за да живееш в държава с евро, родоотстъпник такъв 🤣

Бойкоборисов остъпник по-скоро. И не съм избягал, принудиха ни и изнудиха ни. И прочети какво е еничар.

Не само красив мустак, но и умен. Браво.

Досега не съм го виждал този убавец. Какъв мустак има, много е трудно да го подържаш.

преди 2 часа, Т.Христов написа:

с де*илските си писания само отвращаваш ...

а @В. Велев е прав

Явно  и по това се различаваме, вашите дебилски писания само ме разсмиват.

преди 2 часа, чичо Сашо написа:

Искам да видя какви ще ги дрънкат всичките промити мозъци тука, след 1 януари до година. Обади ми се един приятел от Франция и ми каза "Саше, честито ви робство!" не го пиша за да се правя на интересен!

С мафиотите напред! Ура другари! 

И на тая копейка приятелите му у гейската фалирала Франция, как пък един не се обади на приятел в Новосибирск да го поздрави :D 

Още един въпрос, където в България 90 процента плащат в кеш, как ще отрази това на България освен фалшият доклад, как ще се отрази и дигиталното евро? 

преди 17 минути, ivottoshev написа:

Ти ще отговориш ли, или е "безсмислено да се комуникира" (да се чете "нямам отговор")

Аз ли искаш да ти отговоря?... :huh: Ами, ОК.

Аз не съм част от кампания "за" или "против" еврото. Така че отговорът ми е: "Не знам и не ме интересува. Не е мой проблем".

преди 9 часа, Staff. написа:

Днес е исторически ден за България!!! :clap:

Уважаеми потребители, другари и другарки, днес в Брюксел двадесет и седемте държави членки на Европейският Съюз ще решат дали да приемат България в еврозоната! Дебатите и гласуването за присъединяването на България към еврозоната ще започнат в 13 часа българско време и ще завършат към 16.... часа! 

За този паметен за България момент, да се сезират @Banesc54 @Proshark @Веси Филипова @В. Велев @ined @Inana.. @Sliderum2 @asp1re @Лудият Учен Кировите 1000+ профила и другите копейки! :dancing18:

А бре, кретен,кой ти каза,че съм против приемането на Еврото...Кога ще престанеш да ме клеветиш...Леке нагло си...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.